Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
perici bebeğin hayırlı olsun Allah'ım analı babalı büyütsün inşallah. Değerler ve yorum aşağıdaki gibi ama yine hiçbir şey anlaşılır değil Kaan hocada birşey söylemedi. Sadece bu ayın sonuna randevumuz var o zamana kadar Emodex kapsül önerdi. Gelince tedaviyi ayrıntılı başlarız dedi. Birde Dna hasarı düzeltilebilir dedi.

Yöntem: Floreson Mikroskopi
Pozitif bulgu elde edilen/Toplam değerlendirilen hücre sayısı

1. Analiz: 30/332 (%9)
2. Analiz: 140/316 (%44)
3. Analiz: 140/316 (%49)

Yorum ve açıklama:
1: DAPI boyamada normal görünümlü hücrelerde ileri derecede apopitotik hücre sayısında artış yoktur.
2API boyamada normal görünümlü hücrelerde hafiften şiddetliye apopitotik siyal veren tüm hücreler değerlendirmeye alındığında artmış sperm dna hasarı ile uyumludur.
3API boyamada rastgele seçilen hücre popyilasyonunda yapılan incelemede yine artmış sperm dna hasarı ile uyumludur.

Buna göre normal görünümlü hücrelerde dahi apopitoza gidiş açısından artmış risk varlığı olarak yorumlanmıştır.

Yukarıdaki bütün yorumlar ve değerler hasar old. kesinde derece konusunda bir şey anlamadık . Sizce nedir durum acaba? Artık normal yolla olmasını geçtik tüp bebekle olur mu acaba diye düşünmeye başladık. Bu süreç çok zor gerçekten...

bizimde 5 başarısız tüp bebek denememiz var eşimin değerleri düşük
hiç dna hasar testi yapılmadı sizce yaptırmamız gerekli mi bu testi:26:

Eşim ve bende şimdiye kadar sebebsiz infertilite dendi 1 aşılama 2 tüp bebek yapıldı tüp bebek denemelerinde 2 defa birinci kalite transfer edildi hep doktor bu sefer tamam dedi ama benim 2. sinin sonucunu öğrenince ne doktorla görüştüm nede tüp bebek merkezi ile. Daha sonra araştırırken Kaan Aydos hocam ile karşılaştım. Web sitesinden durumu anlattım sağolsun akşama dönüş yaptı. Sperm dna hasar testi yaptırmamızı ve muayene için randevu almamızı söyledi. Randevuda öyle hemen verilmiyorum ortalama 2-3 ay sonraya verilebiliyor. Bizde özelde düzen lab. da yaptırdık sonuçlar 2 gün önce çıktı ve değerleri önceki mesajımda yazdım. Ancak biz değerlerden birşey anlamadık Kaan hocaya gönderdim oda randevu ya kadar Emodex kapsül önerdi. Hala sonucun ne kadar kötü durumda old. anlamadık kimsede sonucu değerlendirmedi. Durum bu işte insan çaresiz kalınca bir umut için neler yapmıyor. Rabbim hayırlısı ise sağlıklı sıhhatli analı babalı büyütebileceğimiz evlatlar nasip etsin.. Bence sende bir hocama durumu yaz web sitesinden zaten size dönüş yapar.

hasar oranı ile ilgili;
DNA fragmentasyon indeksi (DFI) çeşitli tedavi yöntemlerinin başarı ihtimali hakkında bilgi verir. Bu test ile sadece spermler değerlendirilir:
DFI % 0-15:Normal yoldan gebelik mümkündür.
DFI % 15-25:Normal yoldan gebelik mümkün. Ama, bunun olması yine de uzun zaman alabilir. Uzun süredir çocuk isteyen hastalarda en azından bir inseminasyon tedavisi (sperm transferi) yapılması düşünülmelidir. Kadında başka bozukluklar tespit edildiğinde ve ileri yaşlarda IVF (in-vitro fertilizasyon) yapılması önerilir.
DFI > % 30: Ne normal yoldan ne de inseminasyon yardımı ile gebelik mümkün değil. IVF (in vitro fertilizasyon, tüp bebek) yöntemi ile gebe kalma şansı yükselebilir.
DFI > % 50: IVF ile gebelik mümkün değil. Mikroenjeksiyon yöntemi (ICSI) bu şansı arttırır.
DFI > % 60: Gebe kalma şansı çok az. Tek olasılık, ICSI yaptırmak veya donör spermlerini kullanmak.

bizimde 5 başarısız tüp bebek denememiz var eşimin değerleri düşük
hiç dna hasar testi yapılmadı sizce yaptırmamız gerekli mi bu testi:26:

Melekcim beni hatirlarsin belki haziran topiginden. Biz yaptirdik dna hasar testi Allaha sukur normal cikti. Ama bak benim arkadasim 3 tup bebek denedi olmadi, hasar testi yaptirdilar cok yuksek cikti. Suan tedavi oluyolar ve benim okuduklarima gore de hasar azaltilinca normal yolla bile hamile kaliniyor. Bu arada biz genartta yaptirdik 1 haftada cikti. Bence hemen yaptirin. Kendine cok iyi bak

hatırladım canım nasılsınevet bende çok okudum kaan aydosun sitesinde dna hasarı tedavi edildikten sonra hamile kalanları
siz de gittiniz mi kaan aydosa

Canim bizde yaptirdik testi, bizde hasar cok az cikti. Doktorumuz da Kaan hoca. Hasariniz yuksek cikmis, randevunuzda da gorusur sizinle zaten ama 3 aylik bir tedavi vericek size. Bu tedavide hem emodex kullanicaksiniz hem de hasari onarmak icin antibiyotik verir. Bu arada testosteron,FSH,LH degerlerine de baktirin gitmeden once. Onlari da duzeltmeye calisiyo. Esimde hormon degeri dusuk cikti mesela klomen kullandi suan Allaha sukur duzeldi. 3 ay sonra tekraar dna test yaptirip degerlere bakiyo. Sonuclara gore yon veriyo. Insallah yardimci olmusumdur

bayram geçsinde bizde gidicez inş...
ya şu tüp bebek merkezlerini hala anlayamıyorum temmuz ayında negatif sonucum alınca tüp bebek merkezimizle konuştum dedim ne olacak ,bu kaç oldu ....
diyolar ki erkek infertilitesinde yapacak bişey yok nasıl yok bak kaan Aydos un sayfasında bir sürü başarı hikayesi var bugüne kadar hiç bi merkez spermleri iyileştirmek için uğraşmadı sadece aldıkları parayı bildiler...
sizin kaçıncı tedaviniz olacak ne zaman başlıcaksınız:26::26:
Iyiyim Cnm sagol gittik biz de. Allaha sukur cikmadi birsey

Son düzenleme:

Haklisin gercekten, bazi merkezler parasini alsin baska dertleri yok. Ben negatif aldigimi soylemek icin 3 gun aradim, hic umurlarinda bile olmadi. Cok acidim verdigimiz paraya. Biz insallah ocakta 2. Tedavimize basliycaz.

anladığım kadarıyla hasar çok yüksek ve tedavi fayda etmez gibi öylemi... bebek sahibi olmamız için yol yok mu

anladığım kadarıyla hasar çok yüksek ve tedavi fayda etmez gibi öylemi... bebek sahibi olmamız için yol yok mu

Hayir hayir, yanlis anladin. Tabiki tedavi edilir. Hatta tedaviden sonra belki normal yolla bile hamile kalirsin insallahh. Kaan hoca size yardimci olur zaten.

Haklisin gercekten, bazi merkezler parasini alsin baska dertleri yok. Ben negatif aldigimi soylemek icin 3 gun aradim, hic umurlarinda bile olmadi. Cok acidim verdigimiz paraya. Biz insallah ocakta 2. Tedavimize basliycaz.
günaydın canım dün kaan aydosun sitesine üye oldum ve başımızdan geçenleri yazmıştım cevabı gelmiş
dna hasarına bakmalıyız demiş bazı tahliller istemiş onları yapın ve randevu alın gelin demiş inş.
3 6 aylık tedavi yapıyorum daha sonra normal yolla bekleyin diyorum olmazsa tüp bebeğe yönlendiriyorum demiş......
inş bizimde sorunumuz çözülür

Cok sevindim canim ya. Bugun ara istersen cunku randevuyu 1-1,5 ay sonraya veriyo. Biz testleri memlekette yaptirdik, randevuyu zaten 4 ten sonraya veriyo. Randevuya kadar Genart'a gidip dna hasar testi verdik. Daha sonra muayenehanesine gittik aklinda olsun. Insallah sebep budur canim da tedavi olur normal yolla alirsin yavrunu kucagina

sağolcanım inş sebeb budur diye dua ediyorum şimdi ....
randevuya benimde gitmeme gerek varmı bize uzak ankara 8 9 saatlik mesafa var sadece eşimin gitmesi yeter mi sence:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…