• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

İyide ortada para pul yokken nisan nasil olucak cocuk henuz iş bile aradıgı meçhul ?? Sizde kız tarafı olarak biraz agırdan alın aceleye getirmeyin soonucta sözlüsünüz kızı hemen verelim gitsin yapmayin.. anlayıslı olun canm cocukta para yok bu işler hepsi parayla...

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
Koşarak uzaklaş .bir cacık olmaz o adamdan

Öyle şey mi olur bildiğin oyalıyor işi olmayan adamdan iş çıkmaz erkek bir şekilde çalışmalı iki çocukla ortada kalıp rezil olacağına evlenme derim ayrıl gitsin zor ama belki söylemesi doğrusu bu

Evlenseniz bile bir süre sonra maddiyat yüzünden kavgalar çıkmaya başlar, sonra boşanıyorum diye konu açarsınız.Gerek yok böyle bir maceraya diğer üyelerinde dediği gibi yol yakınken vazgecin

Bi tavsiye verecek yok mu hiç ?
Olmaz mi evlenirsin hop çocuk olur.
Eşin bekar hayatına devam eder kayinbaba eline mahkum olursunuz eşin çalışmaz evde kavga gürültü hatta şiddet başlar.
Evlendiğine pişman olursun kafanı taşlara vurursun ama artık çok geçtir.
Ailenin yanına da gidemezsin biz sana demiştik kızım derler sonra hop ikinci çocuk.
Sonra sen sinir hastası olursun.
Yaşını bilmiyorum ama abla tavsiyesi yazdıklarımı iyi oku kabul ediyorsan devam et.

Yani herkes burada adamı kötülemiş işsiz diye. Bu zamanda kolay mı iş bulmak 5 ay nedir ki? Herkes demiş isteyene iş var garsonluk da yapar pazarcılık da. Hiçbir iş veren 2 ay garsonluk yapacak biri için masraf yapıp işe almaz. Kaldı ki bir siz misiniz sırf kendi alanında iş bulabilmek için işsiz olan? Madem iş bulmak kolay, madem evlenmek için para lazım neden konu sahibi iş aramıyorsun? Sen çalış, kocan evine baksın? Ben sevdiğimi evlenmeyi seçtim demek kolay. Ana babayla çeyiz hazırlamak keyifli. Napsın çocuk kimse ona iş vermiyor diye karalar mı bağlasın? Eyvallah 4 sene birini tanımak ve evlenmek için epeyce yeterli bir zaman da yaşlar çok küçük. Biraz empati, biraz sabır, şimdi en çok desteğe ihtiyacı olduğu zamanda çocuğun üstüne gidiyorsun gibi geliyor bana.

NOT: Annemle babam evlendiklerinde lise mezunu annem yurtdışında çalışıyordu babam üniversite okuyordu. 6 sene eve annem bakarken babamsa iş kurmaya çalıştı.

Kalkıp burda evlenmeyi seçtim ben deme evlenmeyi seçmek evde oturup çeyiz hazırlayıp gelip oğlanın seni evden almasını beklemek değil sen de fedakarlık yapacaksın o da.

Son düzenleme:
Ben 22 o 24 calismiyorum uni kazanmistim gidecektim sevdigim insan icin gitmedim onunla yuva kurmayi tercih edip her seyden elimi ayagimi cektim aptallik ettim boyle diyeceksiniz biliyorum hislerime yenik dustum

Hangi para ile yuva kuracaktin pardon? Yani herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil, ama kendi ayaklarin üzerine durmali.

Bu konuda sende, sözlünden farkin yok. Ikinizde olgun değilsiniz. Evliliğin sorumluluğu için hazir değilsiniz. Daha kendinizi geçindiremiyorsunuz, yani birak evi.

En iyisi ayrilman ve kendince bir plan yapman. Bu üniversiteye gitmek olur, kpss'ye girmek olur. Yani ilk önce kendini kurtar. 16 yasindan beri ayni kisi ile berabersin. Biraz bagimsiz ol. Zaten 16 yasinda, tüm ömürünü gecircegin kişiyi bulma ihtimalin çok küçük.

Şu an sözlüsünüz, kolayca ben vazgeçtim deme şansınızın olduğunu iki tarafın ailesi de biliyor. Yarın evli olacaksınız, kolay kolay ben bosaniyorum deme sansınızın olmayacağını yine iki taraf da biliyor olacak.

Sizin bu işten cayma ihtimalinizi bile bile sözlünüz kaybetme korkusu yaşamadan bu kadar gayretsiz ise evlenip sizi garantilediginde kendinizi çok daha beter bir durumda bulursunuz. Sözlünüzün ailesi cayma ihtimaliniz olduğunu bile bile ailenize karşı bir çaya davet etme sorumluluğunu bile getirmiyorsa evlendikten sonra ailenizin hiç sayılmama ihtimali yüksek gorunuyor bana.

Sözlünüz şu an sizin ve ailenizin iş bul demesine terslenerek karşılık veriyor ama hiçbir iş başvurusu yapmıyor. Evlendiginizde tek başına kalacaksınız, babam şöyle diyor diyemeyeceksiniz, annen baban ne karışır diyecek çünkü muhtemelen. Şimdi calismadigi için oglunu suçlayan kayınvalide evlendikten sonra oglunun üstüne gittiğinizi düşünüp ailenizin iç islerine karışmaya calisabilir. Daha iş başvurusu yapmaya zahmet edemeyecek kadar evliliğin ciddiyetini kavramamis bir erkek annesine sen karışma diyemez. Bana bu adam evlendikten sonra anne babasinin güdümünde, evinin sorumlulugunu almayan, çoluk cocugunu kimin doyurdugunu umursamayan ama sorsan adamın hası oldugunu söyleyen bir tanidigimi animsatti.

Bunlari burada okuduğum konulardan ve kendi cevremde yakinen gördüğüm orneklerden yola çıkarak söylüyorum. Belki hicbiri olmaz belki hepsini yaşarsınız. Fakat hayat bu denli büyük risk alip kumar oynamaya degmeyecek kadar kısa. Ben olsam gerçekten evlenmezdim.

4 yıllık ilişkide evlilik düşünen insan ve ailesi hazırlıklarını bitirmiş olmalıydı.
4 ay sonra o kadar masrafın altından nasıl kalkacaklar?

Maddi durumları el vermiyorsa dünürler bir araya gelir konuşur.
Gerekirse 2 sene sonra düğün yapılır.

Kaçması evlilik istemediğini düşündürdü bana.

Bu devirde böyle genç kızlar görmek beni üzüyor. Senin okumamak ya da çalışmamak için bahanen ne? Gencecik insansın, sırf cinsiyeti dolayısıyla seni geçindirmeye mecburmuş gibi başka bir genç insanın üstüne yükleneceğine kendi ayaklarının üstünde durmayı denememek için bahanen ne? Kız olman mı? Sonra neden gelişemiyoruz neden ilerleyemiyoruz. Yazık günah.

Genel olarak bir işsizlik sorunu var ama evlenmek isteyen erişkin bir birey gerekirse sırtında taş taşır azimli ve kararlı olduğunu gösterir, kaldı ki ailesi bile iş buluyormuş görüşmeye gitmiyormuş, olmaz böyle, bir kız annesi olarak ailenizi de anlıyorum, herkes önce kendi evladı için kaygılanır, aileniz damatlarının azmettiğini çabaladığını görmek istiyor, hiçbir çaba olmayınca kimse gel evladım hazıra kon, mis gibi delikanlısın biz damadımıza bakarız demez, aradığı halde iş bulamıyorsa da gelir ailenize babanıza durumu izah eder, mahcubiyetini gösterir, aileniz de en azından çocuk uğraşıyor ama iş bulamıyor der, böylece arada güven sorunu da olmaz.
Aynen öyle bencede olmasi gereken bu bari annesi arasa annemi durum boyle boyle deseler bi benim ailemle iletisime gecseler ona da raziyim ama yok bana dese kadin bari kizim durumu biliyorsun sizi de cagiramiyoruz filan ne bileyim hic iletisim kurduklari yok benimki limon dahi satsa taşı sıksa suyunu cikarsa ben hepsinede raziyim ama çalışma hevesi azim yok onda farkindayim madem bu şekilde yapacaktida niye geldi sözlendi benle de beni bu sıkıntıya soktu çözemiyorum
Belki gerçekten iş bulamıyordur demeye gelmiştim ama adama iş bulmuşlar görüşmeye gitmemiş. Pek çalışma heveslisi gibi gözükmüyor.

İşsiz olduğumdan dolayı böyle konulara girip işsizleri savunuyorum ama sizinkini savunamadım. Yine de üstüne fazla gidiyorsunuz. Ailenizin baskısını sözlünüze aynen yansıtmayın. “İş aramıyorsun, çabalamıyorsun, kenara para at, düğüne az kaldı, böyle giderse bu iş biter” tarzında konuşmak yerine daha yapıcı olmanız gerek. Biraz daha zaman verin zaten aceleniz yok evlenmek için. Tembelliğinden çalışmadığına emin olunca ayrılırsınız kafanızda soru işareti kalmaz.

Başkası için üniversiteden vazgeçmenize de çok üzüldüm.
Canım 5 ay az bi zaman mı düğün birde yaza olacak denirken millet senelerce para biriktiriyo da düğündü evdi zor yapıyorlarda benim ki bu işsiz kenarda parasi olmamasina rağmen yaza surda 5 6 ay kaldi o kadar ayda nasil yapacak ki
Sorun isinin olmamasi degil. Is bulsa da sizin evliliginiz yurumez. Adam da evliligi yurutucek kapasite yok.
Aile de onemli evlilikte. Karsi taraf vurdum duymaz. Belliki bu evliligi cok onemsemiyorlar. Olmasa da olur gozuyle bakiyorlar. Evlilikte her ne kadsr iki kisi atsa da imzayi aslinda aileler evlenir.
Sizin sorununuz sadece sozlunun isi olmamasi degil. Ailen hakli. Yok yakinken bitirmen hayrina.
Aynen sorunda işte var ama sadece işle kalmiyo olay birden fazla sorunumuz var sonumuz hayrola
Benim eşim de nişanlılık döneminde 1.5 ay kadar işsiz kalmıştı. O benden çok strese girmişti. Heryere cv bırakıp araştırmaya devam etmisti bu süreçte. Çabalarının sonucunda da girdiği işyerini her nekadar sevemese de bırakmamıştı para lazım düğüne az kaldı diyerek.. çok şükür şimdi hala o işyerinde ve çok memnun... şunu da belirteyim; eşime iş arama sürecinde ben hiç baskı yapmadım,hep destek olduğumu hissettirdim. Kaygılarını hafifletecek konuşmalarda bulundum sürekli. 'Herşeyimizin tam olması şart değil zamanla tamamlarız bazı eksiklerimizi de.. dert etme sen bunları..' tarzı cümleler kurdum. Eşim de bu davranışımdan destek alıp daha umutlu düşünmeye başladı..
diyeceğim o ki, sözlünüzde gerçekten çaba yok,sanırım istek de yok. İş aramayıp da arkadaşlarıyla gezmekten bile suçluluk duymuyor gayet rahat. Pek evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek olgunlukta değil henüz. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..
Inşallah sağol canım dedigin gibi senin eşin gibi yapsa azim etse çabalasa bende görsem destek çıkarım tabikide ama oda yok basvuru yaptigi yok iş kovaladigi yok cok zoruma gidiyo artik ailem bi yandan onun bu halleri bi yandan cok arada kaldim

Bence sözlünüzün ailesi sizi istemiyor.
Olabilir mi ama hep beni sevdiklerini beğendiklerini dile getirirler hanim hanimcik kizsin derler acaba yuzume mi gulup arkamdan da istemiyorlar
İş bulmak hiç de kolay değil.isi olmayan erkekle de nişanlanmak doğru değil.sözlunuz normalde tembel mıdır? Orasını bilmem ama..
ailenizi en azından bir çaya davet etmemeleri hos değil.aileniz tüm ceyizinizi almış sagolsunlsr.karsi ailenin ekonomik durumu nasıl? Eğer iyi değilse sozlunuz çalışmadan ev eşyası vs alınamaz.
Bazen olmayınca olmuyor zorlamamak lazım.
Siz boşuna cirpinmayin.sadece gozlemleyin.duzelmiyorsa ayrilin
Bende boşa kürek hiç cekmek istemiyorum anneside babasida emekliler ve dediginiz gibi duzelmezse de bitecek
Ablam bu şekilde, işsiz bir adamla evlendi.
Ailem iş her zaman olur, mesleği var dedi önemsemedi ve o adam 2 sene çalışmadı gezdi tozdu, sonuç boşandı.
Ben çok çalışkan ama 1 senedir işsiz, aylak aylak gezen bir adamla evliyim, boşanmak için bin tane sebebim arasında işsizliği ilk sıradadır.
Sonuç, yaşayıp göreceğiz.

Yani bir adamın işinin olmaması ayrı bir durum, işsizken aylak aylak gezip keyif yapması ise kaçınılmaz sondur.
Siz neyse ki sözlüsünüz, atarsınız yüzüğü biter.
Tek iyi yönden de bu evli degiliz en fazla yuzuk atilir evet ve 7 24 arkadaslariyla geziyor tozuyor iş arayip azim etmiyo birde benide ihmal ediyo arkadaslariyla gezip tozdugundan hicbir sekilde elle tutulur yanı kalmadi bu işin
Sizi üzmek istemem ama burdan bakınca öyle görünüyo
O zaman ne yüzle geldiler istediler yuzuk takip soz yaptilar her sey saka gibi geliyor artik
Allah yüzüne bakmış. Sen at bunu sırtından git bir temiz üniversite oku meslek sahibi ol. Kimsenin getireceği 3 kuruşa bakmazsın. Eğer o da adam olur gelirse yine birleşirsiniz.
Omuzlarıma bi yük olmaktan başka bir işe yaramıyo artık hayirlisi hakkimizda neyse o olsun bakalim
Ailesi çocuk işe girmeden nişan tarihi nasıl verecek babanızdan azar işitmek işin eve gelecek halleri yok herhalde
Söz için aceleci davranmışsınız sanki hazır işi varken sözlenelim gibisinden o da elinizde patlamış resmen.
Ama asıl düşündürücü olan sözlünün umursamaz tavırları o olmamış
O acale etti söz için yapalim yapalim diye oldu sonra her şey elimde patladi o keyfinde gezmesinde tozmasinda her seyi dusunen kafaya takan benim umursamiyo dediklerimi ama deyince de ne alakasi var deyip inkar ediyo
Biz eşimle tanıştığımızda ben 22, o 24 yaşındaydı. O zaman part time çalışıyordu ama zaten sevgiliydik önemsemedim. Sonra işinde terfi aldı maaşı çok iyi oldu ona rağmen bana evlilik demedi. Konusu açılsa da devlet işi olsun diye bekledi. Tam 29 yaşında devlet memuru oldu ve biz hemen evlendik. Bu esnada sadece annemle tanıştırdım. Aradaki beş yılda onlarca şehir gezdik. Kendisi gezdi arkadaşlarıyla. Yurt dışına tatile gitti. Ben üniversiteye yeniden başlayıp bitirdim. Bana geldiğinde gerçekten evliliğe hazırdı artık. İyi ki o zamanlar bir aptallık edip evlenmemişiz. Şimdiki haliyle 24 yaşını kıyaslayınca aradaki farkı görüyorum. O zamanlar bir çocuk varmış karşımda. Evlenseydik kesin boşanırdık.

Bence acele etme. O iş bulsa da acele etme. İş bulamıyorsa hatta hadi sınava girip üniversite okuyalım deyin. Beraber okuyun. O okumazsa sen oku. Neden göz göre göre hayatını karartacaksın.
Aptallik ediyorum bende farkindayim yada cahillik her ne denirse adina ilk once okuyup meslegimi elime alip sonra evlilik dusunmem gerekirdi ben hizli davrandim maalesef gene okur ederim duzeltirim belki bazi seyleri ama olan oldu iste bir kere de şu yasadigim durum duzelsin istiyorum ama oda olmayacak gibi
Durumunuz tam iki çıplak bir hamama yakışır olmuş. Öncelikle genç bir insan olarak ya okuman ya çalışman lazım. Sevgili yüzünden okumamak nedir? Sen bir iş bul, iyi kötü bakmadan. Belki sözlün de utanıp çalışmaya başlar. Sen de ne olursa olsun çalış bu devirde tek maaşla geçinilmez. Sözlünden ayrılsan da çalışmayı bırakma. 22 yaşında genç insanın evde oturması garip bence...
Haklisiniz onda utanma olsaydi sozlendigi halde gider calisirdi caba sarfederdi yazik acinacak haldeyim hayatimi mahvettim
Allah yardımcın olsun.
Sorumluluk sahibi degilse ayrıl başta uzulsen de sonra iyi ki ayrılmışım dersin.
Sorumluluk sahibi olmayan bir insanla gercekten olmazmis bende yasayip ogrendim anladim artık
Farkında mısın son zamanlarda erkeklerde çalışmama modası başladı.mesleğine göre hemen iş bulamaz ama gününü gün edip gezmesi de hoş değil. Bir çabası olması gerek.sözlünüz gerçekten sizinle evlenmek istiyorsa sorumluluk sahibi bir adam olduğunu kanıtlar mesleğiyle ilgili alt pozisyonda da olsa işe başlar doğrusu bu.sözlünüz bende iki izlenim uyandırdı: bir sorumsuz bir adam, iki sizinle evlenmek istemiyor bu yüzden iş konusunda acelesi yok. bak sana bir örnek vereyim: iş için bir adamı 3 yıl bekledim ve bu sebepten ayrıldım.3 yıl bitti, 4 yıl bitti ama adam hala çalışmıyor .size diyeceğim iyi düşünün öyle karar verin.
inceldigi yerden kopacak artık evlilik için can atan kendisiydi hâlâ da hep derdim yuzune vururdum iş güc yok girmeye niyetin yok evlilik diyosun acikinca parasizliktan ne yapicaz duvarlarimi kemiricez derdim

İyide ortada para pul yokken nisan nasil olucak cocuk henuz iş bile aradıgı meçhul ?? Sizde kız tarafı olarak biraz agırdan alın aceleye getirmeyin soonucta sözlüsünüz kızı hemen verelim gitsin yapmayin.. anlayıslı olun canm cocukta para yok bu işler hepsi parayla...
Zaten ailemde beni verme meraklisi degil sonucta olan oldu karsi tarafin ailesinden yakinlik bekliyorlar para pul yokken bir sey olmayacaginin herkes farkinda ki bende ona karsi surekli dile getirip durdum
Ailen hakli. Sanki zorla kiz veriyorlar. Nisan yapmadan dön bu hatadan
Aynen oyle sonuc komple bitecek galiba durum boyle gosteriyo
Koşarak uzaklaş .bir cacık olmaz o adamdan
Dimi harbiden olmaz olmayacakta
Öyle şey mi olur bildiğin oyalıyor işi olmayan adamdan iş çıkmaz erkek bir şekilde çalışmalı iki çocukla ortada kalıp rezil olacağına evlenme derim ayrıl gitsin zor ama belki söylemesi doğrusu bu
Ne kadar zor bir karar olsa da doğrusunu yapmam gerek simdiden boyleyse evlenince 10 katı olur
Bence öyle bir aileyi akraba ve böyle bir adamı kendinize eş etmeyin. Ben olsam kesinlikle yol yakınken ayrılırdım.
Mantıgımla bi hareket edebilsem komple silip atacagimda kalbime hislerime yenik düsüyorum kiyamiyorum bazen ama karsi taraf cokta guzel kıyıyo
Evlenseniz bile bir süre sonra maddiyat yüzünden kavgalar çıkmaya başlar, sonra boşanıyorum diye konu açarsınız.Gerek yok böyle bir maceraya diğer üyelerinde dediği gibi yol yakınken vazgecin
Aynen öyle herkeste ayni şeyi diyor ki bende kendime diyorum ileride bosanacagima simdi bitsin daha iyi
Olmaz mi evlenirsin hop çocuk olur.
Eşin bekar hayatına devam eder kayinbaba eline mahkum olursunuz eşin çalışmaz evde kavga gürültü hatta şiddet başlar.
Evlendiğine pişman olursun kafanı taşlara vurursun ama artık çok geçtir.
Ailenin yanına da gidemezsin biz sana demiştik kızım derler sonra hop ikinci çocuk.
Sonra sen sinir hastası olursun.
Yaşını bilmiyorum ama abla tavsiyesi yazdıklarımı iyi oku kabul ediyorsan devam et.
Kim kabul eder ki bende bunlari ve sizinde dediginiz gibi dusunuyorum o durumada dusmemek icin cabaliyorum ama yol yakinken de bitmesi gerek galiba onu goruyorum farkindayim
Yani herkes burada adamı kötülemiş işsiz diye. Bu zamanda kolay mı iş bulmak 5 ay nedir ki? Herkes demiş isteyene iş var garsonluk da yapar pazarcılık da. Hiçbir iş veren 2 ay garsonluk yapacak biri için masraf yapıp işe almaz. Kaldı ki bir siz misiniz sırf kendi alanında iş bulabilmek için işsiz olan? Madem iş bulmak kolay, madem evlenmek için para lazım neden konu sahibi iş aramıyorsun? Sen çalış, kocan evine baksın? Ben sevdiğimi evlenmeyi seçtim demek kolay. Ana babayla çeyiz hazırlamak keyifli. Napsın çocuk kimse ona iş vermiyor diye karalar mı bağlasın? Eyvallah 4 sene birini tanımak ve evlenmek için epeyce yeterli bir zaman da yaşlar çok küçük. Biraz empati, biraz sabır, şimdi en çok desteğe ihtiyacı olduğu zamanda çocuğun üstüne gidiyorsun gibi geliyor bana.

NOT: Annemle babam evlendiklerinde lise mezunu annem yurtdışında çalışıyordu babam üniversite okuyordu. 6 sene eve annem bakarken babamsa iş kurmaya çalıştı.

Kalkıp burda evlenmeyi seçtim ben deme evlenmeyi seçmek evde oturup çeyiz hazırlayıp gelip oğlanın seni evden almasını beklemek değil sen de fedakarlık yapacaksın o da.
Canim konuyu pek iyi okumadin sen galiba benimkinde iş arama yok azim yok bir yere başvurdugu da yok eğer adam arasa etse ben neden destek cikmayayim yahu adam iş aramiyo kankalariyla arkadaslariyla geziyo anca anlatabildim mi yoksa haklisiniz dediklerinizde ama iş aramiyoor
Hangi para ile yuva kuracaktin pardon? Yani herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil, ama kendi ayaklarin üzerine durmali.

Bu konuda sende, sözlünden farkin yok. Ikinizde olgun değilsiniz. Evliliğin sorumluluğu için hazir değilsiniz. Daha kendinizi geçindiremiyorsunuz, yani birak evi.

En iyisi ayrilman ve kendince bir plan yapman. Bu üniversiteye gitmek olur, kpss'ye girmek olur. Yani ilk önce kendini kurtar. 16 yasindan beri ayni kisi ile berabersin. Biraz bagimsiz ol. Zaten 16 yasinda, tüm ömürünü gecircegin kişiyi bulma ihtimalin çok küçük.
Beni bu duruma sürükleyen okutmayan işe de girmene gerek yok her seyi ben ayarlicam ustesinden gelicez diyen de o bende kendimden ödün verdim parasiz bu hayatta bir şey olmuyo hadi ben şuan calisiyorum diyelim ee onun durumu ortada habire adam arkadaslariyla gezme derdinde benim tek calismamla mi olacak iş mi bu

Bende durum degerlendirmesi yapmaya calisiyorum ama karsimdaki hemen benle tartismaya giriyo ben cok mu memnunum bu durumdan deyip sesini yukseltiyo
Ablacım sana karsı mahcup olacagına ezilecegine seni ezmeye calısıyor. Aleynanın şarkıda söylediği gibi ‘gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez’. Daha sonra başını duvarlara vurmak istemiyorsan ve hazır bahanen de varken bitir bu işi. Sonra üzüleceğine şimdi üzül. Net.

Mantıgımla bi hareket edebilsem komple silip atacagimda kalbime hislerime yenik düsüyorum kiyamiyorum bazen ama karsi taraf cokta guzel kıyıyo
Üzgünüm sadece hislerenizle hareket ederseniz çok pişman olur üzülürsünüz ve keşke üzülecek tek siz olsanız o güzelim ailenizide üzüntüden kahredersiniz ilerde.

Şu an sözlüsünüz, kolayca ben vazgeçtim deme şansınızın olduğunu iki tarafın ailesi de biliyor. Yarın evli olacaksınız, kolay kolay ben bosaniyorum deme sansınızın olmayacağını yine iki taraf da biliyor olacak.

Sizin bu işten cayma ihtimalinizi bile bile sözlünüz kaybetme korkusu yaşamadan bu kadar gayretsiz ise evlenip sizi garantilediginde kendinizi çok daha beter bir durumda bulursunuz. Sözlünüzün ailesi cayma ihtimaliniz olduğunu bile bile ailenize karşı bir çaya davet etme sorumluluğunu bile getirmiyorsa evlendikten sonra ailenizin hiç sayılmama ihtimali yüksek gorunuyor bana.

Sözlünüz şu an sizin ve ailenizin iş bul demesine terslenerek karşılık veriyor ama hiçbir iş başvurusu yapmıyor. Evlendiginizde tek başına kalacaksınız, babam şöyle diyor diyemeyeceksiniz, annen baban ne karışır diyecek çünkü muhtemelen. Şimdi calismadigi için oglunu suçlayan kayınvalide evlendikten sonra oglunun üstüne gittiğinizi düşünüp ailenizin iç islerine karışmaya calisabilir. Daha iş başvurusu yapmaya zahmet edemeyecek kadar evliliğin ciddiyetini kavramamis bir erkek annesine sen karışma diyemez. Bana bu adam evlendikten sonra anne babasinin güdümünde, evinin sorumlulugunu almayan, çoluk cocugunu kimin doyurdugunu umursamayan ama sorsan adamın hası oldugunu söyleyen bir tanidigimi animsatti.

Bunlari burada okuduğum konulardan ve kendi cevremde yakinen gördüğüm orneklerden yola çıkarak söylüyorum. Belki hicbiri olmaz belki hepsini yaşarsınız. Fakat hayat bu denli büyük risk alip kumar oynamaya degmeyecek kadar kısa. Ben olsam gerçekten evlenmezdim.
O kadar dogru ve mantikli seyler demissiniz ki gercekten de haklisiniz ben boyle olmaz bitsin dedigimde neden inatla usteliyo bana anlayamiyorum giricem yakinda calisicam deyip beni neden umutlandirip oyaliyo onuda cozemiyorum ben hicbir yaptiginin elle tutulur bir yanı yok
4 yıllık ilişkide evlilik düşünen insan ve ailesi hazırlıklarını bitirmiş olmalıydı.
4 ay sonra o kadar masrafın altından nasıl kalkacaklar?

Maddi durumları el vermiyorsa dünürler bir araya gelir konuşur.
Gerekirse 2 sene sonra düğün yapılır.

Kaçması evlilik istemediğini düşündürdü bana.
Evlilik istemeyen adam affedersiniz de söz yapalim diye bi yerlerini yirtar ki onuda anlamiyorum ben bitsin dedigimde boyle olmaz dedigimde neden inatla yakinda giricem az daha sabır diye bana konusmalar yapar da beni umutlandirir anlamiyorum ben onu artik
Bu devirde böyle genç kızlar görmek beni üzüyor. Senin okumamak ya da çalışmamak için bahanen ne? Gencecik insansın, sırf cinsiyeti dolayısıyla seni geçindirmeye mecburmuş gibi başka bir genç insanın üstüne yükleneceğine kendi ayaklarının üstünde durmayı denememek için bahanen ne? Kız olman mı? Sonra neden gelişemiyoruz neden ilerleyemiyoruz. Yazık günah.
Ben işe girsem girerim calismaktan da gocunmam kacmam ben cinsiyet ayrimi yapmiyorum yanlis anlamayinda bi erkegin calismamasi daha cok göze batiyo bilirsiniz ki hele bu evlilik işlerinde
Sen neden okumayi calismayi istemiyorsun? Bu yasta evlilige kalkismak zaten hata
Ben istemedim diye bir şey yok ben uni kazandigim halde onun icin gitmedim okumadim burada da işe girip calismadim

Back
X