Söz kesiminde yemek

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar bunca derdimin tasamın sonucun cok şükür isteme oldu. Yillardir sevdigim adam ile en ciddi adimimiz birlikte attik. Allah tamamina erdirsin en kisa zamanda..
şimdi malum güzel telaslarimiz basladi.
Söz/nisan yapilacak.
evimizin fiziki sartlari cok müsait degil evde kalabalik misafir agirlamak icin.
yaklaşık 50 kişilik bir organizasyon düşünüyoruz.
Dışarıda bir kac yer ile görüşmüs ailem.
sark odalı otantik bir mekan cok iclerine sinmis. Ikram olarak ta yas ve kuru pasta sinirsiz çay su kisi başı 20 lira demisler. mekan cok güzel bir yer. Bulundugumuz sehrin en kaliteli yerlerinden birisi.
Ayni zamanda o mekanda yemek imkani falan da var.
Bende bizimkilere soracagim insallat..söz yemeği olsa. Zaten sadece 1. Derece yakin akraba ve iki ailenin ortak arkadaslari davet edilecek.
mesela o mekanda bir kisilik iskenderde 20 tl.
O tarz bir sey garip mi olur söz icin :) maksat zaten birlikte olup tanisip kaynasip yüzük takmak.
Gece aklima geldi onlarla görüşene kadar size sorayim dedim

20 tl pasta çay 20 tl yemek 40 tl eder 50 kişi için 2000 tl. 1000 tl yemek yerine
O paraya tatlı tuzlu kanepeler hazırlatabilirsiniz dışarda orda servis edilir

Yemek de 20TL yse pasta çayı biraz daha indirim yaptırın bence. Verdiğin bilgiyle sadece indirim yaptırabileceğim kanısına vardım(Yemekli olmasa da olur benim açımdan). "Abi sen naptın ya yemek 20 tlyse pastayla çaya az daha indirim yap,ikisi aynı fiyat olur mu?" diye anında laf söylerdim.Yemekli olsun isteseydim de ikisini 35TL yaptırtırdım sanırım

Maliyet sizi zorlamazsa ha yaş pasta ha yemek ,zaten aynı fiyat olabilir yani,
Hoş ben olsam yapmam fuzuli bir masraf olarak görürüm oda ayrı .Mutluluklar.

şimdi şöyle bişey var erkek tarafıyla aynı şehirdemi oturuyorsunuz eğer erkek tarafı başka şehirden gelecekse onları aç göndermek olmaz benim sözümde ankaradan konyaya gelmişlerdi biz davet yemeği hazırlamıştık tatlı pasta kısmı yüzük takıldıktan sonra verilmişti.

Bizim iki tarafta konyada. Ancak sehir dışından misafirler var. Onlarin akrabalari gelecekler.
Mekan ile görüştük. Menüyu biraz degistirdik. Pastadansa su böreği sac arasi seyler tercih ettik. Her iki tarafın da hosuna gitti bu durum :)
fiyati da 15e cektiler.

Maliyet sizi zorlamazsa ha yaş pasta ha yemek ,zaten aynı fiyat olabilir yani,
Hoş ben olsam yapmam fuzuli bir masraf olarak görürüm oda ayrı .Mutluluklar.

Bir sekilde söz/nisan bir sey yapilmasi gerekiyor. Birden fazla organizasyon yaomak yerine tek bir tane ama cok güzel olsun istedik. Inşallah mutlu huzur olur hersey..
cok teşekkürler..

20 tl pasta çay 20 tl yemek 40 tl eder 50 kişi için 2000 tl. 1000 tl yemek yerine
O paraya tatlı tuzlu kanepeler hazırlatabilirsiniz dışarda orda servis edilir

Kanepe bizim buralarda biraz hafif kacar :)
pastayi da biz cok istememistik.
Simdi yöresel bir kac hamur isimiz ile çözdük isi hem de fiyati daha uyguna denk geldi.

Yap elbette :) hevesler kimsenin icinde kalmasin diye dusunenlerdenim. Imkanin el veriyosa cok dusunme konus ailenle.
Ben nisan ve sozumu ayni anda yaptim, cok cici mi cici bir gemi kiralamistim (gemi dediysem akliniza oyle abarti birsey gelmesin, iki katli kapali bir party-gemisiydi), cerezi yemegi mezesi tatlisinida bir Turk asciya hazirlattim, gemide servis edildi biz nehirde turlarken. Cok guzel olmustu. Orguyla guzel sarkilar soyleyen birde genc sarkici vardi gemide. Ah ne guzel bir hatira olarak kaldi, sonu aci dahi olsa.

Canım benim sözüm evde olacak. Pasta kesilecek yanında da kurabiye, cupcake vs aperatif şeyler olacak. Nişanımı mekanda yemekli yapacağım. Fikir vermek istedim

Canım benim sözüm evde olacak. Pasta kesilecek yanında da kurabiye, cupcake vs aperatif şeyler olacak. Nişanımı mekanda yemekli yapacağım. Fikir vermek istedim

Evde sözü yapabilecek bir ortamimiz yok maalesef mevsimden dolayi.
Dışarıda ayarlanan mekani cok begendik. Otantik tam bizim sevdigimiz gibi.
Babamla annem sagolsunlar ikimizin zevkini de ön plana alarak bir karar vermisler.
Bizim sözüm ile cok firsatimiz olmayinca ailelerimiz ayarladilar. Cok şükür güzel olacak gibi. Fiyati menüsu her seyi icime sindi artik.

Benim sözüm de dısarda olmustu
Yemekli yaptık dısardan gelen akrabalar vardı cünkü
Sonrasında pasta kesimi icecek dağıtımı yaptık
İnsan bir kere yapıyor bunu, canın ne istiyorsa onu yap
Bir ömür mutluluklar

yemek işine girmemeniz iyi olmuş, bence de börek çörek üstüne tatlı çay kahve en uğraşsız ve temizi, yemeğe girince çıkması zor oluyor, bi de millete yemek beğendirilmiyor

Biz de yemekledik sozde erkek tarafini ama disarda degil evimizde kendi imkanlarimizla.
Bence disarda o kadar paraya gereksiz bir durum.

bence guzel olur. ben almanyada yaşıyorum ve burda nilan dügün kına nıkah hepsı yemeklı olur. dünyanın parası tutuyor evet ama bence güzelde oluyor. trdekı düğünler hic güzel degıl kuru kuru bır ıkram bırsey yok. sankı takı takın ıkı oynayın gıbı. böyle tür organısaysonlarda en az dugunde sözde şart degıl yemek şart. bence cokta güzel olur eger maddı durumuz el verıyorsa yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…