Sperm azlığı ve tüp bebek

mavim8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2025
23
7
1
Arkadaşlar merhaba eşimin sperm sayısı neredeyse yok denecek kadar az 2 kez devlette semen testi verdik ve 3 canlı 4 hareketsiz sperm tespit edildi. Doktor Azosperm dedi ama Azosperm olması için hiç sperm olmaması gerekiyor diye biliyorum. Devletteki teste çok güvenmesemde sonucun çok farklı olduğunu düşünmüyorum normal yolla gebelik elde edemeyeceğimiz belli. Antalya’da tüp bebek sürecine gireceğiz araştırma sürecindeyim. Doktor vakit kaybetmeden tüp bebek yapın dedi. Genetik test vs verdikten sonra bu süreç başlayacak. Ama süreç hakkında henüz hiçbir bilgim yok. Zor bir süreç mi? Şu an tüp bebek fiyatları nedir? İlaçlara ulaşmak zor mu? Yardımcı olur musunuz? Sperm durumu bu şekilde olanlar nasıl bir yol izlediniz? Kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. İçimden ağlamak geliyor ama kendimi o kadar sıkıyorum ki eşimin kötü hissetmesini istemiyorum.

Merhaba azosprem için belli bi sayının altında olması yetiyor sayıyı şu an hatırlamıyorum. Bence canlı sperm çıkışı varken hemen vitamin takviyelere başlayıp tüp bebeğe başlayın. Tüp bebek için bir tane canlı sperm yetiyor . Evet zor bi süreç ama kendinizi yıpratmayın her şeyin çaresi mümkün

Bizde öyle düşündük teşekkür ederim. Peki fiyatlar hakkında bilginiz var mı? Eğer ilk seferde olumsuz olursa ikinci denemede tekrar mı aynı ücretlendirme oluyor?

Sizi çok iyi anlıyorum ben de eşimin ilk sperm testinde işten eve dönerken hüngür hüngür agamıştım eve geçerkende hiçbir şey yokmuş gibi gülmeye devam ettim ama neler hissettiğimi bir ben bir Allah bilir. Bizim azosperm değil ama çok kötüydü sayı hız morfoloji canlılık filan. Suan sperm çıkışınız var bence mfk vitaminlerine başlayın pahalı ama en iyi suanda doktorunuza sorabilirsiniz onaylayacaktır. Fiyatlar konusuna gelince 200 250 bini gözden çıkarmanız gerekiyor en iyi ihtimal maalesef maddi boyutu çok fazla. Allah yolunuzu açık ve kolay eylesin

10 veya 20 tane olsa da azosperm diyorlar sınırın altındakilere doktorlar havuz yapıyor bunun için üroloji doktoru ile ilerleyin siz varikosel var mı

Peki ilk seferde tutmazsa diğer denemelerde de aynı ücret mi ödeniyor?

10 veya 20 tane olsa da azosperm diyorlar sınırın altındakilere doktorlar havuz yapıyor bunun için üroloji doktoru ile ilerleyin siz varikosel var mı
Var ama 1. seviye bu kadar etkilemez dedi doktor bilmiyorum ne kadar doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…