söz-kız isteme

canım bencede yaptıkları çok ayıp ailesi istese bile kızın abine yansıtmaması lazım.istese arayı bulabilirdi bana böyle şeyler çok ters geliyo karşı tarafın durumu varsa alır zaten söylemeye ne gerek var yoksa da yoktur bu ayıp birşey değil maksat yuva kurmaksa böyle şeyler sorun olmamalı.

Cnm dunyada ki her erdemden once hakkaniyet gelir.. bu baslik sozleniyorum ama stediklerim olmuyor vs gibisinden acilabilirdi de... birde abine cok tepki koyuyorsa belki anlasmamislardir yoksa boyle hereket edemezdi , demekki aydinlatilmayan noktalar var..,

Kızın en doğal hakkı 2 bilezik istemiş sonuçta :37:
O da bi şekilde ailesine rencide olmak istememiş
Sonuçta aileler çok takıntı yapar böyle şeyleri
Bu arada abinin maddi durumu iyi olmayabilir
2 bileziği de ailen taksa çok iyi olurdu
Bunun için aralarının bozulmasına gerek yoktu
Maddiyat tabiki önemli değil
Ama sırf seviyor diye de yoksun olacak hali yok
Konu var komşu var,takılmalı
Hatta belki haberiniz yoktur ama söz alışverişi de yapılmalı kıza
Ailen elini cebine mecburen atacak
Yoksa da borca girecek bu işler böyle
Terlemeden bişey olmaz

Ben buna karşıyım. zaten şunu isterim bunu isterim demek benim yapıma ters. seviyorsa sorun etmemeli böyle şeyleri. beraber yapabilirler herşeyi. ben parayla ölçülebilen şeye aşk demem sevgi demem. durumunuzu biliyosa neden zorluyo. belki ailesi istemiştir ama karşı çıkabilirdi... sevmiyorum bu altın muhabbetlerini ya...:31:

Kim kimin yüzünü görmüs acaba,
seven insan bi ceyrek altina bile razi olur bence...

sözde iki isteyen nişanda on ister düğünde yüz ...nerde kaldı empati anlamadım yani tamam kızın hakkı bir kez evlencek ama her şeyin hevesini kaçırınca ne da ben bilmiyorum anlamı oluyor onuda ben anlamıyorum maddiyat önemli hemde çok ama bu kız abini yeni tanımıyoki durumuda ortada ne demek gerçek yüz bilemedim bence abin biraz tavrını koysun ortaya yoksa çok başınız ağrır siz karışmayın çünkü yarın kötü görümce olursunuz...

Bana enterasan geliyor böyle, onu isterim bunu isterim muhabbetleri herkes gücü neye yetiyorsa onu yapar. Bilezik bir insanın olmazsa olmazı değil altın burmaları takıp gezicek hali yok bu devirde, en fazla kıyıya köşeye koyacak sonra maddi sıkışıklık olduğunda ortaya çıkartacak bunun için karşı tarafı sıkıntıya sokmanın ne anlamı var şimdiden.

Kaldı ki öyle bir adet yok zaten benim bildiğim, ki çok yakın akrabalarımdan evlenenler oldu yakın dönemde 3 çiftte de damat taraflarının durumu oldukça iyi olduğu halde hep sözde sadece yüzükler takıldı bir de bohça geldi, nişanı da kız tarafı yaptı benim bildiğim böyledir adet.

Son düzenleme:
ne kızmış be . Ne ben istedim ne ailem. Babam hatta bizim adetlerimiz ağırdır ama biz senden altın falan istemeyiz, mutlu olmanız önemli demişti. Hayatta ağzımı açıpta altının konusunu etmedim, ayıp böyle şeyler

Bana enterasan geliyor böyle, onu isterim bunu isterim muhabbetleri herkes gücü neye yetiyorsa onu yapar. Bilezik bir insanın olmazsa olmazı değil altın burmaları takıp gezicek hali yok bu devirde, en fazla kıyıya köşeye koyacak sonra maddi sıkışıklık olduğunda ortaya çıkartacak bunun için karşı tarafı sıkıntıya sokmanın ne anlamı var şimdiden.

Kaldı ki öyle bir adet yok zaten benim bildiğim, ki çok yakın akrabalarımdan evlenenler oldu yakın dönemde 3 çiftte de damat taraflarının durumu oldukça iyi olduğu halde hep sözde sadece yüzükler takıldı bir de bohça geldi, nişanı da kız tarafı yaptı benim bildiğim böyledir adet.

Bizim adetlerimize görede nişanı kız tarafı yapar.
Bilezik olayına hiç girmiyorum, ben kızıyorum bu tarz isteklere.
Sözde yüzük takılır, belki ince bir bilezikte olabilir ama bunu kız tarafının istemesi hep tuhaf gelir bana.

kızlar zaten kız abime söylüyo 2 bilezik diye onlar aralarında konuşuyo ve sonradan bizim haberimiz oluyo yani biz olmaz takmayız demedik abim sadece kendi durumunu anlatmış ve aldığı tepki de bu... tabiki en doğal hakkı ama söylemesi gereken ailesi var sonuçta herkes bütçesine göre en iyisini yapmak ister zaten ne tepki verceğimizi şaşrıdık ama bende ailemde tabiki kendisiyle bu konu iiçin konuşmayız yüz göz olmaya gerek yok

teşekkür ederim yorumlarınız için. iki gündür moralimiz bozuldu ailece acaba biz mi yanlış düşünüyoruz diye düşünüp duruyoduk haklı olduğumuzu anlamış olduk

Kızın en doğal hakkı 2 bilezik istemiş sonuçta :37:
O da bi şekilde ailesine rencide olmak istememiş
Sonuçta aileler çok takıntı yapar böyle şeyleri
Bu arada abinin maddi durumu iyi olmayabilir
2 bileziği de ailen taksa çok iyi olurdu
Bunun için aralarının bozulmasına gerek yoktu
Maddiyat tabiki önemli değil
Ama sırf seviyor diye de yoksun olacak hali yok
Konu var komşu var,takılmalı
Hatta belki haberiniz yoktur ama söz alışverişi de yapılmalı kıza
Ailen elini cebine mecburen atacak
Yoksa da borca girecek bu işler böyle
Terlemeden bişey olmaz

canım zaten biz 2 bilezik takamayız demedık borçta olsa zor da olsa gerekenler yapılcak tabiki ama ya o bilezikler alınır ya bu iş burda biter tavrı hoş değildi üzüldük

canım zaten biz 2 bilezik takamayız demedık borçta olsa zor da olsa gerekenler yapılcak tabiki ama ya o bilezikler alınır ya bu iş burda biter tavrı hoş değildi üzüldük

evlendiklerin de bu tavrı 2 bilezikten pahalıya patlayacak..kızdan çok abin görmüş oluyor gerçek yüzünü bence. Geçenlerde bir erkek arkadaşım nişanladı. En çok korktuğum şey aç gözlü görgüsüz olmasıydı ama nişan ayakkabısını bile yeni ayakkabı aldım daha aynı renklerde ,ne gerek var diye aldırmadı ne güzel gözü tok kızmış, daha da sevdim diye anlattı arkadaşım..

evlendiklerin de bu tavrı 2 bilezikten pahalıya patlayacak..kızdan çok abin görmüş oluyor gerçek yüzünü bence. Geçenlerde bir erkek arkadaşım nişanladı. En çok korktuğum şey aç gözlü görgüsüz olmasıydı ama nişan ayakkabısını bile yeni ayakkabı aldım daha aynı renklerde ,ne gerek var diye aldırmadı ne güzel gözü tok kızmış, daha da sevdim diye anlattı arkadaşım..

canı önemli olan da bu değil mi zaten. sonuçta tamam beni ilgilendirmez ama yıllardır birlikteler ve abimin ona aldığıı hediyeler hiçte küçümsencek ucuz şeyler olmadı. şimdi bu tavrı? ben kendimi onun yerine koyuyorum da sevdiğim adama asla böyle diyemezdim heralde

canı önemli olan da bu değil mi zaten. sonuçta tamam beni ilgilendirmez ama yıllardır birlikteler ve abimin ona aldığıı hediyeler hiçte küçümsencek ucuz şeyler olmadı. şimdi bu tavrı? ben kendimi onun yerine koyuyorum da sevdiğim adama asla böyle diyemezdim heralde

biraz geleneksel ailelerde büyüyen kızlar bu konularda çevrenin gazına gelebiliyor. yok bir daha ne zaman takacak, yok şunu iste bunu iste vs. kızlar da hem ailelerinden hem de çevrelerinden gazı alıp istiyorlar da istiyorlar. sonuçta damat adayı alacaksa bunları, o şey her türlü senin hanene girecek. çingeneliğe ne gerek var derler adama... :31:

ve yine aynı şekilde gerçek yüzünü de göstermiş oluyor. kötü günde de milletin gazına gelir kocasına postayı koymaya çalışır. önceden görmeniz iyi olmuş. :)

Son düzenleme:

evleneceğimiz zaman eşim dedi ki annemler sana nikahta takmak için işte şu kadar bilezik almışlar dedi. Ben bi utandım, bana niye söylüyorsun yaa dedim, kime söyleyim dedi, ya ne gerek var söylemeye dedim utancımdan kızdım. Sanki o bilezikler noldu, tüm takılan takılarla beraber bankada duruyor, ilerde ev falan alırsak peşinat için kullanıcaz, koluma bilezik mi takıp gezicem sanki

biraz geleneksel ailelerde büyüyen kızlar bu konularda çevrenin gazına gelebiliyor. yok bir daha ne zaman takacak, yok şunu iste bunu iste vs. kızlar da hem ailelerinden hem de çevrelerinden gazı alıp istiyorlar da istiyorlar. sonuçta damat adayı alacaksa bunları, o şey her türlü senin hanene girecek. çingeneliğe ne gerek var derler adama... :31:

ve yine aynı şekilde gerçek yüzünü de göstermiş oluyor. kötü günde de milletin gazına gelir kocasına postayı koymaya çalışır. önceden görmeniz iyi olmuş. :)

umarım abim de sizin gibi düşünür... :)

evleneceğimiz zaman eşim dedi ki annemler sana nikahta takmak için işte şu kadar bilezik almışlar dedi. Ben bi utandım, bana niye söylüyorsun yaa dedim, kime söyleyim dedi, ya ne gerek var söylemeye dedim utancımdan kızdım. Sanki o bilezikler noldu, tüm takılan takılarla beraber bankada duruyor, ilerde ev falan alırsak peşinat için kullanıcaz, koluma bilezik mi takıp gezicem sanki

aynen canım aynen bilmiyorum ki haklarında hayırlısı olsun bize göre kişiliğini ortaya koydu ama işte inşallah abim de fark eder bunu

Back
X