Sözlenmekten vazgeçtim....

Bir şey denilmiyor ki işte. Bazen olayların içinde maalesef mantığımız duruyor çalışmıyor.

Ama işte ders olmalı bunlar. Zamanında benimde canım çok yandı, artık karşımdaki insanlar bana bir şey söylerken önce düşünüp sonra konuşulmasını öğrendiler. Sizde böyle olun bundan sonraki hayatınızda, bırakın affetmeyin, zaten bundan sonra yaşanan özürün ne anlamı var ki?

Yani size borçla gelme dedikten sonra, hangi özür hangi yakarış yalvarış bunu siler? Özür dilediği şey, gerçek düşüncelerini yanlışlıkla ağzından kaçırmasıymış bence.

Allah korusun böylelerinden hepimizi.

bunlar nasıl insanlar ya balık baştan kokarmış boş ver sıkma canını değmez sevgisinin önüne parayı koyan adamdan hayır gelmez ne demek borçla gelme kapına kendi evinin kendi eşyalarının borcu olacak en doğrusunu yapmışsın boş ver sadece yazık diyorum o aileye allah görüyor

canım benim, evet bu ikincisini okumadan yazmıştım ben...

gidip bir şükür kurbanı kessen yeridir. o nasıl adammış, nasıl aileymiş öyle. Allah seni kurtarmış, evlenmeden ucuz atlatmışsın... hiç de üzülme diycem ama üzülünür üzülünmez mi ama emin ol yakında unutursun. Rabbim hayırlı, iyi, erkek gibi bir eş nasip etsin...
ailenin yüzüne bakmamalık bir şey de yoktur, saçmalama :)

nasıl yaa
bu kadar basit mi herşey
bana borçla gelme deyip bitirdi demek... bence bu bahanesi olmuş ailesinin kaldıramadığı şeye karşı gelmeye göze alamamış. hayırlısı olsun her iki taraf için de... madem kabullenemeyeceği şeyler var (nişan, borç) neden senin vaktini aldı bunlar baştan belli olan durumlardı gizleyip de sonradan söylemedinki

üzülme canım senin zor anlarında yanında olmayacağını belli etmiş hayat bu herkesin borcu var senin borç bahane olmuş bence..nişan attıysan ne olmuş millet neler neler yapıyorda kraliçeler gibi muamele görüyor..senin bi nişan atman olay olmuş çok saçma geldi..ilerde af diler afferdersin belki ama o zaman bu baba sana huzur vermez evliyim ve kayınbaba sorunum var ordan tahmin ediyorum canım

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim.

Gerçekten benim için çok zor bir dönem. Gitti arkasında herşeyi paramparça ederek gitti. Bugün onun çalıştığı yerden geçemedim.Arka sokaklardan geçtim.Üsküdar da her yerde onun hatırası var. Nereye adım atsam onu görüyorum sanki.İçim parçalanıyor.Ama derdimi kimselere anlatamıyorum.Yaşadığım şu durumu onun tarafından kimse bilmiyor.Perşembe gecesi evime gelipte yüzüme gülen,verdiğim çayı içen insanlar bugün bana başka bir gözle bakıyorlar..Düğün takısı yüzünden tartışan,nişanlanıp ayrılmış oğlumuza layık değil,borcu varmış bizim kapımızda mı ödeyecekti...Halbuki borcum olduğunu onlarda biliyorlardı.Ona söyledim bankaya gittim çektim..

Perşembe gecesi gerçekten rüya gibiydi.Heyecandan önüne getirdiğimi bile yiyememişti.Çayı bile yarım bardakta bırakmıştı.Babası beni isterken utancından yüzüme bile zor bakıyordu..Getirdikleri tatlı bile hala duruyor evde..Pazar günü kadıköy de alışveriş yapmıştık.Gömleği pantolonunu ben beğenmiştim.Pantolonu denediğinde ne kadar zayıfladın sen dedim.O da aşktan birşey yiyemiyorum ki demişti.Moda sahilde çay içtiğimizde çayımın şekerini bile kendi attı,genellikle de hep böyleydi...Bir günde insan böyle nasıl döner aklım hala almıyor.O çok seven,aşığım seviyorum diyen,her akşam beni görmeden yapmayan,1 gün görüşmesek ertesi günü iple çekerdik.Ne zaman onu düşünsem aklıma getirsem hep telefonum çalardı..Kalp kalbe bu kadar mı karşı derdik.Var bu işte bir hayır bak derdi bana..Ama dünden beri ne arayan var nede soran..İçinde büyüttüğü bir sevgi bu kadar çabuk bitebilir mi? Sen benim ilk sevgilim ilk gözağrımsın derdi ve kısmetse de ilk ve son olucaksn derdi.Babasının bu durumları yüzünden istersen ben asker eğlencesine gelmeyeyim dediğimde sensiz eğlence mi olur,beni teslim etmeye de geliceksin,yemin törenime de geliceksin.Yakın olursa ziyartelerime bile geliceksin demişti..Şimdi ise nereye gidiceğini bile bilmiyorum artık..

Şimdi ise yanımda değil benden uzakta başka şehirde..Çay bile içesim gelmiyor artık..Allahım sen sabır ver içimdeki acıyı al,çek kurtar beni bundan..

Son düzenleme:
Sen şimdi diyeceksin ki kendine :Borcum varsa sağlığım da var öderim.Nişan attıysam alnım ak başım dik.Benim değerimi bilemeyen,en ufak bir olayda basiretsi davranan adam,yarın en büyük şeylerde beni yalnız bırakmaz mı? Gencim,aciz değilim,muhtaç değilim,hayırsız kapıyı kapatan Allah,en hayırlı kapıyı açar.Bugün ağlatan yarın güldürür.Allah ın sevgili kuluymuşum ki yol yakınken gösterdi herşeyi.Bugün ayrılık acısı çekiyorum,yarın daha büyük acılar çekmemi Rabbim engelledi de kendine.
Dik dur.Bir insanın gururuna laf söyleyen,söyleten insanlardan sana hayır gelmez.
Çayına şekeri koysa ne olur,hayatını tatlandırmadıktan sonra

Çok doğru söylüyorsunuz.Ben de bu durumun farkındayım,zor günümde beni bırakıp gitti.Ona belkide en çok ihtiyacım olduğu anda arkasını döndü ve gitti..

Çok doğru söylüyorsunuz.Ben de bu durumun farkındayım,zor günümde beni bırakıp gitti.Ona belkide en çok ihtiyacım olduğu anda arkasını döndü ve gitti..

sen hiççç merak etme canım
o bir askere gitsin
kafasına dank edecek
seni arayıp yalvaracak bak demişti dersin
izle ve gör...
ama sen dönme lütfen bu cahil insanların arasına

sen hiççç merak etme canım
o bir askere gitsin
kafasına dank edecek
seni arayıp yalvaracak bak demişti dersin
izle ve gör...
ama sen dönme lütfen bu cahil insanların arasına

Bu bir yıllık süreçte gel gitlerimiz oldu.Annesi ilk duyduğunda beni istemedi.Beni aradı bize gelmez böyle şeyler dedi.Nişan at ayrıl bize göre değil dedi.Herkesin evladı var sende bir annenin evladısın ama bize yakışmaz,sen ekmeğini başka kapıda ara dedi..O zaman annesinin bu tepkisi ve lafları benim içime oturmuştu.Ayrıldım ve gittim.Kesinlikle aramadım.Tam 2 hafta boyunca uğraştı geri dönmem için...Annesi sonra aradı özür diledi telefonda ağladı falan..Kapıma çiçekler geldi.Son bir şans vermiştim..Bir daha öyle bişey duyarsam dönüşü olmaz demiştim.Onun hatrına sineye çekmiştim.Sonra annesi dediği laf için pişman oldu.Bana gayet yakın samimi davranmaya başladı...Beni arar hediyeler alırdı.Ne zaman onlara gitsem masalarına otursam annesinin sen ekmeğini başka kapıda ara lafı beynime sıçrardı..Aslında balık baştan kokarmış..O zaman bitseydi de bu kadar üzülen ben olmazdım..Nelere sabrettim ama yok ya değmezmiş..

İlk mesajında bende demiştim bunlar vazgeçmek için sebep değil diye ama..
Öncesini bilmediğimdendi..
Seni o kadar da sevmiyormuş bu adam,
Ne demek "benim kapıma borçlu gelme" ..
Bu sevdiğine nasıl söylenir ki..
Seven her şeyi ile kabul eder..
Bir iki sene sıkarız dişimizi sorun değil demesi lazımdı..
Sanki onun parasını istemişsin gibi..
Sen kendin çalışıp ödeyecekmişsin..
Pekala sen çalışmasan sana bakmayacak mıydı bu adam...

Üzülürsün elbet ama daha hayırlısı çıkacak senin karşına..
Bu acıların elbet daha güzeli geleceği için verildi sana..
Emin ol onun karşısına da hem onu hem de babasının egolarını yerle yeksan edecek kendileri gibi biri çıkacak..
Kolay mı babasından istediği ve aldığı birini böyle hiç habersiz yarı yolda koymak..
Yanına kalır mı..
Sen ALLAH'ın emanetiydin ona, o emanete hıyanet etti.
Kefaretini illa ki ödeyecek! Ödesinde inşaALLAH.
Karaktersizmiş gerçekten..
Ne desek içine su serpilir bilmiyorum ama ALLAH var senin yanında,
Sen haklı ve mazlum olan tarafsın, çok yakın zamanda çok daha güzel kapılar açılacak sana..
Metin olmaya ve bolca dua etmeye çalış..
ALLAH yar ve yardımcın olsun..

Nede güzel yazmışsın arkadaşım çok teşekkür ederim.Öyle bir yazmışsın ki içimdeki feryadı daha da çok çıkardı ortaya..Gözlerim doldu..ofiste olmasam ağlayacağım şimdi..Ah etmedim Allah'a havale ediyorum.. hepsini

İşte insanlar pişman olup yakın davrandıklarında kendimizi pişman olmuşlar diye telkin ediyoruz ama önemli olan söyledikleri değil bunu bir başkasının yüzüne söyleme cesaretleri, bu kadar çirkin şeyleri düşünübilen karakterleri...

İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum, söyleyecek hiçbirşey yaşadıgınız acıyı geçirmeyecek. Zaten çok çabuk unutursanız geçmiş anılarınıza da hakaret olur bu. Acınızı yaşayın, hatırlarınızı tekrar yaşayın, ağlayın., ama unutmayın! Bu geçecek, zaman alacak ama geçecek. Bol bol dua edin, Allah çok içten gelen dilekleri reddetmez, inanarak dua edin.

Ama şunu da unutmayın, ne zayıf adammış bu şekilde gitmiş, nasıl bir karakteri varmış. İnsan evinde köpek besliyorda, 1 ay sonra gidince yokluğunu hissediyor. Bunlar nasıl yapıda insanlarki bunca şeyin üzerine bir gecede bu kadar keskin kararlar alabiliyorlar? Yada başkalarının kendi hayatları için verdiği kararlara bu kadar net uyabiliyorlar?

Sağlığınız aileniz yerinde mi? Cebinizde az çok hayatınızı devam ettireceğiniz bir paranız var mı? Bunlar hayattaki en büyük mutluluklar, biz sadece içinde bulunduğumuz durumlar yüzünden sahip olduklarımızı unutuyoruz. Siz unutmayın şükredin dua edin

Son düzenleme:

En iyisini yapıyorsun..
Sen ah etmesen de ALLAH onun yanına koyar mı bunu..
Mazlumun hakkı kalır mı zalimde ?
Ayrılık zor iştir, bir de habersiz kalmak daha da zordur, daha da koyar iyi bilirim..
Ama emin ol sen çok mutlu olacaksın.
Evlilik yolunda emanet aldığı bir insanın kalbini kıran o adam ve de o pis kibirli babası bunların hesabını hem bu dünya da hem ahirette ALLAH'a verecek..
Çok değil bir iki yıl sonra belki de daha yakın bir zamanda sen de duyacaksın onların hallerinin acizliğini ve umurunda bile olmayacak, çünkü sen seni hak eden biri ile beraber çoktan mutlu olmuş olacaksın..

Her insan layıkı ile evlenirmiş..
Demek ki o sana layık değilmiş..
O ve ailesi kendileri gibi karaktersiz bir insanla karşılaşıp layıklarını elbet bulacaklar.
Bu zamanlar geçecek, dediğim gibi ALLAH senin yanında..
Sana böyle bir acı verdiyse mükafatını da elbette verecek..
Dua et ve ona sığın..

geçmiş olsun Allah kurtarmış sizi. kaçıp giden yiğenini döven bir k.pederi adayınız varmış. gerçekten Alllah kurtarmış. sizide döverdi o adam (insan müsvettesi).. Hayırlı değilmiş demekki. eğer işin ucunda evlilik olsaydı kpederiniz sizi döver sözlünüzde izlerdi karşıdan, ses çıkartamazdı.

Allah tarafından bu gibi eziyetleri çekmeden kurtuldunuz. şükredin... Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz.

şimdi üzülmeniz normal. inşallah en kısa zamanda atlatırsınız. bu insanlardan size aile olmazmış. askerde aklı başına gelirse eks arkadaşınızın sakın dönme geri...

GEÇMİŞ OLSUN ALLAH KURTARMIŞ SİZİ GERÇEKTEN. KALBİNİZ DEMEKKİ NEKADAR TEMİZMİLKİ DUALARINIZ KABUL OLMUŞ. SİZ YİNE EN HAYIRLISINI DİLEYİN rABBİMDEN. KALBINIZ BUKADAR TEMİZKEN EMİNİM ÇOK DAHA HAYIRLI VE İYİLERİ ile karşılacaşaksındır.. rabbim iyi sevdiği kulları ile karşılaştırsın...

Çok şükür Allah'a bir işim var çalışıyorum.Melek gibi bir ailem var..Ben ailemde görmedim bu kadar sert tavırlar,konuşmalar..
Sağlığım bugünlerde üzüntüden pek iyi sayılmaz ama çok şükür yinede..Patronum dün maaşıma zam yaptı..Hiç beklemiyordum açıkcası..Yüksek lisans yada dil kursuna kayıt yaptırmayı düşünüyorum..3 yıldan fazla çalışıyorum.Kız başıma aileme desteğim çok oldu.Her ne kadar onlar benden para istemeseler bile ben eve yardım ettim..Boynumun borcu çünkü..Bugün bana borç lafı yapan adam yarın öbür gün evlendiğim zaman aileme yardım da etmek istemez.Hastalıkta yada zor günlerde yanımda olmaz..

Babası densizlik etmiş
Sevgilin üzülmüş, seni de üzmemek için biraz ertelemiş söylemeyi
Ama görüşsün konuşsunlar ne demek ? E istemeye gelmişlerdi devamı ?

Hiç üzülme.Kurtulmuşsun derler insanlar herşeyde ama gerçekten kurtulmuşsun.Okurken oha dedim.Başka bir şey demeye gerek görmedim. Bu kadar küçük insanların arasına girip çile çekmekten belki boşanmaktan kurtulmuşsun...Daha iyi taliplerin olacaktır emin ol...Borcu olmayan gelin bulsunlar.Sanki gelin bakmak zorunda evine.Çalışmayan gelin hiç almazlar ozaman.Demekki gelinin çalıştığı paraya şimdiden göz koymuşlar..Düğün takıları erkeğin nedemek,gelinin dediklerini duydum ,ikisinin dediklerini duydum da bunu duymamıştım.İkisinindir sonuçta..Çıldırmış olmalılar..Ne iolduklarını şimdiden belli etmişler,sevin bence,bir kutlama yap..Borç elbet bitecek ve baban sana ödeyecekti herhalde dediğine göre..

Son düzenleme:

Nişanlın sen ben değil de siz biz yapıyor,evlilikteki en büyük sorun..Senin borçla gelmeni istemeseler bile daha düzgün ifade edbilirlerdi..Ayrılış tavırları akıllara zarar..Hadi ailesi neyse e sözlü müsveddesine ne oluyor?Yanlış bir evlilikten kurtulmuşsun..Senin kredi borcunun bitmesine nekadar var..Maaşının kaçta kaçı gidiyor krediye?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…