Hayır birisi kızMuhtemelen ikisi de erkek dimi... Erkek çocuk kıza göre çoğunlukla daha hareketli oluyor. Yavrucaklar da hakli aslında nerede atacak enerjisini? Bir şey okumuştum diyordu ki çocuklara koşma hoplama zıplama filan demek nefes alma demekle aynıymış onun için :)
Süper dadınin eski bölümlerinden izleyip biraz fikir edinebilirsin canım kural konusunda. Benim vereceğim tavsiye de bolca sabır ve kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksin kuralımadem o yaramazlık yapılacak bari beraber yapın
Kararlı olamıyorum kızım diyo ki pepe in annesi bak hiç kızıyor mu? Bakarmısınız benim vicdanımı sorguluyor.Çıksınlar üstünüze. İki gidiklayip tamam, bu da bitti diyip oyun alanını toplayacaksiniz, oyuncakları da gerekirse ulaşamayacakları bir yere koyacaksınız. Aglarlarsa da yüz vermeyeceksiniz. Halının altına girerlerse halıyı da kaldırın. Geçici bir süre tabii. Az popolari sert yere otursun, 2 kat pijama giydirirseniz usumezler de. Kararlı ve tatlı sert olacaksınız. Oyun bitti dediyseniz bitecek. Uzamayacak. Benim oğlum da geçen cektaylari kalemle çiziyordu, çiz annecim, sana oyuncak alacaktim, neyse o parayla kendime çekyat alayım dedim ve yapmayı birakti, daha da yapmadı. Arada içi gidiyor ama göz göze gelince vazgeçiyor. Oyuncak toplamaya gelince de oyuncak başı 1 öpücük uydurdum, 10 yaşındaki oğlum bile topluyor, sonra topladıkları oyuncak sayısınca öpüyorum onları.
Evet size katılıyorum belli kuralları olmalı çocukların beni ebeveyn olarak değil arkadaş olarak görüyorlar.valla hiç taviz vermiyorum babası yokken dinliyo beni.. babası gelince ipler kopuyo çünkü herşeye tamam diyen bir baba var.. bizde babayı eğitmek gerekiyo çünkü tepemize çıktı artık doğumdan sonra bu çocukla nasıl başedeceğiz çok merak ediyorum.. Allah acılarını göstermesin ama şımartmakta iyi değil ya
Yapamadık. Olmadı benimki. Iki saat önce uzaya gidicem diye ağladı ve akabinde sinirden masayı fırlattı. Uzaya bi koşu götüremedim tencere yıkıyordum o anda. Yoksa uzay feda olsun benim altın büllüklüme. Özetle ben yapamadım o dediğinden.
Kararlı olamıyorum kızım diyo ki pepe in annesi bak hiç kızıyor mu? Bakarmısınız benim vicdanımı sorguluyor.
Kızmıyım diyorum bu kez nirvanaya ulaşıyorlar, beni hiç dinlemiyorlar.
tabikide yani kural derken baskıdan falan bahsetmiyoruz tabiki..Evet size katılıyorum belli kuralları olmalı çocukların beni ebeveyn olarak değil arkadaş olarak görüyorlar.
Çoğu zaman dezavantajını yaşıyorum.
Kızım 4 oğlum 2 yaşında elbette mükemmel ebeveyn ve mükemmel çocuk olamazSorgulamadan,sürekli söz dinlemek çocuk için iyi ve istediğimiz bir durum mu?
Mükemmel çocuk ve mükemmel ebeveyn var mı?
Varsa sizin mükemmel çocuk tanımınız nasıl?
Olumlu sınır koyma nedir?Nasıl yapılır?
Duygu eğitimi deyince ne anlıyoruz? Bu eğitime kaç yaşında başlanmalı.
Çocuklarınız kaç yaşında?
Eşinizle ortak bir bakış açınız ve yaklaşımınız var mı?
Çocuklarınıza siz mi bakım ve eğitim veriyorsunuz? Bakıcı mı? Aile büyükleri mi?
Çocuklarınız doğaya,parka,bahçeye çıkıp istediği gibi oyun oynayıp vakit geçiriyor mu?
Aman çocuklarım yorulmasınlar, üzülmesinler, ağlamasınlar,hiç bir şeyden mahrum kalmasınlar modunda mısınız?
Beslenme düzenleri ve alışkanlıkları nasıl? Ebeveynler olarak bu konuda nasıl bir örneksiniz?
Siz nasıl ebeveynlerle, nasıl bir çocukluk geçirdiniz?
Hayatınızdan genel anlamda memnun musunuz?
Mizaç,benlik,kişilik nedir? Hangisi doğuştandır? Hangisi sonradan oluşup gelişir?
Çocuklarda kişilik gelişimi ne zaman başlar? Nasıl şekillenir?
Bu ve bunun gibi pek çok farklı sorunun cevabını sizden almadan,çocuklarınızın doğumdan itibaren kısa bir gelişim öyküsünü dinlemeden yapacağım her yorum havada kalır ve isabetli olmaz.
Her çocuk ayrı bir dünya.
Gelişim bireyseldir ve kişiye özgüdür,
çocuğun içinde bulunduğu sosyal ortam ve şartlardan bağımsız değildir.
Oyunu bir anda kesmeyin. 3 tane daha yapiyoruz bitiyor deyin ve her yaptiginizda da son 2 kaldi son 1 kaldi deyin ve bitirin.Hanımlar merhaba ;
Size çok muzdarip olduğum bir konudan bahsedeceğim.
İki çocuğum var ve ben onlara asla söz dinletemiyorum.
Oyun oynuyoruz mesela ben tamam artık bu kadar yeterli diyorum ama hiç oralıklı olmuyorlar.
Gelip üzerime filan çıkıyorlar.
Sinirlenip bağırıyorum duruyorlar, bu kez de kızdığım için üzülüp hemen sarılıyorum ve hiç birşey olmamış gibi başa sarıyorlar. Koltuklarda zıplıyorlar, halıların altına giriyorlar
Sizler bu konuda neler yapıyorsunuz? çocuklarınız üzerindeki otoriteyi onları üzmeden nasıl sağlıyorsunuz? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Evet bu yüzden ona karşı bıraz daha anlayarak yaklaşmaya çalışıyorum.Çok akıllılar valla. Kesinlikle taviz verme. Bak bak bide karşılaştırıyor seni
Al benden de o kadar hele Bı yere misafirlige gıttıgımde dedıklerı cevap şu Allah yardımcınız olsunHanımlar merhaba ;
Size çok muzdarip olduğum bir konudan bahsedeceğim.
İki çocuğum var ve ben onlara asla söz dinletemiyorum.
Oyun oynuyoruz mesela ben tamam artık bu kadar yeterli diyorum ama hiç oralıklı olmuyorlar.
Gelip üzerime filan çıkıyorlar.
Sinirlenip bağırıyorum duruyorlar, bu kez de kızdığım için üzülüp hemen sarılıyorum ve hiç birşey olmamış gibi başa sarıyorlar. Koltuklarda zıplıyorlar, halıların altına giriyorlar
Sizler bu konuda neler yapıyorsunuz? çocuklarınız üzerindeki otoriteyi onları üzmeden nasıl sağlıyorsunuz? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Diyorum ama ne fayda kızım bi kez yapalım ooo bakıyorum 1000olmuş ciddi şekilde sıkılıyorum bazen oynamak gelmiyor içimden zorla da o kadar oluyor.Oyunu bir anda kesmeyin. 3 tane daha yapiyoruz bitiyor deyin ve her yaptiginizda da son 2 kaldi son 1 kaldi deyin ve bitirin.
Koltuktan ziplama hali altina girmeye gelince de sunu yapamazsin ama sunu yapabilirsin deyin.
Oğlum da 2yaşında hadi o sendrom onu atlatırız inşallah ama kişiliğini etkiler mi bilemiyorum .2 yasinda oglum var beynim yanmak uzere surekli bir aglama surekli bir inatlasma asslaaaaa hayir lafini kbul etmeme,sizinkiler belki daha buyuktur bilemeyecegim ama bende merakla yorumlara bir bakayim
Evet bu yüzden ona karşı bıraz daha anlayarak yaklaşmaya çalışıyorum.
Kesinlikle yanlış o hatayı bende yaptim simdi 7 yaşında oğlum her söylediğime küsüyor, bir şeye gülsem benim söylediğime neden gülmüyosun diyor. Kizdigimda tavrimin arkasında durmam gerekirmiş bunu gec anladım aman üzülmesin diye diye üstüne düştükçe nur topu gibi hassas çocuğum oldu...
1 kez yapalim dediginiz sey 1000 olmayacak iste aglamaktan kendini de paralasa birse bir. Siz tutarsiz olursaniz coxuklar suistimal etmeye cok musait. Her cocuk anne babanin sinirini deniyor bakti asabiliyor sinir tanimiyor. Ama bakti ki ne yaparsa yapsin kural belli o zmaan o da pasa pasa kurala uyuyor.Diyorum ama ne fayda kızım bi kez yapalım ooo bakıyorum 1000olmuş ciddi şekilde sıkılıyorum bazen oynamak gelmiyor içimden zorla da o kadar oluyor.
Ben daha çok eğitici oyunlar oynama taraftarıyım ama diğerlerine çok kendimi verdiğim söylenemez İMDAT ALLAHIM derken buluyorum kendimiKendinizi vererek oynamıyorsanız çocuklar bunun farkında olurlar o yüzden sürekli oynamak isteyebilirler .Yani sırf onlarla oynamamış olmak için değilde çocuklar gibi oynayın .Onlar nasıl oynamak isterlerse öyle otnayın çocuklar kendi yönlendirsinler .İşe yarayacağını düşünüyorum
Bende onun cabasındayım ama tamam diyorum üzerine gidiyorlar. Kızım yoruldum artık zıplatama diyorum yok gelip üzerime asılıyorlar ta ki ben kızana kadar. Kızınca hemen kuzu olmuyorlar bi kaç kez tekrarlıyorum sonra bağırıyorum öyle anlıyorlar.1 kez yapalim dediginiz sey 1000 olmayacak iste aglamaktan kendini de paralasa birse bir. Siz tutarsiz olursaniz coxuklar suistimal etmeye cok musait. Her cocuk anne babanin sinirini deniyor bakti asabiliyor sinir tanimiyor. Ama bakti ki ne yaparsa yapsin kural belli o zmaan o da pasa pasa kurala uyuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?