• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

Tamamen geri çekilin. Tripli değil ama mesafeli olun. Sizi istiyorsa sizin için bir şeyler yapması gerektiğini ona sözlerinizle değil davranışlarınızla anlatın. Şu an siz darladıkça, kaybetme korkusu yok nasıl olsa, sallıyor. Sizin için bir şeyler yapmazsa, elini taşın altına koymazsa sizi kaybedeceğini bilmeli. Ama bu blöf değil, gerçekten öyle olmalı. Bu şekilde davranan insanla hayat mı geçer? Siz böyle bir hayat mı istiyorsunuz? Nişanlılık, sözlülük insanların birbirini tanıması için fırsat, evliliğin demosu. Şu an ne yaşıyorsanız gelecekte benzer şeyler olacak. Kararınızı ona göre vermelisiniz.

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
bu zamanda iş bulmak kolay değil
baban neden bu kadar sıkboğaz ediyor
yaslarınız kaç
neden sözlün doğru düzgün bir işe girmeden önce nişanlandın?

ailesi aramıyor davet etmıyor demıssın
merak etme tüm erkek aileleri böyle

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
Bence sende ilgisiz davran ve uzaklaş aklını başına almadan da hiç oralı olma bu şekilde ne düğünü?Emin ol artık maddiyat herşeyden önce gelir.Kendini yıpratmak istemiyorsan uzak durmalısın.

4 senedir
kaç defa ne kadar sürelik işe girdi
adam sorumsuz gibi niye evlilik yoluna girdiniz
ailenizi sürekli öne sürmeniz adamın ailenize kin beslemesine sebep olur
sürekli ailem şöyle dedi babam soruyor vs. diye konuşmayın kendi fikriniz gibi konuşun

Seni yorulmadan emek vermeden elde etmek istiyor tek açıklaması bu.. Ümit verici konusacak tabii yoksa cekip gideceğini biliyor. Kesin ayrılıcam desen terketsen kapında yatar kendini öldüreceğini söyler yeterki onu bırakma.. Hersey evlenene kadar sonra senle ilgisi alakası biter sorumsuz anlayışsız bi adamla kalakalırsın. Biz bu filmi çok izledik sonu belli ablacım sen daha izlemediğin için merak ediyosun acaba mutlu sonla biter mi diye ama üzgünüm..:işsiz:
Aynı fikirdeyim,hele bir de çocuk olsun,defol git kapı orda der,çünki bilir ki gitmesi daha zordur...

Zaten ailemde beni verme meraklisi degil sonucta olan oldu karsi tarafin ailesinden yakinlik bekliyorlar para pul yokken bir sey olmayacaginin herkes farkinda ki bende ona karsi surekli dile getirip durdum

Aynen oyle sonuc komple bitecek galiba durum boyle gosteriyo

Dimi harbiden olmaz olmayacakta

Ne kadar zor bir karar olsa da doğrusunu yapmam gerek simdiden boyleyse evlenince 10 katı olur

Mantıgımla bi hareket edebilsem komple silip atacagimda kalbime hislerime yenik düsüyorum kiyamiyorum bazen ama karsi taraf cokta guzel kıyıyo

Aynen öyle herkeste ayni şeyi diyor ki bende kendime diyorum ileride bosanacagima simdi bitsin daha iyi

Kim kabul eder ki bende bunlari ve sizinde dediginiz gibi dusunuyorum o durumada dusmemek icin cabaliyorum ama yol yakinken de bitmesi gerek galiba onu goruyorum farkindayim

Canim konuyu pek iyi okumadin sen galiba benimkinde iş arama yok azim yok bir yere başvurdugu da yok eğer adam arasa etse ben neden destek cikmayayim yahu adam iş aramiyo kankalariyla arkadaslariyla geziyo anca anlatabildim mi yoksa haklisiniz dediklerinizde ama iş aramiyoor

Beni bu duruma sürükleyen okutmayan işe de girmene gerek yok her seyi ben ayarlicam ustesinden gelicez diyen de o bende kendimden ödün verdim parasiz bu hayatta bir şey olmuyo hadi ben şuan calisiyorum diyelim ee onun durumu ortada habire adam arkadaslariyla gezme derdinde benim tek calismamla mi olacak iş mi bu
Haklısın,kıyamam filan deme,yarın sen çocuğunun yüzüne bakarak ağlarken o yine kapıyı çarpıp arkadaşlarına gidecek,gerekçesi de,bana huzur vermiyorsun,ondan gidiyorum,suçlu sensin,kadın olsaydın da evde tutsaydın olacak.

Attığın mesaja cevap verdi mi
Hayir
Çok çok büyük yanlış yapmışsınız.
Ne demek bir erkek için ünv gitmemek?
Sizi gerçekten seven erkek okumanız için ikna ederdi.
Yazık ediyorsunuz kendinize.

Sözlünüz lafta seviyor ama davranışları hep falsolu.
Evet lafa gelince on numara icraata gelince foss
Seni yorulmadan emek vermeden elde etmek istiyor tek açıklaması bu.. Ümit verici konusacak tabii yoksa cekip gideceğini biliyor. Kesin ayrılıcam desen terketsen kapında yatar kendini öldüreceğini söyler yeterki onu bırakma.. Hersey evlenene kadar sonra senle ilgisi alakası biter sorumsuz anlayışsız bi adamla kalakalırsın. Biz bu filmi çok izledik sonu belli ablacım sen daha izlemediğin için merak ediyosun acaba mutlu sonla biter mi diye ama üzgünüm..:işsiz:
Keşke böyle olmasaydı çok kötü bi durum bu
Sadece senin calisman ilede olmaz, sadece onun calismasi ilede olmaz. Ikinizde olgun olmalisiniz, calisip, gayret göstermelisiniz. Ve kendini kandirma canim. Ödün felan vermedin. Okula gitmeme, calismama fikri seninde hosuna gidiyordu. Ancak gördügün gibi hayat öyle tozpembe degil. Birini bagimli olmak iyi birsey degil.

Daha 22 yasindasin, gec kalmadin yani. Üniversite sinavina gir, o ortami gör. Farkli insanlar ile tanis ve kendini gelistir. Arkadaslarin ile gez toz. Her zaman evlenip, cocugun olabilir, ama bu genclik zamanlarin geri gelmez.
Aynen öyle pişman olmadım değil ama olan oldu deyip suan ki durumu toparlamaya çalıştım oda olmuyo
Yani bence istemiyorlar.
Kaç aydır sizi bir kere bile davet etmemişler. Hani gelin konuşalım,düğün ev nasıl olacak vs dememişler. Gönülleri olsa ya da seni isteyerek gelin alsalar çabalarlardı diye düşünüyorum,3 ayınız kalmış daha hiçbirşey yapmaya başlamamış,2 aile karşı karşıya oturup konuşmamışsınız bile. Şimdiden yolun yarısına gelmiş olmanız lazımdı.
Gerek sözlünüzün gerek ailesinin tutumu ne ailenizi ne de sizi sallamadıklarını gösteriyor. Sözlünüz nasılsa kızı aldık,nasılsa hallederiz diye yayılmış da olabilir fakat ailenin sizde gönlü olmadığı kesin gibi. Evlendikten sonra boşanmak mı istersin yoksa yol yakınken bırakmak mı? Seçimini sen yap,böyle sorumsuz insanlarla yola çıkma derim.
Aynen öyle durumu tam anlamıyla ozetlemissiniz bi arkadaşım da benle aynı anda sözlendi mesela onlar düğün salonu ve nikah tarihini bile aldılar eşya da biz daha hiçbir şey yapmadık
Ömrünü yer bu senin bence ayrıl. Kendini tüketme
Simdiden yedi bitirdi bile bu şekilde gidemez asla ne deseniz hepiniz o kadar haklısınız ki
L lonelinessyk yanlış mı okudum? Üniversiteyi kazandığınız halde sözlünüz okumanızı istemediği için okumadınız, çalışmanızı istemiyor diye çalışmıyor musunuz?

Anneniz yaşında kadınım benden size anne tavsiyesi aşkından ölüyor da olsanız bir erkek için okumaktan çalışmaktan vazgeçmeyin, hayatınızı etkileyecek bu tip kararlar için erkeklere taviz vermeyin lütfen, üniversite sınavlarına girmek için başvurun, 12 Şubat'ta başvurular başlıyor sanırım, aynı zamanda kendinize iş bulun çalışın, okuyup meslek sahibi olmazsanız, kendi paranızı kazanmazsanız sözlünüz gibi biriyle evliliğiniz halinde evde oturur kocam para bırakacak mı? Bebeğime bez alamıyorum, evde ağza atılacak birşey yok ama eşimin umuru değil dertleriyle boğuşursunuz, evlenin veya evlenmeyin orası sizin vereceğiniz bir karar ama evlenseniz dahi bir çalışma hayatınız olsun, sizden yaşça büyük evli ablalarınızın siteye açtığı konuları okuyun, eşi için işi bırakanların, okumayan, çalışmayan kadınların çoğu çok pişman.
Ne deseniz hepiniz öyle haklısınız ki bana yol gösterdiniz allah razı olsun hepinizden kendi anneme bu kadar detaylı anlatamıyordum vereceği sert tepkilerden dolayi ama siz önüme ışık tuttunuz çok sağolun
Bbj isimli üyenin eşim çalışmıyor konusu var bir okumanı tavsiye ederim.
Hemen bakayim
Yolun başındasın dön derim.Çabalamayan gezip tozmayı ihmal etmeyen adamdan bi cacık olmaz sonra çok ahh vahh edersin de eskiye dönemezsin işte
Evet is işten geçmiş olur haklısınız
şu zamanda iş bulmak gerçekten çok zor .
ama ailesi konusunda babana hak verdim sorumsuzlar ve kendi keyiflerince hareket edecek insanlar izlenimini verdi bana . şu telefon kapatma konusu da saçma bu dönemde kimse telefonunu kapatmıyor sözlün neden kapatıyor ?
son olarak anne babanın söylediklerini de dikkate al senin göremediklerini görüyorlardır onlar
Aynen öyle büyükler daha çok anlıyor farkında oluyor da bende eve çok bahsetmiyorum biz aramzda çözer hallederiz diye de bu da olmadı
Tembel erkek buyuk zorluk emin ol
Hemde nasıl
Eşim tembel çalışmıyorDiye konu açmak istemiyorsan ayrıl
Allah korusun cidden
Bu zamanda İş bulmakta zor ki :/
3 gundur arka arkaya Muhendisi ayri Ögretmeni ayri iki gencecik fidan intihar etti.

Eşim.normalde Tarih ogretmeni, atanma olmadigi icin Polis oldu.

Bu durum butun ozel.sektorlerde de war. Suan bir cok buyuk firmalar iflas ettii.

Evet sizde haklisinz 5 ay olmus keske bulsaymis ama, belkide gercekten ariyor bulamiyor.

Aileside ariyabilir tabiki de oda yanlis 5 aydir arasin cagirsin, araya mesafe girmesin.

Sen yuz yuze bir guzelce konuş sozlunce, olmazsa baktin olmuor Ayrilirsin, bu zamanlar birbirini tanima zamanları, ilerde daha çok mutsuz olcagina, suan uzulursun, hayirlisi olsun hakkinizda :KK43:
Karşıma alıyorum insan gibi konuşuyoruz daha dikkat edicem bakıyorum yok adam akıllı bi yer felan deyip konuşuyor en son yılbaşından sonra kesin gireceğim demişti hala girmedi kaç gündür de konuşmuyoruz bugün yolda yürürken gördüm o beni görmedi arkadaşlarıyla birlikle arabada geziyorlardi ben daha ne diyeyim böyle bi kapasitesiz bir insan evladına sinir hastası oldum
Yol yakinken ayril gezme tozmalar evliykende yapar seni dinlemiyosa ve is aramiyosa bak cidden diyorum babana hak verdim zaten sende gercegi gör onda kusuru gördügün neler var sana yardimci olalim körkötük asik olurken is isten gecmis oluyor sonra evlendiysen bosan bosanabilirsen cok zor bosanmak ama evlenmek kolay, cok iyi düsün.. adamin söyledigi söz verdikleri tutuyor mu? Dikkat et buna, babanla basbasa konus acikca herseyi erkekler daha iyi anlar ki babalar bile kiz evlatlarinin üzülmesine gelemez
Babam biraz sert bir yapıya sahip onla bu konuları konuşamam rahat annem de sert çıkış yapar zaten onları buna zor ikna ettim sizin söyledikleriniz gözümü daha çok açtı gerçeği daha iyi görebiliyorum
Ailesinin de maddi durumu iyi degilse nasil nisan dugun tarihi versinler. Burada zaten nisanliniz ise girmedigi surece sizin de acele etmemeniz gerekir. Iyi bir is bulana kadar evlenmeyin zaten bence
Yok is bulmadan asla istemiyorum zaten bu gidisle de bizden Bir şey olmayacak annesi babası emekli ama ailesini geçtim kendisinin bir şeylere çabalamasi lazimken oda yok hayırlısı olsun
Bu adam neden boyle biliyormusunuz?
Okuma demis okumamissiniz.
Calisma demis calismamissiniz.
Sizi kendisine mecbur birakmis.
Simdi nasilsa bu bana mecbur ben ne zaman istersem o zaman olur kafasinda.
Yol yakinken bu sevdadan vazgecin.
Vazgeçmeye çalışıyorum artık kafam da bazı şeyleri bitirmeye çalışıyorum
Bile bile lades deyip başını yakma derim.Ailenle konuş eminim onlarda istemiyor.Daha simdiden telefonu kapatıp gece gündüz gezip tozuyor.Huylu huyundan vazgeçmez.
Aileme desem direk anında bitirtir bana ama çokta soylemleri olur onlar ilk başta istemiyordu çünkü bu duruma düşürdü ya bizi ne diyeyim
Adam olmayı becerememiş insanlarla evlenmeyin. Evlenince de afedersiniz ama daha da cozutuyorlar. Boşanmıs biri olarak tavsiyemdir. Evlenip üzerine cocuk yaparsan bu günlerde neden birakmamisim diye dizlerine vurursun.
Simdiden bile keşke sozlenmeseydim diyorum o zamanlar da da kesin böyle derim
Nasiip kısmet diye avunuyor ama bir şeyler yapmıyorsa hiç de çaresiz değilsin.
Aç avcunu diyeceksin,alacaksın parmağındaki yüzügü avcuna bırakıp hadi eyvallah yolun açık olsun diyeceksin.
İşte bu kadar basit.
Bi yüz yüze gelsek yüzüğü teslim edecegim
Sana bir abla tavsiyesi sakın bu adamla evlenme
Dimi güzel ablam bundan ne koca ne baba olur
Tamamen geri çekilin. Tripli değil ama mesafeli olun. Sizi istiyorsa sizin için bir şeyler yapması gerektiğini ona sözlerinizle değil davranışlarınızla anlatın. Şu an siz darladıkça, kaybetme korkusu yok nasıl olsa, sallıyor. Sizin için bir şeyler yapmazsa, elini taşın altına koymazsa sizi kaybedeceğini bilmeli. Ama bu blöf değil, gerçekten öyle olmalı. Bu şekilde davranan insanla hayat mı geçer? Siz böyle bir hayat mı istiyorsunuz? Nişanlılık, sözlülük insanların birbirini tanıması için fırsat, evliliğin demosu. Şu an ne yaşıyorsanız gelecekte benzer şeyler olacak. Kararınızı ona göre vermelisiniz.
O kadar bunaldım ki yüzüğü yüz yüze geldiğimiz de vermeyi düşünüyordum direk ne yapacak bakalım diye
bu zamanda iş bulmak kolay değil
baban neden bu kadar sıkboğaz ediyor
yaslarınız kaç
neden sözlün doğru düzgün bir işe girmeden önce nişanlandın?

ailesi aramıyor davet etmıyor demıssın
merak etme tüm erkek aileleri böyle
Çünkü kendisi ben hertürlü ise girerim boş kalmam sözleriyle beni ikna etti babamın darlama sebebi oğlan neden işsiz hala aramiyor bu dünürler neden bizle iletisime geçmiyor etmiyor
Bence sende ilgisiz davran ve uzaklaş aklını başına almadan da hiç oralı olma bu şekilde ne düğünü?Emin ol artık maddiyat herşeyden önce gelir.Kendini yıpratmak istemiyorsan uzak durmalısın.
Konuşmuyoruz da zaten ne arıyor ne yazıyor onunda işine böyle geliyor demek ki
4 senedir
kaç defa ne kadar sürelik işe girdi
adam sorumsuz gibi niye evlilik yoluna girdiniz
ailenizi sürekli öne sürmeniz adamın ailenize kin beslemesine sebep olur
sürekli ailem şöyle dedi babam soruyor vs. diye konuşmayın kendi fikriniz gibi konuşun
Beni ikna etti çalışıcam edicem boşta kalmam etmem diye ben kendi fikirlerimi ilk başta her zaman direk getirdim ailemi ilk zamanlar demedim kırılır diye baktım benim dediklerimi ciddiye almıyor değişiklik yok artık ailemin de dediklerini diyeyim de belki anlar ciddiyeti dedim tartıştık ettik sonuç bu konuşmuyoruz 3 4 gündür
Aynı fikirdeyim,hele bir de çocuk olsun,defol git kapı orda der,çünki bilir ki gitmesi daha zordur...
Allah kimseyi düşürmesin bu duruma
Haklısın,kıyamam filan deme,yarın sen çocuğunun yüzüne bakarak ağlarken o yine kapıyı çarpıp arkadaşlarına gidecek,gerekçesi de,bana huzur vermiyorsun,ondan gidiyorum,suçlu sensin,kadın olsaydın da evde tutsaydın olacak.
Nasıl da illet bi durum allah göstermesin

Back
X