Söz kesilince takı takılır mı kıza?

söz yada nişan biraz da iki tarafın durumuna,geleneklerine bağlıdır.
Banada sözde tek taş yüzük takmışlardı ve kolye,künye takmışlardı..

bizde takılıyor,söz kesildiğinin ertesi günü kıza koç gönderirler,boynuzlarına da 2 adet bilezik takarlar,kızın aileside erkek evine söz bohcasını verir,
ama heryerde bu farklıdır,takmayanlarda var!

sözde birşey takılmayabilir isteğe bağlı durumları iyiyse takılması iyi olur

Sözlümün ailesi hiçbir talebimiz olmadığı halde bana hem tektaş hem kalın süslü bir kelepçe taktı. çok seviyorum aşkımııı:)

benımde ısteme oldgunun ertesı gunu soz nısan bı arada oldu
kayınpederım bı kelepce taktı kayınvalıdemde bı tektas yuzuk okadar
benım dayılar halalar hepsı bırer altın taktı bana
onlarda ole bı adet yokmus dugunde takılıyormus
oncedende konusulmadıgı ıcın ole oldu uzuldum aslında onlarda mahcup oldu cunku
oyuzden herseyı bastan konusmak gerekıyo
her yerın farklı adetı var cunku

Bizde sozde, yuzuk takilir, ayrica geline bir bilezik yada kunye takilir.
geri kalan takilar ise, nisanda ve dugunde takilir.
onceden konusmak ve anlasmak onemlidir
Sevgiler

banada eşim söz de tek taş ve söz yüzüklerimizi taktılar ama biz yani ailemle sadece istemeye gelicekler sanıyorduk söz yüzükleri çıkınca hem çok şaşırdık hemde adı kondu iyi oldu

vallahi bana söz kesilirken yüzükden baska bir sey takmadilar ama esim dedi yengelerime takmislar, vallahi dügünde zor taki takdilar bana sözdede zirnik takmadilar:)

Herkesin örf ve adetleri farklıdır canım
Mesela abim evleneceği zaman kızı (yengem oluyor artuk) istemeye gittik bizde kız 3 kez istenir
3. de söz yüzüğü takılır
Neyse sonunda söz günü geldi tabii anlaşmalı olduğu için (yani evlenecekleri belliydi:smiley-cool:) biz cümbür cemaat ,eş,dost,akraba doluştuk gittik
Yüzük takıldı biizm akrabalar fısırdamaya başlayınca annem kızın annesini kenara çekip dünür takı takılmayacak mı dedi
Dünür istemedi kesinlikle olmaz bizde öyle bişey yoktur dedi
(hazır takılar gelmiş takın diye düşünmedi kadıncağız takdir ettik)
Takılmadı bişey annemin içi rahat etmedi bomboş olmaz dünürüm kızın eli kolu dedi yinede bi künyeyi bile takdırmadılarşutarafagitti
Ama ben evlenirken kimse sormadı yüzük kurdalesi kesilir kesilmez anne baba eli öpüldü ve başlandı takı takılmaya eşimin akrabaları baktı takı takılıyor kalktı herkes taktı sengözlerimebaksanab
Bütün parada bana kaldı bizim adet de öyleydi mesela
Tabii annem herkes gittikden sonra paralara el koydu o başkakaydirigubbakcemile3sırnaşık şey
Yorgan diktiricem tabak çanak alıcam diyesırnaşık şey canım annem yaaa feda olsun sana dünyaaaaa herşeyin en iyisini yaptı bana
Ayrıca neden bu kadar uzun açıkladım kifisfisfismirmirmirmir

o kişiye göre değişir sanırım biz yüzük almaya çıkmıştık sadece ama sözde künyede takmıştı eşim bana...ama ilk diye mi bilmem en çok söz yüzüğümü seviyorum ben...

canım o her yörede değişir bizde sözde yüzük ve bilezik takılır.düğünde erkek evi takı takmaz nişanda herşey takılır ama bizim burda adetler ağırdır biraz nişanda en az 4 set takılır birde fişeklik deriz biz 50 veya 100 tane cumhuriyet altını geline takılır

bizde söz kızı verdik demektir.ve altın takılır.birazda erkek tarafının maddi gücüne bakar.bana yüzük,küpe,künye,saat takmışlardı.nişandada bilezik ve set taktılar.

adetlere göre değişir bizim adetimize göre takılmaz ama eşim bana kolye takmıştı:)
kayınvalidemde bilezik:)
hoşuma da gitmişti yine de:))

herkesin farklı adetleri olur
ama çevremde ve bizim ailemizde sözde takı takılmaz yüzükler takılır.
takı nişanda ve düğünde takılır. tabi aileler bu konuda konuşurlar
en çoğuda düğünde gelir erkek tarafından

bizim sülalede genelde kız istenirken söz yüzüğü takılır, bide oğlanın annesi kıza bileklik yada bilezik takar ama hani kullanabiliceği şık birşey takar.

Eşimın ailesi de şu ınce ve gereksız olan söz yuzuklerınden takalım dıye istemişlerdi.bende hıç beğenmediğim için tek taş ıstedım bızde kıza ıstemeye gıdıldığınde tek taş takılır.zaten 3 ay sonra nışanımz olcaktı.eğer kısa süre sonra alyans takılacaksa boşa masraf bence.herseyden önemlısı o gun benım doğumgunumdu ve eşim bana beğendığim bır kolye hedıye ettı..takı nışanda oldu bızde..

bena söz yüzüğü takılmıştı.nişanla arası çok olanlar takıyor.bilezikler ve set nişanda takılmıştı.ama düğünde de takanlar var.isteğe göre değişiyor.iki taraf konuşup karar verir nasıl isterlerse.bence söz yüzüğü çokta gerekli deil

karşı tarafın bonkörlüğüne bağlı canım takan takar ama o takarsa sen de takacan mecbur biz söz yapmadık nişan yaptık isteme 1 gün önce oldu uzak şehirlerlde olduğumuzdan eertesi günü nişan yaptık bilezik falan taktılar biz de saat aldık ama ileriye gitmeyelim dedik durumlarımız ii değil diye öğrenciyiz ben çalışıyorum sadece o öğrenci diye ama dayımlar oğulları için isteme gecesi söz oldu nişan bileziği de takıldı çocuğada yüüzk almış kız tarafı

benceee bunların hepsi fasafiso canım bu altınlar bilmem ne hiç önemi yok ona ne takmışlar buna ne takmışlar önemli olan evlenince senin saçına mutluluk tacını takması gerisi boşşş

biz ikinci gelişte söz yapıldı..

5 taş söz yüzüğü takıldı onu ki de tek taş profil resmimdekiler söz yüzüklerimiz. birde taşlı kelepçe takıldı.

nişanda bu ay sonunda onda da 5 bilezik bir set takılıcak ama bunların hiç birini biz demedik karşı taraf düşündü ve taktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…