• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz yaptık,attık,ayrıldık ve dayanamadık:(

neler yapmadı ki:(
söz yaptık' al söz yaptınız da noldu,başın göğe mi erdi?'dedi kadın...Babama adam dedi ki'çok istiyosan al oğlana da sizin evde bakın'... hem okuyup hem sözlü olabileceğimizi dedik ve dedi ki'bi koltukta iki karpuz taşınmaz boşa uğraşıyosun,şimdi bikaç sene durursunuz sonra evlenicez dersiniz başımıza kalırsınız' dedi kadın...aynı bina da karşılıklı evleri var kiracıları dediki'gel canım belki ilerde burda oturursun'diye gülümsedi bu da hemen' Aman Allah korusun ecelimden önce kahrımdan ölürüm ben' dedi daha yeniyim yani düşünsenize nasıl bozuldum..Evimiz yoktu kiradaydık kadın tepeden bakıp beğenmezdi bizi...benim biraz kilo fazlam vardı sürekli laf sokardı.gene kilo mu aldın sen? diye bende nerden anne diye gülümserdim 'heryerinden' diye o pis suratını büzerdi..tabi şuan evimizide aldık kilolarımı da verdim ama o cadının haberi bile yok..
ve bunun gibi niceleri...
ne beni ne ailemi önemsemediler..ki ben onun ne anneler gününü,ne doğum gününü,ne bayramını unutmazdım..hep en pahalı kaliteli hediyeler alırdım.ama o cadı bayramda bile bişey almazdı..bıktım ve bitti.ama seviyorum ayrılamadık işte..kadın ölse keşke diye dua ediyorum artık ya:(

Nolursa olsun o bir anne.
Sözlün seni cok seviyorsa eger aile sorununu sana tasıma.
Agızlarını kapatmayı bilir.
Laf getirmez.
Ama ailesi konusurken birşey demiyorsa ondan sana koca olmaz.

ailesi anne babalığı bilmeyenler...çocukken hiç ilgilenmemişler..okul oldu ilgilenmediler...söz dedik ilgilenmediler..kendi içlerinde birbirlerini sevmiyolar zaten..adam kadının suratına bakmıyo bile.ama tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş işte iki suratsız yanyana...
o yüzden artık bırakmış o da..onların bana ilk zararı değil bu diyor.ama işte kendime söz geçiremiyorum..
ayrıldık 1 kere bile babamı annemi aramadılar inanabiliyo musunuz? ne kadar değersimişim ki gözlerinde neden bitti bile demediler...veeee şimdi de babam anneme demiş ki''istemiyorum,kızımı zorla mı vericem onlara''' demiş....ben babama ne diycem ilerde duyduğu zaman ya:(
yanımda anne baba lafı etmesi bile kavga etmemiz için yeterli:'(

1. sevgilin bu duruma ne tepki veriyor.
2. kendinde hiç ufakta olsa yanlışlar görüyormusun?
3.senin yaşın kaç?
4.erkek arkadaşının yaşı kaç?
5.erkek arkadaşınını babası bu duruma ne diyor?

evlenseniz bile eşinin ailesiyle öyle yada böyle yüz yüze geleceksiniz o yüzden bazı şeyleri kulağınız duymamalı

İnanmıyorum....:olmaz:
Siz bile bile lades diyorsunuz ama...bilmiyorumkismile
Şu an böyle yapan aile,ola ki ilerde evlenirseniz o evliliği zehir eder size...
Aklınızı başınıza alın bence ve mantığınızla hareket edin kalbinizle değil.....
Olan size olur mahvolursunuz...
Bir erkeğin ailesi ne sizene de ailenize laf söyleme,laf sokma hakkına sahip değildir...
Nasıl dayanabiliyorsunuz bunlara rağmen hayret doğrusu...
Bir an önce kurtarın kendinizi,önemli olan aşktan önce huzurun olması....

Belkı darılacaksınız yazdıklarıma,
ama su yasananlardan oturu bır anneye 'cadı' dıye hıtap etmenızı tasvıp etmıyorum.
Ofeknızden belkı dıyecegım ama, epey zaman gecmıs uzerınden.
Artık ofkenızı dındırıp, bıraz daha mantıklı dusunme zamanı gelmıs olmalıydı.
Oysa gecen zaman nefret duymanıza neden olmus.

Kendınızce haklı nedenlerınız olabılır,
bırılerı daha agır vakalar yasar, sızın kadar tepkı gostermez.
Bu da mumkun.
Demek kı sızın bunyenız bu kadarını kaldırıyor.

Fakat yıne de bır anne olarak, ona saygı duymanızı onerırım .
Sevmıyor yada gorusmek ıstemıyor olabılırsınız.
Buna kımse mecbur kılamaz sızı.
Fakat, sozlunuzu aradıgı ıcın dahı tepkı gostermeye hakkınız yok.

Yakın zamanda bende esımın aılesı ıle sıkıntılar yasadım.
Ustelık tamamı ıle haksız ıdıler, ıftıra atıldı, hakaret edıldı, dovme kalkıldı.

Bugun esımın kardeslerını cıkardım hayatımdan,
esımın annesı ıle de mesafelı olarak gorusuyorum.
Fakat dun agladıgını ogrendım, bana hak verdıgını.
Uzuldum, kalbım el vermıyor bır annenın aglamasına.
Yarın onu gormeye gıdecegım.
Rabbım herseyı eksıksız bılen ve ona gore mukafatını verendır.

1. sevgilin bu duruma ne tepki veriyor.
2. kendinde hiç ufakta olsa yanlışlar görüyormusun?
3.senin yaşın kaç?
4.erkek arkadaşının yaşı kaç?
5.erkek arkadaşınını babası bu duruma ne diyor?

ne olrusa olsun sizin sevgilinizin annesi hakkında cadı, pis suratlı, ölse de kurtulsam diye düşünmenizi onaylayamam.
ya sevgiliniz bu düşünceleriniz bilse, üzülmez mi? ne de olsa annesi. atsa atamaz, satsa satamaz.
size şunu yapın bunu yapın diyemem ama ben olsam evlenmezdim.
çünkü ilerde muıtlaka yüzyüze bakılacak ve sürekli sorun yaşanacak.
yaşanan sorunlar da karı-kocanın huzurunu bozacak.
ben şimdiye kadar hiç görmedim; kaynanamdan nefrety ediyorum ama bu bizim ilişkimizi asla etkilemedi diyeni.

yaşım 22 ikimizde üniversite de okuyoruz..bende yanlışlık yok bu konuda çok samimiyim.
Çok düşündüm neden böyle yapıyor diye ama bulamıyorum..
kendi kaynanasından çok çekmiş.kaç kere boşnama seviyesine gelmişler..kaynanasından nefret eder ardından neler der bende tam tersi babaanneyi daha çok severim..neyse bana ilk gün dedi ki'ben kaynanamdan çok çektim sana hiç kaynanalık yapmıycam' dedi ama hemende başladı...
oğlu bana çok düşkündü..annesinden önce benim dediklerimi yapardı galiba kıskandı:olmaz:
ayrıca ben 7 ay boyunca ne kadar ağladım,sınavlarım berbat geçti,tüm akrabalarım sordu ve en önemlisi babamı utandırdım.. bunca şeyden sonra cadı bile hafif kalıyor ama neyse...
seviyorum ama ilerde evlilik hayatımızda biliyorum ki çok etkili olacaklar o yüzden korkuyorum artık..

...
ben şimdiye kadar hiç görmedim; kaynanamdan nefrety ediyorum ama bu bizim ilişkimizi asla etkilemedi diyeni.

Nefret etmıyorum ama dargınım.
Kalbımı cok fecı kırdı.
Bu esımle ılıskımızı ılk gunlerde etkıledı.
Bunun nedenı annesıne olan tepkımden zıyade,
gunlerce sıtem ettıgım ıcın onu bunaltmıs olmamdan kaynaklanıyordu.
Fakat su an cozduk sorunu.
Ne o bana 'gıdelım' dıyor,
ne de ben annesını elestırıyorum.
O bır anne sonucta, duyguları ıle hareket ettıgıne ınanıyorum.
Bu nedenle dun uzuldugunu duydugum ıcın esım teklıf etmedıgı halde,
'gıdelım' dedım.
Sonucta hıc bır sey ıcın olmasa da,
esımın ustundekı emeklerı ıcın ona saygı duymam gerekıyor.

erkek arkadaşın ya senden ayrılacak yada annesinden...
sen ;ya annesine saygıl,ı sevgili davranacaksın yada ayrılacaksın..
annesi ya seni sevecek ya oğlunu silecek
her ucu b.klu deynek...
bence ayrılman en hayırlısı çünkü anlattıkların doğru ise bu kadına fazla dayanamazsın...hemde burnunun dibinde ev varken ...

sen cazgır,sinirli,agresif bir kız isen sakin olman lazım yani nasıl diyim bazıları kendini kabu lederler ben kendimi ezdirmem,baş kaldırırım ,höyt diyen tiplerdensen zaten yapamazsın...

yada arkadaşınla okulu bitirince başka şehire taşınıp evlenebilirsiniz bunun başka bir çözümü yok tatlım...

Kalbımı cok fecı kırdı.
'gıdelım' dedım.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis:teselli::içelim::1hug:

Kalbımı cok fecı kırdı.
'gıdelım' dedım.

siz dargınsınız ama konu sahibi nefret ediyor anladığım kadarıyla.

bende aslında genelleme yapmışım.
mutlaka vardır huzuru kaçmayan, orta yolu bulan ama çoookkk nadirdir eminimki.

off bunaldım ayrılmak istemiyorum ama dayanamıyorum..gururuma dokunuyor çünkü beni kabul etmemeleri:'(

Pardon aceleniz neydi yaş daha 22 ikinizde okuyorsunuz, biraz bekleyemediniz mi?
Biz burada yorum yaparken objektif davranmaya çalışıyoruz sonuçta senin yıllardır arkadaşın değiliz taraf tutmadan yorum yapıyoruz tabi anlattığınız kadarıyla.
Aile bu konuda yüzde yüz haklı eğer maddi durumunuz varsa ne bileyim sözlün aynı zamanda çalışıyordur yada aileden biri çok zengindir olabilir.
Ama henüz okurken yaşınız küçükken ailelere neden yük oluyorsunuz ki.
Bekleseydiniz bir iki sene okulu bitirip çalışmaya başlasaydınız, öyle evlenseydiniz.
Onun dışında kayınvalidenizin kişisel husumetini ben de anlayamadım, kimileri böyle oluyor işte başkalarını mutsuz ederek mutlu oluyor.

Beklenecek bir şey yok..biz şu anda 13 yaşında çocukların bile olduğu gibi sevgiliydik.ancak babam öğrendiği zaman böyle kabul etmeyeceğini söyledi.4 yıldır sevgiliyiz ve onlar son 1.5 yıldır biliyordu.
o hem okuyor hemde okuduğu bölüme yönelik işyeri var yani aileye yük fln olunmuyor aslında..
annesi adamakıllı bir gün bana kızım deseydi şu anda okulların bitmesini bekliyor olacaktık..

bunlar devede kulak canım benim. daha neelr neler duyacaksın. bizde öyle kimse bilmeden devam ediyorduk vazgeçemedik diye o.... lığım kaldı ne büyü yaptığım neler neler duydum. ailemde bir sürü hakaretler işitti. eşime kıyamadım vazgeçmedim yoksa sabredermiydim. eşime hiç kızmadım çünkü onun suçu yoktu. bence sende kavga etmeyi bırak ilişkinize zarar veriyorsun. affetmek allaha mahsustur için affetmeyebilir ama sevdiğin için bazı şeyleri arkada bırakman gerekiyor. herkes iyi kötü bişeyler yaşıyor. sabır

Back
X