- 7 Eylül 2009
- 1.100
- 499
- 648
- Konu Sahibi kadifekutu
-
Babası densizlik etmiş
Sevgilin üzülmüş, seni de üzmemek için biraz ertelemiş söylemeyi
Ama görüşsün konuşsunlar ne demek ? E istemeye gelmişlerdi devamı ?
Nişanlın sen ben değil de siz biz yapıyor,evlilikteki en büyük sorun..Senin borçla gelmeni istemeseler bile daha düzgün ifade edbilirlerdi..Ayrılış tavırları akıllara zarar..Hadi ailesi neyse e sözlü müsveddesine ne oluyor?Yanlış bir evlilikten kurtulmuşsun..Senin kredi borcunun bitmesine nekadar var..Maaşının kaçta kaçı gidiyor krediye?
baştn seviyor sanmıştım ama yazdıklarını okuyunca iyice sinirlendim.. bırak şunları yaa..iyiki bitmiş gerçekten.. seni sevdiği fln yokmuş. veda bile etmemiş baksana..herşeyi rolmuş demek bu çocuğun. senin karşına çok daha iyisi çıkacak söyleyim sana.. gilerek hatırlayacaksın bunlarıda.. boşver be çekilirmiydi o adam bi ömür.. yok layık değilmişte bilmem ne.. kimsiniz be siz nesiniz pehhen doğru kararı vermişsin. he seni arayıpta yaltaklanmaya faln kalkarsa sakın konuşma. bakma arkana değmez.. hiçç de üzülme canım yanındayızz
Her seyı bılıncınde olman cok ıyı bazıları gormek ıstemez cunkuMerhaba arkadaşlar,
Kader gerçekten insanı nereye sürükler karşısına neler çıkarır bilemiyoruz..
Bazen o kadar çok mutlu iken her şey yolunda giderken bir bakmışsınız ki önünüze iki ayrı yol çıkar ve siz nereye gideceğinizi bilemezsiniz..
Bende bu yol ayrımındayım şimdi...
Hayatımda biri var gerçekten severek dolu dolu yaşadığımız bir yılımız bitti.Kasım da askere gidecek.Askere gitmeden önce beni ailemden istemeye geldiler.
Benim daha öncesinde başımdan bir kere nişan geçti.Maddi anlamda ev borcu yüzünden de sıkıntılarımız var.Hayatımda olup bitenlerden herşeyden haberi vardı ailesinin..Ki ben öyle zannediyordum..
Sonra ailesi beni istemeye geldi.Herşey konuşuldu.Babam başımdan geçen nişan durumunu izah etti.(Yarın öbür gün başka ağızlardan duymasın diye)..Herşey çok güzel geçti.Babam beni verdi.Bizde büyüklerimizin elini öptük.Güzel bir şekilde ağırlayıp uğurladık..
Ertesi gün mutluluk dan uçuyordum sanki.(Bu arada onun aynı iş merkezinde çalışıyoruz.)Onunda aynı heyecanla beni beklediğini biliyordum..Yanına uğradığımda morali bozuktu.Hastayım falan dedi.Bende fazla üstelemedim.Normal gün içinde beni 4-5 kere arardı.Ogün doğru düzgün aramadı.Akşam oldu bende ne hikmetse içimden geldi annesini aradım.Dün akşam için konuşmak için.Memnun kaldınız mı nasıldı diye...Annesinin sesi çok kötüydü..Meğer ki bizden gittikten sonra babası evde isyan çıkarmış..Bağırmış bunlara.Neden bana demediniz o kızın nişan attığını.Sıkıntıları, borçları varmış.Benim oğlumun hayatına hiç kimse girmedi bir tek onunla görüştü.Oda nişan atmış.Benim oğluma layık değil demiş.Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Annesi beni çok severdi.Ben seni çok sevdim,sana ve ailene değer verdim.Şimdi ne olucak bende bilmiyorum dedi.Telefonu kapattım.Erkek arkadaşımın yanına gittim.Karın ağrısı belli oldu dedim.Morali çok bozuk keyfi hiç yoktu.Ağlamamak için kendini zor tutuyordu.Patronu da onu çok sever,yılların elemanıydı orda. Hayatı ile ilgili ailesi ilgili az çok bişeyler bilir.Patronuna anlatmış bu durumları.Adam bizden sakin olmamızı istedi.Bana neden anlatmadın dedim.Annenden duydum herşeyi dedim.Senin üzülmeni kırılmanı istemedim dedi.Nişan atmış olabilirsin bu herkesin başına gelebilir dedi.Babam huysuz adamdır.Bağırır çağırır sonra susar dedi....O akşam patronu onun babası ile konuşmuş.Babası da benim için sorun yok görüşsünler konuşsunlar demiş.Daha sonra annesi ile beraber erkek arkadaşımda babası ile görüşmüş.Annesi benim için saygılı efendi kız,bu zamana kadar bir yanlışını görmedik.Çalışmış çeyizini yapmış.Herkesin başına gelebilir demiş.Bizim de kızımız var.Yarın bir gün bizim başımıza gelmeyeceği belli mi demiş.Babası durumu saygı ile karşılamış.Onlar görüşsün konuşsun.Benim için bir sıkıntı yok demiş.Ama benim içimde bir yerlerde birşeyler kırıldı..soğudum..
Erkek arkadaşımın ne kadar pasif olduğunu gördüm.Beni koruyamadığını bana sahip çıkamadığını gördüm.''O kız benim oğluma layık değil derken'' canım o kadar çok acıdı ki...
- Kapımıza borçla gelme
- Bizin ailemize layık değilsin
- Sokakta kürekle dövmek...
Umarım bir sadaka vermişsindir hatta git yetim sevindir.
Henüz bir şey yapmadım aslında yapsam iyi olur gerçekten. Beni istemeye geldiklerinde o akşam namaz kıldım. Allah a dua ettim. Benim için hayırlısı ise ömür boyu gitsin ama benim için hayırlı değilse bir sebep göster ki bitsin dedim. Sebepler ard arda serildi önüme...
Arkadaşlar,
Bugün tamamı ile bitti.Benden dolayı değil onların cephesinde bitti..
Pazar günü buluştuk.Kadıköyde moda sahilinde gezdik çay içtik..Telefonda annesi siz görüşünkonuşun babasının yaptıklarına bakmayın dedi.. gece erkek arkadaşımla telef.da konuştuğumuzda bana ailem için çektiğim krediyi ödeyip ödemediğimi sordu.Bende ödüyorum dedim.Ne kadar ailece borcumuz olduğunu sordu. Babam emekli maaşını krediye veriyor.1-2 seneyi bulur borçların bitmesi dedim.Sonra yüzüme karşı bizim kapımıza gelirken borçla gelme dedi.Bunu hiç kimse kabul etmez dedi.Bende yıllardır çalıştığım ile kendime çeyiz yaptım,okulumu bitirdim.Ailem benim parama bu zamana kadar el uzatmamıştır ama bu ev borcu yüzünden hepimiz seferber olduk,kardeşim geceleri işe gidiyor.Bunları sen zaten biliyorsun dedim.Bende bu yüzden aileme yardım etmek zorundayım dedim..Babam kendine çeki düzen verdiğinde benim paramı bana zaten öder.Ben istemesem de öder dedim.Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..
En sonunda sinirlendim,bana ikide bir kapıma borçla gelme deyip duruyorsun dedin.(3 Ay önce aynı şeyi yine tartışmıştık)Elimde yok imkanlarım bu ailemin durumu belli ben ne yapayım o zaman dedim.Hayatından gideyim o zaman nasıl olur dedim.
Ertesi sabah yani bugün..Yüz yüze geldik benimle doğru dürüst konuşmadı bile.Bu akşam askerden önce köye gidecekti.Son günüydü burda..Kıdem tazminatını almak için babası saat 11 gibi çalıştığı yere gelmiş.Aradım kaç kere telefonumu açmadı.En son kendi döndü bana dediği laf ben borçlu falan kabul etmiyorum seni dedi.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur dedi.en son konuşmamız bu oldu.Öğlen gibi konuşalım demek için aradıysam da telefonu açmadı.Çalıştığı yere gittim,patronu benimle konuştu.Gitti dedi.Babası ile beraber gittiler dedi.Bana bir veda bile etmeden mi dedim.Patronunun da canı çok sıkılmıştı.Babası geldi burda o kız benim oğluma layık değil demiş yine.Meğerse adam hiç sakinleşmemiş.Askere de köyden direk gidecekmiş,istanbula hiç uğramayacakmış,babası öyle istedi dedi..Sen hiç boş yere canını sıkma dedi.O aileden sana hayır gelmez.Babası çok sert bir adamdır.Onlar bu tarz şeyleri kaldırabilecek bir aile değil dedi.Senin geçmişin de olan şey kimseyi ilgilendirmez,talihsizlik olmuş.Ben seni yıllardır görüyorum başın önde işine gelip giden,gayet de düzgün bir insansın dedi.O adamın öz yeğeni(kardeşinin kızı) sevdiği adama kaçtı kız geri getirildiğinde kızı mahallenin ortasında kalın kürekle döven adam dedi.Sen evlensen bile yarın öbür gün sorun olduğunda seni bile döverdi o adam dedi.
Ofise geri döndüğümde hıçkıra hıçkıra ağladım.Beni gibi herkesi inandırmıştı sevdiğine.Bir yılım geçti onunla daha 2 hafta önce kutlama yaptık.Onunla ilk tanıştığım gün geldi aklıma.Nişan atalı 1 ay olmuştu.Hayatıma bir anda girdi.Neye uğradığımı şaşırdım.Yeni bir ilişkiden çıktığımı dinlenmek istediğimi söylemiştim buna izin bile vermemişti.Bütün acılarını benimle unutacaksın demişti.Seni ailene karşı mahcup etmek istemeyiz demişti..Ama şimdi giderken bir veda bile etmedi. Hoşçakal bile demedi... Hala şoktayım..Aileme ne diyeceğimi nasıl onların yüzüne bakacağımı blimiyorum..
Askerde düşünecek çok zamanı olur.
Senden uzak kalınca kıymetini anlayacak, yaptığı haksızlığın farkına varacak, ilk fırsatta seni arayacaktır emin ol.
Canımmmokurken cok uzuldum .Değmeyen bir insanmiş bunu evlenmeden anlaman daha iyi olmuş .Allahın sevgili kuluymuşsun gerçekten patronun dediği doğru ,evlenince bır tartışma olsa falan babası doverdı belkı senı.Sözlünüz yanı eskı sözlünüz pısırık babasının sözünden çıkamayan,Korkakk ,kendini savunamayan ,sevgisine sahip çıkamayan biri..
Böyle hayat geçmez gerçekten geçmez...
Ağlayın içinizi rahattlatın ve hep hayırlısını dileyın kendınıze..Ben sizi çok takdır ettım ev almışsınız ve çalışıp kendi ailenize yardım edıyorsunuz borcunuz olabılır ne var kı bunda.Altınları alçaklarından bahsetmıs ,borçlu istemem senı demiş ne kadar da denngesiz bi insan ya aptal bır ınsan afedersınız artık sınırlendım..
Ya gün gelip devran döner kendılerının cokk buyuk borcu harcı olur onları ödemek zoruunda kalırlarsa ne olacak ne bıcım düşüncesiz ınsanlar bunlar yaa.Bır gun kız kardeşinin başına söz yapıp ayrılma olayı geçerse başından o zaman ne olcak ya.BU HAYATTA BÜYÜK LOKMA YİYİCEN AMA BUYUK KONUŞMUCAN HİÇ BİR ZAMAN.BAŞINA GELMEDEN ÖLMÜYORSUN...
Ağla içini dök rahatlaa ailene de anlat canım bu senin suçun değil kii.Sen sadece sevmişşsin bu da suç değil ..
baştan sona tüm gelişmeleri okuyamadım ama
umarım ayrılık kararı alıp babasını haklı çıkarmamışsındır canım
vaktin olduğunda okumanı öneririm sadece benim yazdıklarımı okusan yeter
Aklıma geldikçe deli oluyorum. İçimi dökmek istiyorum ona haykırmak istiyorum ama yok burda... Bu zamana kadar iyi sabrettim. Ailesi ve o yeri geldiğinde bana bu nişan durumunu kaç yüzüme vurdu. Ayrılmak istediğim de bırakmadı. Bana bir şey derken üslup tarzı çok yanlıştı. Konuşma tarzı çok yanlışdı. Ayrılmak bu kadar kolaydı da ben neden gidemedim ben neden bırakmadım. Sevgim nasıl da kör etmiş beni.. Bittiğini bile patronun dan öğrendim.
Ben bin küsür maaş alıyorum. Bunun 245 tl si krediye gidiyordu. Babam bugün verdiğim parayı geri verdi bana.. ister kredini kapa. Istersen kenarda dursun kendine altın.dolar yap dedi.. pazar günü yolda giderken ona sarılıp öptüm. Yaşananlar neyse ne yanındayım imajını verdim. Güzel seylerden bahsettim. Bir anda bana krediyi sordu. Sen ne kadar çekmiştin. Babam 25 bin lira diye duymuş. Dedi. Halbuki ben 7 binlira çekmiştim. Baban yanlış duymuş dedim.Bir anda sogudum ondan. Ben senin yanındayım sana sarilmisim sen bana ne diyorsun...
Bu askerlik meselesini herkes söyledi bana..Gerçekten dediğiniz gibi olur mu bilmiyorum.
Yaş olarak aynı yaştayız.Daha bazı şeylerde bazı konularda olgunlaşmamış,
Hayatına ilk defa bir kız giriyor ve bazen nasıl davranması gerektiğini bilmiyordu.
Bilmediği içinde beni bazı yerlerde çok kırdı.Bana karşı güvensizdi.Sürekli sorgulayan bir tipdi.. Baba karakteri ile çok uyuşuyordu.
Bana günde defalarca seni seviyorum derdi hatta ben bıktım yeter artık derdim ama seni seviyorum demek değil mesele..Sana güveniyorum demek, bana bunu göstermesiydi benim için asıl mesele..
Bir kere Böyle sinirlenip de bana sırtını bir kere daha dönmüştü..Kadıköye gitmiştim haberide vardı.Hastaneye gittim ordan da kursa uğradım..Hocamla özel bir konu konuşuyordum.Beni aradı mesaj attım şuan dershanedeyim hoca ile görüşüyorum dedim.Hemen beni aradı açtım,işte sen hastanedeydin de hangi ara oraya gittin..5 dk önce ordaydın bilmem ne hesap sormaya başladı.Durumu izah ettim,ısrarla sormaya devam etti cevap verdiğim halde.Müsait değilim geldiğim zaman konuşuruz dedim,telefonu kapattım.10 dk sonra hocanın masa telefonu çaldı.Öğrencinizi aşağıda biri bekliyor.Erkek arkadaşıymış..Hocam tamam dedi aşağıya yolladı beni.Bir baktım ki dershaneye gelmiş. Ordada baskıcı sorular sormaya başladı.Dershane önünde tartışmaya başladık.Sonra polis çağırmaya falan kalktı dershanedekiler..Ordan hızlıca ayrıldım peşimi bırakmadı.Kadıköy gibi yerde kavga ettik.Bana güvenmediğini gördüm..
Bu güvensizlik yüzünden çok canım acıdı.İlişkimiz çok çabuk yıprandı.Sevdi ama bir o kadar da güvenmedi.Bazen dediğim şeylere bile inanmadı..Benim arkadaş çevreme sorardı sorsa bende aynı cevabı verecektim.
Babada bu karakterde bir adam. Kız kardeşi de evde baskı altında yetişmiş..Bir gece onun ağzından dinledim ailesini tesadüfen denk geldi..Babam telefonumu karıştırır,dışarıdan gelsem telefonunu aç resimlerine bakıcam dermiş.. Normal bir erkek arkadaşım mahallenin,komşunun çocuğu ile bir yere gitmeye kalksam babam çocuğu kenara çekip senin benim kızımla ne işin var.Bir daha seni onun yanında görmek istemiyorum. Tehditvari sözlerle karşısındakine göz dağı verirmiş.. İlk defa böyle bir aile ile böyle bir karakterle karşılaştım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?