Sözlenmekten vazgeçtim....

"bana borçla gelme"den sonrası konuşulanlar vakit ziyanı bu insan müsveddesine

insanın sevdiğine söyleyeceği söz mü bu?

karaktersiz...

ilk mesajımda ayrılma demiştim ama nişanlınla sorununuz yok sanıyordum

Son düzenleme:

Bir üstteki mesajımda bu olanları bilmeden yazmıştım, şimdi ne kadar doğru oldugunu görüyorum.

Kızmayın bana lütfen ama hata sizin, 3 ay önce bana borçla gelme diyen bir adamla nasıl devam ettiniz? Ben orda Allah ne verdiyse beynine atar, kalkar giderdim. Ne demek borçla gelme?

Zaten bu adam 3 ay önce sinyalini vermiş size paracı bi insan oldugunun. Bugün altınlar bizim tarafın demesine şaşmadım ben, kapıma borçla gelme diyen bir adamdan başka ne beklenir ki zaten?

Üzülmeyin, şanslıymışsınız ki kaybettiğiniz hiçbirşey yok. Aksine evlenmeden görmüşsünüz karşı tarafın gerçek yüzünü. Ama bir daha kimseye bu lafları söyletmeyin, sonra devamı böyle oluyor

Hım olayın öncesi de varmış.Biz aranızdaki sorunlar sadece anlattığınız olay sandık.Evet bu kişiden eş olmaz.Ne demek kapıma borçlu gelme demek? Seven insan bunu söylemez...Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Zor bir aileymiş gerçekten...Hele veda etmeden gitmesi off yani.... Allah iyilerle karşılaştırsın...

nasıl layık değilmişsin alt üstü nişanlanıp ayrılmışsın nişanlanıp ayrılmaktan ne olur artık hiç kimse hiç bişeyi sorun etmiyo eskiden evlenip ayrılmış biriyle bekarlar evlenmek istemezdi şimdi bekarlar evlenip ayrılmış hatta çocuklu olanlarla evlilik yapıyo yani kimse kimseye layık değil diye bi şey söz konusu olamaz önemli olan sevmek anlaşmak. belki erkek arkadaşınla baban arasında resmiyet vardır ve babası söylediği gibi bağırıp bağırıp susarsa sakinleştiği bi anda gider babasıyla konuşur babasının sinirinin geçmesini bekliyodur sadece biraz sabredin herşeyi zamana bırakın

nasıl ya kapıma borçla gelme ne demek ondan para isticek değilsiniz ya herkesin borcu olabilir bu devirde borçsuz insan çok azdır. ya da evlenince hiç borcunuz olmucak mı o zaman ne olucak ya da ben çalışıyorum para kazanıyorum sana para yedirmem git sende çalış beni ilgilendirmez mi dicek çok şaşırdım valla :44:

İnanın o zaman ayrılmıştım.Bitmişti benim için.Sabah ayrıldıysak akşam olmadan özür dilemeye başladı.Pişmanım dedi.Ne yaptı etti 2 gün içinde kendini bir şekilde affettirdi ama af edilecek yüzüne bakılıcak insan değilmiş..Evet gözü paradan başka bir şeyi görmüyormuş.Ailesi ile ilk tanıştığımda bile babasının bana dediği aklıma geldi şimdi..Sen okumuşsun,çalışıyorsun,kariyerin var,ehliyetin var,ileride mali müşavir olacaksın...tam bize göre bir gelin adayısın..

Erkek arkadaşıma karşı soğudum demedim,babasının bu tarz söylemine karşı babasından soğudum..

yok erkek arkadaşınız size soğuk davranmış ya onu demiştim de herneyse artık olan olmuş zaten biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yapmıştık ki son yazdığınızdan sonra söyleyecek laf kalmadı.

sevgiliniz adam değilmiş neyse ki evlenmeden nişanlanmadan öğrenmişsiniz. her ne kadar şimdi üzülseniz de bu büyük bir şans aslında allahın sevdiği kuluymuşsunuz demek ki.

çok çok geçmiş olsun büyük bir pisliğe bulaşmaktan son anda kurtulmuşsunuz

Aslında dediğiniz gibi Allah'a şükretmek gerekiyor.Beni istemeye geldikleri akşam namaz kıldım. Allah'a dua ettim. Hayırlı değilse olmasın,dedim.Aynı gün çok yakın arkadaşım da bana telefonda bana dua ettin.Hayırlı değilse olmasın,Allah bir sebep bir bahane çıkarsın ki sen değil o seni bıraksın dedi ve dediği gibi de oldu.İçi çok temiz ki Allah anında kabul etti... :85:

Verilmiş sadakan varmış canım geçmiş olsun. Onlarda o çok hasret kaldıkları paralı bir geline kavuşsunlar da rahatlasınlar.

Allah iyilerle karşılaştırsın olayın öncesini şimdi gördüm eğer böyle karakterde bi aileyse size layık değil bence..

Son düzenleme:
Babası resmen benden kaçırır gibi aldı götürdü onu. Benim sevgim verdiğim değer hiç ama hiç umurunda bile olmadı.Nasıl bir insanlardı bunlar.Giderken telefon bile etmedi aramadı bile..Daha dün ben seni çok seviyorum sensiz yapamam.Köye gidip geleyim gezeriz yine Adalara,Anadolu Kavağına,Eskişehire gideriz demişti. Planları bile yapmıştık.İçime çok kötü oturdu.Sen nasıl bir babasın kendi çocuğunu korucağım diye beni yaktın,içimi yaktın,ardınızda bir çift ağlayan göz bıraktınız.Hayallerimi umutlarımı herşeyimi çalıp gittiniz... Ah etmiyorum Allah'a havale ediyorum..

çok şaşırdım gerçekten bi babanın densizliği diye düşünmüşken olay nerelere gelmiş canım benim Rabbim gönlüne göre versin ne diyim ki

kırılman gayet normal, ama ayrılık için bir sebep göremiyorum ben. nolmuş ki adam cahil, öyle görmüş saçmalamış. sonra kendine gelmiş. eşin napsaydı ki? belli ki öfkeli biri babası ve o o haldeyken babasıyla konuşmanın daha çok gerginlik çıkaracağını bilmiş susmuş. bak ne demişler, babam bağırır çağırır geçer. biliyor babasını. senin ailende yok demek ki böyle biri ama öyle insanlar da var işte.

çok kişi bırak evlenme demiş, yazık durduk yere bırakılmış olunur. anne de olumlu, erkek arkadaşının kafası bozulmuş sus pus olmuş ne var ki bunda??? hiç mi başınıza gelemedi moralsizlikten susmak???

arkadaşım sanırım sen benim ilk yazımı okudun arada bir yazım daha var..Sebep bu olsa zaten biz çoktan mutlu mesut süt limandık...

İlk mesajını okuyunca "Bunlar hallolur" diye düşünmüştüm ama ikinci mesaj durumu çok farklı bir boyuta taşıdı.

Allah hayırlısını vermiş diyelim, üstüne konuşmaya bile gerek yok. Yok layık değil, yok borcu var... Son anda mı anlamışlar? Ki konunun paraya altına gelmesi gerçekten çirkin, böyle evlilik kararı veriyorlarsa boşver zaten ilerde çok sıkıntı çekerdin.

nişanmış ayrılmış olablirsin ki bu herkesin başına gelebilir bunu takıntı yapmaya gerek yok,eşin olacak insan tepki vermiyorsa ailesini pekde umursama tabiki üzülürsün sergilenen tutum hoş değil,ama hemen arkanı dönüpte gitmekde olmaz yani sevginize sahip çıkın.gerisinide sallayın gitsin

ALLAH yardımcın olsun.
Namus sanki nişan atılınca gidiyor.
Sanki milletle gezmişsin düşüp kalkmışsın bunların yaptığı resmen namusa dil uzatmak bunun cezasını çok kötü öderler.
Dinimizde zaten namuslu birine namussuz gibi davranmak günah.
ALLAH bildiği gibi yapsın.
O çocuğunda aklına askerde sen geliceksin sık sık.
Senin unutman daha koluy olucak.
ALLAH iyilerini hayırlısını çıkartır inşALLAH karşına canım.

belkide sizin hakkınıza böylesi daha hayırlıydı.üzülmeyin inşallah karşınıza daha iyileri çıkar.

karşındaki "erkek " değilmiş. erkek dediğin kadının parasında gözümü olur.

hey yavrum heyy...dünya tersine dönüyor. bi erkek evleneceği kadına"borçla gelme"diyebiliyor,"altınlar benim"diyebiliyor.

dünyada adam kalmamışken çırpınıp duruyoz yuva kurmak için.

boşuna..her şey boşuna...

sizin ailenizin yüzüne bakamayacak bir durumunuz yok, şükür ki gerçek düşüncelerini şimdiden öğrenmişsiniz, demek ki tahmin ettiğiniz gibi baba lafıyla hareket eden, sevdiğinin ve kararlarının arkasında kendinden emin bir şekilde duramayan biriymiş, o laflar da ailesinin lafı belli ki,bana borçla gelme demek ne demek ya... iddia ettiği gibi düğünde takılan tüm altınlar erkek tarafının olur diye bir şey yok, hukukta kim tarafından takılırsa takılsın, düğünde takılan altınlar kadına ait olur. olmadığı daha iyi olmuş,yoksa ileride çok sorun çıkardı, sizin evde sizin değil, onun babasının lafı geçerdi, huzursuzluk çıkardı. hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…