Sözde kadının halinden kadın anlar!

Organize_isler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
542
527
33
Günaydın kızlar hepinize, telefondan yaziyorum simdiden hata olursa kusura bakmayın..

Dün başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.. Hamileyim ve bu ay bazı tetkiklerim vardı dün sabah uyandım hicbirsey yemeden ac karnina tahlilleri yaptirmaya gittim eşimle.. Iki yerde tahlillerim yapiliyor kan uyusmazligi tahlilinini saglikocagi yapmiyor burda.. Herneyse gittik saglik ocagina biraz sira vardi ama fazla bekletmeden aldilar hamilesiniz açsiniz lutfen buyrun falan.. Sagolsunlar..

Daha sonra geri kalan tahliller icin baska bir kuruma gectik sira aldik parayi odedik derken onumde tam 32 kisi vardi.. Kan alanda 2 kisi var, biri bayan biri erkek.. Bende gercekten anormal derecede kansizlik var ve hamile kaldiktan sonra sabahları çok aç uyaniyorum ustelik mide bulantilarim da hic gecmedi doktor muhtemelen son aylara kadar devam eder dedi.. Neyse bayan olanin yanina gittim pardon ama ben hamileyim ve midem inanilmaz kötü rica etsem öncelik hakkimi kullanabilir miyim? Diye bir cumle kurdum.. Hanimefendi bana oyle bir yuksek sesle cevap verdi ki; oyle bir oncelik hakkiniz yok çıkın herkes gibi bekleyin dedi.. Ben çok sasirdim bu tepkiye ve ekledim, arkanızdaki afişte ne yaziyor acaba, hamile ve yaşlılara öncelik tanıyınız..! Kadin bana tekrar dışarı çık dedi.. Tam döndüm arkamı çıkıyordum rezalet cikmasin sabah sabah herkes tersinden uyanmistir diye bir de eşim dahil olsun istemedim oda biraz terstir dinlemeden etmeden konusur falan.. Tam kapiya yaklastim erkek olan beyfendi (muhtemelen bu doktordu cunku ustundeki kiyafet doktor formasiydi ve tek bir yasliyla ilgileniyordu) bir dakika dedi oyle bir onceliginiz var ben alacagim kaninizi lutfen bana bir dakika verin dedi ben tesekkur ederim dedim ciktim...
Bir dakika sonra beni azarlayan kadin geldi buyrun dedi girdik iceri esimle diger doktor hala ayni hastayla ilgileniyor bir yandan beni azarlayan kadina bakiyor.. Tahlilin adina bakti kadin doktora dondu bu tahlil icin ultrason istiyor muyduk falan filan dedi esimde daha once de yaptirdik burda istemediniz hem siz kim oluyorsunuz da ispat istiyorsunuz dedi doktor araya girdi neyse fazla uzattim kusura bakmayin kani verdim zaten orda da tutamadim kendimi hamilelikten dolayi cikardim cöp kovasina..

Yani demem o ki, kadin kadinin halinden daha iyi anlamasi gerekirken orda adamin durumu anlayip onceliginiz var zaten açsınızdır demesi takdir edilesi durum..

Birde kurum özel hastaneydi tavra bakın..

Halim dermanim olsaydi inanin sikayet edecektim ama hamileligim oyle zor geciyor ki birde esimin yaninda boyle tartismalara girmek istemiyorum tipik Türk erkegi haldır huldur dalar konusmaya kalp kirar.. Ama gercekten cok bozuldum para almayam saglikocagindaki muamele nasil ozelde odedigimiz kac kati para yapilan muamele nasil.. yazik gercekten..

Ben aç karınla biri bana böyle davransa yıkardım ortalığı,açlığım hiç çekilmez. Birde hamilesiniz herhalde size öncelikli davranmak zorunda. Çok üstüne gitmemek lazım zor bir işleri var diye düşündüğüm halde böyle bir durumda edebileceğim her yere şikayet ederdim o kişiyi. Mesleğinin kurallarını öğrensinler bir zahmet.

Ne duruyorsun ara hemen şikayet et hem hastaneye hem de 182ye. Ben orda ohoooo bir güzel rezalet çıkarırdım kii sorma, başlardım hayırdır evde mi kaldın ondan mı bu sancın? Sen kendini ne sanıyorsun? Senin paranı ben ödüyorum eşşeek gibi de öncelik tanıyacaksın bana vs vs

Bunlar hoş laflar değil tabii ki, söyleme taraftarı da olmam ama kaşınanı kaşımak lazım. Eğer tatlı dil kullanırsan terslerler kendini bir şey sananlar. O yüzden o bir mi bağırdı sen iki bağıracaksın. Hamileye zulm var bu nasıl hastane, bu nasıl insanlık diyeceksin, rezillik çukaracaksın. Yoksa çok beklersin... Hayır bir de 19 haftalık hamilesin, iyi kötü göbeğin çıkmıştır. ne demeye ultrason soruyorlar?

Bence kesinlikle şikayet et. Adını bilmesen de kimin nerde çalıştığı belli zaten.

Ya ben böyle insanlara tav oluyorum.
Kadını erkeği değilde, insanı bide insafsızı diye ikiye ayrılıyor.
Geberdi mi be.
Otobüse yaşlı biner görmemezliğe gelir
Hamile biner kafasını çevirir
Hasta biner kalkmamak için kıvranır.
Sakat biner, uyuyor taklidi yapar.
Bir insana yakışan en güzel şey merhamettir yazık ki ne yazık

Bu tipler haddini bildirmezseniz dahada arsizlasip cogalicaklardir .Edebildiginiz heryere şikayet edin .Bana denk gelmez boyleleri ahhh...

Hepinize tesekkur ederim kizlar yorumlariniz icin.. Dün sikayet etmedim dermanim yoktu 7 tüp kan verdim toplamda ve midem kotuydu baya.. ama simdi telefonla sikayet edebilecegim ne kadar yer varsa her yeri arayacagim..
Arkadaslardan biri yazmis gobeginiz belli oluyordur ne ultrasonu diye evet kuzum gobegim belli bebisin gelisimi de 2 hafta kadar onde gidiyor yani 21 haftalik sayilirim ama insanlar boyle terbiyesiz iste..

Ozel hastaneymis zaten mutlaka sikayet edin. Hamileler engelliler yaslilar her zaman onceliklidir. Bunun cinsiyetle de alakasi yok, onun kararina da kalmis bir sey degil.

Zaten basligi okuyunca icimden yok oyle bir sey dedim.

Ozelden hastanenin ismini atar misiniz?

Canımm çok aklı başında davranmışsin. Helal olsun...maalesef toplumda hiçbir yere sahip olmayan insanlar genelde iş yerlerinde sert davranır sosyal değildir.
Bende karşılaştım birkaç kere hastanelerde bir tür bayan çalışanlara...

Burda reklama girer diye yazmak istemedim canim.. Istanbul Bostanci da Central Hospital diye bi yer..

Kadın kadının halinden anlamıyor maalesef, bu yaşıma kadar hiç görmedim öyle bir sey. Öyle olsaydı kaynana görümce duosu olmazdı kimsenin hayatında.
Geçmiş olsun, belli ki bazı sıkıntıları var çalışanın. Hamilelere gıcık da olabilir. Keşke bu tip işleri herkes yapmasa. Ama işte maalesef...

Burada kadın yada erkek değil ki konu kurallara uymayan ruh hastasının teki size denk gelmiş. Psikolojik sorunları var anlaşılan siz de hemşire almıyorsa üstüne şikayet edecektiniz ki doktor duymuş duruma el koymuş

Ben galiba yanlis aksettim kizlar, konumda yazdim ama erkek kadin ayrimini kasdetmedim yani cinsiyetin tabiki onemi yok sadece hamileligi kadinlarin daha cok anlayabilecegini soylemek istemistim.. sonucta erkegin basindan boyle bisey gecmiyor ve orda erkek doktorun tavrini takdir ettim..

ben erkeklerin bu tür konuda daha anlayışlı olduğunu düşünüyorum.
en azından anlamaya çalışıyorlar.
5 çocuk doğurup büyütüp sonra gelini kızı bir çocuk dogurdugunda
kendi hiç bunlari yaşamamış gibi muamele eden kadınlarla dolu etrafımız..
geçmiş olsun.sağlıkla kucaginiza almanızı dilerim.
ben hiç bir zaman gebeligimde ilk sıra hakkımı kullanmadım.biri bisey derde tartışma çıkar diye.düşünün artik bu sıra mevzusu toplum olarak nasıl piskoloji olusturduysa bizde:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…