Sözlünüz evde tekken sizi çağırdı gider miydiniz?

2. el lafı çok çirkin eyvallah da her karşı olana da "sen yapamıyosun kıskanıyosun" demek nedir yahu, 12 yaşındamısınız? bişeyi savunurken yerin dibine batmamayı öğrenseniz artık hanımlar?

Yahu tartışalım tartışalım da insanın alnına yapışıp kalan fosforlu etiketleri kullanmayalım..
Bu kelimelere acayip sinir oluyorum ve uç kelimeler bunlar..Her an tartışma çıkarabilen, kıran,üzen,yanlış anlaşılan..
Mesela 2. el, örümcek beyinli vs..vs..
Herkes ne istiyorsa onu yapsın..

evet hulyacım bır taraf 2.el derse dıyer taqrafta kendı gorusunu savunmak ıcın orumcek kafalısın derse dengeyı saglamıs olur kendıde gerı kafalı olmus olur

dengeye bak hizaya gel. burasının ortalaması bariz 12 olmuş. o bana onu dedi ben de ona bunu dicem falan. koca kadınlarsınız ayıp ya.

illa bir etiket arıycaksak daha farklı ve yeni terimler bulunda görelim
şimdi ben karşı olanların yanında değilim fakat uygulayanlardanda değilim
ben acayip aşka aşık birisiyim
aha böyle türkan şoray gibi bakarım melül melül aşık birini görünce
fakat cinselliğinde sınırsız yaşanması beni ürkütür midem dayanmaz
şimdi ben ve benim gibiler hangi katagoriye giriyor
bir soru daha bir keremi bir çok keremi birlikte olanlara ikici el diyorsunuz
şimdi bir kereyse yüz kere yapanlar yüzüncü elmidir ve bu bir çelişki değilmidir
hadi bakalım bunları açıklayın

ayrıca anlamadığım bir şey daha; niye burda tartışılan bir tarafa çekilmeye müsait her konu . nasıl apış arasına geliyor?
birileri tartışmayı bu yöne çekmese konu sahibinin sordugundan asla böyle bir mana çıkarmayı başaramazdık. hani erkeklere diyoruz ya tek dertleri oraları diye.. burada yanlızca bayanlar paylaşımda bulunabildiğine göre,bence biz kadınların da erkeklerden farkı yok.
konu sahibi sözlüsünü yeterince tanımıyorsa, yanlız kaldıklarında erkek kişi bayanın canına da kastedebilir.bu ihtimal niye hiç değerlendirilmiyor?
ama olur mu? aklımız fikrimiz apış arası.milletçe pek arzulu,tutkuluyuz maşAllah.. yasaklar tatlı mı geliyor ne..
bu beyni apış arasından başka yere çalışmayan,cinsel sorunlarla muhtelif kişilikleri Freud'a sevk ediyorum. bekareti tartışacağınıza bilinçaltınızdaki aksaklıkları onarmaya çalışın bence..
naçizane..

evet hulyacım bır taraf 2.el derse dıyer taqrafta kendı gorusunu savunmak ıcın orumcek kafalısın derse dengeyı saglamıs olur kendıde gerı kafalı olmus olur

:bbo:
Ama o zaman da benim babam senin babanı döver gibi birşey olmaz mı canım ya?
Kötü söz bazen sahibinde kalmalı..İllaki herşeye yanıt vermek zorunda değiliz ki..Ben de haksızlığa gelemiyorum, bazı değerlerime laf ettirmiyorum ama bakıyorum ki karşımdaki beni anlamak yerine kelimelerimi ccımbızlayıp başka tarafa çekiyor o dakikadan sonra o insana yazmıyorum..

Susan ağız konuşan ağızı yorarmış.
İllaki yarışa girmeye gerek yok bazen.
Saygısız atışmalar oluyor ki,ilk okul çocukları değiliz belli olgunlukta bayanlarız..
Hiç yakıştıramıyorum bu kelimeleri hemcinslerime.:umursamaz:

2. el lafı çok çirkin eyvallah da her karşı olana da "sen yapamıyosun kıskanıyosun" demek nedir yahu, 12 yaşındamısınız? bişeyi savunurken yerin dibine batmamayı öğrenseniz artık hanımlar?

elletirsen, eller oynarsan ikinci el olursun diyen zihniyete ancak böle anlatılır. anlayacağı dil budur, onu ancak bu yaralar . acıması iyidir acı ile öğrenilen hafızada iyi yer eder. öyle saça böyle tarak. buyrun ayna sengözlerimebaksanab

:bbo:
Ama o zaman da benim babam senin babanı döver gibi birşey olmaz mı canım ya?
Kötü söz bazen sahibinde kalmalı..İllaki herşeye yanıt vermek zorunda değiliz ki..Ben de haksızlığa gelemiyorum, bazı değerlerime laf ettirmiyorum ama bakıyorum ki karşımdaki beni anlamak yerine kelimelerimi ccımbızlayıp başka tarafa çekiyor o dakikadan sonra o insana yazmıyorum..

Susan ağız konuşan ağızı yorarmış.
İllaki yarışa girmeye gerek yok bazen.
Saygısız atışmalar oluyor ki,ilk okul çocukları değiliz belli olgunlukta bayanlarız..
Hiç yakıştıramıyorum bu kelimeleri hemcinslerime.:umursamaz:

canım bende onu demek ıstedım zaten dengeyı saglamıs olur aynı cırkın tavrı sergıler demek ıstedım denge derken a.s

elletirsen, eller oynarsan ikinci el olursun diyen zihniyete ancak böle anlatılır. anlayacağı dil budur, onu ancak bu yaralar . acıması iyidir acı ile öğrenilen hafızada iyi yer eder. öyle saça böyle tarak. buyrun ayna sengözlerimebaksanab

:1shok:
O yazıları okumadım ama açıkcası dönüp okuyarak sinirlerimi bozmayım dedim şimdi gece gece..
Tövbe Ya..
Hööff içim sıkıldı..Hanımlar kelimelerimize dikkat edelim azıcık lütfen:olmaz:

haa birde ya ne olur biraz saygı herkezin fikri kendine doğrudur
hani iki kör yemek yiyormuş körün biri ötekine kükremiş
leen niye köfteleri ikişer ikişer yiyosun
öteki kör demişki sende benim gibi görmüyorsun nasıl bildin ikişer ikişer yediğimi
ötekide demişki çünki ben öyle yapıyorumda ondan öyle dedim
herkez bizim gibidir aslında bizim gibi yapmak istiyor diyede düşünmeyin
hiç öyle bişey yok ben öyle birşey yaşamadım yaşamak aklımın ucundan geçmedi ama çocuklarımın arkadaşları var ve ben onlara evladım bak ikinci el luyosunuz
yada çıktığınız kızlar ikinci el olacak demiyorum
ben iyi bir anne baba olduğumuzu düşünüyorum
evlatlarımızada çevremizede yaşamımızla ve hareketlerimizle örnek olabiliriz diyorum
her kesimdende arkadaşım var
inanın marjinalide en uç noktasıda en dindarıda hepsiylede zaman zaman görüşüp fikir alışverişi yapıyorum
hiçte bu güne kadar bir zararlarını görmedim çok şükür

2. el mevzusuna nereden gelindi bilmiyorum ama hazır gelinmiş bende yazayım.

eğer aile anlayışınız mal gibi kızı parayla satıyorsa adı çıkıncaa 2. el olur fiyat düşer sıkıntısı olabilir bu düşünce. kadına kıza direk mal bir eşya gözüyle bakan zihniyete göre doğrudur.

ben sözlümün evine hiç yalnız gitmedim. çünkü sözlendikten sonra beraber yaşamaya başladık. ayy bu arada 2. el miyim sıfırmıyım düşünmedim.çünki ben insanım bireyim mantığım ve duygularımın kabul ettiği şeyi yaparım.
biz sözlendik bir süre sonra nikah yaptık ve yaza düğün yaptık. bu arada hep beraber kalıyorduk hiç pişman olmadım. ne onun ailesi ne benim ailem ne de çevremiz kimsede kötü bir tepkide almadım.

2. el mevzusuna nereden gelindi bilmiyorum ama hazır gelinmiş bende yazayım.

eğer aile anlayışınız mal gibi kızı parayla satıyorsa adı çıkıncaa 2. el olur fiyat düşer sıkıntısı olabilir bu düşünce. kadına kıza direk mal bir eşya gözüyle bakan zihniyete göre doğrudur.

ben sözlümün evine hiç yalnız gitmedim. çünkü sözlendikten sonra beraber yaşamaya başladık. ayy bu arada 2. el miyim sıfırmıyım düşünmedim.çünki ben insanım bireyim mantığım ve duygularımın kabul ettiği şeyi yaparım.
biz sözlendik bir süre sonra nikah yaptık ve yaza düğün yaptık. bu arada hep beraber kalıyorduk hiç pişman olmadım. ne onun ailesi ne benim ailem ne de çevremiz kimsede kötü bir tepkide almadım.

pembe cümle de kapak olsun..

beni zıvanadan çıkaran olay şudur:
jinekolojiye konu açılır ilişki yaşanmıştır. ilişkiyi daha bilinçli yaşamak adına soru sormuştur konu sahibi. konuya yorum yok ama : ' bekarsın sen yapma uzak dur,bide konu açıyo , bilmediğin yok ama' vs.
el ele tutuşmak sevgiyle sarılmak öpüşmek ya da sevgiden türeyen her ne eylemde bulunuluyosa günah ,tü kaka, ikinci el olursun , namussuz olursun...
bekaret savunulurken bile kadın aşağılanıyo ikinci sınıf insan muamelesini kendi kendine ediyo! aşılması gereken,kadını ezen tabular yıkılmıyoda ,duvar gibi yeniden örülüyo!
herkese saygı duyabilirim ama kadını aşşağılayan ,gelecekte kadını hala dayak yiyen ezilen ,esnek kızlık zarı korkularını paylaşan,sevmediği bir adamla evlemek için kızlık zarı diktiren vs görmek istemiyorum ben !

bişeyi mantıkla savunsanız anlıcam ama böle savunmaya kalktığınızda çıkan tablo sadece kıskançlık yoksa akıllı kadın elinde çekirdek komşu kızı çekiştirir gibi forumda ona buna çemkirirse nasıl göründüğünü düşünsün arkadaşlar!..

beni zıvanadan çıkaran olay şudur:
jinekolojiye konu açılır ilişki yaşanmıştır. ilişkiyi daha bilinçli yaşamak adına soru sormuştur konu sahibi. konuya yorum yok ama : ' bekarsın sen yapma uzak dur,bide konu açıyo , bilmediğin yok ama' vs.
el ele tutuşmak sevgiyle sarılmak öpüşmek ya da sevgiden türeyen her ne eylemde bulunuluyosa günah ,tü kaka, ikinci el olursun , namussuz olursun...
bekaret savunulurken bile kadın aşağılanıyo ikinci sınıf insan muamelesini kendi kendine ediyo! aşılması gereken,kadını ezen tabular yıkılmıyoda ,duvar gibi yeniden örülüyo!
herkese saygı duyabilirim ama kadını aşşağılayan ,gelecekte kadını hala dayak yiyen ezilen ,esnek kızlık zarı korkularını paylaşan,sevmediği bir adamla evlemek için kızlık zarı diktiren vs görmek istemiyorum ben !

bişeyi mantıkla savunsanız anlıcam ama böle savunmaya kalktığınızda çıkan tablo sadece kıskançlık yoksa akıllı kadın elinde çekirdek komşu kızı çekiştirir gibi forumda ona buna çemkirirse nasıl göründüğünü düşünsün arkadaşlar!..

Şu çemkirmek lafından bile şikayet edilip, 2 gün katıksız ban yediğimi hatırladım da..
ınsanlar kelimelere çok takılıp irdeliyor, meseleleri değil.

Insanlarin fikileri neyden olusur?CADIARZU

Karekter, yetistirilme, cevre ve inanclaridan bana göre, hepimizinde farkli karekterde farkli cevrelerde ve farkli ailelerden yetistirildigmizi göz önünde tutarsak sürekli ayni fikirde olmamizin mümkünati olabilirmi?

Hayir kesinlikle olamaz....ama neden buna saygi duyulmuyorki?

Evlenmeden önce cinselik yasamissin, veya öpüsüp koklasmissin, Ehh?? Iste sen söylesin böylesin......Yahu sanane? Öyle böyle bile olsa bundan sanane? Kim sana o insani asalama hakkini veriyorki? Allah onada akil vermis beyin vermis, neyin günah neyin sevap neyin iyi neyin kötü olabilecegini idrak edecek mantik vermis, o bunlari tartarak düsünerek hareket ettikten sonra kime ne? Yaptignin, söyledignin her sekilde sorumlusu kendidir....bu kadar.:hulya:

Lakin ayni sekilde evlenmeden önce el ele tutusmayi bile hos görmeyen, ben buna karsiyim diyen bir insanida geri kafali, dinci, bilmem neyci olarak hor görmek ne kadar dogru?
Belki o insan öyle yetistirildi, belki onun dogrular böyledir....:kahve:

Ben konu sahibine yapma derim, cünkü bu türlü seylere hos bakmam, sen aman ne olacak birbirinizi seviyorsaniz sorun etme dersin....bu ne benim senden nede senin benden daha iyi daha ahlakli bir insan oldugnun göstergesi degildir....sadece kisisel dogrularimizdir.:delphin:

Sahsi fikrim: Bence ne olursa olsun bir kadin her zaman akilli davranmali, böyle konularda dikkatli olmali ve her zaman ilersini düsünerek hareket etmeli, anlik duygularini kapilmamali, heleki müslüman bir ülkede yasiyorsa!

yine ortalığı kızıştıran lafları oraya buraya çeken arkadaşlar sahnede sanırım her neyse her kez karşısındakinin tezini çürütmek için kendi doğrularını kesinmiş gibi otaya atıyo kim ne yaşarsa yaşar bu kimin umrunda herkez üdşüncelerini söylüyo burda kızıştırmanın alemi yok
ayrıca bazı talihsiz arkadaşla evllilikten önce yapamadıkları için bizi kıskanıyorlar demiş ama sanırım şaka yapmışlar çünkü çok komik evlendikten sonra bitanecik kcamla rahat rahat istediğimi yaparım hiç değilse bişeyer gizli kalır ki evliliğimizde birbirimizi keşfereriz yarın bir gün ayrılacağım erkek arkadaşıma her yerimi gösterip te ondan sonra başkalarıyla evlenmein neresini ıskanalım ki madem kendinize kırıcı sözlerin söylenmesini istemiyorsunuz siz de konuşurken mantıklı olun biraz

ben sunu anlamıyorum; birileri çıkıp sevgilisinin evinde kalanlara veya cinsellik yaşayanlara veya opusen koklasanlara laf söylüyor,hemde hoş olmayan bir laf söylüyor ve birileri de(bende dahil) cevap verdiğimizde; yok cevap vermeyin dengeyi kurun,yok kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz vs deniyor..kimse kusura bakmasın eğer biri bana,namusuma,kişiliğime,ahlakıma vs laf söylerse ben susmam!nasıl ki geri kafalı dendiğinde onlar susmuyorsa 2.el fahişe vs denildiğinde de ben susmam!ki zaten bu kelimelerin hangileri daha çok hakaret niteliğinde olduguda belli oluyor herhalde!
böyle saçma sapan bacak arası tartisması yapılacağına,hakarete uğrayanlara cevap vermeyin veya kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz denicegine,o kelimeyi sarf edenin bastan etmemesi gerektiğini niye görmüyorsunuz?kavga çıkarmaya çalışıyorsunuz diyenlere cevap vermeyin diyenlere soruyorum; size söylense bu laflar sizin mideniz kaldirir mı?susabilirmisiniz?bı taraf ağzına geleni soyliycek bı tarafın da eli armut topliycak?saçma değil mı?niye hakarete uğrayan sussun?niye hakarete uğrayan kavga çıkarmaya çalışan olsun?zaten hakarete uğramış,ilk hareket kimden nasıl geldi ona bakın derim!!
bana bu lafları biri yüzüme karsı söylesin yiyosa..ben burda cevap bile vermiş görmüyorum kendimi..öyle seyler söylerim ki aslında..değmez ama kavgacı olurum sonra!!!!

burda da mı tartışma,

ya bunu toplumsal değerler belirliyor,ben sen değiştiremeyizki bunu,yıllar yüzyıllar alır böyle bir değişim,eskiler bu konularda ne kadar katıymış değilmi,ama bizler yani yeni nesilde böyle tabular yok.ben cinsellik yaşamam evlenmeden önce,çünkü bu karşındaki erkeğin de sana bakışını belirliyor bi zaman sonra,çünkü bu erkek de bu toplumda yetişmiş!!.ne dersek diyelim gerçek bu.ama herkes kendi hayatını yaşar.kimseyi de yargılamak haddimize düşmez.(evlilik dışı çocuk sahibi olmak vs.. bunları kasetmiyorum ama yine de herkesin kendi hayatı istediği gibi yaşar.)

Back
X