Söz,nişan ve düğün...Ya Sonra.

öylemi diyosun :26: in$allah herkes gibi bizde atlatırız :26:

zil çalmadan önce yemekhaneye inip yiyomu$ ,öğle tatilinde öğrenciler geldikten 5 dk sonra yemeği bitip çıkıyomu$. bana anlatmasındaki amaç çok yönlü olablr. ya kıskandırmaya çalı$ıyodur yada güvenimi sağlama alıyodur. ilerde ben senden bi$ey saklamıyorum ne olursa olsun söylüyorum havasında da olabilr ...

kesinlikle aile etkiside mevcut. düğün tarihimizi kendi aralarında halletmi$ler evlenen biziz ama bnm aileme bile danı$ma gereği duymuyolar mesela ... bu tip konular soğutuyo insanı cnm. sağl allah razı olsun dualarn içn

Yaşı henüz evlenmek için çok küçük bence.Erkeklerin bu yaşta evlenmelerini çok riskli buluyorum ben açıkçası.Kıpır kıpırlar,doğru yanlış bakmadan bişeyler yaşamak istiyorlar.Bi bakıyolar evlilik+çocuk+sorumluluk.Bunların altından kalkamayınca kadını yıpratıyorlar.Bu benim görüşüm.Etrafımdakiler hep böyle...

Aklınca çocukça hareketlerle seni kıskandırmaya çalışıyor.
Otur konuş,sana kızların peşinden koştuğu vb muhabbetlerini anlatmasın rahatsız olduğunu belli et.
Bunlar başını ağrıtmasın ilerde

ŞU durumu okadar iyi anlıyorum ki.
aynen bende hiç kıskanmıyodum.
sevmiyodum.
şurda önümde aldatsa hiç umrum olmaz dıyodum.
soğuk nevale gibiydim.
hatta keşke aldatsada ayrılmam için bahane olsa dıyodum..

ayy ne gunlerdi...
evliliğe yakın ıısnmaya basladım.
ama eşim benı deli gibi sevıyordu..
şimdi nerdeyse 1 senelık evlıyız.
hiç kimse bizi ayıramaz..

Bu denli soğuduysanız evlenip de kendinize de nişanlınıza da hayatı dar etmeyin o zaman.
Nişanlılığın amacı budur zaten, oluyor mu olmuyor mu görmektir.
Olmuyorsa, herkes kendi yoluna... yazık günah ikinize de, ailelerinize de.

bence erkek için 23 yaş çok erken..
sizin yaşınızda 23 ten küçüktür ozaman :26:

Bak canım,örnek olarak şunu anlatayım.Ben kiracıyım.Evlenirken ev bakıyoruz.Eşim istediği eve girdi ve ben burayı tutuyorum dedi.Bana resti çekti.O kadar kötü oldum ki anlatamam.1 hafta konuşmadım,ne yapmaya çalışıyorsun böyle yaparak nereye gidiyoruz dedi?Öyle veya böyle sakinleştim kabul ettim sustum.Ev benim değil nasılsa dedim.Şimdi aklıma gelince sinir oluyorum ama sonuçta geldi geçti.

Sen de eğer problem yaratmayacaksa düğün tarihini kabul et.Yani başka problemler yoksa bunu idare etmeye çalış.
Aslında evet düğün tarihi kıza sorulur çünkü hazır olması gereken kız tarafıdır çoğu zaman.Ama zıtlaşmanın anlamı yok.Nişanlılık çok hassas çok iğrenç bi dönemmiş(ben öle gördüm)
Eğer ben bu adamla yaşayamam dersen yolu göster.Aşarız bu tür şeyleri dersen de biraz sabır...
Hayırlısı olsun inşallah

bi çokkez uyardım cnm benm bi faydası olmyo. bende zaten dinleyip kafa sallıyorum okdr. ya$ıyla alakalı diycek bi$eym yok doğrudur küçük gibi gelebilr ama bence insanın içinde olunca 40 ya$nda bile olsa ya$ıycak ne varsa ya$amak isteyecektir die dü$ünüyorum. çok tsk ederim destek çıktığnz içn vallahi rahatladm birden :)))

kesinlkle bende aynı yönden aldatsada bahanem olsa diyorum. in$allah sennki gibi bi evliliğim olr Allah nazarlardan saklasın. sen anlattıkca kendimi görüyorum

Yıkıcı Konuşmak İstemem, Sevmemde Müdahele Etmeyi Böyle Şeylere..
Fakat; Madem Soğudunuz Neden Kendisiyle Konuşmayı Denemiyor İçinize Atıyorsunuz..
Böyle Şeyler Konuşarak Anlaşarak Çözülür..
Hatta Soğuduğunuz Bile Söyleyin..

Son düzenleyen: Moderatör:

cnm inan bilemiyorum devammı edicez bitcekmi braz daha zamana braktık bakalım hayrlısı

bence erkek için 23 yaş çok erken..
sizin yaşınızda 23 ten küçüktür ozaman :26:

ben 20 o 23 cnm bilemiyorm doğru yada yanlı$ askerliğini bitirp gelm$ i$i evi her$eyi hazr ... bekleyeck sebebimz ykk :26:

cnm ama annemler küsüp kırılıyolar bu seferde. düğün bu doğum günü partisi deilki kabul edesin

Haklısınız..
Kız 23 Olsa Sorun Değil.. Bende 23 Yaşımda Evlendim ve 8 Aylık Evliyim..
Ama Hepimiz Biliyoruz ki Erkekler Kızlardan Daha Geç Olgunlaşır..

Hayırlısı Olsun Ne Diyeyim..

ben her fırsatta ona olan duygularımn bittiğini söylüyorum zatn. bu günleri atlatcaz diyerek binevi yapıcı olmaya çalı$ıyo ... çok mutlu olcaz geçicek birlkte atlatalım gibi konu$maları ho$uma gidiyo aslında. ama anlık bi$ey yanmdan ayrılınca gene sorunlarımz ba$lıyo.

ben 20 o 23 cnm bilemiyorm doğru yada yanlı$ askerliğini bitirp gelm$ i$i evi her$eyi hazr ... bekleyeck sebebimz ykk :26:

Diyorsunuz..
Ama Böyle Düz Mantıkla Devam Edersiniz Çok Üzülürsünüz..
İlla Evi, Herşeyi Hazır Diye Evlenilmez ki..
Şimdiden Problemler Başlamış..
Yıpratmayın Kendinizi..

ben 20 o 23 cnm bilemiyorm doğru yada yanlı$ askerliğini bitirp gelm$ i$i evi her$eyi hazr ... bekleyeck sebebimz ykk :26:[/QUOTE]

canım henüz 20 yaşında deneyimsiz bir genç kız olarak böyle düşünmen normal de aileleriniz size akıl vermiyor mu?

evlilik sorumluluğu derken, maddi sıkıntılardan bahsetmiyoruz.. manevi yükten bahsedioruz..

kadınlar erken olgunlaşır.. ama erkekler öyle değil..

düz mantık değil ablacım yanından ayrılınca kötü oluyoruz. yan yanayken sorun yok ,o beni kendine ısıtmaya çalı$ıyo emek harcıyo. hem bana kalsa düğün seneye olsun zaten ,ama i$te ayarlamı$lar her$eyi bi sürü tantana anlycağın. Allah mesut etsn sennde evliliğin yeniymi$ in$llh hep mutlu olrsn

Amin
Sende Hep Mutlu Ol..
Ama Böyle Kafanda Kocaman Bir Soru İşaretiyle Değil Olur mu Canım??

Birde Anlamadım Nasıl Herşeyi Ayarlamışlar, Sakıncası Yoksa Bir Şey Sorabilir miyim??
Siz Görücü Usulü mü Nişanlandınız??
Olaylar Sizin Dışınızda Gelişiyor..

Tabi içinde aldatmak varsa 23 yada 43 farketmez.
Ama 23 yaşındaki bi insanın evlilikte kaldırabileceği sorumluluk ile 30 yaşındaki bir adamın farklıdır bana göre.

Düğün tarihi konusunda kırılmakta haklısın.Ailene ve sana sorulması gerekirdi.Ama eğer sana uyuyorsa ailene "biz birlikte kararlaştırdık düğün tarihini" dersen ailen de üzülmemiş olur en azından.

amin tsk ederm in$allah evet cnm görücü usulüyle oldu. babamn 15 16 senelk arkda$ı abisinin oğluna uygun görmü$ ... tanı$ma görü$me falan filan derken 5 ayda ni$an oldu öyle i$te

cnm insanın içinde olacak bi$ey ya$la bi alakası yok inanki ve aile yeti$trme tarzıylada çok alakalı. mesela bnm karde$m 14 ya$ında bi kız görnce ba$ını kaldırıp baktığını görmedm kz muhabbetlerini bile sevmez. ama arkd$ları zıpırlık pe$nde :))
düğün tarihine gelince bzmle konu$mayp her$eyi ayarlamı$lar. i$ babamda bitiyo aslnda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…