Sözlümün söylediği cümle

Bu terbiyeyi bu saatten sonra alır mı? Ben mi vereceğim terbiye. Bilemiyorum
Almaz bu saatten sonra terbiye falan, artılarını eksilerini yazacaksın bir kağıda ve tercih yapacaksın, ayrıca evlendikten sonra da eksileri olacak. Eşim evlenince çok değişti diyenlerin hiçbiri bu hali nişanlılık halinden daha iyi demiyor.

Diyelim ki soruşturma onun kanayan yarası ve yıllardır tanıdığını düşündüğü kız arkadaşından bunu duymak zoruna gitti. İletişim bu kadar zor olmamalı. En kıymetlilerini emanet edecekler tabii araştırsınlar e bizimkilere diyeyim onlar da bi yoklama yapsın diyip gülüp geçmek bu kadar zor olmamalı. Empati yapıyorum, askeriye en büyük hayalim olsa mesela (sözlünüz ne iş yapıyor bilmiyorum hayal kuruyorum sadece) çeşitli terör örgütleri sebebiyle aylarca araştırma yapılsa bu beni yıpratsa olmama ihtimali olsa ve sonunda zar zor hayalini kurduğum mesleğe kavuşsam, aynı zamanda senelerce flört ettiğim kızla sözlensem ve ondan dayım seni araştıracakmış cümlesini duysam öfkelenip ne b.kları varsa yesinler demem, diyen olursa o b.ku o adam müsvettesine yediririm.. kesinlikle evlenmeniz ve ilişkiyi devam ettirmeniz taraftarı değilim. Daha yolun başında böyle kontrol edemezse kendini bunun çok daha ciddi aile ilişkileri içinde olacağı durumları düşünemiyorum bile...

Saygı duymasam da onun tepkisine asıl sen ne b.k yersen ye demedim. Yüzüne terbiyesiz bile demedim. Diyebilirdim ama çenemi tuttum. O laflardan sonra köprülerin atılması gerekir çünkü. Karşında ne olursa olsun senden büyükler var üstelik benim aile bireyim.
Bakın bu kısmı geçtil
Biz yanlış dedil
Sözlünüz özür dilemiş zaten
Bunu sürekli döndürmenin gereği var mı?
Ayrıca bu konuda bu kadar zorlanıyorsanız evliliği yürütebileceğinize emin misiniz?
Öyle filmlerdeki gibi hep saygılı hep kibar geçmiyor
Bazen insanlar gerçekten zıvanadan çıkabiliyor
Bana sanki ilk kavgada devrileceksiniz gibi bi izlenim verdiniz
Vallahi tamamen boşluğuma geldi öylesine laf olsun diye söyledim çünkü bence kötü bir şey değil iyiniyetli bir şey kimsenin de araştırdığı yok bu arada, hayırlı olsun demiş dayım onlar zaten anlaşmış. Ben olsam mutlu olur ne güzel nişanlımın arkasında bir ailesi var gönülleri rahat etsin istedikleri gibi araştırsınlar derim terbiyesizlik etmem
Araştırmak ne ki?
İyi niyetli olan tarafı ne sözlünüz açısından?
Evet sizin için iyi niyetli çünkü canınız sıkılsın istemiyorlar
Ama nişanlınız için hiç de iyi niyetli değil
İşin üzücü kısmı şu araştıran kimse yokmuş
Boşa ilişkinizi çıkmaza sokmuşsunuz olmayan olay için
Şu da olabilirdi mesela
Sizin söylediğiniz bu söz yüzünden nişanlınız o kelimeyi kullanmazdı da dayınıza tepkili olurdu
Her söz her zaman herkese söylenmez yani
Sizin için de bu deneyim oldu

Hassas olduğunuz her konuda küfredelim o zaman. Benim ve ailemin niyeti asla kötü değildi, ben de ciddiye bile alma diyerek öylesine sohbet ederek söyledim, hassassan adam gibi ifade et kendini, kendinden büyüğe saygısızlık edeceğine. Tepkisi bir türlü aklıma yatmıyor
Ben küfrü savunmadigimi yorumda da belirttim. Ama Nasrettin hoca misali hırsızın da hiç mi suçu yok? Ciddiye alınmayacak bir şey değil ki bu. Dayiniz bunu şaka mahiyetinde mi söyledi, hayır. Demek ki konu şaka değil. Siz en hassas noktanızla ilgili onur kırıcı bir durumla karşılaştığınızda kendinizi sizin tabirinizle adam gibi ifade edebiliyorsaniz tebrik ederim. Ayrıca saygı sadece yaş ile kazanılan bir şey degil. Bana göre de bu konuyu sevgiliye söylemek, amiyane tabirle; sen dürüst musun, düzgün biri misin, şerefli biri misin değil misin diye dayım seni araştıracak demek saygısızlıktır.

Ben küfrü savunmadigimi yorumda da belirttim. Ama Nasrettin hoca misali hırsızın da hiç mi suçu yok? Ciddiye alınmayacak bir şey değil ki bu. Dayiniz bunu şaka mahiyetinde mi söyledi, hayır. Demek ki konu şaka değil. Siz en hassas noktanızla ilgili onur kırıcı bir durumla karşılaştığınızda kendinizi sizin tabirinizle adam gibi ifade edebiliyorsaniz tebrik ederim. Ayrıca saygı sadece yaş ile kazanılan bir şey degil. Bana göre de bu konuyu sevgiliye söylemek, amiyane tabirle; sen dürüst musun, düzgün biri misin, şerefli biri misin değil misin diye dayım seni araştıracak demek saygısızlıktır.
Ben olsam kendimi bilir, bozulsam da terbiyemi bozmaz, kendimi düzgünce ifade ederdim. Başkası saygısızlık yaptı diye sen de terbiyesizlik yapmak zorunda değilsin. Herkesin karakteri kendinedir. Madem dayımınki karaktersizlik, saygısızlık, sen koy ortaya karakter. Sen efendi ol. Ne olursa olsun sevdiğin kadının ailesi. Sus edepli ol, kırıcı olmadan kırıldığını ifade et ben de senin yanında olayım.

Ben olsam kendimi bilir, bozulsam da terbiyemi bozmaz, kendimi düzgünce ifade ederdim. Başkası saygısızlık yaptı diye sen de terbiyesizlik yapmak zorunda değilsin. Herkesin karakteri kendinedir. Madem dayımınki karaktersizlik, saygısızlık, sen koy ortaya karakter. Sen efendi ol. Ne olursa olsun sevdiğin kadının ailesi. Sus edepli ol, kırıcı olmadan kırıldığını ifade et ben de senin yanında olayım.

Off ne ailem ailem dediniz durdunuz ya.Hani yaptığınız şeyi küçücük bir şey olarak görüp adamın ettiği bok kelimesine takılmış kalmışsınız.Sizin yaptığınızın da ondan aşağı kalır yanı yok,bilin istedim.29 yaşına gelip de neyi nerede söylemeyeceğini bilmek bana göre o kelimeden daha büyük bir falso ama siz bilirsiniz yine de,siz görmezden gelin hatanızı,aman benimki bir kerelik hataydı canım diye adamı her yorumda eleştirin durun.Öyle alacaksınız belli ki hırsınızı.

Seni araştırıyoruz demedik. Zaten sonrasında dayım araştıracak bir şey yok aralarında anlaşmışlar hayırlısı olsun demiş. Ya o kadar gereksiz ki onunla evlilik yoluna girdiğim için şu an kendimi sorguluyorum kenar mahalle insanı gibi muhatap olduğum cümleye bak ne b.k yerse yesin nasıl ayıp edepsiz bir cümledir

Söylediği laf uygun değil, ona anlaşılır demedim. Öfkesi anlaşılır dedim.

Prenses büyümek mi? Hakaret etmemek küfretmemek prenses gibi büyümek mi? Doğrusu budur olması gereken budur. Karşıdaki ne saygısızlık yaparsa yapsın herkes çenesini tutacak çok hassassan küfretmeyeceksin düzgünce kendini ifade edip gerekirse efendi gibi ayrılacaksın karşı tarafa dil uzatacağına. Ben böyle yapardım

İfade kısmını kastetmedim ben ama.
İlk defa duydum demenizi söylüyorum.
Mesela çıkıp 25 yaşında salak kelimesini ilk kez duymazsın.
Minik ponçik kalbiniz bu lafı kaldıramayacaksa ayrılın.
Ama emin olun ileride de asla tek bir kötü söz söylemeyecek adam bulmanız tamamen şans işi.
Üstelik karşıdaki çıldırdıp kışkırtıp sonra bana kötü söz söyledi demek ki biraz abes oluyor
Sizin sözlünüze yaptığınız saygısızlık, hadsizlik ne olacak?
İşte bu prenses sendromu
Ben her şeyi yaparım ama karşımdaki bana tek laf etmesin

Bugün de şaşırdım çok şükür
Kim kimden ayrılır bilmiyorum ama ikinizden biri kesin bitirsin bence bu ilişkiyi
Siz daha minnoş bi eş bulun kendinize

Gerçekten eş adayınız size ailem seni araştıracakmış ona göre evleneceğiz dese bunu tamam araştırsınlar diye hiç sorun etmeyecek insanlar mısınız arkadaşlar?
Tek aksi ben miyim burda?
Ne demek araştıracaklar?
Ben bu insanla zaten yıllardır görüşüyorum işe mi giriyorum da mülakat sonucuma göre kabul göreceğim?
Hatta sonra dozu artırıp dayım mı sen mi dersen dayımı seçerime gelmiş konu nerdeyse
O noktadan sonra ben olsam dayı yeğen Allah muhabbetinizi artırsın ama ben yokum derdim mesela
Her şeyden çok nişanlımın bana bu muameleyi yapmalarına izin vermelerine kızardım ve kendimi değersiz hissederdim
AsıL ben güvenimi kaybederdim yani

Son olarak ben hiç b.k kelimse duymadım diyen arkadaşlar gerçekten nerede yaşıyorsunuz?
Çoluğu çocuğu biz de oralarda büyütelim
Belki biz varoşlarda yaşıyoruzdur
Tamam 7/24 küfür edilmiyor etrafımızda ama insan b.k kelimesini de hiç duymamış olabilir mi gerçekten 🙄

Şu yorumun alnı olsa da öpsem
Bir şöyle prenses yetişemedik
Aklıma aşkı memnudaki nihal geldi
Tek kötü kelime bilmezdi
Azıcık zoru görünce bayılırdı
Bu insanlar gerçekmiş meğerse

İşte herkesin görüşü farklıdır. Hayat arkadaşım dediğim insanın da ailem ailem deyip (herkesin ailesi elbette önemlidir ama sözlüm de ileride ailem olacak kişi sonuçta) beni ikinci plana atmasını saygısızlık olarak görürüm, yeteri kadar sevmiyor olarak görürüm. Bu kişi sizin flortunuz değil, ilişkinin başında değilsiniz. Öyle ki sozlenmissiniz, evlilik planları yaptığınız biri. Boyle bir konu açtığınıza göre bu kişinin daha önce bir saygisizligi olmamış demek ki. biraz da donup kendinizde hatayı aramanizi tavsiye ederim.
Kusura bakmayın ama herkes terbiyesizliğe karşı terbiyeli ve sakince cevap veremiyor her zaman. Küfrü savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama karşınızdaki de robot değil en nihayetinde. Belli hassas noktası ve ilk kez böyle bir kelime kullanmış, ki sonrasinda da özür dilemiş. Şahsen sozlunuz olsam buraya yazdıklarınızdan haberim olsa evliliği ben düşünmezdim. Bana güvenmeyen, beni ikinci plana atıp ailem de ailem diyen biriyle evlilik yoluna gitmezdim sanırım.

Ben de aynı şeyleri söylüyorum. Değersiz hissettirildiği için o tepkiyi vermiş söylediğine göre. Ona aşık olduğuma inanmıyormuş, ikinci sırada hissediyormuş. Sinirini böyle yansıttı ama yöntemi çok çirkin. Sizce ilişkiyi bitirmeli miyim peki?

Bence ilişkiyi bitirip adamı kendinden kurtarmalısın. Adam yerden göğe kadar haklıyken bir de dayın için onu silebileceğini ima etmişsin. Evlilik böyle bir şey değil kimsenin başını yakma.

Prenses büyümek mi? Hakaret etmemek küfretmemek prenses gibi büyümek mi? Doğrusu budur olması gereken budur. Karşıdaki ne saygısızlık yaparsa yapsın herkes çenesini tutacak çok hassassan küfretmeyeceksin düzgünce kendini ifade edip gerekirse efendi gibi ayrılacaksın karşı tarafa dil uzatacağına. Ben böyle yapardım

Cidden hızımı alamıyorum ama senin ve ailenin yaptığı daha büyük hakaret haberin olsun. Hakaret etmek sadece küfür etmek değildir. Ailem de ailem diye tutturmuşsun yok iyi niyetlilermiş bilmemne. Yıl olmuş 2021 kadın erkek eşitliğini savunuyoruz ama işimize geldiğinde kadınlara hep pozitif ayrımcılık. Senin ne özelliğin varmış da dayın nişanlını araştırıyor nerdeyse beraber yaşadığın adamı tanıyamadın mı? Hayretler içerisindeyim hala savunuyosun bir de yaptığınızı.

Cidden hızımı alamıyorum ama senin ve ailenin yaptığı daha büyük hakaret haberin olsun. Hakaret etmek sadece küfür etmek değildir. Ailem de ailem diye tutturmuşsun yok iyi niyetlilermiş bilmemne. Yıl olmuş 2021 kadın erkek eşitliğini savunuyoruz ama işimize geldiğinde kadınlara hep pozitif ayrımcılık. Senin ne özelliğin varmış da dayın nişanlını araştırıyor nerdeyse beraber yaşadığın adamı tanıyamadın mı? Hayretler içerisindeyim hala savunuyosun bir de yaptığınızı.
Konu sahibi idealindeki erkeği hiçbir zaman bulamayacağını anlar umarım bir an önce.Hem kendi hem karşı tarafın başını yakmaz.İnsanlar sinirlenince kızar,ters konuşur b.k diyebilir hatta b.k kaka çiş bile diyebilir 🤣

Dayınız haklı olabilir mi?
Bana seni araştırıyorlar deseler bozulmazdım normal çünkü insan canından birini emanet edeceği kişiyi tanımak ister elbet

Zannetmiyorum ama bu konuda çok hassasmış. Benim söylemem de yersiz oldu ama buraya gelebileceğini hiç düşünmedim.
Sözlünüz sinirli öfke kontrolü olmayan birisi gibi duruyor ayrica para şımartmıs bence.
ilerde de ayni böyle yapacağı zamanlar olacağını düşünüyorum.

Konu sahibi idealindeki erkeği hiçbir zaman bulamayacağını anlar umarım bir an önce.Hem kendi hem karşı tarafın başını yakmaz.İnsanlar sinirlenince kızar,ters konuşur b.k diyebilir hatta b.k kaka çiş bile diyebilir 🤣

Konu sahibine kötü haber
İleride olurda beyaz atlı prensle evlenirse ve çocuğu olursa
O çocuk da ilkokulda vs b.k salak manyak gibi kelimeleri diyebilir :KK43:

Acaba hepimiz bildiğimiz kötü sözleri yazsak mı? Konu sahibi ilk defa duymamış olur böylece ve en azından şoka girmez.

Sözlünüz sinirli öfke kontrolü olmayan birisi gibi duruyor ayrica para şımartmıs bence.
ilerde de ayni böyle yapacağı zamanlar olacağını düşünüyorum.
Ben de böyle düşünüyorum. Ben farkında olmadan aramızdaki saygının bir şekilde zedelendiğini düşünüyorum sonuç olarak da böyle bir şey patlak verdi

Büyük olmak ve sizin aile bireyiniz olmak her konuda yüzde yüz haklı olmak anlamına gelmiyor. Kendini çok yanlış ifade etmiş elbette terbiyesiz biriyle yapamam diye düşünüyorsanız ayrılabilirsiniz ama ayrılma sebebiniz benim ailemden birine kayıtsız şartsız saygılı olunacak şeklindeyse evlenmeye zaten hazır değilsiniz demektir. Eşiniz ve aileniz arasında ki dengeyi sağlayıp kim haklıysa onun arkadında durabilmelisiniz. Yoksa boş yere kimsenin başını yakmayın

Konu sahibine kötü haber
İleride olurda beyaz atlı prensle evlenirse ve çocuğu olursa
O çocuk da ilkokulda vs b.k salak manyak gibi kelimeleri diyebilir :KK43:

Acaba hepimiz bildiğimiz kötü sözleri yazsak mı? Konu sahibi ilk defa duymamış olur böylece ve en azından şoka girmez.
Ben yazmıyım banlanırım🤣 Çocuğu için ayrı bir konu açar artık çocuğum b.k dedi diye 🤣

Back
X