- Konu Sahibi suncaptain
-
canım sperm sayısında sonuç : 1 normal değerler :15x10.000.000 /mlt yazıyo bu ne demek sence?
morfoloji %0 mış evet normal değeri % 4 olması gerekmiş..dikkat çeken durumlar dediği spermdeki hasarlı taraflar mı yani??
6 aylık evliyiz canım.eşim testi yaparken hiç rahat olmadığını ve normalden çok az geldiğini söylüyo 2 gün pehriz yapmış olmasına rağmen.sonuçlar kötü görünüyo ama bizce ortamdan kaynaklandı gibi.bu durum etkiler değil mi testin geçerliliğini? spermlerin hasarlı olması ne demek ki biz ilk kez duyuyoruz canım iyileşir mi nasıl düzelir bu durum?
daha çok yeni evlisiniz ama eğer ki bir sorun var ise önlemini almakta gerekir. şöyle ki ben yaklaşık 4 yıllık evliyim, eşim varikosel ameliyatı oldu,2,5 yıl önce. testislerde ağrı ile ortaya çıkıyor, ya da üroloğun elle muayenesinde ortaya çıkan bir durum. biz de sayı yeri geldi 80 milyon yeri geldi 60 milyon, hareket toplamı da %50 civarıydı, ama morfoloji %3. çok ilaç kullandı-bitkisel ürün. ama morfoloji düzelmedi maalesef. 1 yıldır test yaptırmadık, durum nedir bilmiyoruz, bize doktorlar sebepsiz infertilite diyorlar. çünkü sayı iyi. yani 15-20 milyonda morfololik olarak %4 minumum sağlam sperm istenir. sayı ne kadar artarsa morfolojik oranda o kadar önemini yitiriyor. tabi burda hızda önemli faktör. kuyruk kısmı hareketi sağlayan, baş kısmı ise yumurtayı dölleme yeteneğine sahip diye biliyorum.
tabi testin verildiği ortam normal bir ilişki ile aynı tutulamaz. illa ki etkiliyor, siz öyleyse yakın zamanda tekrarlayın. ve testi tüp bebek tedavisi olan bir hastane ya da merkezde yaptırmanızı öneririm.
geçmiş olsun canım size de..tüp bebek merkezinde yaptrdık sonuç bu işte.yarın bi üroloğa gidelim muayene olsun eşim bakalım o ne dicek..çok teşekkür ederim
6 aylık evliyiz canım.eşim testi yaparken hiç rahat olmadığını ve normalden çok az geldiğini söylüyo 2 gün pehriz yapmış olmasına rağmen.sonuçlar kötü görünüyo ama bizce ortamdan kaynaklandı gibi.bu durum etkiler değil mi testin geçerliliğini? spermlerin hasarlı olması ne demek ki biz ilk kez duyuyoruz canım iyileşir mi nasıl düzelir bu durum?
teşekkür ederim canım moral oldu yazdıkların..1. ile 2.testin arsından ne kadar süre geçmeli.eşim bu testtten tatmin olmadı hemen 3 günlük pehrizle sperm örneği vermek istiyo evde yapılabiliyomuş sanırım 1 saat içinde hastaneye ulaştrsak yeterli olur sanırım...
ama moral bozmamak lazım hayırlısını vercek rabbim eminim geç de olsa en sağlıklsı en hayırlısı olcak inşallah
Merhaba hanimlar
Ben bu morfoloji yi anlamis degilim
Bizdede morfoloji % 8 cikti hangi Dr. A gitsek sorun degil diyor ama bazi arkadaslari okuyorum % 4 % 2 olup Dr.runun ilac verdigini okuyorum anlamis degiliz icsi yani sprmleri igbe ile drekt yumurtanin icine enjekte etmeye gerek olmadigini ivf yani sperleri yumurtanin yanina doksek bile yeterli dolleye biliyolar dedi doktormuz bu morfolojinedir
Merhaba, sayı kısmını pek anlamadım, 1 yazmışsınız, , şöyle söyleyeyim normalde 1 ml. de 20 milyon olsun istenir en az. hareket toplamı da en az %50 olsun denir yine. sizin %38 (yanlış yazmadım umarım), morfoloji de %4 istenir(bu spermlerin morfolojik olarak yapısını gösterir) %95 hasar spermin baş kısmında görülmüş. açıkçası sayı yüksek olduğu zaman morfolojiyi pek önemsemiyor doktorlar. geçmiş olsun. moralinizi bozmak istemem ama sayı yazdığım gibi düşük ve evlilik süreniz uzun ise başka doktora gidin derim.
herkese merhaba ..şimdi doktordan geldik eşimin sperm testi pek umduğumuz gibi çıkmadı ,doktor da bizi tam aydınlatmadı bi ay sonra tekrar gelin gebe kalmazsan yine eşine test yapalım dedi.sonuçları şöyleyorumlarsanız sevirnirm
volüm : 5
likefaksiyon : 30
viskozite :normal
ph:8.5
sperm sayısı: 1 (mlt.)
motilite:38
ileri hareketli:35
yerine hareketli:3
hızlı ileri hareketli sperm sayısı: 0,3
yuvarlak hücre:0,1
morfoloji: normal % 0
dikkat çeken durumlar: baş: %95
boyun :% 3
kuyruk :% 2
Arkadasim merhaba, hamile oldugunu goruyorum cok sevindim senin adina..bizimde bas anomalisi yuksek ve morfoloji sifir maalesef...siz tup bebek yontemini mi denediniz ve nerede yaptirdin? simdiden tesekkurler..bebegini saglicakla kucagina alman dilegiyle..
canım ya kusura bakma yazmışsın bildirimleri göremiyodum yeni farkettim...bizim değerler ve benim durumlar berbattı ama rabbim ol dedi oldu. başka bi açıklama yapamıyorum inan.normal yolla hamile kaldım çok şükür ..inşallah sen de kavusursun meleğine en kısa zamanda
harika!! cok sevindim senin adina insallah saglikli bir hamilelik gecirip sag salim alirsin bebisini kucagina arkadasim, bizimde morfoloji son testte sifir cikti tup bebek tadvaisi olucam onumuzdeki ay, insalah olumlu sonuclar aliriz senin gibi, dogal yolla olmasi ne kadar sevinci!! tekrar tebrikler..birde esin vitamin kur ne kullaniyordu bilgilendirirsen cok sevinirim..simdidien tesekkurler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?