• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ben = içimdeki sıkıntı

SonDakika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
67
0
86
Diğer
Merhaba arkadaşlar

Sözlümle iyi anlaşıyoruz :nazar: ama mesela bizie geldiğinde kapıdan babama anneme merhaba der ya da annemlerin
yanına gecer tokalaşır nasılsınız der hemen biz ayrı odaya geçeriz
onun şöyle canayakın olup onlarla oturup sohbet ettiğini görmek isterdim
mesela ben annesini arada arar hatrını sorarım ona x anne derim annesi geldiğinde candan davranırım gerçekten içimden gelerek yaparım
ama neden benim canayakınlığım gibi bu durum sözlümde yok
erkeklerin çoğu mu böyle
nolur bir fikir verin :14:

Merhaba arkadaşlar

Sözlümle iyi anlaşıyoruz :nazar: ama mesela bizie geldiğinde kapıdan babama anneme merhaba der ya da annemlerin
yanına gecer tokalaşır nasılsınız der hemen biz ayrı odaya geçeriz
onun şöyle canayakın olup onlarla oturup sohbet ettiğini görmek isterdim
mesela ben annesini arada arar hatrını sorarım ona x anne derim annesi geldiğinde candan davranırım gerçekten içimden gelerek yaparım
ama neden benim canayakınlığım gibi bu durum sözlümde yok
erkeklerin çoğu mu böyle
nolur bir fikir verin :14:

Tamamen yetiştiriliş tarzıyla alakalı birşey büyüklerin sohbeti çekici gelmiyor eşinize benim eşimde tam tersidir mesela ben odaya cekmeye calısırım o benım aılemın yanından ayrılmaz yanlız bırakmayalım dıye dusunur :32:

Son düzenleme:
merhabalaştıktan sonra siz nasıl ayrı odaya geçebiliyorsunuz ben onu anlamadım? nişanlım bize geldiğinde öpe öpe salonda bizimkilerle otururdu başka alternatifi yoktu. aynı şekilde ben onlara gittiğimde de öyle. anlayamadım ben şahsen...

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.

nişanlım babam varken yanından kalkamaz oturur konuşmak zorunda kalır..babam varken bizi yalnız zaten bıraktırmaz bende istemem benimkide yapmaz oda ya geçersek kardeşlerimizde gelir hepberaber sohbet ederiz...evde sadece annem varsa oda da yalnız kalabiliyoruz arada o da kardeşim evde olmadığında..bende anlamadım baban varken oda ya nası çekiliosunuz?? ailenden çekinen insan baban varken odaya öle geçemez kolay kolay sıkar yani o..çekinmediği kesin demekki konuşmayı sevmio ailenle :44:

bana da biraz garip geldi başka yere çekilmek ama bunun dışında yapı meselesi biz bayanlar daha bir samimiyiz erkekler içinde de var tabiki ama dediğim gibi yapı meselesi

öncelikle "anlamadım nasıl yalnız kalmak istiyorsunuz" diyenlere cvbım..herkesin aile alışkanlıkları farklı kimi aileler dışarı çıkmada bile problem yaratıyor,ayrı odayada geçmeye müsade edilmiyor ki ben buna adet töre farklılığı diyemicem bana saçma geliyor çünkü nişanlı bir çift elbette baş başa kalıcak,geleceğe dair plan program yapacak birbirine alışacak,odaya girip kapı kilitleyecek halimiz yok kapılar açık olur gençlerde pekala çayını kahvesini içer muhabbet eder,bunda ne varda aileler sorun eder hiç anlamam..

bizde ki olay nişanlım gelir ailemle otururuz çay çorba vs sonra biz birbirimize yarım saat dahi olsa ayrırız yani..çekiliriz başka bi odaya,aynen anlattım gibi..

sende içindekini güzel bi dille izah et arkadaşım,misal ailemle pek sohbet etmiyorsun biraz onlarla vakit geçirsek,onlarda özlüyor seni,çekingenlikten mi kaynaklanıyor diye sorsan,çok büyük tepki vermez heralde..oda belki siz söyleyince farkeder..

Son düzenleme:
benim nişanlım da biraz sıkılır ailemle sohbetten çünkü babam çok soru sorar nişanlım da pek sevmez :9:
ama sigara içeceğinde mutfağa geçer ben de orda oyalanırım o ara 15-20 dk yalnız kalmış oluruz..
benim ailemde geçilmez öyle ayrı odaya ..
baş başa kalınacaksa dışarı çık konuş der büyükler..
her aile farklıdır ona lafım yok..
sorun ayrı odada yalnız kalmak değil zaten..
aileyle sohbet etmemesi..
ailen sıkıştırıyorsa yada kafalarını uyuşmuyorsa ondan olabilir ama saygıdan ileri gelen bir muhabbet olmalı bence..

babam ve annem senle muhabbet etmek istiyor darılıyorlar gibi şeyler söyleyerek arayı bulmalısın..

bayanlar daha sıcak olur her muhabbete dahil olabilirler ama erkekler işlerine gelmeyene dahil olmazlar çoğunlukla..

arkadaş yalnız kalabilirmiyim babamın yanında nişanlımla diye sormamış..

konuşmayı denedin mi hiç?belki çekingen bi yapısı vardır ne konuşucam şimdi diye:1:
evlenince değişir belki de kim bilir ki inşallah değişir:1:
düşünsene annengil size oturmaya geliyolar siz yatak odasına..:9:

ben "anlamıyorum nasıl yalnız kalmak istiyorsunuz" demedim. yanlış anlayıp öyle yorum yapmayalım. nasıl başka odaya geçebiliyorsunuz dedim. çünkü nişanlının eve gelme sebebi aileyi görmektir genelde. ne konuşulacaksa dışarıda zaten görüşülüp konuşulabilir başbaşa. yan odaya geçip acaba ne yaparlar düşüncesi de değil bu. ailem evdeyken şahsen ben yan odaya geçip de nişanlımla sözlümle başbaşa kalmak istemem. evime ziyarete geldiyse en başta aileme gelmiştir o bana göre. kaldı ki bir kuru merhaba diyecek içeriye geçecek. daha neler... bence yan odaya geçmek istediğinde geçme. paşa paşa oturacak o zaman ailenle. hem zorunda kaldığında birşeylere tavrı ne, çekiniyor mu yoksa istemiyor mu onu da daha net görürsün.

insan lar çeşit çeşit onun yapısıda demek ki öyle

ben "anlamıyorum nasıl yalnız kalmak istiyorsunuz" demedim. yanlış anlayıp öyle yorum yapmayalım. nasıl başka odaya geçebiliyorsunuz dedim. çünkü nişanlının eve gelme sebebi aileyi görmektir genelde. ne konuşulacaksa dışarıda zaten görüşülüp konuşulabilir başbaşa. yan odaya geçip acaba ne yaparlar düşüncesi de değil bu. ailem evdeyken şahsen ben yan odaya geçip de nişanlımla sözlümle başbaşa kalmak istemem. evime ziyarete geldiyse en başta aileme gelmiştir o bana göre. kaldı ki bir kuru merhaba diyecek içeriye geçecek. daha neler... bence yan odaya geçmek istediğinde geçme. paşa paşa oturacak o zaman ailenle. hem zorunda kaldığında birşeylere tavrı ne, çekiniyor mu yoksa istemiyor mu onu da daha net görürsün.

yok arkadaşım aslında ben sein yazına istinaden deilde genel konuşmaktı niyetim,bu tamamen alışkanlıkla yada ailelerin şartlanmışlığıyla alakalı ne senlik ne benlik bi durum değil ve konu sahibinin..ben böyle düşünen ailere" neden " diyorum..gençlerin çift olduğuna anca evlenince mi kanaat getirecekler yani..

zaten konu sahibinin bu konuda sıkıntısı yokmuş,onun sıkıntısı başka tabiki..ama biz konu içinde konu açıverdik af buyursun..

Son düzenleme:
Back
X