• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlümün davranışları çok çaresizim ?

O kadar dogru ve mantikli seyler demissiniz ki gercekten de haklisiniz ben boyle olmaz bitsin dedigimde neden inatla usteliyo bana anlayamiyorum giricem yakinda calisicam deyip beni neden umutlandirip oyaliyo onuda cozemiyorum ben hicbir yaptiginin elle tutulur bir yanı yok

Evlilik istemeyen adam affedersiniz de söz yapalim diye bi yerlerini yirtar ki onuda anlamiyorum ben bitsin dedigimde boyle olmaz dedigimde neden inatla yakinda giricem az daha sabır diye bana konusmalar yapar da beni umutlandirir anlamiyorum ben onu artik

Ben işe girsem girerim calismaktan da gocunmam kacmam ben cinsiyet ayrimi yapmiyorum yanlis anlamayinda bi erkegin calismamasi daha cok göze batiyo bilirsiniz ki hele bu evlilik işlerinde

Ben istemedim diye bir şey yok ben uni kazandigim halde onun icin gitmedim okumadim burada da işe girip calismadim
Çok çok büyük yanlış yapmışsınız.
Ne demek bir erkek için ünv gitmemek?
Sizi gerçekten seven erkek okumanız için ikna ederdi.
Yazık ediyorsunuz kendinize.

Sözlünüz lafta seviyor ama davranışları hep falsolu.

boyle olmaz dedigimde neden inatla yakinda giricem az daha sabır diye bana konusmalar yapar da beni umutlandirir anlamiyorum ben onu artik
Seni yorulmadan emek vermeden elde etmek istiyor tek açıklaması bu.. Ümit verici konusacak tabii yoksa cekip gideceğini biliyor. Kesin ayrılıcam desen terketsen kapında yatar kendini öldüreceğini söyler yeterki onu bırakma.. Hersey evlenene kadar sonra senle ilgisi alakası biter sorumsuz anlayışsız bi adamla kalakalırsın. Biz bu filmi çok izledik sonu belli ablacım sen daha izlemediğin için merak ediyosun acaba mutlu sonla biter mi diye ama üzgünüm..:işsiz:

Beni bu duruma sürükleyen okutmayan işe de girmene gerek yok her seyi ben ayarlicam ustesinden gelicez diyen de o bende kendimden ödün verdim parasiz bu hayatta bir şey olmuyo hadi ben şuan calisiyorum diyelim ee onun durumu ortada habire adam arkadaslariyla gezme derdinde benim tek calismamla mi olacak iş mi bu

Sadece senin calisman ilede olmaz, sadece onun calismasi ilede olmaz. Ikinizde olgun olmalisiniz, calisip, gayret göstermelisiniz. Ve kendini kandirma canim. Ödün felan vermedin. Okula gitmeme, calismama fikri seninde hosuna gidiyordu. Ancak gördügün gibi hayat öyle tozpembe degil. Birini bagimli olmak iyi birsey degil.

Daha 22 yasindasin, gec kalmadin yani. Üniversite sinavina gir, o ortami gör. Farkli insanlar ile tanis ve kendini gelistir. Arkadaslarin ile gez toz. Her zaman evlenip, cocugun olabilir, ama bu genclik zamanlarin geri gelmez.

Olabilir mi ama hep beni sevdiklerini beğendiklerini dile getirirler hanim hanimcik kizsin derler acaba yuzume mi gulup arkamdan da istemiyorlar

Bende boşa kürek hiç cekmek istemiyorum anneside babasida emekliler ve dediginiz gibi duzelmezse de bitecek

Tek iyi yönden de bu evli degiliz en fazla yuzuk atilir evet ve 7 24 arkadaslariyla geziyor tozuyor iş arayip azim etmiyo birde benide ihmal ediyo arkadaslariyla gezip tozdugundan hicbir sekilde elle tutulur yanı kalmadi bu işin

O zaman ne yüzle geldiler istediler yuzuk takip soz yaptilar her sey saka gibi geliyor artik

Omuzlarıma bi yük olmaktan başka bir işe yaramıyo artık hayirlisi hakkimizda neyse o olsun bakalim

O acale etti söz için yapalim yapalim diye oldu sonra her şey elimde patladi o keyfinde gezmesinde tozmasinda her seyi dusunen kafaya takan benim umursamiyo dediklerimi ama deyince de ne alakasi var deyip inkar ediyo

Aptallik ediyorum bende farkindayim yada cahillik her ne denirse adina ilk once okuyup meslegimi elime alip sonra evlilik dusunmem gerekirdi ben hizli davrandim maalesef gene okur ederim duzeltirim belki bazi seyleri ama olan oldu iste bir kere de şu yasadigim durum duzelsin istiyorum ama oda olmayacak gibi

Haklisiniz onda utanma olsaydi sozlendigi halde gider calisirdi caba sarfederdi yazik acinacak haldeyim hayatimi mahvettim

Sorumluluk sahibi olmayan bir insanla gercekten olmazmis bende yasayip ogrendim anladim artık
inceldigi yerden kopacak artık evlilik için can atan kendisiydi hâlâ da hep derdim yuzune vururdum iş güc yok girmeye niyetin yok evlilik diyosun acikinca parasizliktan ne yapicaz duvarlarimi kemiricez derdim
Yani bence istemiyorlar.
Kaç aydır sizi bir kere bile davet etmemişler. Hani gelin konuşalım,düğün ev nasıl olacak vs dememişler. Gönülleri olsa ya da seni isteyerek gelin alsalar çabalarlardı diye düşünüyorum,3 ayınız kalmış daha hiçbirşey yapmaya başlamamış,2 aile karşı karşıya oturup konuşmamışsınız bile. Şimdiden yolun yarısına gelmiş olmanız lazımdı.
Gerek sözlünüzün gerek ailesinin tutumu ne ailenizi ne de sizi sallamadıklarını gösteriyor. Sözlünüz nasılsa kızı aldık,nasılsa hallederiz diye yayılmış da olabilir fakat ailenin sizde gönlü olmadığı kesin gibi. Evlendikten sonra boşanmak mı istersin yoksa yol yakınken bırakmak mı? Seçimini sen yap,böyle sorumsuz insanlarla yola çıkma derim.

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
Ömrünü yer bu senin bence ayrıl. Kendini tüketme

L lonelinessyk yanlış mı okudum? Üniversiteyi kazandığınız halde sözlünüz okumanızı istemediği için okumadınız, çalışmanızı istemiyor diye çalışmıyor musunuz?

Anneniz yaşında kadınım benden size anne tavsiyesi aşkından ölüyor da olsanız bir erkek için okumaktan çalışmaktan vazgeçmeyin, hayatınızı etkileyecek bu tip kararlar için erkeklere taviz vermeyin lütfen, üniversite sınavlarına girmek için başvurun, 12 Şubat'ta başvurular başlıyor sanırım, aynı zamanda kendinize iş bulun çalışın, okuyup meslek sahibi olmazsanız, kendi paranızı kazanmazsanız sözlünüz gibi biriyle evliliğiniz halinde evde oturur kocam para bırakacak mı? Bebeğime bez alamıyorum, evde ağza atılacak birşey yok ama eşimin umuru değil dertleriyle boğuşursunuz, evlenin veya evlenmeyin orası sizin vereceğiniz bir karar ama evlenseniz dahi bir çalışma hayatınız olsun, sizden yaşça büyük evli ablalarınızın siteye açtığı konuları okuyun, eşi için işi bırakanların, okumayan, çalışmayan kadınların çoğu çok pişman.

Seviyorum ama gozum kor degil bende farkindayim artik maalesef

En son mesajdan tartistik gece ve yarinda yuzugunu gel al senden ne koca olur ne baba simdiden boyle sorumsuzca davranan insan ileride ev nasil gecindirecek cocugumuzda olacak onun da gunahina girmeye gerek yok yarin yuzugu al dedim bana verdigi cevapta ben bizim icin bir seyler dusunurken yapmaya calisirken sen bitirmek istiyosun bittiyse bitti dedi bana ama yuzugu de almaya gelmedi komik ya bizim icin anca bir seyler dusunuyo ama icraatta gelince sifir kendisi

Doğru diyorsunuz şimdiden bunlari yasiyorum evlilikte halim daha fena gozukuyo

Aynen öyle ailemde cagrilip davet edilmek istiyo dünürlerimiz olacaklar diyo dediginiz gibi ailemi cagirmiyorlar iş dolayisiyla diye dusunuyorum bende ama annesiyle aramiz iyidir annesi bana da diyebilir kizim oglanin durumu biliyosun o yuzden sizi cagiramiyoruz diye o da yok

Ben ona zorla hicbir sey yaptirmiyorum yaptirmamda ben ona kac bin defa dedim senin ise girmede calismakta gozun yoksa beni birak ben seni yanimda zorla tutmuyorum dedim ki oylede

Iş başvurusu bile yaptigi yok ki iş kovalamiyor ama sorunca da bakiniyormus ariyormus zerre alakasi yok

Ailem beni verme meraklisi degil konusurken dikkatli konusun her anne baba da kizinin rahatligini gelecegini dusunur yanlismi biliyorum ? Evet biz sözlenirken calistigi yerde 6 ay süren bir iste calisiyordu ama sözlüm ordan ciktigimda benim isim hazir hemen baska ise girecegim dedi ve de 5 ay oldu girmedi bunlari babama da söyledi babamin sormasi anormal mi simdi

Ben 22 o 24 calismiyorum uni kazanmistim gidecektim sevdigim insan icin gitmedim onunla yuva kurmayi tercih edip her seyden elimi ayagimi cektim aptallik ettim boyle diyeceksiniz biliyorum hislerime yenik dustum

Ben aileme durumu anlatsam benimki anne baba habire arkadaslariyla gezip tozuyor iş aramiyo calismada da gozu yok diye bi konusma yapsam ailem direk bu sözü bitittirir bana

Ben uni kazanmistim sevdigim insan icin gitmedim okumadim yuva kurmayi tercih ettim ailemi de zor ikna ettim ailem okumami cok istiyordu arkamdaydi sevdigim var dedim cok yalvardim yakardim ikna ettim cok sey yasadim biz sozlenirken gecici bir isteydi evet ama sozlum bana ben isten ciktiktan sonra bos kalmicam hemen bi ise giricem isim hazir vs vs konustu bunlari ailemede dedi ailemde bende oyle ikna oldum 5 ay az bi zaman da degil ben sevdigim adamla sozlendigimin tadini keyfini cikaramadim cunku ailem bana ceyiz hazirliklarini alir yaparken karsimdakiler sozlum ne calisti ne kenara da para atti zoruma gidiyo onca sey
Bbj isimli üyenin eşim çalışmıyor konusu var bir okumanı tavsiye ederim.

Iyi geceler hanımlar. Akliniza fikrinize cok ihtiyacim var sevgili ablalarim..:KK1:
4 senenin ardından eylül ayında sözlendik o zamanlar geçici bir işte çalışıyordu biz sözlendikten birkaç gün sonra çalistigi yerde işi bitti. Gelelim asıl soruna 5 aydır çalismiyor iş ariyorum bakiyorum diyo ama 5 aydır ne bi yere girdi ne çalıştı anca arkadaslariyla geziyo tozuyo ailem babam özellikle sık bogaz ediyor işe girmedi mi hala diye sözlümle konusuyorum aramadigimi zannediyosun iş gel sen bul o zaman diyo iş konusu ne zaman açsam babam soruyo ediyo desem hemen tersliyo tartismaya basliyoruz ailem bana simdiden bi dunya ceyiz alisverisine basladi eksigim kalmadi neredeyse ve sözlümün ailesini 2 kere evimize davet ettik geldiler onlar bizi evlerine oturmaya dahaca hiç çagirmadilar ailemde bunun lafini yapar oldu bizi neden cagirmiyolar 5 ay oldu sözleneli nişan tarihi belirlemek lazım oğlanda işe girip calismiyo kizim biz kendi kendimize mi gelin guvey oluyoruz diyo ailem cok zoruma gidiyo 2 gundur sözlumlede konusmuyoruz konusunu gene actim babam soruyo işe girip girmedigini siz taraftan bizi ne arayan var ne soran ailem bu durumdan rahatsiz dedim simdi disaridayim aksam eve gectigimde annemlerle konusucam dedi aksam oldu aramadi aradigimdada telefonu kapaliydi kesin arkadaslariylaydi o anda da sözlüme yüz kere diyorum ciddi bi yola adım attik ne calisiyosun ne biz icin kenara para atiyosun (dugunde haziranda olur dedi onun babasi) haziranda dugun diyorsunuz iş yok güc yok habire gezme tozma derdindesin benimi oyaliyosun eğer ben calismicam evlilikte gozum yik diyorsanda bana acik acik söyle bitsin aileme boynumu yere egdirdin dedim tartistik gene konusmuyorum onunla şuan uzun oldu kusura bakmayin bi akil fikir verin ne olur..
Yolun başındasın dön derim.Çabalamayan gezip tozmayı ihmal etmeyen adamdan bi cacık olmaz sonra çok ahh vahh edersin de eskiye dönemezsin işte

şu zamanda iş bulmak gerçekten çok zor .
ama ailesi konusunda babana hak verdim sorumsuzlar ve kendi keyiflerince hareket edecek insanlar izlenimini verdi bana . şu telefon kapatma konusu da saçma bu dönemde kimse telefonunu kapatmıyor sözlün neden kapatıyor ?
son olarak anne babanın söylediklerini de dikkate al senin göremediklerini görüyorlardır onlar

Bu zamanda İş bulmakta zor ki :/
3 gundur arka arkaya Muhendisi ayri Ögretmeni ayri iki gencecik fidan intihar etti.

Eşim.normalde Tarih ogretmeni, atanma olmadigi icin Polis oldu.

Bu durum butun ozel.sektorlerde de war. Suan bir cok buyuk firmalar iflas ettii.

Evet sizde haklisinz 5 ay olmus keske bulsaymis ama, belkide gercekten ariyor bulamiyor.

Aileside ariyabilir tabiki de oda yanlis 5 aydir arasin cagirsin, araya mesafe girmesin.

Sen yuz yuze bir guzelce konuş sozlunce, olmazsa baktin olmuor Ayrilirsin, bu zamanlar birbirini tanima zamanları, ilerde daha çok mutsuz olcagina, suan uzulursun, hayirlisi olsun hakkinizda :KK43:

5 ay evet az bi süre gibi gözüksede beni istemeye geldiklerinde sözümüzde babasi yaza dügün yapariz dediler şurda yaza ne kaldi ki bi dugun yapmak kolaymi insanlar senelerce para biriktirip gene de bazi seyleri eksik oluyorda benimki neyine guvenip boyle rahat davraniyo ben onu anlamiyorum

Evet şuan omuzlarımda öyle bir yük ki sevdigim icin ben 2 tarafi idare etmeye calisiyorum ama oyle yoruldum ki

Ailem evlilik icin erken diyorlardi ben ailemi zor ikna ettim kac senedir beraber oldugum insan evet bende saskinim boyle yapacagini da bilseydim soz yapmazdim onla boş kalmicam direk işe girip bizim için yuvamiz icin cirpinip cabalicam demisti her seven insan gibi bende kandım doğal olarak

Bende ileride bosanacagima cocuk yapipta birde sorumsuz bir baba olacagina cocuguma hic olmasin daha iyi sevdigim icin dayaniyorum ama sevsemde bitirmesinide bilirim ona yüz kere dedim diyorum kendine guvenemiyosan işte gucte calismakta gozun yoksa ev gecindiremiceken sen bitsin dedim ama yok bana ne alakasi var ben kendime guvenmesem seni istemeye gelirde sözlenirmiydim ben seni seviyorum benle bitirmek icin bahanemi ariyosun gibi konusuyo sanki ben sevmiyorumda bitirmeye calisiyorum degisik degisik konusuyor benle ya gene sinirlendim simdi anlatirken

Benim ailemde karsı cikti olmaz okuyacaksin egitimini bitir meslegini eline al oyle evlilik dediler ben ailemi cok zor ikna ettim gercekten bi Allah bilir bi ben ailemi zor ikna etmisken birde bunlari yaşıyorum her şey daha da zoruma gidiyo sozlumlede konusmaya calisiyorum ariyorum bakiyorum deyip gecistiriyo gibi geliyo konuyu kapatmaya calisiyo hemen bende kapatmadikca tartismami cikarmaya calisiyosun is ariyorum diyorum ya diye konusuyo ben cildiriyorum tartisiyoruz madem diyorum boyle yapacaktin ne diye sozlendik diyorum bana ne alakasi var diyo ben anlamadim artik bende mi sorun var yahu

Aynen öyle çok hakısınız Allah büyüktür sonumuz hayrola.

Bende boyle gidecegine bitsin istiyorum seviyorum tamam ama karsimdaki buna degmiyorsa daha neden cabalayayim ki ona yuzugunu al gel dedim gelmedi cevap bile vermedi gel 2 dk goruselim yuzugunu vericem dedim gelip almadi yuzugu bana ben seni seviyorum sevmesem ailemi alirda seni istemeye gelipte sozlenirmiydim diyo bende ee bi caban yok bir seyin yok diyorum ariyorum is diyo ama yalan sizin dediginiz gibi oyle ustune basa basa is aradigi yok bitirmek istedigimi soyledim zaten o an tamam bittiyse bitti diyo 2 3 gun sonra bakiyorum kapimda özur diliyo ben ne yapacagimi sastim kaldim artik

Evlenmeye niyeti yoksa koskoca insanlar ne diye kalkip evime geliyorlar o zaman ben anasiz babasiz bi insan degilim ya ailemin bu baskisi normal diye dusunuyorum pazardan elma armut almiyorlar bu ne rahatlik vurdumduymazlik ben anlamadim ben evlilik meraklisi bi insan da degilim sirf sevdigim adam diye istedim evlenip yuva kurmayi

Ahh keşke bi konuşsalarda deseler 2 arada bi derede kaldim
Yol yakinken ayril gezme tozmalar evliykende yapar seni dinlemiyosa ve is aramiyosa bak cidden diyorum babana hak verdim zaten sende gercegi gör onda kusuru gördügün neler var sana yardimci olalim körkötük asik olurken is isten gecmis oluyor sonra evlendiysen bosan bosanabilirsen cok zor bosanmak ama evlenmek kolay, cok iyi düsün.. adamin söyledigi söz verdikleri tutuyor mu? Dikkat et buna, babanla basbasa konus acikca herseyi erkekler daha iyi anlar ki babalar bile kiz evlatlarinin üzülmesine gelemez

Ailesinin de maddi durumu iyi degilse nasil nisan dugun tarihi versinler. Burada zaten nisanliniz ise girmedigi surece sizin de acele etmemeniz gerekir. Iyi bir is bulana kadar evlenmeyin zaten bence

Adam olmayı becerememiş insanlarla evlenmeyin. Evlenince de afedersiniz ama daha da cozutuyorlar. Boşanmıs biri olarak tavsiyemdir. Evlenip üzerine cocuk yaparsan bu günlerde neden birakmamisim diye dizlerine vurursun.

Nasiip kısmet diye avunuyor ama bir şeyler yapmıyorsa hiç de çaresiz değilsin.
Aç avcunu diyeceksin,alacaksın parmağındaki yüzügü avcuna bırakıp hadi eyvallah yolun açık olsun diyeceksin.
İşte bu kadar basit.

Back
X