- Konu Sahibi SoullessPrincess
-
yaslariniz kac oncelikle?
Kızlar cinsellik bölümüne konu açamadığım için burada sormayı uygun gördüm
Biz yaklaşık 4-5 yıldır tanışıyoruz ve 3 yılı aşkın süredir de sevgiliyiz. Hatta şu sıralar sevdiceğimin söz yüzüğünü parmağımda taşıyorum.. Kısmetse Kasım ayında da nişan yapmayı planlıyoruz.
Biz ilk baştan beri hep birbirimize karşı açık sözlü ve dürüst olmayı tercih ettik. Doğal olarak zamanla birbirimiz yanında daha rahat hareket eder, sohbetlerimizde seçtiğimiz sözcüklere eskisi kadar özen göstermez olduk. (Yanlış anlaşılmasın; sevgili gibi değil de evli bir çift kadar rahatız..)
Bana böylesi daha doğru geliyor. Örneğin regl dönemimde anlamasın diye uğraşmaktan da yanında çok rahat sancım var diyebiliyorum. Sonuçta ben onu evleneceğim insan olarak görüyorum ve yanında rahat olabilmeliyim. :26:
Asıl sorum şu; son zamanlarda sohbetlerimiz cinsellik içermeye başladı. Çok açık saçık bir şekilde olmasa da birbirimizin zevkleri, istekleri, beklentileri hakkında fikir sahibiyiz. Bunun yanı sıra bazen kadınlarla ilgili okuduğu bir haber olursa "gerçekten böyle mi?" diye soruyor ya da tam tersi ben ona soruyorum ve konu yine bir şekilde cinselliğe geliyor.
Evlilik öncesi cinsellik üzerine sohbet eden çiftlerin ilk geceyi daha rahat atlattıklarını falan okumuştum. Bu yönden bakarsak artı yönleri var. Ancak bizim evlilik tarihimiz biraz uzak (1-2 yıl) Sizce bu sohbetler zamanla ilişkimizi zedeler mi? Ya da bazı şeyleri çok çabuk tüketip aramıza soğukluğa falan sebep olur mu :26:
Özellikle sözlendikten sonra bu sohbetler başladı. (Öncesinde de 1-2 kere konuşmuştuk ama üstü kapalı, ima yoluyla) Sizce sözlü olmamızın verdiği rahatlıktan mı kaynaklanıyor bu durum?
İçinizde uzun süren bir birliktelik sonucu evlenmiş olan var mı? Sizce bu durumun iyi ve kötü yanları neler?
Tatlim cok gencsin ve esinin yaninda sen varken bu sohpetler aklindayken emin ol beklentileri artar. 27 yasinda bi adam. Eminim masum opucukler yetmez bi sure sonra. Evleneceksin diye guvenin tamdir sanirim ama yasin cok cok genc bu yakinlasmalar icin.
Biz birlikte tatil de yaptik evlenmeden ama cinsellik hep sinirli kaldi. Ve bence bu ozel olmali. Sozlunle dugune 2 3 ay kala dogum kontrol konusunu konusursunuz ilerde. Simdi bence hic hayirli degil senin icin. Tecrubeyle sabit.
Aslında benim korkum evlenmeden önce yaşanacak bir birliktelik ya da sınırlarımızı aşmak değil. Kendisi olaya dini yönüyle baktığı için bunu ben bile istesem olmaz, eminim. Benden öncesinde de cinsellik anlamında hiçbir şey yaşamamış. (Tabi ki bunu %100 hiçbir zaman bilmem mümkün değil, farkındayım.) Aile yapısı, düşünce tarzı falan biraz tutucu. Olaya ihtiyaç, zevk ya da istek dışında helal-haram yönüyle baktığı için bugüne kadar bu yönde bir eğilimini hissetmedim. Dediğim gibi ben istesem bile olacak iş değil. Evlenene kadar beklentileri açısından bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Benim çekincem evlendikten sonrası ile ilgili. En yakın arkadaşımında şahit olduğum olay gözümü korkutuyor. Evlenmeden önce (cinselliği bilemem ama başka konularda) çok rahatlardı birbirlerine karşı. Hatta birbirlerini salak - manyak - geri zekalı şeklinde tuhaf sıfatlarla severlerdi. Evlendikten sonra ailevi başka olaylar da yaşanınca arada saygı denen bir şey kalmadı.
Karşılaştırma yaptığımda elbette onlardan çok çok farklıyız ancak ara sıra da olsa bu konuşulan konular evlenince sorun yaratır mı, soğukluğa sebep olur mu, zamanla birbirimizden sıkılır mıyız diye düşündürüyor. :26:
Canım bence bu sormuş olduğun soru pek genele vurulamaz. Kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum. Yani ben kendimden örnek verecek olursam;
eşimle evlenmeden önce tam 6 yıl çıktık ve cinsel ilişkimiz vardı. Neredeyse 2 yıldır da evliyiz. Kimse de birbirinden sıkılmadı ama dediğim gibi bu kişinin karakteri ve düşünce yapısı ile alakalı. Sakın ha burada insanları evlilik öncesi ilişkiye teşvik ediyormuşum gibi algılanmasın. Herkesin kendi tercihi. Ben gıpta ederim nefsine hakim insanlara.. Ancak diğer konuya gelirsek; evet onda haklısın , saygı çok çok önemli ve o şakayla söylenen salak, manyaktan zincirleme küfür tamlamasına nasıl geçiliyor anlayamazsınben de çok şahit oldum.
Maşallah size o zaman
Bugüne kadar birbirimize olan sevgimizde, bağlılığımızda hiçbir azalma olmadı
Belki hala yaşanmamışlıklar olduğu için belki birbirimizi çok sevdiğimiz için, bilemem. Ama (zaman zaman iş yoğunluğu sebebiyle, beni ihmal ettiğini hissetsem de) her şey ilk günkü gibi aramızda. İnşallah dediğin gibi olur ve evlendikten sonra da değişmeyiz.
Hani şu bazı erkeklerde sahip olduktan sonra sıkılma duygusu oluyor ya tek korkum şuan o.
Biz yaklaşık 4-5 yıldır tanışıyoruz ve 3 yılı aşkın süredir de sevgiliyiz. Hatta şu sıralar sevdiceğimin söz yüzüğünü parmağımda taşıyorum.. Kısmetse Kasım ayında da nişan yapmayı planlıyoruz.
Biz ilk baştan beri hep birbirimize karşı açık sözlü ve dürüst olmayı tercih ettik. Doğal olarak zamanla birbirimiz yanında daha rahat hareket eder, sohbetlerimizde seçtiğimiz sözcüklere eskisi kadar özen göstermez olduk. (Yanlış anlaşılmasın; sevgili gibi değil de evli bir çift kadar rahatız..)
Bana böylesi daha doğru geliyor. Örneğin regl dönemimde anlamasın diye uğraşmaktan da yanında çok rahat sancım var diyebiliyorum. Sonuçta ben onu evleneceğim insan olarak görüyorum ve yanında rahat olabilmeliyim. :26:
Asıl sorum şu; son zamanlarda sohbetlerimiz cinsellik içermeye başladı. Çok açık saçık bir şekilde olmasa da birbirimizin zevkleri, istekleri, beklentileri hakkında fikir sahibiyiz. Bunun yanı sıra bazen kadınlarla ilgili okuduğu bir haber olursa "gerçekten böyle mi?" diye soruyor ya da tam tersi ben ona soruyorum ve konu yine bir şekilde cinselliğe geliyor.
Evlilik öncesi cinsellik üzerine sohbet eden çiftlerin ilk geceyi daha rahat atlattıklarını falan okumuştum. Bu yönden bakarsak artı yönleri var. Ancak bizim evlilik tarihimiz biraz uzak (1-2 yıl) Sizce bu sohbetler zamanla ilişkimizi zedeler mi? Ya da bazı şeyleri çok çabuk tüketip aramıza soğukluğa falan sebep olur mu :26:
Özellikle sözlendikten sonra bu sohbetler başladı. (Öncesinde de 1-2 kere konuşmuştuk ama üstü kapalı, ima yoluyla) Sizce sözlü olmamızın verdiği rahatlıktan mı kaynaklanıyor bu durum?
İçinizde uzun süren bir birliktelik sonucu evlenmiş olan var mı? Sizce bu durumun iyi ve kötü yanları neler?
canım son cümlendeki o karara nerden vardın?böyle bir şeyi biz farazi yapıp efsane haline getiriyoruz yani ne billiyim arada sevgi varsa saygı varsa normak bir erkek ve kadından bahsediyorsak fiziken ve ruhen sıkılmanın olması için çok eşmek lazım gibi geliyor bana
Ben nişanlımla ilk sevgili olduğum dönemlerde ilişkiye girdim. 2,5 senedir beraberiz ve 2,5 senedir de cinsel ilişkiye gireriz. Şimdiye kadar hiç sorun olmadı bu. Benimki hiç isteklerini abartmadı. Benim ailemin ya da onun ailesinin evinde kaldığımız günlerde yanıma bile yaklaşmaz ayıp olur diye. Saygılı biraz.
Bu biraz da kişi meselesi. Senin durmak istediğin yerde o duracaksa neden sorun olsun, , ilişkini zedelesin ki.
Ha sonra evlendikten sonra evlenmeden bu tarz konuşmalara girdiğinin muhabbetini yaparsa sen de verirsin cevabını.
Ya mutlaka sohbet edilir ama sakin sohbet opucuklerden sonra yatakta son bulmasin mutlakaki konusulur ana belli duzeyde sonucta kimse kimsenin garantisi diil ya olduda oldu ayrildiniz bisey yasarsan ilerde kocanin yuzune nasil bakicaksin ewlenene kadar kendine sohbet dahi olsa sahip ol abartmadan konusun bence dewami artar cunku kadinin gecmisi erkegin gelecegi onemlidir egerki temiz bi gecmis sunarsan temiz bi gelecek bulursun onunde
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Daha önceki yorumlarımda da yazdım, bu ikimiz için de mümkün bir durum değil. Öyle bir düşüncemiz ya da birbirimizden öyle bir beklentimiz yok. Zaten onun aile yapısı, düşünce tarzı falan da buna pek müsait değil.
Ben de temiz bir geçmişle evlenmek ve eşimin ilki olmak isterim elbette
Cnm okudum ama iste hiccc belli olmaz o bi anlik kapilirsiniz ondan dedim asslllaaa buyuk konusma suan oyle olur konular acildikca gorusler farklilasir rahatlasilir zaten olarin ip ucu o rahat oldukca birbirinize her an hersey olur buyuk konusma dikkatli ol cnm ayni mantiginla dewam et
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
6 yıldır beraberiz 1 yıl oldu olacak evleneli 3 yıldır aynı evde yaşıyoruz ve 6 yıldır cinsellik var, ama hiç sorun yaşamadık aksine hala sokağın ortasında beni istediğini belli eder.. yani özetle heyecan yitirmek değilde monotonlaşma oluyor bunu da sen bri şeyler yaparak çözümlüyorsun. Evlenmeden önce dikkat et kendine ki sonra aklında hep bir şüpheyle yaklaşma. zihnin duru olsun. Mutluluklar.
Tatlım bence biraz geri çekil o boyle konular actıgında kapat onunuzde uzun bır zaman var daha. Ama bu tabıkı hıc cınsellık konusma anlamında degıl oyle yaparsan da onu ıstemedıgını dusunur. soylemek ıstedıgımı anlamıssındır umarım. canını sıkma bu konu ıcın bırbırınızı sevdıkten sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?