sözlümden ayrılmalı mıyım?

Beetlee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
3.466
15
0
İzmir
merhaba kızlar. ayrılıp ayrılmamak tabiki benim kararım ama yine de insanın desteğe ve yorumlara ihtiyacı oluyor. benim derdim sözlüm ve ailesiyle. ailesi çok ilgisiz. çevreme baktığımda insanlar gelini olacak kişileri el üstünde tutuyor. benimkiler ne arar ne sorar ne hediye alır ne de düğünle ilgili konuşurlar. daha nişan tarihi bile yok ortada sözleneli 1 sene oldu. ayrıca ben üniversite, sözlüm ilkokul mezunu. ben herşeye rağmen kabul etmişken onlar bana gereken ilgiyi göstermiyorlar. Bazen düşünüyorum hani derler ya isteyen daha değerli olur diye. Ben hiçbir şey istemediğim için mi bu durumdayım? Kendimi değersiz hissettiriyorlar bana. Halbuki ben sözlümden kat kat üstünüm eğer olaya bu çerçeveden bakarsak. Ben hiçbir şekilde eksiklik hissettirmiyorum ona. Burda mı hata yapıyorum? Aklımda türlü türlü fikirler dolaşmaya başladı. Biraz daha bekleyip gerekenleri yapmazlarsa ilgi göstermezlerse hala uzatırlarsa nişan ve düğün tarihi alınmazsa ayrılmayı düşünüyorum. Hiç bişey istememiştim bugüne kadar ama baktım çevreme isteyenler daha değerli oluyor hep. Bende düğünde istemeye karar verdim. Daha bir çok olay oldu anlatsam sen salaksın bile dersiniz yani. Kısaca bahsettim sizlere.

merhaba kızlar. ayrılıp ayrılmamak tabiki benim kararım ama yine de insanın desteğe ve yorumlara ihtiyacı oluyor. benim derdim sözlüm ve ailesiyle. ailesi çok ilgisiz. çevreme baktığımda insanlar gelini olacak kişileri el üstünde tutuyor. benimkiler ne arar ne sorar ne hediye alır ne de düğünle ilgili konuşurlar. daha nişan tarihi bile yok ortada sözleneli 1 sene oldu. ayrıca ben üniversite, sözlüm ilkokul mezunu. ben herşeye rağmen kabul etmişken onlar bana gereken ilgiyi göstermiyorlar. Bazen düşünüyorum hani derler ya isteyen daha değerli olur diye. Ben hiçbir şey istemediğim için mi bu durumdayım? Kendimi değersiz hissettiriyorlar bana. Halbuki ben sözlümden kat kat üstünüm eğer olaya bu çerçeveden bakarsak. Ben hiçbir şekilde eksiklik hissettirmiyorum ona. Burda mı hata yapıyorum? Aklımda türlü türlü fikirler dolaşmaya başladı. Biraz daha bekleyip gerekenleri yapmazlarsa ilgi göstermezlerse hala uzatırlarsa nişan ve düğün tarihi alınmazsa ayrılmayı düşünüyorum. Hiç bişey istememiştim bugüne kadar ama baktım çevreme isteyenler daha değerli oluyor hep. Bende düğünde istemeye karar verdim. Daha bir çok olay oldu anlatsam sen salaksın bile dersiniz yani. Kısaca bahsettim sizlere.

ben sözlünün tarafından baktım olaya ve sırf u kırmızı ile işaretlediim yerlerden dolayı ilişkinizi bir daha gözden geçirmenizi tercih ettim.
evet şu anda bunu sözlünüze veya ailesine hissettirmiyor olabilirsiniz
ancak en ufak bir konuda bile bunu kendi kendinize hatırlatarak, olaylara başka pencerelerden bakacağınız kesin

davul bile dengi dengine.
ben bunu bilir bunu söylerim

sözlünüze de yazık, size de..

canım evliliklerde eğitim farkı inan çok büyük problem..Ben 2 üni.bitirdim artı yüksek lisansı kazandım
bıraktım eşim ise lise mezunu ve şimdi boşanıyoruz dün davayı açtım...davul bile dengi dengine derler...

canım yanlış anlama ama ben sözlümden üstünüm diye düşünüyorum demişsin. aslında hakkın da yok değil belki kendi açından bakarsan ilgi istiyosun ama bu ilerde sizin evliliğinizin gerçekleştiği durumda da pek çok soruna yol açabilir. kabullendim ben onun durumunu demişsin ama içten içe bunu düşünüyorsun yine de bak. evlilikte hayata bakış tarzının ve eğitim düzeyinin uyuşmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. sorununa gelince belki ailesi de böyle olduğunun farkındadır ve bu yüzden üstüne düşmüyorlardır:31:

ben kendimi fikrimi söyliycek olursam,ailesi tabiy ki önemli ama ailesinden ziyade sözleneli 1 sene oldu demişsin değil düğün nişandan bile bahsetmiyorlar diyosun sözlünde bu denli bi tutum içindeyse o daha da kötü siz sonuç olarak onunla herşeyinizi paylaşıyosunuz o da bu durumdan şikayetçi ise sen bunları söylediyinde ewet sen haklısın ama bunlarda bu şekildeler bile diyobiliyorsa ayrılığı düşünmen doğru değil bana göre...yani sözlünün tutumu davranışları önemli o da bu konuda ailesi gibi ilgisiz alakasızsa durum daha da vahim :((

bence kesinlikle ayriln
cünkü her firsatta
her kavgada
olumsuz herhangi bir konuda
BEN SENDEN ÜSTÜNÜM diyerek esinizi asagilayacaksiniz
böyle bir evllk yapmayin bence

bu sekilde olan kuzenim var
az cok biliyorum

KENDINIZDEN KÜCÜK GÖRDÜGÜNÜZ INSANLA EVLENMEYIN !!!

bence kesinlikle ayriln
cünkü her firsatta
her kavgada
olumsuz herhangi bir konuda
BEN SENDEN ÜSTÜNÜM diyerek esinizi asagilayacaksiniz
böyle bir evllk yapmayin bence

bu sekilde olan kuzenim var
az cok biliyorum

KENDINIZDEN KÜCÜK GÖRDÜGÜNÜZ INSANLA EVLENMEYIN !!!

konunun özeti bu sanırım :26:

kat kat üstünüm derken?
bir insandan eğitim seviyeniz fazla diye mi üstün oluyorsunuz?
üstünlük kıstasınız bu mu?

davul dengi dengine şimdi problem yapmazsın sonra gözüne batar ama şimdiden üstün olduğunu söylüyorsun

Anlatın neler oldu, bilelim biz de madem. Ama ayrılmanız sözlünüz için hayırlı olacaktır. Kendisini küçük gören bir eşle nikah masasına oturmamış olur.
Sanırım siz sözlenirken "nasıl olsa ben ondan üstünüm, beni el üstünde tutmak zorundalar, her istediğimi yaparlar, ben de gözümü kapatıp severim kocamı" diye düşündünüz ama kazın ayağı öyle çıkmadı. Sözlünüz ve ailesi sizin sözlünüzden üstün olduğunuzu düşünmediği ve hatta eşit olduğunuzu düşündüğü için siz hayal kırıklığı yaşıyorsunuz şu an.

Bir kere siz sözlünüzü kendinizden küçük görüyorsunuz. Bu şekilde bir evlilik sürer mi?
Ayrıl derim!!

eğitim açısından tabiki üstünüm. ona ders çalıştırıyorum. liseye yazıldı benim teşvikimle. ezik görsem ezmeye çalışsam zaten böyle yapmam. ben kendini geliştirmesinden yanayım. benim için değil. kendine bişeyler katması için. bana dediği şey yav ztn sen böyle kabul ettin napcam liseyi bitirip der. bende ona benim için değil kendin için derim her zaman. bazı arkadaşlarda tuhaf tuhaf eleştirmişler. Benim demek istediğim hani ailelerde şöyle bir durum vardır ya çocuklarını gelinlerini hep eğitim seviyesine göre el üstünde tutarlar ya örnek benim gelinim doktor, benim damadım astsubay deyip överler ya genelde. Acaba ben alçakgönüllü olduğum için mi böyle oluyor? Sözlümün de dediği gibi 'yav sen herşeyi kabul ettin nasıl olsa' dan mı kaynaklanıyor? Anlamadan dinlemeden yorum yapmasın bazıları.

canım evliliklerde eğitim farkı inan çok büyük problem..Ben 2 üni.bitirdim artı yüksek lisansı kazandım
bıraktım eşim ise lise mezunu ve şimdi boşanıyoruz dün davayı açtım...davul bile dengi dengine derler...

üzüldüm canım. ailem karşı çıkıyor. bizi bi konuda rezil ettiler herkese ben yine aileme affettirdim. kafam çok karışık. zaman verdim kendime. dediğim gibi düzelmezse ayrılmayı düşünüyorum.

eğitim açısından tabiki üstünüm. ona ders çalıştırıyorum. liseye yazıldı benim teşvikimle. ezik görsem ezmeye çalışsam zaten böyle yapmam. ben kendini geliştirmesinden yanayım. benim için değil. kendine bişeyler katması için. bana dediği şey yav ztn sen böyle kabul ettin napcam liseyi bitirip der. bende ona benim için değil kendin için derim her zaman. bazı arkadaşlarda tuhaf tuhaf eleştirmişler. Benim demek istediğim hani ailelerde şöyle bir durum vardır ya çocuklarını gelinlerini hep eğitim seviyesine göre el üstünde tutarlar ya örnek benim gelinim doktor, benim damadım astsubay deyip överler ya genelde. Acaba ben alçakgönüllü olduğum için mi böyle oluyor? Sözlümün de dediği gibi 'yav sen herşeyi kabul ettin nasıl olsa' dan mı kaynaklanıyor? Anlamadan dinlemeden yorum yapmasın bazıları.

ben şahsen insanların "titirleri (doktor, mühendis, öğretmen)" ile değil
meziyetleri (dürüstlük, vicdan, iyi kalplilik gibi) ile övülmesinden yanayımdır

bizim ailede de böyledir

anlamadan, dinlemeden derken?
gene bir "hoşuna gitmeyen yorum yapanları konudan kovma durumu" ile karşı karşıyayız

Son düzenleme:
canım yanlış anlama ama ben sözlümden üstünüm diye düşünüyorum demişsin. aslında hakkın da yok değil belki kendi açından bakarsan ilgi istiyosun ama bu ilerde sizin evliliğinizin gerçekleştiği durumda da pek çok soruna yol açabilir. kabullendim ben onun durumunu demişsin ama içten içe bunu düşünüyorsun yine de bak. evlilikte hayata bakış tarzının ve eğitim düzeyinin uyuşmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. sorununa gelince belki ailesi de böyle olduğunun farkındadır ve bu yüzden üstüne düşmüyorlardır:31:

saol canım anlayışın için. ben onun tavrına sinir oluyorum. ya sen kabul ettin ya ne gerek var pozunda hep. bense istiyorumki kendini geliştirsin. insanın kendi için gelişmesi lazım.

Anlatın neler oldu, bilelim biz de madem. Ama ayrılmanız sözlünüz için hayırlı olacaktır. Kendisini küçük gören bir eşle nikah masasına oturmamış olur.
Sanırım siz sözlenirken "nasıl olsa ben ondan üstünüm, beni el üstünde tutmak zorundalar, her istediğimi yaparlar, ben de gözümü kapatıp severim kocamı" diye düşündünüz ama kazın ayağı öyle çıkmadı. Sözlünüz ve ailesi sizin sözlünüzden üstün olduğunuzu düşünmediği ve hatta eşit olduğunuzu düşündüğü için siz hayal kırıklığı yaşıyorsunuz şu an.

+1! :46:..............

ben kendimi fikrimi söyliycek olursam,ailesi tabiy ki önemli ama ailesinden ziyade sözleneli 1 sene oldu demişsin değil düğün nişandan bile bahsetmiyorlar diyosun sözlünde bu denli bi tutum içindeyse o daha da kötü siz sonuç olarak onunla herşeyinizi paylaşıyosunuz o da bu durumdan şikayetçi ise sen bunları söylediyinde ewet sen haklısın ama bunlarda bu şekildeler bile diyobiliyorsa ayrılığı düşünmen doğru değil bana göre...yani sözlünün tutumu davranışları önemli o da bu konuda ailesi gibi ilgisiz alakasızsa durum daha da vahim :((

o da aynı tutumda. evlenirsek şöyle yaparız böyle yaparız diye konuşuyor ama sadece lafta. ayrılırsam çok üzülür çok uğraşır barışmak için eminim bundan. ama illa ki korkutmak mı gerekiyor? Güzelce halletmek varken böyle vurdumduymazlar uğraştırıyor işte cnm. insana hiç yapmayacağı şeyleri yaptırıyorlar.

ailesi çok ilgisiz.
ayrıca ben üniversite, sözlüm ilkokul mezunu. ben herşeye rağmen kabul etmişken onlar bana gereken ilgiyi göstermiyorlar. Halbuki ben sözlümden kat kat üstünüm
Biraz daha bekleyip gerekenleri yapmazlarsa ilgi göstermezlerse hala uzatırlarsa nişan ve düğün tarihi alınmazsa ayrılmayı düşünüyorum.

1- Ailesi size ilgi göstermek zorunda değil, her insan bir olmaz . Önemli olan sizin aranızdakı sevgı ve saygıdır.
2- Okumakla adam olunmuyor ..
3- Kat kat ustunum derken ? Hatırlatayım artık üni.mezunu olmak ustunluk sayılmıyor , oyle bır devırde yasıyoruz ki çok okumuş ama insan olamamış varlıklar var..
4- Bugun ılgı gostermedıler bısey almadılar dıye ayrılmayı dusundugunuz sozlunuzden yarın oburgun evlensenız bıle sız : yok bana hedıye almadı yok benımle eşit değil , bana yetemıyor dıye de ayrılıp yarı yolda bırakabılırsınız insanı..

İyisimi siz sizinle aynı sevıyelerde olan : Okumuş .. birini bulun ..
Zavallı sözlunuzunde , ailesinin de başını yakmayın , cocuk oyuncagı değil bu işler..
Edit: Siz bu adamı zaten sevmıyorsunuz bosuna kendınızı de yormayın ..

şimdi siz önlisans mezunusunuz, ben lisans mezunuyum diye sizden üstün mü oluyorum sizin ailenize göre?

benim ailem bana insanların birbirlerine olan üstünlüğünün ahlak seviyelerine göre olduğunu öğretti, gördükleri eğitim seviyesine göre değil..

yorumları sitenin kuralları çervesinde yaparız. o konuda emir verme lüksünüz yok..

Son düzenleme:

sen herşeyi kabul ettiğin için olmuş bunlar baksana sözlün bile çaba göstermeyi değer vermeyi gereksiz görüyor normalde hakıkaten senın yanında ezilirdi öyle olmasa ama nasıl olsa bu benı böyle kabul etti ne gerek var yaaa diycek hiçbirşey yapmıycak

ayrıca o aıle kendi çocuğunun eğitimini önemsememiş ilkokuldan sonra okumasını teşvik etmemişler böyle bır aıle kendi çocuğunu bıle önemsemezken senı önemser mi?senin eğitiminle değil senle bile ilgisizler bence..

bence bu iş buyuk hata dengin birini bul...
anladığım kadarıyla sözlün ilkokul mezunu ama kendini de yetıiştirmiş değil..
desek ki hayat okulu okumuş kendini yetiştirmiş ama öyle de değil

okumayı kendi için birşeyler yapmayı gereksiz gören biri senin için hiçbirşey yapmazki..

Back
X