- Konu Sahibi kadifekutu
-
İnanın o zaman ayrılmıştım.Bitmişti benim için.Sabah ayrıldıysak akşam olmadan özür dilemeye başladı.Pişmanım dedi.Ne yaptı etti 2 gün içinde kendini bir şekilde affettirdi ama af edilecek yüzüne bakılıcak insan değilmiş..Evet gözü paradan başka bir şeyi görmüyormuş.Ailesi ile ilk tanıştığımda bile babasının bana dediği aklıma geldi şimdi..Sen okumuşsun,çalışıyorsun,kariyerin var,ehliyetin var,ileride mali müşavir olacaksın...tam bize göre bir gelin adayısın..
Arkadaşlar,
Bugün tamamı ile bitti.Benden dolayı değil onların cephesinde bitti..
Pazar günü buluştuk.Kadıköyde moda sahilinde gezdik çay içtik..Telefonda annesi siz görüşünkonuşun babasının yaptıklarına bakmayın dedi.. gece erkek arkadaşımla telef.da konuştuğumuzda bana ailem için çektiğim krediyi ödeyip ödemediğimi sordu.Bende ödüyorum dedim.Ne kadar ailece borcumuz olduğunu sordu. Babam emekli maaşını krediye veriyor.1-2 seneyi bulur borçların bitmesi dedim.Sonra yüzüme karşı bizim kapımıza gelirken borçla gelme dedi.Bunu hiç kimse kabul etmez dedi.Bende yıllardır çalıştığım ile kendime çeyiz yaptım,okulumu bitirdim.Ailem benim parama bu zamana kadar el uzatmamıştır ama bu ev borcu yüzünden hepimiz seferber olduk,kardeşim geceleri işe gidiyor.Bunları sen zaten biliyorsun dedim.Bende bu yüzden aileme yardım etmek zorundayım dedim..Babam kendine çeki düzen verdiğinde benim paramı bana zaten öder.Ben istemesem de öder dedim.Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..
En sonunda sinirlendim,bana ikide bir kapıma borçla gelme deyip duruyorsun dedin.(3 Ay önce aynı şeyi yine tartışmıştık)Elimde yok imkanlarım bu ailemin durumu belli ben ne yapayım o zaman dedim.Hayatından gideyim o zaman nasıl olur dedim.
Ertesi sabah yani bugün..Yüz yüze geldik benimle doğru dürüst konuşmadı bile.Bu akşam askerden önce köye gidecekti.Son günüydü burda..Kıdem tazminatını almak için babası saat 11 gibi çalıştığı yere gelmiş.Aradım kaç kere telefonumu açmadı.En son kendi döndü bana dediği laf ben borçlu falan kabul etmiyorum seni dedi.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur dedi.en son konuşmamız bu oldu.Öğlen gibi konuşalım demek için aradıysam da telefonu açmadı.Çalıştığı yere gittim,patronu benimle konuştu.Gitti dedi.Babası ile beraber gittiler dedi.Bana bir veda bile etmeden mi dedim.Patronunun da canı çok sıkılmıştı.Babası geldi burda o kız benim oğluma layık değil demiş yine.Meğerse adam hiç sakinleşmemiş.Askere de köyden direk gidecekmiş,istanbula hiç uğramayacakmış,babası öyle istedi dedi..Sen hiç boş yere canını sıkma dedi.O aileden sana hayır gelmez.Babası çok sert bir adamdır.Onlar bu tarz şeyleri kaldırabilecek bir aile değil dedi.Senin geçmişin de olan şey kimseyi ilgilendirmez,talihsizlik olmuş.Ben seni yıllardır görüyorum başın önde işine gelip giden,gayet de düzgün bir insansın dedi.O adamın öz yeğeni(kardeşinin kızı) sevdiği adama kaçtı kız geri getirildiğinde kızı mahallenin ortasında kalın kürekle döven adam dedi.Sen evlensen bile yarın öbür gün sorun olduğunda seni bile döverdi o adam dedi.
Ofise geri döndüğümde hıçkıra hıçkıra ağladım.Beni gibi herkesi inandırmıştı sevdiğine.Bir yılım geçti onunla daha 2 hafta önce kutlama yaptık.Onunla ilk tanıştığım gün geldi aklıma.Nişan atalı 1 ay olmuştu.Hayatıma bir anda girdi.Neye uğradığımı şaşırdım.Yeni bir ilişkiden çıktığımı dinlenmek istediğimi söylemiştim buna izin bile vermemişti.Bütün acılarını benimle unutacaksın demişti.Seni ailene karşı mahcup etmek istemeyiz demişti..Ama şimdi giderken bir veda bile etmedi. Hoşçakal bile demedi... Hala şoktayım..Aileme ne diyeceğimi nasıl onların yüzüne bakacağımı blimiyorum..
Arkadaşlar,
Pazar günü buluştuk.Kadıköyde moda sahilinde gezdik çay içtik..Telefonda annesi siz görüşünkonuşun babasının yaptıklarına bakmayın dedi.. gece erkek arkadaşımla telef.da konuştuğumuzda bana ailem için çektiğim krediyi ödeyip ödemediğimi sordu.Bende ödüyorum dedim.Ne kadar ailece borcumuz olduğunu sordu. Babam emekli maaşını krediye veriyor.1-2 seneyi bulur borçların bitmesi dedim.Sonra yüzüme karşı bizim kapımıza gelirken borçla gelme dedi.Bunu hiç kimse kabul etmez dedi.Bende yıllardır çalıştığım ile kendime çeyiz yaptım,okulumu bitirdim.Ailem benim parama bu zamana kadar el uzatmamıştır ama bu ev borcu yüzünden hepimiz seferber olduk,kardeşim geceleri işe gidiyor.Bunları sen zaten biliyorsun dedim.Bende bu yüzden aileme yardım etmek zorundayım dedim..Babam kendine çeki düzen verdiğinde benim paramı bana zaten öder.Ben istemesem de öder dedim.Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..
En sonunda sinirlendim,bana ikide bir kapıma borçla gelme deyip duruyorsun dedin.(3 Ay önce aynı şeyi yine tartışmıştık)Elimde yok imkanlarım bu ailemin durumu belli ben ne yapayım o zaman dedim.Hayatından gideyim o zaman nasıl olur dedim.
Ertesi sabah yani bugün..Yüz yüze geldik benimle doğru dürüst konuşmadı bile.Bu akşam askerden önce köye gidecekti.Son günüydü burda..Kıdem tazminatını almak için babası saat 11 gibi çalıştığı yere gelmiş.Aradım kaç kere telefonumu açmadı.En son kendi döndü bana dediği laf ben borçlu falan kabul etmiyorum seni dedi.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur dedi.en son konuşmamız bu oldu.Öğlen gibi konuşalım demek için aradıysam da telefonu açmadı.Çalıştığı yere gittim,patronu benimle konuştu.Gitti dedi.Babası ile beraber gittiler dedi.Bana bir veda bile etmeden mi dedim.Patronunun da canı çok sıkılmıştı.Babası geldi burda o kız benim oğluma layık değil demiş yine.Meğerse adam hiç sakinleşmemiş.Askere de köyden direk gidecekmiş,istanbula hiç uğramayacakmış,babası öyle istedi dedi..Sen hiç boş yere canını sıkma dedi.O aileden sana hayır gelmez.Babası çok sert bir adamdır.Onlar bu tarz şeyleri kaldırabilecek bir aile değil dedi.Senin geçmişin de olan şey kimseyi ilgilendirmez,talihsizlik olmuş.Ben seni yıllardır görüyorum başın önde işine gelip giden,gayet de düzgün bir insansın dedi.O adamın öz yeğeni(kardeşinin kızı) sevdiği adama kaçtı kız geri getirildiğinde kızı mahallenin ortasında kalın kürekle döven adam dedi.Sen evlensen bile yarın öbür gün sorun olduğunda seni bile döverdi o adam dedi.
Ofise geri döndüğümde hıçkıra hıçkıra ağladım.Beni gibi herkesi inandırmıştı sevdiğine.Bir yılım geçti onunla daha 2 hafta önce kutlama yaptık.Onunla ilk tanıştığım gün geldi aklıma.Nişan atalı 1 ay olmuştu.Hayatıma bir anda girdi.Neye uğradığımı şaşırdım.Yeni bir ilişkiden çıktığımı dinlenmek istediğimi söylemiştim buna izin bile vermemişti.Bütün acılarını benimle unutacaksın demişti.Seni ailene karşı mahcup etmek istemeyiz demişti..Ama şimdi giderken bir veda bile etmedi. Hoşçakal bile demedi... Hala şoktayım..Aileme ne diyeceğimi nasıl onların yüzüne bakacağımı blimiyorum..
Sen şimdi diyeceksin ki kendine :Borcum varsa sağlığım da var öderim.Nişan attıysam alnım ak başım dik.Benim değerimi bilemeyen,en ufak bir olayda basiretsi davranan adam,yarın en büyük şeylerde beni yalnız bırakmaz mı? Gencim,aciz değilim,muhtaç değilim,hayırsız kapıyı kapatan Allah,en hayırlı kapıyı açar.Bugün ağlatan yarın güldürür.Allah ın sevgili kuluymuşum ki yol yakınken gösterdi herşeyi.Bugün ayrılık acısı çekiyorum,yarın daha büyük acılar çekmemi Rabbim engelledi de kendine.
Dik dur.Bir insanın gururuna laf söyleyen,söyleten insanlardan sana hayır gelmez.
Çayına şekeri koysa ne olur,hayatını tatlandırmadıktan sonra
Çok doğru söylüyorsunuz.Ben de bu durumun farkındayım,zor günümde beni bırakıp gitti.Ona belkide en çok ihtiyacım olduğu anda arkasını döndü ve gitti..
sen hiççç merak etme canım
o bir askere gitsin
kafasına dank edecek
seni arayıp yalvaracak bak demişti dersin
izle ve gör...
ama sen dönme lütfen bu cahil insanların arasına
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim.
Gerçekten benim için çok zor bir dönem. Gitti arkasında herşeyi paramparça ederek gitti. Bugün onun çalıştığı yerden geçemedim.Arka sokaklardan geçtim.Üsküdar da her yerde onun hatırası var. Nereye adım atsam onu görüyorum sanki.İçim parçalanıyor.Ama derdimi kimselere anlatamıyorum.Yaşadığım şu durumu onun tarafından kimse bilmiyor.Perşembe gecesi evime gelipte yüzüme gülen,verdiğim çayı içen insanlar bugün bana başka bir gözle bakıyorlar..Düğün takısı yüzünden tartışan,nişanlanıp ayrılmış oğlumuza layık değil,borcu varmış bizim kapımızda mı ödeyecekti...Halbuki borcum olduğunu onlarda biliyorlardı.Ona söyledim bankaya gittim çektim..
Perşembe gecesi gerçekten rüya gibiydi.Heyecandan önüne getirdiğimi bile yiyememişti.Çayı bile yarım bardakta bırakmıştı.Babası beni isterken utancından yüzüme bile zor bakıyordu..Getirdikleri tatlı bile hala duruyor evde..Pazar günü kadıköy de alışveriş yapmıştık.Gömleği pantolonunu ben beğenmiştim.Pantolonu denediğinde ne kadar zayıfladın sen dedim.O da aşktan birşey yiyemiyorum ki demişti.Moda sahilde çay içtiğimizde çayımın şekerini bile kendi attı,genellikle de hep böyleydi...Bir günde insan böyle nasıl döner aklım hala almıyor.O çok seven,aşığım seviyorum diyen,her akşam beni görmeden yapmayan,1 gün görüşmesek ertesi günü iple çekerdik.Ne zaman onu düşünsem aklıma getirsem hep telefonum çalardı..Kalp kalbe bu kadar mı karşı derdik.Var bu işte bir hayır bak derdi bana..Ama dünden beri ne arayan var nede soran..İçinde büyüttüğü bir sevgi bu kadar çabuk bitebilir mi? Sen benim ilk sevgilim ilk gözağrımsın derdi ve kısmetse de ilk ve son olucaksn derdi.Babasının bu durumları yüzünden istersen ben asker eğlencesine gelmeyeyim dediğimde sensiz eğlence mi olur,beni teslim etmeye de geliceksin,yemin törenime de geliceksin.Yakın olursa ziyartelerime bile geliceksin demişti..Şimdi ise nereye gidiceğini bile bilmiyorum artık..
Şimdi ise yanımda değil benden uzakta başka şehirde..Çay bile içesim gelmiyor artık..Allahım sen sabır ver içimdeki acıyı al,çek kurtar beni bundan..
♥gözyaşı♥;32127522 .!.:İlk mesajında bende demiştim bunlar vazgeçmek için sebep değil diye ama..
Öncesini bilmediğimdendi..
Seni o kadar da sevmiyormuş bu adam,
Ne demek "benim kapıma borçlu gelme" ..
Bu sevdiğine nasıl söylenir ki..
Seven her şeyi ile kabul eder..
Bir iki sene sıkarız dişimizi sorun değil demesi lazımdı..
Sanki onun parasını istemişsin gibi..
Sen kendin çalışıp ödeyecekmişsin..
Pekala sen çalışmasan sana bakmayacak mıydı bu adam...
Üzülürsün elbet ama daha hayırlısı çıkacak senin karşına..
Bu acıların elbet daha güzeli geleceği için verildi sana..
Emin ol onun karşısına da hem onu hem de babasının egolarını yerle yeksan edecek kendileri gibi biri çıkacak..
Kolay mı babasından istediği ve aldığı birini böyle hiç habersiz yarı yolda koymak..
Yanına kalır mı..
Sen ALLAH'ın emanetiydin ona, o emanete hıyanet etti.
Kefaretini illa ki ödeyecek! Ödesinde inşaALLAH.
Karaktersizmiş gerçekten..
Ne desek içine su serpilir bilmiyorum ama ALLAH var senin yanında,
Sen haklı ve mazlum olan tarafsın, çok yakın zamanda çok daha güzel kapılar açılacak sana..
Metin olmaya ve bolca dua etmeye çalış..
ALLAH yar ve yardımcın olsun..
Bu bir yıllık süreçte gel gitlerimiz oldu.Annesi ilk duyduğunda beni istemedi.Beni aradı bize gelmez böyle şeyler dedi.Nişan at ayrıl bize göre değil dedi.Herkesin evladı var sende bir annenin evladısın ama bize yakışmaz,sen ekmeğini başka kapıda ara dedi..O zaman annesinin bu tepkisi ve lafları benim içime oturmuştu.Ayrıldım ve gittim.Kesinlikle aramadım.Tam 2 hafta boyunca uğraştı geri dönmem için...Annesi sonra aradı özür diledi telefonda ağladı falan..Kapıma çiçekler geldi.Son bir şans vermiştim..Bir daha öyle bişey duyarsam dönüşü olmaz demiştim.Onun hatrına sineye çekmiştim.Sonra annesi dediği laf için pişman oldu.Bana gayet yakın samimi davranmaya başladı...Beni arar hediyeler alırdı.Ne zaman onlara gitsem masalarına otursam annesinin sen ekmeğini başka kapıda ara lafı beynime sıçrardı..Aslında balık baştan kokarmış..O zaman bitseydi de bu kadar üzülen ben olmazdım..Nelere sabrettim ama yok ya değmezmiş..
Nede güzel yazmışsın arkadaşım çok teşekkür ederim.Öyle bir yazmışsın ki içimdeki feryadı daha da çok çıkardı ortaya..Gözlerim doldu..ofiste olmasam ağlayacağım şimdi..Ah etmedim Allah'a havale ediyorum..hepsini
İşte insanlar pişman olup yakın davrandıklarında kendimizi pişman olmuşlar diye telkin ediyoruz ama önemli olan söyledikleri değil bunu bir başkasının yüzüne söyleme cesaretleri, bu kadar çirkin şeyleri düşünübilen karakterleri...
İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum, söyleyecek hiçbirşey yaşadıgınız acıyı geçirmeyecek. Zaten çok çabuk unutursanız geçmiş anılarınıza da hakaret olur bu. Acınızı yaşayın, hatırlarınızı tekrar yaşayın, ağlayın., ama unutmayın! Bu geçecek, zaman alacak ama geçecek. Bol bol dua edin, Allah çok içten gelen dilekleri reddetmez, inanarak dua edin.
Ama şunu da unutmayın, ne zayıf adammış bu şekilde gitmiş, nasıl bir karakteri varmış. İnsan evinde köpek besliyorda, 1 ay sonra gidince yokluğunu hissediyor. Bunlar nasıl yapıda insanlarki bunca şeyin üzerine bir gecede bu kadar keskin kararlar alabiliyorlar? Yada başkalarının kendi hayatları için verdiği kararlara bu kadar net uyabiliyorlar?
Sağlığınız aileniz yerinde mi? Cebinizde az çok hayatınızı devam ettireceğiniz bir paranız var mı? Bunlar hayattaki en büyük mutluluklar, biz sadece içinde bulunduğumuz durumlar yüzünden sahip olduklarımızı unutuyoruz. Siz unutmayın şükredin dua edin
Arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?