- Konu Sahibi lavienrose116
Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında.
yani bunu araştırmak bana göre hakarettir
ama sadece sözlünüze değil size de
siz iyisini seçememişsiniz de dayınız araştıracak, sizi zora sokmasın diye
istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı.
çoğu kişi bu forumda asla küfür kabul etmem vs der ama bana çok olağan geldi tepki
olması gerekeni söylemiş hissine kapıldım, "benim alnım ak, onların ne hali varsa görsünler" şeklinde yazınca daha şık oluyor ama eşlerimiz ile de içimizden geldiği gibi konuşmayacaksak kiminle konuşacağız
vay dayıma saygısızlık etti vs değil olay saygısızlık eden dayınız
bir de yani ülkede adettir ailesi vs araştırılır soruşturulur da "beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır" cümlesi ülkedeki ortamda çok iddialı
yani benim hakkımda böyle bir endişeleri var, beni kategorize etmişler diye düşünmüş
bu arada dayım iyi ki eşimi araştırmamış, hani gözaltıları, yargılamaları vs vardı da
hatta yıllar sonra pasaport alırken pasaport tahdidi olduğunu öğrendik, buna ne ben ne eşim şok olduk ha anneme de anlattım kimse karalar bağlamadı, verdik dilekçe kalktı tahdit
bir dönem muteber olanlar bir dönem kötü olur, diğer dönem o kötüler cici olur, muteberler tu kaka olur
önemli olan size uyup uymadığıdır ki bunu da son irdeleyecek kişi dayıdır herhalde