söz-kız isteme

Bana kalırsa hemen kötüye yormayın. Ne yani kız " iki bilezik ya da ayrılık" mı dedi? Hepimizin bildiği gibi kadınlar değer görmek ister, bu değerin %80-90 ı manevi değerdir elbet. Nişan söz gibi olaylar çiftler için değil çevre için, aileler için yapılır.Aşkın yüzüğe takıya ihtiyacı yoktur. Geleneksel ailelerde kıza verilen değer takıyla ölçülüyor. Gelin adayı bunu etrafa karşı istiyor olabilir. Etrafınızdaki tüm kızlar tektaşlarla, setlerle 3-5 bilezikle nişanlanıyorsa, size de 1 yüzük yeterli görünüyorsa ne hissedersiniz? Tabii ki şu olsun, bu olsun demek çok ayıp. Ama kızın tarafından da bakmalısınız olaya, belki abiniz hiçbir şey karşılamayacak izlenimi vermiştir karşıya. Bence herkes kendine yapılmasını istediği gibi muamele etmeli karşısına.

Siz karışmayın derim, gençler dürüstçe konuşup anlaşmaya çalışsın, Hayırlısı olsun...

iyi de kız ya o bilezikler alınır, ya da bu iş burda biter demiş.

tek bir yüzüğüm var şuanda, söz yaptık istemeden 3 gün sonra nişan falan olmadı onu nişan saydık. bide eşimin bana aldığı kolyemle nikahtan sonra hediye ettiği bilekliğim var, vay bee ben çok ucuza gittim o zaman :27:

normali bu zaten canım da işte insanlar çok farklı

bence cok fazla sey ıstememıs, hem nısanı kız tarafı yapmıyor muydu?

canım istediğinin çokluğu azlığı önemli değil ki önemli olan bunların usulunce konuşulmamış olması yoksa 10 tane de istenebilir saygı duyarım. nişanı evet kız tarafı yapar ama ne yazık ki lafı bile edilmiyo tek dediği nişan istiyoruz

Bana kalırsa hemen kötüye yormayın. Ne yani kız " iki bilezik ya da ayrılık" mı dedi? Hepimizin bildiği gibi kadınlar değer görmek ister, bu değerin %80-90 ı manevi değerdir elbet. Nişan söz gibi olaylar çiftler için değil çevre için, aileler için yapılır.Aşkın yüzüğe takıya ihtiyacı yoktur. Geleneksel ailelerde kıza verilen değer takıyla ölçülüyor. Gelin adayı bunu etrafa karşı istiyor olabilir. Etrafınızdaki tüm kızlar tektaşlarla, setlerle 3-5 bilezikle nişanlanıyorsa, size de 1 yüzük yeterli görünüyorsa ne hissedersiniz? Tabii ki şu olsun, bu olsun demek çok ayıp. Ama kızın tarafından da bakmalısınız olaya, belki abiniz hiçbir şey karşılamayacak izlenimi vermiştir karşıya. Bence herkes kendine yapılmasını istediği gibi muamele etmeli karşısına.

Siz karışmayın derim, gençler dürüstçe konuşup anlaşmaya çalışsın, Hayırlısı olsun...

tabiki karışmam asla ama üzülüyorum. çünkü annemle de normalde görüşürler nasıl bir aile olduğumuzu iyi bildiği halde böyle bi konu yüzünden çevresinin etkisi altına girip sevdiği insanla bunları yaşaması konuşması bence hos değildi

Bizim adetlerimizde nişanı kız tarafı yapar ister evde olsun isterse düğün salonunda olsun tek kuruş harcamaz erkek tarafı.Eger düğün salonunda olacaksa dügün salonunu kız tarafı tutar,kuaförü,yemegi kız tarafı karşılar eger hem erkek tarafının hemde kız tarafının şehir dışından gelen akrabaları varsa ulaşımı (otobüs tutulacaksa)otel masrafını yine kız tarafı karşılar sizinkiler size yıkmaya çalışmış anlaşılan bilezik olayına girmiyorum bile insanların gücü kaç taneye yeterse o kadar takar ama siz nişanı yapmak zorunda degilsiniz karşı tarafın yapması gerek.

aynen öyle canım ama onların söylediği sadece nişan olcağı yani bide alısveristen bileziklerden bahseetmiş bilmiyorum nasıl olcak önemli olan onların mutluluğu sonuçta

sizin de adetleriniz vardır değil mi:34:

mesela o 2 bilezik değerinde saat ve zincir gibi bir şeyler alınması gerekebilir nişan için.kıza duyursanız nasıl olur.adetler sadece kız tarafı için değildir,değil mi:ssz:

Valla benm kayınpeder daha sözde benim ne arsam ne bağım ne bahçem var dururmum belli düğünü yaparız gerisi kendilerine kalmış demişti :) biz de doğrudur yüklenmek olmaz dedik hallettik. Yoktur belki diye.

Ammmaaa görümcemin sözünde damat tarafı durumumuz yok dediğinde resmen ortalık kan revan olmuştu.söz bozuldu falan bitti gitti.empati böyle birşey

Back
X