Söz Dinleyen Mükemmel Çocukları Nasıl Yaptınız?

Ama bence bubda yanlis ki sevmediginiz biseyi size diretseler yer misiniz?

Ben oyle bir durumda karsima alıyorum ve sakince annecigim yoruldum simdi mola vermemiz lazim ki ben guc toplayip seninle bir daha oynayabileyim diyorum. Daha da ustume gelecek olsa put gibi duruyorum hicbir tepki vermiyorum. Bakiyor ben de is yok ikna olup gidiyor. Bir de israr edersen seninle bir daha oynamam ama simdi dinlenmeme musade edersen tekrar oynariz diyorum ve israr ettiyse diger sefer biraz once israr ettigin icin oynayamayiz ama eger israr etmeseydin simdi oynardik. Git 5 dk sonra oynayalim diyorum.

Onlar bizi yönetiyor sanki biz onların kurallarına göre hareket ediyoruz

Çok mantıklı kızmak yerine birkez anlatıp tepkisiz kalabilirim hem onları da üzmemiş olur. Ben aslında gözde hanımın bir yazısında da böyle birşey okumuştum Teşekkürler

Ama bence bubda yanlis ki sevmediginiz biseyi size diretseler yer misiniz?
Yagda yumurta yer onuda Bı saatte Bı dılım ekmek bır yumurta bıtıremez yanlış biliyorum ama alışsın yesin istiyorum

Yagda yumurta yer onuda Bı saatte Bı dılım ekmek bır yumurta bıtıremez yanlış biliyorum ama alışsın yesin istiyorum
Yemek yememe benim kızımda da var bi ara herşey püre yapıp yedirirdim aç bıraktım yok, önüne koydum yok şimdi de bir kaç saate yediriyorum yemeğini.

Benim oglum onu bile yemez. Kahvaltiyi hazirlamadan sorarim ne istiyorsun diye ki soyle soyleyim peynir zeytin yumurta domates yogurt bunlari asla agzina surmez. Kahvalti adina yedigi 2 3 sey var zaten onalrdan birini soyler yaparim. Yerse yer yemezse asla israr etmem sunu yapiym minyer misin demem. Hatta o o anda olmayan baska birseyi isterse sunu yiyecegim diye. Sen bunu istedin ve ben senin icin yaptim bugun bu var ister yersin ister yemezsin derim.

Evet aynen öyle hakimiyet onlarda kızım uyku vakti diyorum benım uykum gelmedi konusmak istiyorum dıyo buyur buradan bak bide
Ahh kızlar birde onlarda çene sorunu var masal okuyorum bi susmuyor ki bitireyim sürekli yorum yapıyor veya beğenmiyor tranbolin istiyor şu ara onunla ilgili masal anlat anne diyor. Başlıyorum zıpşarken düşmüş başını vurmus çok tehlikeliyim masalına

Ben yemedi aç kaldı vicdanı yapıyorum illa yiyecek bitecek önündeki bunu yapmayı daha başaramam sanırım
Sizi tebrik ediyorum yalnız duruşunuz sağlam olduğu için kurallara uygun çocuk yetiştirme bilirsiniz. Yemek yeme konusu da benim için yenilgi

Yarim kase corbayi abartmiyorum 1 saatte yer. Bir ara durmadan sofradan kalkmaya basladi yemeyecegim deyip kalkiyodu 2 gezip geri geliyordu. Bir gun kalkarken doydun mu dedim evet dedi. Sofrayi kaldirdim. 2 dk sonra geri geldi doymadim yiyecegim dedi. Yemek kalmadi yok dedim kendini yerlere atti agladi zirladi. Sak8nce kucagima aldim. Bak annecigim doydum dedigin icin ben yemeyecegini dusundum ve yemegi bitirdim bundan sonra ac oldugun halde doydum deme o zaman dedim tamam dedi. O gun ben ona baska bisey yapip yedirmedim ve yatmaya yakin baktim gitmis ekmek almis kemiriyor minik farem. Ertesi gun doydum deyip masadan kalkmaya yelteniyordu ki doyduysan sofrayi kaldirayim dedim ve yok yok deyip geri oturdu o gunden sonra da geecekten doymadan kalkmadi cunku biliyor ki kalkarsa ac kalacak :))

Maşallah çok tatlıymış bir an gözümde canlandı da, siz en gzelini yapıyorsunuz. Çok imrendim açıkçası.
yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim umarım uygulamaya koya bilirim.

Maşallah çok tatlıymış bir an gözümde canlandı da, siz en gzelini yapıyorsunuz. Çok imrendim açıkçası.
yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim umarım uygulamaya koya bilirim.
Rica ederim :)) anneme anlattigimda bana ne laflar saydi ama vayy cocugu ac mi koydun da yazikk da yiyecek ki buyuyecek sende anne vixdani yok mu neler neler :))
Sunu da belirteyim ayrica otoriter olmak cok farkli tutarli olmak cok farkli bence. Mesela benim babam otoriterti biz korkardik babamdan ve höt dedigi yerde durur kalirdik ve aramizda birnduvar vardi yillarca asamadigimiz. Annemde aksine bisey istesek olmaz der az israr etsek tamam derdi ve onun sozunu hic tutmazdik. Ama ben kendimi otoriter olarak tanimlamiyorum cunku oglumla aramda bir duvar yok aksine apayri bir sevgi bagi var.

Bende onu fark ettim konuyu açtıktan sonra.
Arkadaşımın oğluna bakıyorum mum gibi . Benimkiyle aynı yaştalar. Annesı gel diyor geliyor, git diyor gidiyor, ye diyor yiyor. Ben bunların hepsini cenk ederek yatırabiliyorum , hatta bende mi sorun diye kendimi sorguluyorum hep. Ama her çocuğun yapısı farklı sanırım ondan kaynaklanıyor.

En azından kızıp bağırmadan birşeyler başarabilmek çok önemli bence. Ben kızınca çok vicdan azabı duyuyorum sanki çocuklarımla aramdaki bağı yerle bir etmiş gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…