• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz- Nişan Bir Arada Olur Mu ??

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
866
168
33
Selam kızlarr ....

Söz kesimi topiğine bu konuyu açtım ama burası daha aktif kullanıldığı için konuyu buraya da açmak istedim . Fikirlerinize ihtiyacım var... Nasip kısmet olursa inşallah önümüzde ki sene sevdiğimle sözümüzü yapmayı düşünüyoruz. Ama şöyle bir sorum var ki bizim ailelerimizin zaten önceden tanışıyorlar bu yüzden sevgilim isteme gününden sonra evde söz - nişan bir yapalım diyor işinden dolayı böyle daha iyi olur bizim için diyor.

Bizim evimiz büyük ve ailesi bizim oturduğumuz şehirden başka bir şehirde oturuyor bu yüzden hem çok masraf olmaz hem daha güzel olur salon telaşı olmaz falan ama ben evde olmasını pek istemiyorum ne bileyim salon da olsun çok kalabalık olmasın ama şık bir şey olsun istiyorum .

Ve nişanlık olarak şatafatlı kabarık taşlı maşlı şık bir şey istiyorum ev için biraz abartı abes olur mu ? Şimdilerde söz nişan bir arada yapmak pek moda oldu ama kararsız kaldım . Evde olursa istediğim gibi olur mu çok kalabalık dar olur pek güzel olmaz gibi bir düşünceye kapıldım . Evde söz nişan bir arada yapanlar nasıl oldu memnun kaldınız mı içinizde kalan bir şey oldu mu salondan daha mı güzel olur merak ediyorum . Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :)

Hayırlısı olsun allah tamamına erdirdirsin..

Öncelikle bu sadece sevgilinin değil ikinizin nişanı olacak o yüzden ortak karar almalısınız.Nişanlın durumunuza göre fikrini söylemiş ama hamama giren terler değilmi? Eğer ki istiyorsan içimde kalıcak diyorsan salon nişanı yapabilirsin ufak çapta ..istediğin kıyafetide giyebilirsin salonda ama evde ışıltılı şafatlı kabarık bir elbise hoş olmaz rahat edemessin..

Sadece nisan yapsan. Arada zaman olsa tamam ama beraber yapilan sozun ne anlami var ki.

Evet şimdi şöyle düşündük aileler birbirini tanıdığı için önce oturmaya gelirler isteme falan sonra da söz nişan bir yani ikisi bir olmuş olur bilemiyorum ki bende kararsız kaldım ama hem söz hem nişan ayrı ayrı yapmayalım diye erkek arkadaşım böyle diyor .. bir de erkek arkdaşım seneye yurt dışında staj da olacağı için stajdan izine geldiğinde olacak isteme sonra ki geilişinde de söz-nişan yaparız diye çok kararsızım ama nasıl olur diye , hazırlıklar falan her şey güzel olur mu diye

Neden olmasın cnm ya bnce cok güzel olue hem o eskide kaldı gibi bence ikisin bi arad yap telaş bikerede kalksın.

Evet şimdi şöyle düşündük aileler birbirini tanıdığı için önce oturmaya gelirler isteme falan sonra da söz nişan bir yani ikisi bir olmuş olur bilemiyorum ki bende kararsız kaldım ama hem söz hem nişan ayrı ayrı yapmayalım diye erkek arkadaşım böyle diyor .. bir de erkek arkdaşım seneye yurt dışında staj da olacağı için stajdan izine geldiğinde olacak isteme sonra ki geilişinde de söz-nişan yaparız diye çok kararsızım ama nasıl olur diye , hazırlıklar falan her şey güzel olur mu diye

Bence birine odaklansan cok daha guzel olur. Iki isi yarim yapacagina, bir isi tam yap.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun allah tamamına erdirdirsin..

Öncelikle bu sadece sevgilinin değil ikinizin nişanı olacak o yüzden ortak karar almalısınız.Nişanlın durumunuza göre fikrini söylemiş ama hamama giren terler değilmi? Eğer ki istiyorsan içimde kalıcak diyorsan salon nişanı yapabilirsin ufak çapta ..istediğin kıyafetide giyebilirsin salonda ama evde ışıltılı şafatlı kabarık bir elbise hoş olmaz rahat edemessin..

Amin çok teşekkür ederim.. evet öyle tabii o da sadece fikir söyledi bu konuyu kafana takıpta stres yapma evde de olur bence diye söyledi.. Evet bende içimde kalırsa diye düşünüyorum zaten abartı bir nişan istemiyorum ben şöyle küçük bir salon da küçük çaplı ama rahat edebileceğimiz şık bir ortam istediğim kıyafeti giyebileceğim ve en güzeli olacak şekilde istiyorum . Ama beni zorlayacak tabiki bu durum daha çeyizim bile yok doğru düzgün bir yerden başlamam gerekiyor artık çok heyecanlı hevesliyim ama hayırlısı

yaparsan olur, ben öyle ikide bi toplaşıp dağılmaları sevmediğim için isteme söz nişan yüzük müzük artık adı ne diyosan hepsi bir arada oldu kına falanda yapmadım sonrada cemil cümleyi çağırdığım bi kır düğünü yaptım işte bu kadar, ne kadar tantana yapılırsa o kadar laçkalaşıyo bence ilişkiler yok o alışverişi yok bu bilmem nesi, senin ailen onun ailesi, ben panik atak hastasıyım entrika ve velveleye gelemiyorum zaten 9 sene flört etmişiz ne sözü ne bilmem nesi, tabi bu benim hayatım ve fikrim

Amin çok teşekkür ederim.. evet öyle tabii o da sadece fikir söyledi bu konuyu kafana takıpta stres yapma evde de olur bence diye söyledi.. Evet bende içimde kalırsa diye düşünüyorum zaten abartı bir nişan istemiyorum ben şöyle küçük bir salon da küçük çaplı ama rahat edebileceğimiz şık bir ortam istediğim kıyafeti giyebileceğim ve en güzeli olacak şekilde istiyorum . Ama beni zorlayacak tabiki bu durum daha çeyizim bile yok doğru düzgün bir yerden başlamam gerekiyor artık çok heyecanlı hevesliyim ama hayırlısı

Senin istekylerin önemli..Kendimden örnek vereyim istersen ..Temmuz ayında istemeye geldiler söz kestik.. Aynı şehirdeyiz bu arada söz nişan ayrı olsun diyen nişanlımdı bu arada neyse ekimde nişan yaptık,güzel bir kafe tuttuk açıktı kafe kır düğünün küçüğünü düşün 100 kişi çağırdık tabi biraz daha arttı toplamda 150 kişi olduk ama gayet güzel sığdı herkes albümler bölümünde nişanlığım var,herşeyi nişanlımla beraber karar verdik ama çoğunlukla benim isteklerim oldu erkekler için pek farketmez bu şeyler biliyorsun, sözümüde yaptım, bohçamı da yaptım,nişanımıda hepsi istediğim gibi hayal ettiğim gibi oldu aksaklıklar unutulanlar oldu elbet hıı birde bohça ve nişan burnumdan gelicekti ky yüzünden ama takmadım o gün için ..neyse uzun lafın kısası isteklerini hayallerini sevdiğin ile konuş ortak bir nokta bulun

Hımmm , işte bende bir yandan mantıklı bir fikir diyorum salona vereceğim parayı kınamda kullanırım kınayı daha güzel daha özenli yaparım diyorum ...
Yani zaten gönüller bir olduktan sonra pekte takılmamak lazım bu konulara ama bunlarda düşünülüyor , benim en çok düşündüğüm evde olursa istediğim kıyafeti giyemezsem diye bir de evde çok kalabalık olursa rahat olmazsa içime sinmezse diye,
Çeyiz konusunu da ne yapacağımı bilemiyorum hiç bir şeyim yok daha nasıl halledicem bilmiyorum

biz beraber yaptık çokta güzel oldu.farklı memleketkerdeniz eşimle.bir akşam isteme ertesi akşam söz,nişan oldu.evimiz küçük bizim kalabalık oldu ama çok keyifliydi.benim şahsi fikrim salonda nişan merasiminden pek hazetmem düğünden farkı olmuyor pek hiç düşünmedik o yüzden.ama düğünü iki tarafta da yaptık...

EVEt evde isteme nisan ve söz bir arada olabilir ben evli degilim sayet evlenirsem hepsini toptan evde yapacam ben sevmiyorum nedense salonda yapılan nisanlari hatta kına geceleride pek sevmem o yüzden kına geceside düsünmüyorum tabi herkesin düsüncesi ayri eger evde yaparsan taslı elbise biraz tuhaf olur,cunku rahat edemezsin.

biz beraber yaptık çokta güzel oldu.farklı memleketkerdeniz eşimle.bir akşam isteme ertesi akşam söz,nişan oldu.evimiz küçük bizim kalabalık oldu ama çok keyifliydi.benim şahsi fikrim salonda nişan merasiminden pek hazetmem düğünden farkı olmuyor pek hiç düşünmedik o yüzden.ama düğünü iki tarafta da yaptık...

Hımm ne güzel.. işte bizim de farklı şehirlerde olduğumuz için isteme sonra da söz-nişan düşündük ama ben zaten her konuda kararsız biriyimdir .. günlük bir kıyafet alırken bile kararsız kalırım hele ki bu gibi durumlarda, nişanlık seçiminde falan ne yapacağım bilemiyorum :) Erkek arkadaşımda kınayla düğüne daha çok odaklanırız daha güzel yaparız diyor.. evde yapma fikri aklıma yatıyor gibi ama bir de erkek arkadaşım stajda olacağı için hazırlıkları yaparken zor olacak gibi

Hımm ne güzel.. işte bizim de farklı şehirlerde olduğumuz için isteme sonra da söz-nişan düşündük ama ben zaten her konuda kararsız biriyimdir .. günlük bir kıyafet alırken bile kararsız kalırım hele ki bu gibi durumlarda, nişanlık seçiminde falan ne yapacağım bilemiyorum :) Erkek arkadaşımda kınayla düğüne daha çok odaklanırız daha güzel yaparız diyor.. evde yapma fikri aklıma yatıyor gibi ama bir de erkek arkadaşım stajda olacağı için hazırlıkları yaparken zor olacak gibi

zor olmaz endişelenme.kıyafet seçimi belki zorlar ben öyle abartılı bi kıyafet giymedim.çok abiye de değildi,çok günlükte değildi.zaten az çok bilirsin evde giyilebilcek bi kıyafeti.diğer şeyleri büyükler hellediyor sen merak etme.şimdiden hayırlı olsun...

Bana kalsa sade bi nikah yapıp kurtulmak istiyorum.Hiç sevmiyorum o merasimleri yok nişan söz kına :37: Fazladan gerginlik bana göre hepsi:1:

Ama sen ve nişanlın nasıl istiyorsanız öyle yapın,bence fazladan uğraşıya gerek yok sadece bir nişan yapın.İstersen evde olmasın ufak güzel bi yer kiralayın.Yakın akraba arkadaş çağırın güzel bir şey yapın.İlla söz de olacak diye bir şey yok .

Yorum yapıp fikir veren arkadaşlara çok teşekkür ederim . Amin hayırlısı inşallah.. evet öyle tabii teyzeminde nişanı evde olmuştu nişanlık giymişti ne çok abartı ne çok sadeydi mesela ,
bizim şimdi başka şehirden gelecekleri için daha kalabalık olur ikram konusunda da biraz daha fazla bir şeyler olması gerekir .. o kadar heyecanlıyım ki şimdiden nişanlık bakmaya başladım :)
Annem de evde pek istemiyor o da kalabalık olur diye ama karar bizim tabiki ne zormuş bu işler daha şimdiden heyecan bastı ,
Çeyiz konusunda da nişan olmadan bir çok şeyin alınmış olması gerekir mi

Söz nişan çiftlerin ortak kararıyla istenilirse evde elbette yapılabilir . Ancak aile arasında sade bir tören olacağı için ona göre de giyeceklerinizi de sade tercih etmelisiniz. Evinizde kabarık , allı pullu , şatavatlı bir şey giymek isterseniz ev ortamında abartılı olacaktır .

Son düzenleme:
Söz nişan çiftlerin ortak kararıyla istenilirse evde elbette yapılabilir . Ancak aile arasında sade bir tören olacağı için ona göre de giyeceklerinizi de sade tercih etmelisiniz. Evinizde kabarık , allı pullu , şatavatlı bir şey giymek isterseniz ev ortamında abartılı olacaktır .

Evet öyle kıyafet konusuna çok mu taktım bilmiyorum ama şimdi ki bu yeni nişanlıklar çok hoşuma gidiyor ve dış mekan çekimi de istiyorum aslında istediğim kabarık şatafatlı bir nişanlık alıp fotoğraf çekimi için mi kullansam nasıl olur ki ?

biz hepsini aynı anda evde yaptık geldiler istediler yüzükler takıldı ve nişanlanmış olduk :1:
söz denen şey fasa fiso bna göre
biz direkt nişanlı olduk
:3:
evde pasta kestşk fotoğraf çekildik muhabbet ettik maşallah pek de güzeldi bizimki
ama öle kabarık şatafatlı elbise olmaz evde bence

biz hepsini aynı anda evde yaptık geldiler istediler yüzükler takıldı ve nişanlanmış olduk :1:
söz denen şey fasa fiso bna göre
biz direkt nişanlı olduk
:3:
evde pasta kestşk fotoğraf çekildik muhabbet ettik maşallah pek de güzeldi bizimki
ama öle kabarık şatafatlı elbise olmaz evde bence

Maşallah canım ne güzel ... bizim de sorunsuz güzel bir şekilde olup biter inşallah .
Aslında öyle olması da güzel zaten yeterince flört dönemimiz olmuş isteme nişan bir arada olması da daha kolaylaştırır gibi

Back
X