Sözlümün arkadaşları

zenlikzenlik12

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
21
0
16
Ankara
Arkadaşlar merhaba.

Sözlümle ilgili bir durumdan bahsedeceğim, lütfen bana yorumlarınızla yol gösterin.

Sözlümün 4-5 tane arkadaşı var(çocukluk arkadşı), ve onlarla çok sık olmadan ara sıra dışarı çıkıyor. Çıktığı zamanlarda da piknik alanlarında bira içiyorlar, sohbet ediyorlar. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. İleride de böyle olacak diye endişe ediyorum. SİZCE NE YAPMALIYIM??? (Bu arada bugüne kadar başlarına hiçbir şey gelmedi, ama ben bunu bayağı sorun etmeye başladım)

Sözlün sana yeterince zaman ayırıyor mu ?

İçkiye mi karşısın,arkadaşlarını mı sevmiyorsun yoksa gittikleri yeri mi ?

ben sorun ne anlamadım arkadaslarıyla oturup efendı efendı bıra ıcıyosa ne olabılırkı.duyanda baska yere gıdıyo sanacak.tabıkı evlenıncede devam edecek bıraz stres atıyolar bırakın sıkıstırmayın bu kadar

Canimcim evlenince erkekler birkac ay disari cikmak istemiyorlar yani senin yaninda ayrilmaya cesaret edemez ama belli bir sure sonra yine cikar... Cok rahatsiz oluyorsan bunu accik bir dille ifade et artik evlisin boyle davranma fln gibi sinrasinda da boyle ciktigin zamanlarda aklim sendr kaliyor de... Ama bence sakin disari cikma gibi cumleler kurma erkekler tersini yapar... Sikintiya gelemezler arkadaslar benimse esim ilk evlendigimizde disari cikmadi sonrasinda cikmaya basladi bunlari soyleyince artik daha dikkatli davraniyor ve ciktigi zamanlarda 2 saati bulmuyo hemen eve geri geliyor

Son düzenleme:
Hakkını yiyemem çok zaman ayırır bana, sabahtan geceye kadar beraber vakit geçirirz genelde. Bana ayrılan zaman konusunda hiçbir sıkıntı yok, ama dediğim gibi arkadaşlarıyla dışarı çıkıp bira içmesi biraz hoşuma gitmiyor. Gerçi bugüne kadar başına bir durum da gelmedi. Ayrıca, sadık olma konusunda da GÜVENİM TAMDIR KENDİSİNE. Gittiği yerleri çok iyi bilir... FAKAT SİZCE ERKEKLER ARKADAŞLARIYLA BÖYLE YERLERE ÇIKIP, ARADA SIRADA STRES ATABİLİR Mİ? YA DA BUNUN SIKLIĞI SİZCE NASIL OLMALI? (BEN Mİ ÇOK ABARTIYORUM YOKSA)

Sözlün sana yeterince zaman ayırıyor mu ?

İçkiye mi karşısın,arkadaşlarını mı sevmiyorsun yoksa gittikleri yeri mi ?
Evet hangisinden rahatsız oluyorsun.. Sanırım piknik alanlarında bira içmesinden rahatsızsın..Konuşarak halledebilirsin belki, dayatma kullanmadan...

seninle yeterince ilgilenip vakit ayırıyor mu

eğer evetse hiç sorun çıkarma sözlü nişanlı evliyiz diye bu kadar sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum

sevgiliyken bende öyleydim ama evlendikten sonra düşüncelerim değişti

insanın kafasını dağıtmaya muhabbet etmeye ihtiyacı var

hergün değil sonuçta arada olduğu için sıkıntı yapma

evlenince de sorun çıkmaz bu sefer evde misafir edersiniz arkadaşlarınızı beraber vakit geçirirsiniz

ha yine çıkmak isterse çıksın bara filan gitmiyor sonuçta

evet çok abartıyorsunuz bana göre

ben evliyim nadiren de olsa arkadaşlarıyla gece balığa gider öğlen gelir

hiç takılmam nereye gittiğine eminim

her hafta da maça gider sevgiliyken kıyameti koparırdım her hafta maç mı olur bilmem ne

ne kadar da yanlış davranmışım bi tek maça gidiyor ona bile çene yapıyormuşum

erkekler bizim gibi gideyim arkadaşıma kahve içeyim iki muhabbet edeyim de rahatlayım diye düşünmezler

onlarında kafayı dağıtma şekilleri böyle

aşırıya kaçmadığı sürece seni de ihmal ettemediğine göre boşuna huzursuzluk çıkarma

Bana vakit ayırma konusunda hiç sorun yok, yani hakkını yiyemem bu konuda. Ayrıca sadık olma konusunda da içim rahat, güveniyorum ona. Yani arkadaşlarıyla falan yanlış yerlere asla gitmez, göz ucuyla bile bakmaz başka bir bayana...

Ama işte örneğin 10-15 günde bir arkdşlarıyla piknik alanlarına gidip, orada bira içiyorlar. Bu durumu sorun ediyorum. İleride de böyle olur, ben onun yolunu gözlerim diye endişe diyorum. Gerçi bugüne kadar başına hiçbir şey gelmedi, ama işte bayan hali

Nasıl davranmalıyım sizce?

Sözlün çok genç ve öğrenci sanırım.
Gençlerin bir kısmı erkek erkeğe bu şekilde zaman geçiriyorlar.
(Bir kısmı da futbol,basketbol veya pc oyunları oynuyor.)

Bara,meyhaneye,kahveye gitmesinden iyidir bana göre.
Birkaç yıl sonra iş güç sahibi olacaklar ve diğer arkadaşları da evlenecek.
Böyle sürüp gitmez diye düşünüyorum.

Evlenince zaten çok sık çıkmaz emin ol canım.. Arada bir çıkar diye düşünüyorum, o zaman da bir şey demezsin zaten.. Evlenince artık evli bir adam oluyor evde eşiyle güzel vakit geçirmek varken 15de bir arkadaşlarıyla çıkacağını sanmıyorum..

Tabi öyle de olmayabilir.. Mesela örnek vereyim sana...

Bende sözlüyüm her hafta pazar günü sabahtan akşama kadar sözlümle olurum.. Bunu benim ailemden herkes bilir, arkadaşlarım bilir, onun ailesi bilir ve arkadaşları bilir. Velhasıl kelam, sözlümün evli ve bir çocuk babası bir arkadaşı var iş yerinden.. Adamla Allah'ın her günü birlikte çalışıyorlar, diğer bekar arkadaşları var onlarla da aynı yerde çalışıyorlar.. Ama bu adam her hafta pazar günü sözlümün benim yanımda olduğunu bile bile arıyor.. "Tolga hadi gel şuraya gidelim", "Tolga hadi gel sahile gidiyoruz, çocuklarla" vs. vs. bir sürü şey.. Sözlüm, " sözlümleyim, gelemem" diyor, bu hala ısrarda "akşam gel bari" filan.. Bekar çocukları anlıyorum bir pazar günleri var onda da gezmek istiyorlar ama bu adam beni çıldırtıyor.. aradığı zaman " hah yine arıyor, senin ki" diyorum.. Özünde iyi bir insan ama evde karısı ve çocuğu dururken adam her pazar dışar da, bazen oğlunu da getiriyor ama yine dışarda.. Sözlüme de söyledim " Sıkıldım ben bu adamdan, her hafta benimle birlikte olduğunu bildiği halde neden arayıp duruyor, devamlı seni çağırıyor, zaten Allah'ın 6 günü birliktesiniz ne bu, insan evde karısıyla çocuğuyla vakit geçirmek ister bu adam tam tersi, ben sana baştan söyliyim sen böyle her hafta sonu ben gidiyorum dersen valla çıngar çıkartırım söyliyim" diye bir kaç kere çemkirmedim değil... Sözlüm de bana hak veriyor, çünkü sıkıldığımı anlıyor.. Sanırım konuştu son 3-4 haftadır aramıyor, Allah bozmasın

Neyse canım işte böyle.. Adamın ilgisi alakasına da bağlı biraz.. Böyle bir adamsa çıkar ama yok ya bu kadar değil filan diyorsan sanmıyorum devamlı çıksın arkadaşlarıyla içmeye gitsin..

İnsanlar evlense bıle kendılerıne ait özel zamanları olmalıdır

sözlünün bu durumuna karışmamalısın çünkü herkes bunalır ve her zaman değilmiş arasıraymış...

kadınlar herşeye bir kulp bulmamalılar..

o arkaaşlarıyla ayda bır kere mesela takılabılmelı sen kız arkadaşlarınla buluşup bır kahve içip gezebilmelisin herşeyden birşey çıkartmaya çalışmamalı insan
değişik şeyler yapmak, aranızda konuşmanız için konu olur sohbet etmenıze yardımcı olur.
özel alana müdahale edilmemeli hem kadın iiçin hem erkek için...

Okudum ama bira içmesine mi takıldınız, arkadaşlarıyla vakit geçirmesine mi hala anlamadım.

Sanırım arkadaşlarıyla vakit geçirmesi takıldığınız nokta.

Ne sakıncası var?

Evlilerin hiç arkadaşı olmasın o zaman, sadece ailesiyle vakit geçirsin.

Böyle hayat mı olur?

Yani ara sıra çıkıyor; ama genelde çıktıklarında bira içerek sohbet ediyorlar. Takıldığım ve endişe ettiğim nokta bu. Belli bir yaşın üzerinde, hele evliliği düşünen bir gencin yapmaması gerekir diye düşünüyorum, bilmiyorum yanlış mıyım??? Biraz fazla mı abartıyorum yoksa?

arkadaşım 375412 kere abartıyorsun yazdık

evlilik düşünüyor diye ölmedi ya

hayatı yaşamaya onunda hakkı var

benim kocamda halı saha maçına gidiyor playstation oynuyor ne var bunda

Zamanla yoluna girer.Benim eşim de biz bekarken arkadaşlarıyle takılıyordu.Haftada bir geziyorlardı, ben de güveniyordum, ses etmedim hiç.Hani her şeyine de karışıp, zapt rapt altına almak da bir süre sonra erkeği bunaltır.Kendinizi de düşünün, arkadaşlarınızla görüşmenizden memnun olmasa, sizi kısıtlasa siz de eminim bunalırsınız.

zaten iş hayatı, yoğunluk derken insanlar emin olun buna bile fırsat bulamıyorlar.Benim eşim de cumartesileri benimle birlikte olur, pazarları dinlenerek vakit geçirirdi.zaten evlilik olunca, evliliğin verdiği sorumluluk ve yoğun koşturmadan bunlara bile fırsat kalmayacak.Daha çok eşli buluşmalar falan olacak.Sorun da sizin açınızdan kalmayacak ama şimdiden kısıtlar ya da memnuniyetsiz davranışlar geliştirirseniz, karşı taraf bunalıp, soğuyabilir.

Alkol konusunda da prensipleriniz varsa bunu baştan belirtmek daha sağlıklı olur.Ya da alkole epey bir meyli varsa, ilerde alkol problemi yaşayacağınızı düşünüyorsanız, baştan yol vermek makul olur.Onun haricinde haftada bir arkadaşlarıyla buluşup 1 bira içmesi bana pek problem olarak gelmedi ama gene de sizin fikirleriniz ilişkinizi belirleyecektir.

Eğer şimdi yapıyorsa evlendikten sonrada yapmaya devam eder.

Abartıp abartmadığınıza birşey yazamam ben, tercih sizindir.

Ben alkol almasını istemezdim, başkası bunu sorun etmez.,

Her insanın kendine ayırdığı zamanı mutlaka vardır, bunu anlayışla karşılamalısınız.

Bu zaman içerisinde bile evliliğe uygun bir şekilde hareket etmelidir.

Arkadaşlar gibi konununun tam hangi noktasına takıldığınızı anlamadım.

Eğer sorununuz alkolse bu konuda konuşmalısınız. Kriterler önemli.

Eğer arkadaşlarıyla alkollu ortamda zaman geçirmekse, alkol kullanan insan bunu yapar zaten.

Eğer arkadaşlarıyla vakit geçirmesiyse sorun, tabii ki belirli zaman dilimlerinde görüşecek, bu hakkı.

Evet, ben de hala anlayamadım sorunu.

Arkadaşlarıyla görüşmesi mi, alkol alması mı net belirtmiyorsunuz; çoğumuz anlayamadık sanırım.

Alkol alması ise bu benim de taviz veremeyeceğim bir konudur.
Büyük konuşmayayım, nadir de olsa fark etmez, içki içen biriyle olmaz.

Dışarı çıkıp arkadaşlarıyla görüşmesiyse ne gibi bi sorun var bunda.
Insanların sağlıklı sosyal ilişkilerinin olması çok güzel bir şey, mutlu bile olmalısınız.

Oldu olacak bir de odaya kilitle anahtarını denize at boylece kimseyle gorusemez surekli seninle ilgilenir. Cocuk mu bu ya, koskoca yetişkin ınsanlarsiniz (yetişkin oldugunuzu dusunuyorum) arkadaşlarıyla icmeye gidince izin mı alacak bir de? Neden rahatsız oldun anlamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…