Söz Dinleyen Mükemmel Çocukları Nasıl Yaptınız?

Hayır birisi kızoda kanepelerde zıplıyor ve sürekli canı sıkılıyor nedense

valla hiç taviz vermiyorum babası yokken dinliyo beni.. babası gelince ipler kopuyo çünkü herşeye tamam diyen bir baba var.. bizde babayı eğitmek gerekiyo çünkü tepemize çıktı artık doğumdan sonra bu çocukla nasıl başedeceğiz çok merak ediyorum.. Allah acılarını göstermesin ama şımartmakta iyi değil ya

Kararlı olamıyorum kızım diyo ki pepe in annesi bak hiç kızıyor mu? Bakarmısınız benim vicdanımı sorguluyor.
Kızmıyım diyorum bu kez nirvanaya ulaşıyorlar, beni hiç dinlemiyorlar.

Evet size katılıyorum belli kuralları olmalı çocukların beni ebeveyn olarak değil arkadaş olarak görüyorlar.
Çoğu zaman dezavantajını yaşıyorum.

yalnız çıtayı çok yükseltmiş

Evet size katılıyorum belli kuralları olmalı çocukların beni ebeveyn olarak değil arkadaş olarak görüyorlar.
Çoğu zaman dezavantajını yaşıyorum.
tabikide yani kural derken baskıdan falan bahsetmiyoruz tabiki..
ama birşeyi isterken hayır dediğimizde kendini yerden yere atmamalı illa o şey için.. veya her hafta gözü doymaz gibi oyuncak istememeli.. kalemi eline aldığında defterden başka yerleri çizmemesini bilmeli.. oyuncaklarıyla oynadıktan sonra toplamalı.. çocuğum babası sayesinde bu hale geldi daha bisürü değişik huyu oluştu.. eşime anlatamıyorum benim derdim koca aslında çocuk değil:))) yoksa gerçekten oğlum akıllıydı dinliyordu babası bişey olmaz ben toplarım ben alırım oğluma karışmayın diye diye şimdi laftan anlamayan şımarık bir oğlumuz var..

Kızım 4 oğlum 2 yaşında elbette mükemmel ebeveyn ve mükemmel çocuk olamaz
Çocuklarda oyun oynar dağıtır fakat biz tamam dediğimizde tamam olmuyor. Aynen devam ediyorlar.
Eşim çocukları sever atar yani birşey öğrettiğine hiç şahit olmadım.
Genelde ağlamasımlar üzülmesinler modundayım.
Bence çocukların kişilik gelişimi 1yaşında başlar ve aile ile şekillenir.
Bana gelirsek Ben otoritel bir anne ile büyüdüm..
Annem kuralcıydı pek mutlu bir çocukluk geçirdiğim söylenemez açıkçası sorularınıza elimden geldiği kadar cevap vermeye çalıştım ama umarım atladığım soru yoktur.

Oyunu bir anda kesmeyin. 3 tane daha yapiyoruz bitiyor deyin ve her yaptiginizda da son 2 kaldi son 1 kaldi deyin ve bitirin.
Koltuktan ziplama hali altina girmeye gelince de sunu yapamazsin ama sunu yapabilirsin deyin.

2 yasinda oglum var beynim yanmak uzere surekli bir aglama surekli bir inatlasma asslaaaaa hayir lafini kbul etmeme,sizinkiler belki daha buyuktur bilemeyecegim ama bende merakla yorumlara bir bakayim

Al benden de o kadar hele Bı yere misafirlige gıttıgımde dedıklerı cevap şu Allah yardımcınız olsun
Dedıgı olmasın aglamaktan gözleri şişiyor bagırması
Mesela kahvaltı sevmez 1bucuk yasından sonra peynir yemeyı bıraktı sabah yıyeceksın peynir zeytin domates yumurta diye dırettım agzından geri püskürttü 3yasında beni parmağında oynatıyor

Oyunu bir anda kesmeyin. 3 tane daha yapiyoruz bitiyor deyin ve her yaptiginizda da son 2 kaldi son 1 kaldi deyin ve bitirin.
Koltuktan ziplama hali altina girmeye gelince de sunu yapamazsin ama sunu yapabilirsin deyin.
Diyorum ama ne fayda kızım bi kez yapalım ooo bakıyorum 1000olmuş ciddi şekilde sıkılıyorum bazen oynamak gelmiyor içimden zorla da o kadar oluyor.

2 yasinda oglum var beynim yanmak uzere surekli bir aglama surekli bir inatlasma asslaaaaa hayir lafini kbul etmeme,sizinkiler belki daha buyuktur bilemeyecegim ama bende merakla yorumlara bir bakayim
Oğlum da 2yaşında hadi o sendrom onu atlatırız inşallah ama kişiliğini etkiler mi bilemiyorum .

Evet bu yüzden ona karşı bıraz daha anlayarak yaklaşmaya çalışıyorum.

2 sene önce bende senin gibi düşünüyordum. Tek çocuğum var. Bide hamileligim riskli geçti çok şükür saglikli doğdu diye aman aman
Ama inan sevmek ve sevdiğini hissettirmek bu değil. Sonuçta büyüyecekler ve hayatta hem sorumluluk kazanıp hemde belli kurallara gore yaşayacaklar. Hep sözünü dinleyen mükemmel cocuk nasıl olabilirki. O robot olur biraz.

benim gidişat ta o yönde sanki.

Kendinizi vererek oynamıyorsanız çocuklar bunun farkında olurlar o yüzden sürekli oynamak isteyebilirler .Yani sırf onlarla oynamamış olmak için değilde çocuklar gibi oynayın .Onlar nasıl oynamak isterlerse öyle otnayın çocuklar kendi yönlendirsinler .İşe yarayacağını düşünüyorum

Diyorum ama ne fayda kızım bi kez yapalım ooo bakıyorum 1000olmuş ciddi şekilde sıkılıyorum bazen oynamak gelmiyor içimden zorla da o kadar oluyor.
1 kez yapalim dediginiz sey 1000 olmayacak iste aglamaktan kendini de paralasa birse bir. Siz tutarsiz olursaniz coxuklar suistimal etmeye cok musait. Her cocuk anne babanin sinirini deniyor bakti asabiliyor sinir tanimiyor. Ama bakti ki ne yaparsa yapsin kural belli o zmaan o da pasa pasa kurala uyuyor.

Ben daha çok eğitici oyunlar oynama taraftarıyım ama diğerlerine çok kendimi verdiğim söylenemez İMDAT ALLAHIM derken buluyorum kendimi

Bende onun cabasındayım ama tamam diyorum üzerine gidiyorlar. Kızım yoruldum artık zıplatama diyorum yok gelip üzerime asılıyorlar ta ki ben kızana kadar. Kızınca hemen kuzu olmuyorlar bi kaç kez tekrarlıyorum sonra bağırıyorum öyle anlıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…