• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün Ailesi , Kafam Çok Karışık..

arada ki sadece söz ise eğer nişanlılık durumu yoksa sözlün ve kayınvaliden gitmen taraftarı değilse bu noktada gitmemelisin..

kayınpederin gönül koyacak diye endişe ediyorsan diyeceğin tek şey var "sözlüm istemiyor onun sözünü çiğneyemem" olacaktır ki bu yaklaşım onunda hoşuna gidecektir..

acele etme aile içine girmek konusunda, kayınpederin kendi abla/kardeşi oldugu için gitmeni istiyor belli ki, gizliden gitme konusu her türlü sıkıntı yaratır.

eğer ki söze erkek tarafı onları davet etmediyse seni bağlayan bişey yok ortada kimse sana bu durumda laf edemez

Sozlunun halasina kendi basina mi gideceksin ki kaynataya gidecegine dair soz veriyorsun? Kayinbabana deseydin sozlum gotururse giderim tabii niye gitmeyeyim ki, topu atsaydin sozlune. Niye bu isi kendi basina ustlendigini anlayamadim. Daha onceden gorustugun, kendi basina da evlerine girip ciktigin birileri mi ki bu halalar? Sozlun seni hangi akrabasina isterse ona goturur el opmeye, sen de kendi akrabalarindan istedigine..

Merhaba Kızlar.. Ben sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.. Konu Şu,

28 nisanda sözlendim. Sözde erkek tarafı çok kalabalık olacaktı biz de biraz kısıtladık. Gelemeyenler oldu haliyle. Amcalar geldi, Büyük halanın kocası geldi, büyük hala ve küçük hala gelmedi.. (küçük hala annesine bakıyordu gerçi söz akşamı) Neyse kızlar büyük hala kırılmış. Hayırlı olsun bile dememiş ne kayınvalideme ne sözlüme. Hatta yüzlerine bile bakmamış. Gerçi kayınvalidem de pek sevmez halaları kişisel sebeplerden ötürü (anlattığına göre haklı nedenler tabi orası beni ilgilendirmez) Kayınpederim dışarıya önem veren birisi. Güleryüzlü ol saygılı ol başka birşey istemem der. Ve büyüklere gitmemi istiyor. Ben de düşündüm sözlüme dedim ki gidelim biz halalara elini öpelim belki bizi bekliyorlar. Mırın kırın etti istemem diye ben de bana laf gelir diye kabul ettirdim. Kayınvalidem hiç istemiyor. Hatta daha tanışmadığım yengeler var onlara gitmemizi bile istemiyor. Lafcılar , dedikodu yaparlar, açık bulmaya çalışırlar, dangul dungul konuşurlar bayramda git diyor. Ancak babam da dediğim gibi gitmemizi istediğini açık açık söyledi bana. Bende kayınpederime dedim ki, " peki baba, ben bir kez giderim ellerini öperim ancak gerisine karışmam. bir sonraki görüşmede benim onlara gittiğim gibi olmazsa gitmem" dedim. Tamam kızım dedi. Sözlüm gitmeyelim diyor. Annesi birkaç birşey anlatmış onlarla ilgili gerçekten tedirgin edici şeyler. Kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Annesi yıllardır içlerinde, tanıyor ki uyarıyor istemiyor kesin bildiği var gitmesem diyor bir yanım, öbür yarım da objektiflik değil kendi yaşadıkları sonuçta git diyor.. Ne yapmam lazım kızlar sizce.. ?

aile ici meselelere karisma. henuz sözlüsün evli degilsin o kadar aile meselelerine girme. sozlun uygun gorse goturmek isterdi zaten. cok icli disli olma kimseyle :34:

sözlün gitmek istemiyorsa gitme sana birşey diyen olursa da sözlüm istemedi dersin olur biter.daha nişanlı bile değilsin bence bu kadar ailevi ilişkilerine karışma.evlendiğnde bile mesafeyi koru :31:

bence gitme.kayınvaliden ve sözlün istemiyor sonucta,senlık bir durum değil.kayınpederıne de sözlünün istemediğini söylersin.kendınde huzursuzluk hıssetmesı gereken kişi sen değilsin ki arada kalıyorsun

Evet dün gece de konuştum sözlümle. Ben bir gözlemleyeyim zamana bırakalım ona göre gideriz ya da gitmeyiz dedi. Mesela amcasıyla problemleri var biraz , adam bana çok iyi, ancak ona pekiyi değil. Bana iyi olmayana gitmek istemiyorum diyor. :44:

Kalabalık daha kötu ya canım boşver allah aşkına daha sözluyken ne işin var sözlun gıtmek ısterse gıdersın davet edılırsen icabet edersin ama bırılerının gönlunu yapmak sanamı kaldı allah aşkına bırıne gıtsen ötekı darılır ötkıne gıtsen bızden kıskandı derler uzar gıder bu iş :26::26: ses etme kayınbaban bısey derse sözlun ıcın o gıderız ben ayarlarım dedı bende onu beklıyorum baba dersın olur bıter.

Bir ortamda denk geldiler sözden sonra. yengesi falan çoğu kişi sözlünü al gel görelim bizde demiş . çünkü tanışmadım. telefonda götürücem seni birgün dedi tamam dedim. Sonra kayınvalideme söylemiş. O da oğlum onlar şöyle böyle huzursuzluk yaşarsın kızın canını sıkarlar demiş. Yani gitmek istiyordu duyduklarından ötürü vazgeçti. bende istiyordum ancak çelişkiye düştüm kayınvalidemin dediği şeyler olur diye. Dediğin gibi babam sorarsa bana yönlendir dedi o da.
Bir kere gitsen iyi olacaktır tabii ki...
Sadece bir kere bundan bişey çıkmaz.
Sonra laf ederler tabii ama sana gelmez laf sanmıyorum.
Gelirsede çok gelmek istedim müsade eden olmadı dersin

Kendi ailemden pay biçiyorum, eniştem dayımlara gitmek istiyor ancak ablamdan ötürü gitmiyor. ve dayım ayıplıyor. eniştem için gözümden düştü diyorlar mesela. ben de aynı duruma düşerim diye düşünüyorum. Zaten babama bir kezden sonrası beni ilgilendirmez dedim. Yani tatsız birşey olursa daha da gitmem dedim kabul etti. kayınvalidem işte kafamı allak bullak etti. çok dedikodu yapanlarmış onlar. ve öyle normal çekiştirme de değil. :44:

Bu durum benim de başıma gelmişti.
Kayınbabam gidin demişti,kayınvalidem gitmeyin ne gerek var demişti.
Ben hiç karışmadım,eşim halletti.
İsterse onların görüşmediği bir akraba olsun,gitmek istiyorsa gidiyorduk.
Bence sen de karışma,sözlün halletsin bu sorunu.

Sozlunun halasina kendi basina mi gideceksin ki kaynataya gidecegine dair soz veriyorsun? Kayinbabana deseydin sozlum gotururse giderim tabii niye gitmeyeyim ki, topu atsaydin sozlune. Niye bu isi kendi basina ustlendigini anlayamadim. Daha onceden gorustugun, kendi basina da evlerine girip ciktigin birileri mi ki bu halalar? Sozlun seni hangi akrabasina isterse ona goturur el opmeye, sen de kendi akrabalarindan istedigine..
Hayır tabiki tek başıma gitmeyeceğim. Kendi annemle azıcık bu mevzuyu konuşmuştuk . Annem de küçüklük yapıp gidin sonra duruma göre gitmezsiniz, en azından biz gittik diyebileceğin bir savunman olur demişti. sözlüm de kabul etti o gün. Sonra kayınpederim otururken söyledi, ben de bu fikri söyledim çünkü bana gitmelisin dedi. Daha önce bir kere görüştük halalarla babaanneye bakmaya gittiğimizde. Aslında şuanda kendi başıma üstlendim olarak görülüyor. kayınvalidem birkaç olay anlattıktan sonra vazgeçti sözlüm de. yoksa o gidelim diyordu.
arada ki sadece söz ise eğer nişanlılık durumu yoksa sözlün ve kayınvaliden gitmen taraftarı değilse bu noktada gitmemelisin..

kayınpederin gönül koyacak diye endişe ediyorsan diyeceğin tek şey var "sözlüm istemiyor onun sözünü çiğneyemem" olacaktır ki bu yaklaşım onunda hoşuna gidecektir..

acele etme aile içine girmek konusunda, kayınpederin kendi abla/kardeşi oldugu için gitmeni istiyor belli ki, gizliden gitme konusu her türlü sıkıntı yaratır.

eğer ki söze erkek tarafı onları davet etmediyse seni bağlayan bişey yok ortada kimse sana bu durumda laf edemez

Evet kayınpederim akraba ilişkilerine çok önem verir. o sebeple gitmemi istiyor. Dediğin gibi yapabilirim haklısın. Ben de içlerine bu kadar girmek istemiyorum aslında ama bir el öpmeye bile gelmedi demelerini istemem o yüzden kararsız kaldım. C.tesi günü bir kuzeniyle karşılaştık tanıştım neyse konuştuk, bana dedi ki bir elin parmağını geçmesin görüşeceklerin çok sıkıntı yaşarsın. kimseyle içli dışlı olma, yüz verme dedi. Çizgini çek mutlaka yoksa sorun olur önünü alamazsın dedi. İlk tanıştığım insan da böyle diyorsa mutlaka öyle yapmam lazım zaten. gözüm korktu.. :44:

aile ici meselelere karisma. henuz sözlüsün evli degilsin o kadar aile meselelerine girme. sozlun uygun gorse goturmek isterdi zaten. cok icli disli olma kimseyle :34:

sözlün gitmek istemiyorsa gitme sana birşey diyen olursa da sözlüm istemedi dersin olur biter.daha nişanlı bile değilsin bence bu kadar ailevi ilişkilerine karışma.evlendiğnde bile mesafeyi koru :31:

Bu durum benim de başıma gelmişti.
Kayınbabam gidin demişti,kayınvalidem gitmeyin ne gerek var demişti.
Ben hiç karışmadım,eşim halletti.
İsterse onların görüşmediği bir akraba olsun,gitmek istiyorsa gidiyorduk.
Bence sen de karışma,sözlün halletsin bu sorunu.

Ard arda bu 3 yorum gelmesi bir işaret olmalı :31: Ben karışmayayım en iyisi. Zaten tecrübelisiniz bildiğiniz vardır. O halde ben bu konuyu tamamen sözlüme bırakıyorum artık o ne şekilde isterse öyle olsun.. :40:

bizim sözde de teyze çağrılmamış o da kırılmış.. bizde davetiye vermeye gittik davet ettik yine de gelmediler 2 yıl oldu hala konuşmuyorlar şimdiye kadar da bir yerde gördüm birşey yokmuş gibi konuştu.. siz yine üstünüze düşeni yapın onlar gelmesse gelmesin bir daha da gitmezsiniz..

herhalde ınsan bılır dımı amcasını halasının yengesının nasıl ınsanlar olduklarını.sozlun gıtmeyelım dıyorsa dınlemen gerekıyor.sonradan sızın ılıskınızı zedeleyecek seyler yasayabılırsınız aılenın ıcıne bırden dahıl olmak ıstemenızle.gıtmenız gerekıyorsa annesı babası da yanınızda olsun.can sıkıcı bır durum olusacaksa en azından mudahele ederler.cunku sızın cevap vermemenız gerekır

Böyle sülale iç içe olupta mutlu mesut yaşanları pek görmedim ben. Nasıl davranırsan illa birine batar, yaptığın birine batmasa birine batar... Şimdi kayınvaliden haklı da olabilir haksızda.

Duruma şu yönden de bakmak lazım. Sen gidip gönüllerini almazsan halalar sana küsecekler ve ileride kayınvalidenle barışırlarsa (olmayacak şey değil) ortada öööyle kalırsın. Onlar barışık sen küs kalacaksın. Olmaz deme ben nelerini gördüm. :1:

Ya da gidip barışacaksın kayınvaliden ben istemediğim halde gittin görüştün diye ömür boyu unutulmayacak bir olay olarak kalacak...

Kafanı karıştırdım değil mi? :1::1::1:

Şahsen benim canıma minnet olurdu :1:

Ben sevmem öyle el öpmekmiş, sürekli büyüklere gitmekmiş, hele kalabalık sülale hiç sevmiyorum ya :(

Son düzenleme:
daha şimdiden hepsinin dertlerini dinlemeye başlamışsın,sonra çıkamazsın işin içinden benden söylemesi...insan bazen kendi akrabalarını bile çekemiyor yaa,o raddeye gelmek ister misin? :26:

ben olsam karışmazdım sözlüme bırakırdım ama aklımdan da benden bişe gizliyorlarda halalar söylerler diye mi korkuyorlar gitmemi istemiyorlar diye düşünürdüm..

evet haklısın sanırım..

Böyle sülale iç içe olupta mutlu mesut yaşanları pek görmedim ben. Nasıl davranırsan illa birine batar, yaptığın birine batmasa birine batar... Şimdi kayınvaliden haklı da olabilir haksızda.

Duruma şu yönden de bakmak lazım. Sen gidip gönüllerini almazsan halalar sana küsecekler ve ileride kayınvalidenle barışırlarsa (olmayacak şey değil) ortada öööyle kalırsın. Onlar barışık sen küs kalacaksın. Olmaz deme ben nelerini gördüm. :1:

Ya da gidip barışacaksın kayınvaliden ben istemediğim halde gittin görüştün diye ömür boyu unutulmayacak bir olay olarak kalacak...

Kafanı karıştırdım değil mi? :1::1::1:
sevgicankurt, işte aynen içinde bulunduğum durum bu :1: aynen bunları düşündüğüm için kafam karışık.. :44::1:
daha şimdiden hepsinin dertlerini dinlemeye başlamışsın,sonra çıkamazsın işin içinden benden söylemesi...insan bazen kendi akrabalarını bile çekemiyor yaa,o raddeye gelmek ister misin? :26:

hayııııır istemem :50: ancak annem bir kere git diyip duruyor. of aşşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık muhabbeti oldu bu:52:

hiç gitme.iki gün sonra kayınvaliden ben gitme dedimde gittin diye yüzüne vurur.dertsiz başına dert açma boş yere.sonra iki tarafın arasında kalmakta var...

cnmm diyecektim ki ailesi bu kadar düşünmezken sanane gitme sakın diye ama karasız kaldım bir aile niçin diğer fertlerin görünmesini istemez:44::44: bence ailesini tanımak için fırsat kolla ve ilk fırsatta git ama o fırsat şimdi olmasın şimdiden nazlanmalarına izin verme bir ömür çekersin....gitme bence birde daha çok yenisin ailede şimdiden böyle içli dışlı olma ucunu getiremezsin

halalar,yengeler,amcalar,enişteler...off okurken daraldım ya bu ne kalabalık sülale böyle :52:.bir kereliğine git ve kurtul bence.gerçi gez gez,el öp bitmez bu akrabalar:1:

Back
X