Sperm Değerlendirme ve Morfoloji...

suncaptain

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
213
24
48
Adana
herkese merhaba ..şimdi doktordan geldik eşimin sperm testi pek umduğumuz gibi çıkmadı ,doktor da bizi tam aydınlatmadı bi ay sonra tekrar gelin gebe kalmazsan yine eşine test yapalım dedi.sonuçları şöyleyorumlarsanız sevirnirm

volüm : 5
likefaksiyon : 30
viskozite :normal
ph:8.5

sperm sayısı: 1 (mlt.)
motilite:38
ileri hareketli:35
yerine hareketli:3
hızlı ileri hareketli sperm sayısı: 0,3
yuvarlak hücre:0,1
morfoloji: normal % 0

dikkat çeken durumlar: baş: %95
boyun :% 3
kuyruk :% 2

Merhaba, sayı kısmını pek anlamadım, 1 yazmışsınız, , şöyle söyleyeyim normalde 1 ml. de 20 milyon olsun istenir en az. hareket toplamı da en az %50 olsun denir yine. sizin %38 (yanlış yazmadım umarım), morfoloji de %4 istenir(bu spermlerin morfolojik olarak yapısını gösterir) %95 hasar spermin baş kısmında görülmüş. açıkçası sayı yüksek olduğu zaman morfolojiyi pek önemsemiyor doktorlar. geçmiş olsun. moralinizi bozmak istemem ama sayı yazdığım gibi düşük ve evlilik süreniz uzun ise başka doktora gidin derim.

canım sperm sayısında sonuç : 1 normal değerler :15x10.000.000 /mlt yazıyo bu ne demek sence?

morfoloji %0 mış evet normal değeri % 4 olması gerekmiş..dikkat çeken durumlar dediği spermdeki hasarlı taraflar mı yani??

dikkat çeken durumlar dediği morfolojinin detay kısmı. %100 hasar var ve bu spermin baş boyun ve kuyruk kısmında. sizin testte sayı minumum 15 milyon olmalı diyor sanırım ve sizde 1 milyon galiba. ne kadarlık evlisiniz? ona göre yazayım cnm:)

6 aylık evliyiz canım.eşim testi yaparken hiç rahat olmadığını ve normalden çok az geldiğini söylüyo 2 gün pehriz yapmış olmasına rağmen.sonuçlar kötü görünüyo ama bizce ortamdan kaynaklandı gibi.bu durum etkiler değil mi testin geçerliliğini? spermlerin hasarlı olması ne demek ki biz ilk kez duyuyoruz canım iyileşir mi nasıl düzelir bu durum?

daha çok yeni evlisiniz ama eğer ki bir sorun var ise önlemini almakta gerekir. şöyle ki ben yaklaşık 4 yıllık evliyim, eşim varikosel ameliyatı oldu,2,5 yıl önce. testislerde ağrı ile ortaya çıkıyor, ya da üroloğun elle muayenesinde ortaya çıkan bir durum. biz de sayı yeri geldi 80 milyon yeri geldi 60 milyon, hareket toplamı da %50 civarıydı, ama morfoloji %3. çok ilaç kullandı-bitkisel ürün. ama morfoloji düzelmedi maalesef. 1 yıldır test yaptırmadık, durum nedir bilmiyoruz, bize doktorlar sebepsiz infertilite diyorlar. çünkü sayı iyi. yani 15-20 milyonda morfololik olarak %4 minumum sağlam sperm istenir. sayı ne kadar artarsa morfolojik oranda o kadar önemini yitiriyor. tabi burda hızda önemli faktör. kuyruk kısmı hareketi sağlayan, baş kısmı ise yumurtayı dölleme yeteneğine sahip diye biliyorum.
tabi testin verildiği ortam normal bir ilişki ile aynı tutulamaz. illa ki etkiliyor, siz öyleyse yakın zamanda tekrarlayın. ve testi tüp bebek tedavisi olan bir hastane ya da merkezde yaptırmanızı öneririm.

geçmiş olsun canım size de..tüp bebek merkezinde yaptrdık sonuç bu işte.yarın bi üroloğa gidelim muayene olsun eşim bakalım o ne dicek..çok teşekkür ederim

geçmiş olsun canım size de..tüp bebek merkezinde yaptrdık sonuç bu işte.yarın bi üroloğa gidelim muayene olsun eşim bakalım o ne dicek..çok teşekkür ederim

Rica ederim ne demek. bende 1 aşılama 1 tüp ve 2 dondurulmuş denedim, ama kısmet daha olmadı şimdi 2. tüp denemesine başlayacağım yakında kısmetse. inşallah buna gerek duymadan kendiliğinden hamile kalırsın. bize sadece 1 tane sperm yetiyor nasılsa. % 0 morfoloji ile hamile kalan da çok duydum. hakkınızda hayırlısı olsun.

Sperm sonucu değişkenlik gösterebiliyormuş. Eşinin sıkıntılı olması, ne bileyim hasta, yorgun, uykusuz, gergin olması vs gibi şeyler etken oluyormuş. Bunu bana doktor söylemişti. Sizin elinizde sadece bu test varsa, zaten buna bakılıp bir sonuç söylenemez. 3 ayrı zamanda 3 ayrı sperm testiyle bir kanıya varılıyor.

Ayrıca sonuçlarınız kötü değil, morfolojiye çok fazla takılmayın bence, sayınız ve hızınız yerinde olunca, hamile kalma şansınız yüksektir bence. Burada morfolojisi çok kötü çıkıp, bir sürü hamile kalan gördüm. O yüzden hemen üzülmek, yada tüp bebek vs işlemlere başlamanız için çok erken

teşekkür ederim canım moral oldu yazdıkların..1. ile 2.testin arsından ne kadar süre geçmeli.eşim bu testtten tatmin olmadı hemen 3 günlük pehrizle sperm örneği vermek istiyo evde yapılabiliyomuş sanırım 1 saat içinde hastaneye ulaştrsak yeterli olur sanırım...

ama moral bozmamak lazım hayırlısını vercek rabbim eminim geç de olsa en sağlıklsı en hayırlısı olcak inşallah

Merhaba hanimlar
Ben bu morfoloji yi anlamis degilim
Bizdede morfoloji % 8 cikti hangi Dr. A gitsek sorun degil diyor ama bazi arkadaslari okuyorum % 4 % 2 olup Dr.runun ilac verdigini okuyorum anlamis degiliz icsi yani sprmleri igbe ile drekt yumurtanin icine enjekte etmeye gerek olmadigini ivf yani sperleri yumurtanin yanina doksek bile yeterli dolleye biliyolar dedi doktormuz bu morfolojinedir

Madem içine sinmedi, tekrar versin. Bildiğim kadarıyla spermler 70 gün içerisinde yenileniyormuş. Bazı doktorlar 3 ay sonra istiyor, bazılarıda aylık olarak. Üzülmek için erken, hem daha önce söylediğim gibi önemli olan hareketitli sperm sayısının olması

Spermler başı ve kuyruğu olan yaratıklardır. Bunların bazılarının kafası büyük, ne bileyim yuvarlak değil kare, bazılarının kuyruğu yok gibi şekil bozukluğu olan spermlerin yapısına morfoloji deniliyor.
Krugere göre %4 ve üzeri normal sayılıyor. Sizinki 8 ise gayet güzel çıkmış. Zaten doktorların söylediği ve benim burda gördüğüme göre morfoloji çok önem kaydetmiyor. Asıl önemli olan sayının ve hızın fazla olması. Sadece içinde en hızlı olan yumurtayı deliyor. Zaten öbürlerinin bir önemi yokki. İnşallah anlatabilmişimdir

Sagol canim cevabin icin butun doktorlar hersey cok guzel dedi 1 tane doktor sekil bozukluguna yanlis anlamadiysam morfoloji.deniliyor galiba o doktorda bunlari soyledi % 8 morfoloji sekil bozuklugu var dedi iCi yapilcagini yani igne ile enjekte edecegiz dedi
Ama hangi doktora gitsek gerek olamadigini bu rakamain guzel oldugunu soylediler bize bu doktor oyle diyice kafalar karisti
Sagol canim cevaoladigin icin

Bende yeni katildim siteye. Bende 4 yillik evliyim. 2 yila yakin yasmin kullandim. 2 yildan fazladirda cocuk istiyoruz. Esimin Sonucu: morfoloji %2 sperm sayisi 27 milyon hareketlilik 48 ileri hizli progresyon 3

Ben rahim filmi cekildim bi sorun cikmadi. Bugun adetim ikinci gunu ve doktor yumurtaligim catliyormu diye bakacagini soyledi. Sanirim kan testi yapacak. Bende bir sorun yok diye tahmin ediyorum. Doktorum asilama yapmamiz gerekebilecegini bi demisti ama ne zaman yqpacaklar bilmiyorum. Yasimda 31 iyice umidimi kqybediyorum. Esim duzgun beslenmiyor. Ne yapacagimi bilmiyorum iyice umotsizlestim. Esimin doktoru sayisinin yeterli oldugunu ama morfolojinin problem oldugunu soyledi. Yaklasik 6 ay doktorun soyledigi ilaclari kullandi ama bi faydasi olmadi. O kadar yoruldumki su 2,5 yilda. Sizce bana bu testlerde olumlu cikarsa asilama yaparlarmi. Esimin morfolojisi 2 olmasina ragmen asilama tutabilirmi. Bazilari morfoloji duzelmeden birsey yapilamaz diyor. Bilgisi olan paylasirsa sevinirim.

merhaba ben yeniyim sitede ve moskovada yaşıyorum burda sperm testi yaptırdık ama burdakı doktorların dedıklerıyle içim rahat etmedi türkiyeye tatile gelmeme 5 gün var ama ölcem merktan eğer bilginiz varsa söylermisiniz sonuçları yazıyorum ruscadan türkçeye bu kadar cevirdim
hacim 3.00
viskozite 0.60
ph 6.5
sperm konsantrasyonu 73.00
toplam sperm sayısı 220.00
hızlı ileri % 2.02
yavaş ileri %16.16
yerinde hareketli 22.37
hareketsiz 59.45
morfoloji %32

Arkadasim merhaba, hamile oldugunu goruyorum cok sevindim senin adina..bizimde bas anomalisi yuksek ve morfoloji sifir maalesef...siz tup bebek yontemini mi denediniz ve nerede yaptirdin? simdiden tesekkurler..bebegini saglicakla kucagina alman dilegiyle..

canım ya kusura bakma yazmışsın bildirimleri göremiyodum yeni farkettim...bizim değerler ve benim durumlar berbattı ama rabbim ol dedi oldu. başka bi açıklama yapamıyorum inan.normal yolla hamile kaldım çok şükür ..inşallah sen de kavusursun meleğine en kısa zamanda

harika!! cok sevindim senin adina insallah saglikli bir hamilelik gecirip sag salim alirsin bebisini kucagina arkadasim, bizimde morfoloji son testte sifir cikti tup bebek tadvaisi olucam onumuzdeki ay, insalah olumlu sonuclar aliriz senin gibi, dogal yolla olmasi ne kadar sevinci!! tekrar tebrikler..birde esin vitamin kur ne kullaniyordu bilgilendirirsen cok sevinirim..simdidien tesekkurler..

çok sağol canım bebeğim çok iyi çok şükür ama sıkıntı biter mi bağısaklarının gebelikte yapışma ihtimali çok yüksek dedi doktor ona canımız sıkıldı.geçmişte yaşamıştım ileus diye lanet bi hastalık...neyse bunları düşünmicem zaten doktorlar moral bozmaya bayılır çünkü
eşim proxeed içti canım 2 buçuk ay kadar .3. kutu bitmeden hamile kaldım çok şükür darısı sana olsun inşallah...keçiboynuzu pekmezi içiyodu sabahları deniz kenarında çalışıyo balık karides çok tüketir onların da faydası oldu diye düşünüyorum...inşallah tüp bebeğe gerek bırakmaz rabbim sizi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…