Sözlendim ama mutlu değilim..

Sözünlunden önce hayatın da biri mi vardı hani olur ya insanlar inat için başkasıyla evleniyor öyle bisey mi acaba diye aklıma geldi doğrusu çünkü kimse de zorlamadi diyorsun 8 ay da görüşmüşsun bi his yoksa neden kabul ettin anlayamadım doğrusu
Hayır sevgilim yoktu lise zamanlarında birinden hoşlanıyordum ama ergenlikti o zaman

Hayır sevgilim yoktu lise zamanlarında birinden hoşlanıyordum ama ergenlikti o zaman
Anladım canım hakkında hayırlısı olsun inşallah bence önemli bi konu bu bütün hayatını etkileyecek sonuçta evlenirsen eşin olacak bi evlilikte birbirini sevmek mutluluk çok önemli onunla mutlu olabilicekmisin kafanız uyuşuyormu diye bu sorunları asmaniz lazım

Şey evlenmek farz mı? Meraktan soruyorum. 30 yaşına gelip bekar kalana işkence mi uyguluyorlar? Mesela hiç evlenmese ne olur da 20 yaşında ölmüş gibi evleniyorlar???
Evlenilmeye de bilir. Bu bir başarı ya da olmazsa olmaz değil. Ama benim çevremdeki kişiler eğitimli, kendine değer katan, hobileri olan, yurtiçi ve yurtdisinda gezen insanlarve evlenmek istiyorlar. Ay aman ben böyle iyiyim demiyorlar 😅samimi olmadıkları insanlara öyle diyor olabilirler belki, ama yakın arkadaslarimin ne düşündüğünü hissettigini biliyorum. Anlatıyorlar evlenilecek kimse yok diye. Bunun üzüntüsünü zaman zaman yasiyorlar da. O yüzden hayat içinde evliliği dusunen biriyse mantıkli karar vermesini öneriyorum.

Ayni yastayız. Ve sana tavsiyem yok yakınken dön. Benim tanıdık da 18 yasinda kaçtı. Kocası şiddet uyguluyor diyorlar. Komşular gece evden bagiris cagiris duyuyormus. Adam bıçakladı kocası. Hapse girdi . Ve henüz 1 yaşında bebekleri var. Bu yaşlarda bu kadar kederi böyle ahmaklar çeker işte. Tabi ki senin görüştüğün adam böyle demiyorum ama tavsiye de etmiyorum.

İçine sinmeyen ne varsa iyu düşün olmuyorsa ayrıl. Ben de bir zamanlar öyleydim eşimle görüşürken icime sinmeyen seyler vardı. Keşke dememek için ayrıl..yasin küçük daha evlilik marifet değil zorunluluk hiç değil. Eğer görünüş hal tavır konuşma vs vs vs her neyse içine sinmeyen zorunda değilsin. 30lu yaşlara gelmiş geçmişin pişmanlığını her gün yaşayan biri olarak söylüyorum bunu

Yirmi yaşıma donebilseydim önce kendimi tanımak için ugrasirdim.. neleri sevip neleri sevmediğimi iyi ayırt ederdim..
Psikoloji ile tanışır ,kendi duygularıma doğru yolu çıkar ,insan psikolojisi ni anlamaya calisirdim..
YouTube de nefis içerikler mevcut,Tülay kök ,Beyhan Budak ,Merve Başıbüyük ,bir aile meselesi gib vidyolari iyice dinleyip ,notlar alırdım ,özellikle sınırlar ile ilgili olan kısımları altını cize cize dinlerdim..
Eğer 20 yaşında olsaydım farklı sanat dalları ile ilgilenir ,kendimi gelistirmek için didinir ,güzel arkadaşlıklar edinirdim...
Eğer bir ilişki düşünecek olsam mutlaka uzun uzun sohbet edebileceğim ,arkadaş kalabilip beraber gulebilecegim biri olurdu bu...
Onun kişiliğini ölçmek için onu ofkelendiren bir sebepler bulur nasıl tavır sergilediğinie bakardım ,mutlaka aile ve akrabalarından onu dinler ,nasıl davranışlara ,alışkanlıklara sahip olduğunu bilmek isterdim.,
Gelişime açık birimi
.cömert mi ,gözü nasıl ,sözü nasıl ,özü nasıl bu soruların peşine düşerdim..
Ah 20 yaşında olsaydım.

sen azerbaycanlisan?

Siz ayrılsanız, ailəniz etiraz edəcək mi? Həyəcan yoxdursa, evlənmək səhvdir.

Ben şu kendinize bakacak birine sığınma arzunuzu bi bırakın. Evlilik diye tutuşmak bir nevi kurnazlık bana göre.

Beraber tatile çıkmadan, aynı evde kalmadan, uzun yolda bulunmadan, en uç sinirlendiğinde ne yaptığını bilmeden, cinselliğe uygun mu bilmeden bir erkekle evlenilmeyeceğini düşünüyorum.

Çünkü kaderselliğe odaklanıp kendisinizi mistitizm şeylere bırakırsanız iyi şeylerden çok aşağıdakiler sırayla sizi daha çok etkileyeceğine inanıyorum;

-Ereksiyon sorunları
-Şiddet sorunları
-Öfke sorunları
-Psikolojik sorunlar
-Aldatılma
-Aşağılanma
-Küçümsenme
-Evden hiç çıkmamak
-Korkunç kaynana
-Kaza kurşunu çocuk
-Çocuğum babasız büyümesin sabrı
-Ufaktan çocuğa bağımlılık yada çocuğa nefret