Sözlenmekten vazgeçtim....

baştn seviyor sanmıştım ama yazdıklarını okuyunca iyice sinirlendim.. bırak şunları yaa..iyiki bitmiş gerçekten.. seni sevdiği fln yokmuş. veda bile etmemiş baksana..herşeyi rolmuş demek bu çocuğun. senin karşına çok daha iyisi çıkacak söyleyim sana.. gilerek hatırlayacaksın bunlarıda.. boşver be çekilirmiydi o adam bi ömür.. yok layık değilmişte bilmem ne.. kimsiniz be siz nesiniz pehh en doğru kararı vermişsin. he seni arayıpta yaltaklanmaya faln kalkarsa sakın konuşma. bakma arkana değmez.. hiçç de üzülme canım yanındayızz

Boyle bir insandan boyle bir aileden kurtuldugunuz icin şükredin caniniz acidiginda akliniza hep yasadiginiz olumsuzluklari getirip degmedigini hatirlatin kendinize.. abla demem daha dogru sanirim sizden kucugum abla.. herkesin hayat yolunda geride braktigi türlü izleri oluyor.. izinkilerde bunlarmis ama birgun hepsi tamamen geride kalacak Allah in izniyle.. kk'da boyle konular okudukca cok uzuluyorum.. dilerim bundan sonra herseyin en iyisini en guzelini yasarsiniz..

Babası densizlik etmiş
Sevgilin üzülmüş, seni de üzmemek için biraz ertelemiş söylemeyi
Ama görüşsün konuşsunlar ne demek ? E istemeye gelmişlerdi devamı ?

Ben bin küsür maaş alıyorum. Bunun 245 tl si krediye gidiyordu. Babam bugün verdiğim parayı geri verdi bana.. ister kredini kapa. Istersen kenarda dursun kendine altın.dolar yap dedi.. pazar günü yolda giderken ona sarılıp öptüm. Yaşananlar neyse ne yanındayım imajını verdim. Güzel seylerden bahsettim. Bir anda bana krediyi sordu. Sen ne kadar çekmiştin. Babam 25 bin lira diye duymuş. Dedi. Halbuki ben 7 binlira çekmiştim. Baban yanlış duymuş dedim.Bir anda sogudum ondan. Ben senin yanındayım sana sarilmisim sen bana ne diyorsun...

Aklıma geldikçe deli oluyorum. İçimi dökmek istiyorum ona haykırmak istiyorum ama yok burda... Bu zamana kadar iyi sabrettim. Ailesi ve o yeri geldiğinde bana bu nişan durumunu kaç yüzüme vurdu. Ayrılmak istediğim de bırakmadı. Bana bir şey derken üslup tarzı çok yanlıştı. Konuşma tarzı çok yanlışdı. Ayrılmak bu kadar kolaydı da ben neden gidemedim ben neden bırakmadım. Sevgim nasıl da kör etmiş beni.. Bittiğini bile patronun dan öğrendim.

- Kapımıza borçla gelme

- Bizin ailemize layık değilsin

- Sokakta kürekle dövmek...

Umarım bir sadaka vermişsindir hatta git yetim sevindir.

Son düzenleme:
Her seyı bılıncınde olman cok ıyı bazıları gormek ıstemez cunku
Inan o aıle sana layık dıl.
Bzen bazı seylerle sınanırız ama hayırlı olan bu

- Kapımıza borçla gelme

- Bizin ailemize layık değilsin

- Sokakta kürekle dövmek...

Umarım bir sadaka vermişsindir hatta git yetim sevindir.

Henüz bir şey yapmadım aslında yapsam iyi olur gerçekten. Beni istemeye geldiklerinde o akşam namaz kıldım. Allah a dua ettim. Benim için hayırlısı ise ömür boyu gitsin ama benim için hayırlı değilse bir sebep göster ki bitsin dedim. Sebepler ard arda serildi önüme...

İnsan elbette ailesini sırtını dönmemeli ama sırf ailesinin saçma düşünceleri var diye karşı tarafı da kırıp dökmemeli
Sana söylediklerinde ailesinin çokta etkisi yokmuş aslında benim kapıma borçla gelme diyerek rengini belli etmiş
Duygusal davranıp hayatı kendine zehir etme sakın
Aşk acısı fazla sürmez, şükür ki gerçekleri görmüşsün

Askerde düşünecek çok zamanı olur.
Senden uzak kalınca kıymetini anlayacak, yaptığı haksızlığın farkına varacak, ilk fırsatta seni arayacaktır emin ol.

Canımmm okurken cok uzuldum .Değmeyen bir insanmiş bunu evlenmeden anlaman daha iyi olmuş .Allahın sevgili kuluymuşsun gerçekten patronun dediği doğru ,evlenince bır tartışma olsa falan babası doverdı belkı senı.Sözlünüz yanı eskı sözlünüz pısırık babasının sözünden çıkamayan,Korkakk ,kendini savunamayan ,sevgisine sahip çıkamayan biri..
Böyle hayat geçmez gerçekten geçmez...
Ağlayın içinizi rahattlatın ve hep hayırlısını dileyın kendınıze..Ben sizi çok takdır ettım ev almışsınız ve çalışıp kendi ailenize yardım edıyorsunuz borcunuz olabılır ne var kı bunda.Altınları alçaklarından bahsetmıs ,borçlu istemem senı demiş ne kadar da denngesiz bi insan ya aptal bır ınsan afedersınız artık sınırlendım ..
Ya gün gelip devran döner kendılerının cokk buyuk borcu harcı olur onları ödemek zoruunda kalırlarsa ne olacak ne bıcım düşüncesiz ınsanlar bunlar yaa.Bır gun kız kardeşinin başına söz yapıp ayrılma olayı geçerse başından o zaman ne olcak ya.BU HAYATTA BÜYÜK LOKMA YİYİCEN AMA BUYUK KONUŞMUCAN HİÇ BİR ZAMAN.BAŞINA GELMEDEN ÖLMÜYORSUN...
Ağla içini dök rahatlaa ailene de anlat canım bu senin suçun değil kii.Sen sadece sevmişşsin bu da suç değil ..

Son düzenleme:
Askerde düşünecek çok zamanı olur.
Senden uzak kalınca kıymetini anlayacak, yaptığı haksızlığın farkına varacak, ilk fırsatta seni arayacaktır emin ol.

Bu askerlik meselesini herkes söyledi bana..Gerçekten dediğiniz gibi olur mu bilmiyorum.
Yaş olarak aynı yaştayız.Daha bazı şeylerde bazı konularda olgunlaşmamış,
Hayatına ilk defa bir kız giriyor ve bazen nasıl davranması gerektiğini bilmiyordu.
Bilmediği içinde beni bazı yerlerde çok kırdı.Bana karşı güvensizdi.Sürekli sorgulayan bir tipdi.. Baba karakteri ile çok uyuşuyordu.
Bana günde defalarca seni seviyorum derdi hatta ben bıktım yeter artık derdim ama seni seviyorum demek değil mesele..Sana güveniyorum demek, bana bunu göstermesiydi benim için asıl mesele..
Bir kere Böyle sinirlenip de bana sırtını bir kere daha dönmüştü..Kadıköye gitmiştim haberide vardı.Hastaneye gittim ordan da kursa uğradım..Hocamla özel bir konu konuşuyordum.Beni aradı mesaj attım şuan dershanedeyim hoca ile görüşüyorum dedim.Hemen beni aradı açtım,işte sen hastanedeydin de hangi ara oraya gittin..5 dk önce ordaydın bilmem ne hesap sormaya başladı.Durumu izah ettim,ısrarla sormaya devam etti cevap verdiğim halde.Müsait değilim geldiğim zaman konuşuruz dedim,telefonu kapattım.10 dk sonra hocanın masa telefonu çaldı.Öğrencinizi aşağıda biri bekliyor.Erkek arkadaşıymış..Hocam tamam dedi aşağıya yolladı beni.Bir baktım ki dershaneye gelmiş. Ordada baskıcı sorular sormaya başladı.Dershane önünde tartışmaya başladık.Sonra polis çağırmaya falan kalktı dershanedekiler..Ordan hızlıca ayrıldım peşimi bırakmadı.Kadıköy gibi yerde kavga ettik.Bana güvenmediğini gördüm..
Bu güvensizlik yüzünden çok canım acıdı.İlişkimiz çok çabuk yıprandı.Sevdi ama bir o kadar da güvenmedi.Bazen dediğim şeylere bile inanmadı..Benim arkadaş çevreme sorardı sorsa bende aynı cevabı verecektim.
Babada bu karakterde bir adam. Kız kardeşi de evde baskı altında yetişmiş..Bir gece onun ağzından dinledim ailesini tesadüfen denk geldi..Babam telefonumu karıştırır,dışarıdan gelsem telefonunu aç resimlerine bakıcam dermiş.. Normal bir erkek arkadaşım mahallenin,komşunun çocuğu ile bir yere gitmeye kalksam babam çocuğu kenara çekip senin benim kızımla ne işin var.Bir daha seni onun yanında görmek istemiyorum. Tehditvari sözlerle karşısındakine göz dağı verirmiş.. İlk defa böyle bir aile ile böyle bir karakterle karşılaştım..

sözümü geri alıyorum
boşver canım bi hayır gelmez ne böyle bi adamdan ne de böyle bi aileden
ama askerdeyken düşünecek çoook vakti olacak
paşa gönlü bilir

Son düzenleme:

Çok sağolun canım..

Ben gerçekten çok sevdim ama o gözlerindeki kara perdeyi kaldırıpta bunu göremedi..
Bir yılı devirdik dile kolay neler yaşadık neler atlattık..Ben onun kusurlarını hatasını örttüm çoğu zaman görmemezlikten geldim.
Borç olayını bile dün nasıldım bugün nasıl babam paramı geri iade etti.Borç davası da bitti.Bu tarz şeyler için üzülmeye,kalp kırmaya değmez..Benim ailem beni onlara borçla gönderecek kadar düşüncesiz insanlar zaten değildi..Bu kredi olayını da onun bilgisi dahilinde çektim,haberi vardı.Sonradan sorun haline getirdi.Hiç yoktan yere problem çıkardı.Sürekli sürekli yüzüme vurdu.Ben ne zaman onu şöyle yürekten sevmeye kalksam yaklaşmaya kalksam hep itici birşeyler yaşadım.Ailesi de oda beni hep bir yerlerden vurdu. Aileside nişan olayından sürekli kafama kaktılar.Hadi onu hallettik bitti sorun kalmadı derken bu seferde borç yüzünden üstüme çok gelindi..

vaktin olduğunda okumanı öneririm sadece benim yazdıklarımı okusan yeter

okuduğum kadarı bile yetti canım yazımı düzelttim biraz aşağıda olucak
bırak askerdeyken o düşünüp vicdan azabı çeksin
evde dolduruldukça doldurulmuş ama kendi kararlarını yada nasıl davranması gerektiğini bilmiyor hala

bence vaz geçmek istediğinizi söyleyin peşinizi bırakmaz sürünsün ama bunlar olmuyosa kesin vaz geçin hiç umut etmeyin ilerde düzelir die

aynen senin sevgiden gözün kör olmuş ama uyanmştım çok şükür canım.. askerde pişman olup döner gelirsede sen dönme hak etmiyor bence seni..

25 ise olmaz 7 ise hadi neyse mi diyo yani
Çok ayıp etmiş o da

Bu sabah olanları anneme söyledim artık dayanamadım içimde tutamadım.
Herşeyi söyledim.İçimi boşalttım resmen.Bir yıldan beri duyduğum onca lafı anlattım..
Ailesinin ikide bir bize yakışmaz öyle nişanlanıp ayrılmak,o kız bize layık değil..Bu laflara rağmen ben onundaydım yine.
Onu yine sevmeye değer vermeye devam ettim..
Ama o borç yüzünden beni kabul etmedi..Üstelik bana geri dönecek bir paraydı ve babam geri ödedi paramı..Borç diye birşeyde kalmadı..Para mevzuları gelip geçiçi şeyler..Bu yüzden bu kadar söylenmeye kırmaya yüzüme sürekli vurmaya hiç gerek yoktu..Hiç kimse borçlu gelin kabul etmez,istemez dedi..
Ki ben ailesinden neler duydum,ondan neler duydum buna rağmen hep yanında kaldım..Benim yerimde başkası olsa oda böyle bir zihniyeti kabul etmezdi..
Kör aşık olmuşum resmen haberim yokmuş..

Ağlaya ağlaya anlattım herşeyi..Bana bu şekilde dediler.Bu şekilde davrandılar dedim.Giderken bir elveda bile demedi,askere gidicek helallik bile istemedi dedim.Bayram üstü bu şekilde bırakıp gitti beni dedim.Annem çok üzüldü.Kahvaltı sofrasında oturdu ağladı..Kendileri çok şerefli insanlarmı da böyle konuşuyorlar dedi.Annem onuda ailesini de çok severdi.Çok değer verirdi.Ne zaman bize gelseler önlerine güzel sofralar sererdi..Güleryüzlü karşılardık..Bugün doktora gidicekti ben doktora gelmicem beni bekleme orda dedi.Bayram üstü yaşadığımız sıkıntılar hep üst üste geldi..Keşke sana ilk böyle konuştukları zaman bitirseydin keşke o zaman hiç arkana dönmeden gitseydin dedi..Çok uğraştı anne dedim.Geri dönmem için çok aradı dedim.Annesi bile telefonda ağladı,özür diledi.Ben öyle sineye çektim tekrar geri döndüm dedim.İnşallah bu yaptıkları içinde pişman olurlar,bu sana yapılan haksızlıkları da Allah görür dedi.

Allah bize sabır versin..Rabbim'e sığınıyorum artık..

Şu üstteki yazdıklarını ve bir sonra ki yazdıklarını okuyunca sana kızmamak elde değil.Siz yapıyorsunuz.Siz aklı havada kör aşık genç kızlar.Siz erkeklerin bu kadar kişiliğinize saygısızlık yapmasına,özelinize,hayatınıza müdahale etmesine izin veriyorsunuz.Sizler bir erkeğin başkalarının önüde sizi küçük düşürmesine izin veriyorsunuz.Senin şu yukarıda anlattığın şeyler,erkek arkadaşının davranışları bir ergen davranışıdır.Müsait olmadığını söylediğin halde arıyor.SEN DE O TELEFONU AÇIYORSUN.O yetmiyor dersanenin oraya gelip,seni öğretmene rezil ediyor.Sen de hala bu insanla görüşüyor,bundan koca olur diye ümit ediyorsun bir de sözlenmeye kalkıyorsun.Güzelim,bugün değil,ama bir gün aklın başına geldiğinde,o babasına dua edeceksin.İyi ki densiz densiz konuşmuşta ayrılmışım kurtulmuşum diye.Allah aşkına kaç yaşında bu çocuk 19 mu 21 mi kaç.Benim 5,5 yıllık eşim bana böyle davranamaz.Nasıl bir cehalettir bu.Nasıl bir aile.Kendi kızlarına bile potansiyel aldatır halt karışıtırır zihniyetiyle yaklaşıyorlar.Sen otur belki askerden geldikten sonra düzelir diye bekle.Askerde zaten kadına,insana nasıl davranıyorlar diye eğitime gidiyorlar sanki.Aklını başına al.Allah aşkına ne borçlu gelini,ne nişan atmış gelini,senin sorunun daha da büyük.Uzaklaş bu cehalet ailesinden.Sen bu kadar mı cahilsin normal karşılıyor devam ediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…