Böyle kocalari siz nerden buluyorsunuz ya? Ki ben kocani aslinda o kadar suçlu bulmuyor, sadece kötü bir sekilde senden yararlaniyor ve sende buna musait veriyorsun.
Bence senin asil problemin özgüvenin. Ondan dolayi esinin is arkadaslarini kiskaniyorsun, ondan dolaya mükemmel es olmaya çabalayip herseyi alttan alip, bütün evin islerine kosturuyorsunuz. Sanki eger bir isi kocana biraksan hemen seni bosar gibi. Yani ne demek her aksam disariya çikiyor?
Bunun yani sira müthis bir iletisim sorununuz var. Asil problemleri konusma yerine gidip hem o saygisiz kelimeler atiyor hem sizde bahane bulup odanin dagnik oldugunu, sigara içtigini konusmaya çalisiyorsunuz ki yeri degil.
Ya bu evliligi çok mutsuz, huzursuz bir sekilde devam edip ah kocacigim, vah kocacigim diyeceksin, ya ciddi bir sekilde bu evliligin gitti yönü degistirmeniz gerekiyor. Ya artik bosanacaksiniz.
EŞİNİZ için yazdıklarınızdan alıntılar:
Keske kavga etmeden once benim erkek is arkadasim olsaydi o, benimle sohbet edip sana selam bile vermeseydi nasil hissederdin diye sorsaydiniz. Gerci erkekler empati yeteneginden yoksunlar ama. Ama olan olmus, surekli alttan alarak esinizin totosunu iyice kaldirmissiniz, o kadar kufurden sonra hemen konusmasaydiniz keske. Bir iki gun bisey demeyin ama mesafeli durun, sonra sakince konusmaya calisin, empati yapmasini saglayin ve bir daha size kufur etmemesi icin uyarin.
Yazdıklarınızda dayanarak şunları söyleyeceğim:
1. Çocuğunuzun önünde kavga ederek onu onarılmayacak şekilde zedeliyorsunuz. Bu konuda eşiniz hatalı lakin siz de bu kavganın çocuğun yanında uzamaması için anlık olarak susup çocuk uyuduktan sonra kendinizi savunsanız evledınız için bence daha iyi olurmuş
2. Eşinizle aranıdaki saygı ciddi anlamda zarar görmüş. Tamam hepimiz kavga ediyoruz kocalarımızla ama kavganın da bir adabı var. O...S..G... gibi küfürlerden ya da gerizekalı gibi sözlerden sonra çiftlerin hiçbirsey olmamış gibi yollarına devam etmesi bence imkansız. O yüzden size tavsiyem böyle bir hakarette bulundğu zaman eşiniz kavga etmeyin uzatmayın ancak o kadar sert bir tavır koyun ki aklı başından gitsin ben ne yaptım desin. Mesela ben olsam ya o anda evden çıkar giderdim(kalıcı olarak değil tabi ki bir kaç saat o ortamdan uzaklaşırdım) ya da o andan itibaren asla onun suratına bakmaz, onunla konsmaz, yemek yapmaz camasır yıkamaz hiçbirsey yapmazdım. Taki hatasını gerçekten anlayana kadar. O sıze hakaret ettikçe siz onunla konuşmaya kı bu kavga etmek cevap vermek bıle olsa devam ettıgınız surece karsınızdakıne bu hakaretler karsısında sessız kaldığınızı gosterıyorsunuz ve o da kendıne bunu hak görmeye başlıyor. Tepkı Koyun
3. Kıskançlık meselesine gelince kadın yapmas bır dangalaklık sizi görmezden gelmiş. Siz de kadına gayet güler yüzle tatlı tatlı direk merhaba diyerek orada ki varlığınızı hatırlatıp kocanızıın elini tutabılırdiniz. Böylelikle o kadın sizi değil eger öyle bir kötü niyeti varsa siz o kadını rahatsız etmiş olurdunuz. Hem de eşinizle gereksiz tartışma çıkmazdı.
4.Sular durulduktan esiniz sizden ozur dıledıkten sonra bu konuyu cıddı olarak konusun derım. Tabı kı tatlı dılle. Cocugun yanında kavga etmek, sigara içmek asla kabul edilebilir davranışlar degıl. Calısan bır bayansınız sıze bu sekılde saygısızca davranmaya devam ederse onun omur boyu cekmeyebılecegınızı hıssettırın. Erkekler kaybetme korkusu olunc aeslerının kıymetını daha ıyı anlıyorlar.
Son olarak da size sans ve kolaylıklar dılerım. Dılerım hersey gonlunuzce duzelır.
Teşekkür ederim canım fkirlerin benim için önemli
Genelde yorum yaptığım konularda rastlıyordum,düşüncelerini beğeniyorum ...
Bugün hiç muhatap olmadım ve sadece kızımla ilgilendim
Oyunlar oynattım,kitap okudum,güldük eğlendik
O da tv izledi arada bize laf atarak
Bu arada sabahtan da defalarca aradı açmadım
Sonra mesaj atmış "çok özür dilerim beni affet,bi anda ağzımdan kaçıyor
Öyle demek istemedim o manada söylemedim" diye
Cevap vermedim kaile almadım
Dediğin gibi burnu sürtülsün azcık
Pardon da arkadaşım onur namus hepimiz sahibiz çok şükür
Ama eşimin bence tedaviye ihtiyacı var bu kötü sözleri sarfettiği için
Ben sizin gibi hemen boşanma olarak düşünmüyorum olayı kusura bakmayın da
Bazı bayanlar ağzına dolamış kov evden ,def et,bunları biz de biliyoruz
Ama o kadar kolay değil gerçekleştirebilmek
Hemde telafi edilecek bi sebep varken ortada
Bir şeyler milim milim ilerler
İlk başta yemek yapmayı kesersin,sonra muhabbeti,en son baktın olmuyo dediklerini yaparsın
Sen hoooop tombul top misali kov gitsin diyorsun evden
O ev benim olduğu kadar onunda evi
O bana o.... dedi diye de ben namusumu kaybetmedim
Tek bozulduğum nokta ağzına dolamış olması ve tedavi görmesi gerektiği ...
Kesinlikle bayan arkadaşlarına benden bahsetmediğine eminim
O konuda size katılmıyorum
Tamam kötü huyları var veen bu huylardan dolayı üzülüyorum
Ama eşimin hakkını yiyemem tutup da benim dedikodumu dış kapının mandallarına yapmaz
Pardon da arkadaşım onur namus hepimiz sahibiz çok şükür
Ama eşimin bence tedaviye ihtiyacı var bu kötü sözleri sarfettiği için
Ben sizin gibi hemen boşanma olarak düşünmüyorum olayı kusura bakmayın da
Bazı bayanlar ağzına dolamış kov evden ,def et,bunları biz de biliyoruz
Ama o kadar kolay değil gerçekleştirebilmek
Hemde telafi edilecek bi sebep varken ortada
Bir şeyler milim milim ilerler
İlk başta yemek yapmayı kesersin,sonra muhabbeti,en son baktın olmuyo dediklerini yaparsın
Sen hoooop tombul top misali kov gitsin diyorsun evden
O ev benim olduğu kadar onunda evi
O bana o.... dedi diye de ben namusumu kaybetmedim
Tek bozulduğum nokta ağzına dolamış olması ve tedavi görmesi gerektiği ...
Lemonate aşağıda yazacaklarımda sizi muhatap alıyorum.
Bu mesajı sizi anladığımı söylemek için yazıyorum...
Eşiniz ile tartıştınız,sinirlendiniz ve burda içinizi döktünüz.
Hepimiz biliriz ki sakinleşince kelimelerde yumuşar.
Bu neden ile ilk mesajdan sonraki mesajlarınızın daha yumuşak olması bence anlaşılır...
Ayrıca eğer eşinizi hiçbir konuda haklı bulmazsanız aynı evin içinde nasıl yaşayacaksınız?...
Hataları olması,söylediği çirkin sözler onun sizin kocanız ve çocuğunuzun babası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ben bu sitede eşinden dertli kadınlara gelen yorumlardaki kocaya yönelik kaba-aşağılayıcı ifadeleri anlayamıyorum....
Eleştirmek başka bir şey...Başkasının kocasına saydırmak başka....Bana göre...
İnsan kocasına kızabilir,dertleşmek,akıl almak için sinirle onu şikayette edebilir ama hala aynı evin içinde olduğu,çocuğunun babasına hiç tanımadığı başka kadınların aşağılayıcı sözler söylemesine izin verebilir mi?
Başkaları kadını haklı bulup eşini kötüledikçe belki insan önce ben haklıyım düşüncesi ile mutlu olur ama mantıklı öneriler gelmezse sadece haklı olmak çözüm olur mu?
Bu sitede bazı bayanlar öyle yanıtlar yazıyorlar ki dertli kişi kocayı boşamadan belli ki rahat edemeyecekler...
Burda derdini anlatan insan elbette her yoruma açık hale geliyor ama amacı çözüm bulmak olan kadının vicdanı, hala eşi olan kişiye söylenilen ağır sözleri kaldıramıyor demek ki...
Koca hatalıdır,yaptıkları çok yanlıştır.... Olabilir....Ama bunu söylemeninde bence bir üslubu olmalı...Üzülen kişiyi daha da üzmemeli...
Bu siteye sorunlarını yazıp sadece kendinin ne kadar haklı olduğunu duymak isteyenlerde var onlar eşlerine her söylenilen kötü sözde kendi haklılıklarını görüp rahatlıyor gibiler...
Çözüm üretemeyeceksek ,derdine ortak olalım ama daha da kötüleştirmeyelim,eleştireceksek yaralamamaya dikkat edelim ve asla benim başıma gelmez demeyelim diyorum ben kendimce....
cnm bu durumda o kadar çok kadın varki. ne yapsınlar. hepside boşanamıyor.
Bu sabah işe gelirken yolda bir karı koca; adam kilolu, kro, elinde tespihi sallıyor bir yandan da kadına hakaretler savuruyor.
kadın çok şık giyimli, zayıf, bakımlı sadece susuyor ve dinliyor eşinin ettiği hakretleri ağzını bile açmıyor.
Eşi bağara çağıra senin kafan bomboş içi saman dolu. o kağıdı nasıl evde bırakırsın gerizekalısın sen aptal ne kadar düşüncesin bir kadınsın hiç kafan çalışmıyomu senin vs daha neler neler adamı boğmak istedim resmen. aşağılık kompleksi bence. aklı sıra eziyo kadını. kendi ezik farkında değil. cvp verse kadın sokakta tekme tokat dalcak o kadar yani. Allah ıslah etsin böyle erkekleri
Böyle kocalari siz nerden buluyorsunuz ya? Ki ben kocani aslinda o kadar suçlu bulmuyor, sadece kötü bir sekilde senden yararlaniyor ve sende buna musait veriyorsun.
Bence senin asil problemin özgüvenin. Ondan dolayi esinin is arkadaslarini kiskaniyorsun, ondan dolaya mükemmel es olmaya çabalayip herseyi alttan alip, bütün evin islerine kosturuyorsunuz. Sanki eger bir isi kocana biraksan hemen seni bosar gibi. Yani ne demek her aksam disariya çikiyor?
Bunun yani sira müthis bir iletisim sorununuz var. Asil problemleri konusma yerine gidip hem o saygisiz kelimeler atiyor hem sizde bahane bulup odanin dagnik oldugunu, sigara içtigini konusmaya çalisiyorsunuz ki yeri degil.
Ya bu evliligi çok mutsuz, huzursuz bir sekilde devam edip ah kocacigim, vah kocacigim diyeceksin, ya ciddi bir sekilde bu evliligin gitti yönü degistirmeniz gerekiyor. Ya artik bosanacaksiniz.
bence özür dileyince birkaç gün tavırlı davranıp sonra barışacağınıza karşınıza alıp konuşun. her şeyi açık söyleyin benim kurallarım bunlar, bunları bil, bunları tekrar çiğnemen geri dönüşümsüz sorunlara yol açar deyin. mesela haftada 2 gün dışarı çıkacaksan ben de 2 gün dışarı çıkmak istiyorum evde çok bunalıyorum deyin. annem bankacıydı eskiden nasıl stresli bir iş olduğunu biliyorum. yada bundan sonra süpürge yapmak ve yemek sonrası senin görevin, 2 hafta elini sürmezsen ben de sürmem deyin. bir daha bana karşı küfürlü konuşursan geri dönüşü yok deyin. erkekler neden bilmiyorum köşeye sıkıştıkları anda küfüre hakarete başvuruyorlar. sanki biz küfür etmeyi, hakaret etmeyi, karşımızdakini ezmeyi bilmiyoruz. ciddi bir konuşma işinize yarayabilir diye düşünüyorum. yoksa böyle sürer gider, yorulan ve üzülen siz olursunuz.
cnm bu durumda o kadar çok kadın varki. ne yapsınlar. hepside boşanamıyor.
Bu sabah işe gelirken yolda bir karı koca; adam kilolu, kro, elinde tespihi sallıyor bir yandan da kadına hakaretler savuruyor.
kadın çok şık giyimli, zayıf, bakımlı sadece susuyor ve dinliyor eşinin ettiği hakretleri ağzını bile açmıyor.
Eşi bağara çağıra senin kafan bomboş içi saman dolu. o kağıdı nasıl evde bırakırsın gerizekalısın sen aptal ne kadar düşüncesin bir kadınsın hiç kafan çalışmıyomu senin vs daha neler neler adamı boğmak istedim resmen. aşağılık kompleksi bence. aklı sıra eziyo kadını. kendi ezik farkında değil. cvp verse kadın sokakta tekme tokat dalcak o kadar yani. Allah ıslah etsin böyle erkekleri
bazı hanımları anlayamıyorum. sinirle buraya bi konu açıyorlar eşlerine saydırıyorlar sonra diğer hanımlardan öyle yorumlar gelince ''aaa yok canım benim kocam o kadarda değil'' deyip yorum yapanları eleştiriyorlar...
o kötü lafın ağzından çıkması mı var yada ben o manada demedi mi var yapmayın lütfen küfürden bahsediyoruz. elbette boşanmayın ama bir daha bunu söylemeye cesareti bile olmasın. şahsen eşime ne ben öyle bişey diyebilirim nede o bana ima eder ettiği andan beni unutur yoksa. ben kendimi ezdiremem asla ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?