- 6 Temmuz 2025
- 323
- 1.112
- 28
- Konu Sahibi fahriyeeex
Ne münasebet? Ailen buna nasıl izin verdi?Okuyorum son sınıfa geçtim bu sene demek olur ki tüm masrafımı sözlüm karşıladı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne münasebet? Ailen buna nasıl izin verdi?Okuyorum son sınıfa geçtim bu sene demek olur ki tüm masrafımı sözlüm karşıladı
20 ile 30 yaş arasında 10 yıl var farkında mısın?30 geç diye ergenlikten daha çıkmamış kız önüne ilk çıkanla evlensin mi yani? 20 yaşındaki kız bile yaşım geçiyor diye mi düşüncek. Hey Allahım ne günlere kaldık.Eskiden olsa ne acelen var derdim. Ama şimdi bakıyorum çevremdeki bekar arkadaslarim evlenilebilecek düzgün bir erkek bulamıyor yaş ilerledikçe. Biliyorum burada buna karşı çıkacak çok kişi var. Ama hayat içindeki gerçek benim soyledigim. Gerçekten 30 yaştan sonra özellikle düzgün işi gücü ailesi olan birini bulmak çok daha zor. Tabiki sevmediğin seni heycanlandirmayan biriyle evlen demem ama iyi düşün derim. Eskiden kalbini dinle derdim ama şimdi mantığını dinle diyorum çevreme...
Daha çok gençsin. Aileler istiyor diye evlenilmez evi arabası var diye de evlenilmez. Yakışıklı diye de evlenilmez.. Karakteri nasıl, sana olan davranışları nasıl sen ona karşı ne hissediyorsun anlaşabilir misin? Şimdi aileler istedi diye evlenirsen evlenince de ailelerin istediği tarzda yaşarsın ve hiç bir konu da fikrin alınmaz. İleride bu konudan dolayı çok yıpranırsın, ezilirsin.Görücü usulü tanıştık 8ay görüştük düşündük tanışdık. Ben 20 sözlüm 26yaşında. Kimse zorla evlen demedi bana kendim istedim ama onun ailesi hemen yüzük takalım dediler ben bekleyelim dedim bir şekilde aralıktan ağustosa kadar erteleyebildim dün sözledin ağustosun sonunada nişan olucak. Ama dün içimde ufacık bile heyecan yoktu sanki normal misafirler gelmiş gibi davrandım. Kafama silah dayamıyorlar ama yinede hayır diyemiyorum.Sözlüm ayrılalım dese tamam derim ama ben ayrılalım diyemiyorum. Bu normal mi bir durum mu ne yapıcam ben?
Bir kere cesaretli olmak zorundasın, bu sıradan bir konu değil. O yüzden istememe sebeplerin ne diye sormayacağım. Çünkü burada bir sebep olması gerekmiyor demek yeterince duygun yok. Hayatındaki bu kadar hatta en önemli kararlardan biri olan bir konuda ne için apar topar sözlendin bunu anlayamadım ama daha aklı selim davranmak zorundasın hem kendi hayatın hemde başkalarının hayatı için.Görücü usulü tanıştık 8ay görüştük düşündük tanışdık. Ben 20 sözlüm 26yaşında. Kimse zorla evlen demedi bana kendim istedim ama onun ailesi hemen yüzük takalım dediler ben bekleyelim dedim bir şekilde aralıktan ağustosa kadar erteleyebildim dün sözledin ağustosun sonunada nişan olucak. Ama dün içimde ufacık bile heyecan yoktu sanki normal misafirler gelmiş gibi davrandım. Kafama silah dayamıyorlar ama yinede hayır diyemiyorum.Sözlüm ayrılalım dese tamam derim ama ben ayrılalım diyemiyorum. Bu normal mi bir durum mu ne yapıcam ben?
Bir kere cesaretli olmak zorundasın, bu sıradan bir konu değil. Istememe sebeplerin ne diye sormayacağım. Çünkü burada bir sebep olması gerekmiyor demek yeterince duygun yok. Hayatındaki bu kadar hatta en önemli kararlardan biri olan bir konuda ne için apar topar bu yola girdin, sözlendin bunu anlayamadım ama daha aklı selim davranmak zorundasın hem kendi hayatın hemde başkalarının hayatı için.Görücü usulü tanıştık 8ay görüştük düşündük tanışdık. Ben 20 sözlüm 26yaşında. Kimse zorla evlen demedi bana kendim istedim ama onun ailesi hemen yüzük takalım dediler ben bekleyelim dedim bir şekilde aralıktan ağustosa kadar erteleyebildim dün sözledin ağustosun sonunada nişan olucak. Ama dün içimde ufacık bile heyecan yoktu sanki normal misafirler gelmiş gibi davrandım. Kafama silah dayamıyorlar ama yinede hayır diyemiyorum.Sözlüm ayrılalım dese tamam derim ama ben ayrılalım diyemiyorum. Bu normal mi bir durum mu ne yapıcam ben?
Şey evlenmek farz mı? Meraktan soruyorum. 30 yaşına gelip bekar kalana işkence mi uyguluyorlar? Mesela hiç evlenmese ne olur da 20 yaşında ölmüş gibi evleniyorlar???Eskiden olsa ne acelen var derdim. Ama şimdi bakıyorum çevremdeki bekar arkadaslarim evlenilebilecek düzgün bir erkek bulamıyor yaş ilerledikçe. Biliyorum burada buna karşı çıkacak çok kişi var. Ama hayat içindeki gerçek benim soyledigim. Gerçekten 30 yaştan sonra özellikle düzgün işi gücü ailesi olan birini bulmak çok daha zor. Tabiki sevmediğin seni heycanlandirmayan biriyle evlen demem ama iyi düşün derim. Eskiden kalbini dinle derdim ama şimdi mantığını dinle diyorum çevreme...
Sözünlunden önce hayatın da biri mi vardı hani olur ya insanlar inat için başkasıyla evleniyor öyle bisey mi acaba diye aklıma geldi doğrusu çünkü kimse de zorlamadi diyorsun 8 ay da görüşmüşsun bi his yoksa neden kabul ettin anlayamadım doğrusuGörücü usulü tanıştık 8ay görüştük düşündük tanışdık. Ben 20 sözlüm 26yaşında. Kimse zorla evlen demedi bana kendim istedim ama onun ailesi hemen yüzük takalım dediler ben bekleyelim dedim bir şekilde aralıktan ağustosa kadar erteleyebildim dün sözledin ağustosun sonunada nişan olucak. Ama dün içimde ufacık bile heyecan yoktu sanki normal misafirler gelmiş gibi davrandım. Kafama silah dayamıyorlar ama yinede hayır diyemiyorum.Sözlüm ayrılalım dese tamam derim ama ben ayrılalım diyemiyorum. Bu normal mi bir durum mu ne yapıcam ben?