sözleşme uzatılmama hakkında

melekpamukipek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
119
35
48
Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşımın çalıştığı bir kurum, ihtiyaç yok gerekçesiyle sözleşmesini uzatmadı. Başına böyle bir şey gelen duyan var mı? ihtiyaç yok sebebi gerekçe sayılır mı? dava açılması halinde kazanım oranı nedir sizce ilginiz için şimdiden teşekkürler...

konu hakkında tam bilgi sahibi değilim fakat sözleşme uzatma zorunluluğu olduğunu sanmıyorum işyerinin

Ne zamandır çalışıyor arkadaşınız ? 1 yıldan fazla ise tazminatını vermek zorunda. Evet, iş veren sözleşmeyi uzatmayabilir ancak haklarını vermek zorunda, dediğim gibi 1 yıldan fazla çalışmış olması zorunlu haklarını alabilmesi için.

Davayi kaybedersiniz. Zaten basinda belirli sureli is sozlesmesi yapmislar. Sozlesmeyi uzatmak zorunda degil. Ihtiyaci olmayan elemani neden calistirsin ki. 1 yili doldurduysa, kidem talep etsin.

Adı üstünde sözleşme işte. Süresi dolduğunda çalışan da işveren de yenilememe hakkına sahip.

Surekli elemana ihtiyaci olsaydi kadrolu alirdi. Sozlesmeliyse sure sonunda sozlesme biter.

Daha once kac defa sozlesmesi yenilenmis? Cunku uc kere ayni sozlesmeyi imzalarsan belirli sureli olmuyor. Hemen avukata danissin cunku ise iade davasi 30 gunden sonra acilamiyor.

Daha once kac defa sozlesmesi yenilenmis? Cunku uc kere ayni sozlesmeyi imzalarsan belirli sureli olmuyor. Hemen avukata danissin cunku ise iade davasi 30 gunden sonra acilamiyor.
Tam ayrıntılı bilmiyorum canım ama 5-6 yıl olmuş sanırım. Ben de öyle biliyorum 3yildan sonra süreklilik arz ediyor diye. Allahtan herşeyin hayırlısı. Çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…