Merhaba Kızlar.. Ben sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.. Konu Şu,
28 nisanda sözlendim. Sözde erkek tarafı çok kalabalık olacaktı biz de biraz kısıtladık. Gelemeyenler oldu haliyle. Amcalar geldi, Büyük halanın kocası geldi, büyük hala ve küçük hala gelmedi.. (küçük hala annesine bakıyordu gerçi söz akşamı) Neyse kızlar büyük hala kırılmış. Hayırlı olsun bile dememiş ne kayınvalideme ne sözlüme. Hatta yüzlerine bile bakmamış. Gerçi kayınvalidem de pek sevmez halaları kişisel sebeplerden ötürü (anlattığına göre haklı nedenler tabi orası beni ilgilendirmez) Kayınpederim dışarıya önem veren birisi. Güleryüzlü ol saygılı ol başka birşey istemem der. Ve büyüklere gitmemi istiyor. Ben de düşündüm sözlüme dedim ki gidelim biz halalara elini öpelim belki bizi bekliyorlar. Mırın kırın etti istemem diye ben de bana laf gelir diye kabul ettirdim. Kayınvalidem hiç istemiyor. Hatta daha tanışmadığım yengeler var onlara gitmemizi bile istemiyor. Lafcılar , dedikodu yaparlar, açık bulmaya çalışırlar, dangul dungul konuşurlar bayramda git diyor. Ancak babam da dediğim gibi gitmemizi istediğini açık açık söyledi bana. Bende kayınpederime dedim ki, " peki baba, ben bir kez giderim ellerini öperim ancak gerisine karışmam. bir sonraki görüşmede benim onlara gittiğim gibi olmazsa gitmem" dedim. Tamam kızım dedi. Sözlüm gitmeyelim diyor. Annesi birkaç birşey anlatmış onlarla ilgili gerçekten tedirgin edici şeyler. Kafam karıştı ne yapsam bilemedim. Annesi yıllardır içlerinde, tanıyor ki uyarıyor istemiyor kesin bildiği var gitmesem diyor bir yanım, öbür yarım da objektiflik değil kendi yaşadıkları sonuçta git diyor.. Ne yapmam lazım kızlar sizce.. ?