Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

evet cnm yolumuz çok uzunn ve sabır isteyen bişe inşşş güzelll haberleri tez zamanda veririrzz

Merhaba. Benim eşimde Kaan Hocanın hastası. 2 yıldır hiç gebelik oluşmadı Tüp bebek tedavisi öncesi araştırdık hocayı bulduk oda DNA hasar testine çağırdı gittik serüven böyle başladı.Bizde morfoloji 0 ve DNA hasar testinde hiç sağlıklı sperm yok yani o da 0! Az hasarlı oranı %28 orta %54 diye gidiyor. Kaan Hoca 3 aydır günde yarım tablet klomen ve 3 tablet arginmax la keçiboynuzu tozu falan standart şeyler verdi bize de. Ben de ek olarak Evicap Fort 400 içiriyorum. En son yapılan hormon testinde FSH 6.03 çıktı. Pazartesi tekrar Tümlab da Dna hasar esti ve spermiogram yaptıracağız bakalım ilaçlar fayda ettimi diye. Eğer etmediyse tedaviyi kesmek istiyorum 3 ayda sperm döngüsü tamamlandı fayda etse ederdi, boşuna avuçla ilaç yutmasın diye düşünüyorum.

Ayrıca; Kaan Hocaya bizim gibi başka şehirden gidip muayene olan ve sonrasında maille haberleşen arkadaşlarım, hocanın yeni soru/cevap yöntemini gördünüz mü? Sitesinden girip kayıt olup artık oradan iletişime geçecekmişiz mail atıp haber verdi. Ancak sorun şu, bize taa 4 şubat gününe tekrar mesaj atabilmek için gün verdi. Onun öncesinde veya o günü kaçırırsan mesaj atamıyormuşuz sistem kabul etmiyor zaten telefonda yok! Eeee biz pazartesi test yaptıracağız cuma yada sonuçlar çıkacak. Şimdi durumumuz nedir diye danışmak için 4 şubatı mı bekleyeceğiz??? Zaten ayda bir kere test sonuçlarını göndermek için mail atan insandık bu uygulama çok kötü oldu bence. Belki durumu kötü ve ilaçları değişecek yada dozu artacak hiç yoktan 1 hafta 10 gün kadar erteleneceğiz. Bizim için bir gün bile önemli biz evlat sahibi olmak için varını yoğunu ortaya koyan insanlarız günüm gecem "acaba iyileşme var mı, tüp bebekte şansımız artıyor mu yoksa aynı mı" diye sorgulamakla geçerken bir de bu çıktı. Yada diyelim acil bir durum çıktı bir danışayım desek 4 şubatı bekle! Tamam başı çok yoğun anlıyorum ama yinede benim hiç hoşuma gitmedi.

mrb bizde bu hafta içi kaan beye muayene gittik ve hasar testi felan yapıldı ..evet değişim pek iyi olmamışşş hatta hiç iyi olmamış ayda bir mailll((bizim hasar testimiz çıktı %17 hasarlı 15 üstü ama çok kötü değil anladığım kadarıyla henüz cevap atmadı sayımıza gelince sperm sayısı 0,6 yazıyo sanırım 600 bin olacak gibi değil çok şaşırdım çünkü ilaçdı vitamindi bi dünya şey uyguladık ayrıca morfoloji hiç 0 çıkmaz ken bu kez 0 çıktı birtek hızda ilerleme varr tuhaf geldi ama bana acaba antibiyotik kullandık onla alakalı olabilirmi?kaan hocaya ne zaamandır tedavi oluyorsunuz

Bizim 3 aydır tedavimiz sürüyor. Yarın tedaviden sonraki ilk spermiogram ve DNA hasar testi yapılacak. Değişiklik varmı çok merak ediyorum. İstanbul da oturuyoruz ikinci testler için Ankara Gen-art Tüp bebek merkezine çağırdı ama bir test için gidilmez ki İstanbul da da yapan yerler dolu! Tümlab da yaptıracağız. 4 saat sonra spermiogram sonucunu, cuma günüde DNA hasar testi sonucunu verecekler. Daha öncede dediğim gibi eğer bu 3 ayda fayda etmediyse daha da etmez ilaçları bıraktıracağım. Böbreklerine yazık!
Bir de çok şey bilmek insanı çok yoruyor buna inanıyorum. DNA hasar testi modası çıktı herkesin sıfır herkesi kötü!!! yaa çocuğu olanın nasıl oluyor!!! Eskiden hiçbişey olmazsa tüp bebek yaptırırız diyorduk bir de deniyor ki "hasarınız yüksek tüp bebekte şansınız az" yok yaa!!! o testi yaptırmasaydık hiç bilgimiz olmayacaktı umutla, mutlulukla tedavi olacaktık ama şimdi... umutsuz,şüpheyle acabayla, ya tutmazsa stresiyle tedaviye başlayacağız! Baştan psikolojik olarak kaybettik. Eğer sonuçlarımız yine kötü çıkarsa keşke yaptırmasaydık diyeceğiz çünkü en azından bu kadar stresli olmayacaktık! Pişman olacağım bildiğime.
antibiyotik kullanmanın bir zararı olsa Kaan hoca her hastasına ilk önce vücutta bir iltihap varsa gitsin diye fix bi antibiyotik veriyor, heralde vermezdi. Ona çok takılma. Çünkü en ufak sinir,stres bile hemen oynatıyor değerleri.
Arkadaşım bir de sana tavsiyem eğer eşin kilo almıyorsa "Saraçoğlu nun keçiboynuzu kürü nü araştır internetten onu yap" ben geçen sene 1 ay yaptım hemen hız da sayıda farketti. Ama eşim 10 kg alınca bıraktık.kilo derdiniz yoksa bir numara. şimdi tozunu her gece 1 tatlı kaşığı suya karıştırıp içiyor bakalım aynı etki oldu mu yarın göreceğiz.

canım eylülden beri yapıyoruz biz keçiboynuzu kürünü ama sayı bu denli hiç düşmemişti şaşırdım ..bende en fazla nisana dek tedaviyi sürdürecem sonrasonda cok uzatmak istemiyorum tüp bebek yaptırcazz inş gerek kalmaz bizim fsh düşükk o yükselse inş spermle ilgili sorun kalmayacak çünkü varikosel yok hasarda az çıktı bakalım oda haber beklioruz kaan hocadan

bizimde fsh düşük 3 tü ilk şimdi 6,03 oldu ama bakalım yarın belli olacak bizimde. Umarım herkesin gönlüne göre olur herşey.

sinirimden saatlerdir aglıyorum ben yaa..kaan bey bize yaptıgına bakınnn 4 marttan önce mail atamıyoruz henüz hafta içi gittik yanına ve herseyi sonuca göre söylicez dedii sonuçlar cıktı 2 3 kelime yazdı ayrıca ben yazamıyorum biz temmuzdan beri klomen kullanıyoruz fayda etmiyorr ve klomen verdii anlamıyorumm klomen işe yaramaıyorkii iğne çokmu tehlikeli anlamadım

4 mart mı!!!! ne bu yaaa!!!! ssk hastanesi bile daha erkene randevu veriyor. Hepimiz aynı durumdayız ağlama lütfen (diyorum ama daha ben bugün ağlıyordum ve eşimle atıştım yok yere sinirimden) Kaan Aydos hasta kaybedecek artık, sanırım amacıda bu... Bizim sonuçlarda çıktı. herşey iyiye gideceğine kötüye gitmiş. Bari aynı kalsaydı..... Eşim ilaç kullanmayı bıraktı dün itibariyle. Mail falan da atmayacağız. zaten mail randevu günü falan sinirim bozuldu iyice. Verdiğimiz muyayene paraları, test paraları, Ankara ya yol paraları bide ilaç masrafı geldi tüp bebek tedavisi ücretinin yarısına. Üstünü tamamlayıp bari tedaviye başlasaydık diyoruz. Hiçbir gelişme olmadı aksine kötüledik. Allah hepimize sabır versin.

haklısın cnm vallaa bende senin gibi düşünüyorum bizimde öle ama yılma lütfenn bak başaran bir sürü insan varr en azından ilaçları kesmeyinn tüp bebekde yaptıracaksak en azından kendimizi kuvvetlendirmemiz lazım ben de sinirleniyorum şaka gibi sürekli gidip gelemiyoruz sorularımızı soramıyoruz hayır bide sekreterini aradık mail kapalı değil sorun dedi ama kapalı (boşuna kocamı yordum bu kış günüü emeğimize yazık ama hayırlısı boşverr biz mayısa nisana kadar beklemedeyiz ondan sonra tüpee gececezz inş gerek kalmaz.

ben çok şaşırdım böyle olduğuna bize öyle bir mail gelmedi.bizde sorun yok mail atmada...

Bizde DNA hasarı için 20 aralıkta ibni sinaya verdik fakat hala sonucumuzu öğrenemedik.Kaan hocaya mail attığımızda marttan önce mail atmayın diyor.Bu aralar dna için test verip böyle gec sonucu çıkanlar oldumu??

kızlar sperm dna harası yaptırmıştık sınuç 2,2 .çktı burada <15 yazıyor sizce sayı normal mi yorumlarınızı bekliyorummmmmm

Kızçeler size danışmak istediğim bişey var Kaan beye mail yoluyla bilgilerimizi gönderdim sperm dna hasar testi istedi biz y kromozom ve karyotip yaptırdık normal çıktı araştırmalarıma göre sperm dna hasarı varsa bile e vitamini ve folik asit tedavisi ile fsh ı yükselterek çözülüyormuş biz zaten vitamin takviyesi alıyoruz ve fsh ımızda normal değerlerde celalettin bey inhibine bakalım dedi hiç dna hasar testi falan demedi biz şimdi inhibin dışında sperm dna hasar testi de yaptırsak mı bilemedim

cnm mrb devlet hastanesinde yaptırdıysanız eger normal cnm 1 aydan önce çıkmıyor çünkü sonuçç

kızlar sperm dna harası yaptırmıştık sınuç 2,2 .çktı burada <15 yazıyor sizce sayı normal mi yorumlarınızı bekliyorummmmmm

mrb bizim ki 17 çıkmıştı ve hoca iyi demişti sizinki dahada az o zaman süper :)))
0-15 arası hasar yok
15-30 az hasar
30 ve yukarısı çok hasarlı diye biliyorum ben

kuzucum diğer tarafada yazdım yaptırın içiniz rahatlasın..biz tüp bebek yaptıracaz hoca bize tüp yaptırsanız bile eger hasar varsa tutmaz demişti bizde o yüzden yaptırmıştık hani eger varsa önlemimizi alalım nisanda yaptırcaz çünkü

ben çok şaşırdım böyle olduğuna bize öyle bir mail gelmedi.bizde sorun yok mail atmada...

cnm yeni gördüm mesajını bize geldi malesef (çok üzüldüm karda kışda kocamı gönderdim o kadarr oralara yüreğim ağzımdaa ((ama sonuç hüsran 4 marta kadar beklecez bakalım artıkk çoğu gitti azı kaldıı

canım bizim de öyle olmuş mailler. bizde mart gibi aşılama yaptırcaz bu ay rahim filmini hallettik allahıma şükür temiz çıktı. sen çektirmdin mi canım ?

canım bizim de öyle olmuş mailler. bizde mart gibi aşılama yaptırcaz bu ay rahim filmini hallettik allahıma şükür temiz çıktı. sen çektirmdin mi canım ?

yok tatlım ben çektirmeyi düşünmüyorum şimdilik :))gerek olursa çektiririm zaten ben aşılama düşünmüyorum nisan en geç mayısda tüp bebek düşnüyoruz vee tüp bebekdede çok gerekli olmuyor sanırım ..zaten tüplerin kapalı olması veya açık olması tüp ibebek için çok önemli değil diye biliyorum ama grekirse mecburen çektircez ne yapalım bu yolda herseyi yapacaz artık çok ağrı oluyormu çektirirken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…