Biz ankara genartta 200 tl ye yaptirdik canim
Ben İstanbul'da yaşıyorum bayramdan sonra araştıracağım tatlım.Siz de sonuç ne çıktı bu arada.
Çok teşekkür ediyorum yanıtladığın için ,bizim morfoloji %2 henüz doktora gitmedik.Dna hasar testi ister mi bilmiyorum ama yaptırmakda fayda olduğunu düşünüyorum .
Dün eşim Kaan hocaya muayene oldu. Dna hasar testi sonucunda %44 ve %49 dna hasarlarının yüksek olduğunu ancak sayı,morfoloji,hız gibi değerlerin çok iyi olduğunu söyledi. Eşime Klomen,Emodex ve Trentilin 400 verdi. Bunların yanında Kırmızı eti azaltın, Yeşil sebzeleri , haftda 4 öğün nohut yemeği , kuru incir, keçi boynuzu tozu ve ısırgan otu çayı için dedi. 1 ay sonra kan değerlerine bakacak ve 3 ay sonra da Dna hasarına bakacak. Ben normal yolla olmasına umutluyum dedi. Eğer bir an evvel olsun isterseniz 3 ayın sonunda yardımcı üreme yöntemlerine bakarız dedi. Bu durumda olupda hamile kalan var mı arkadaşlar ???
işte aynı durum bizde de vardı sayı şekil her şey normal ama dna hasarı %91 di..hoca bekleyin dedi size verdiği diyeti aynen verdi umutluyum dedi 2 ay kendiliğinden oldu..oğlumuz olacak inş..siz de hayırlı haberleri alırsınız inş..
İnşallah bizimde olur ancak ne yazık ki 1 aşılama 2 tüp bebekden sonra çok umutlanmak gelmiyor içimden ama İnşallah bir an evvel hayırlısı ile olur... Zaten eşim 1 aydır emodex kullanıyor du şimdi klomen ve Trentilin kullanmaya başladı. Klomeni gün aşırı yarım tablet önerdi diğerini her gün 1 tane ...
Dün eşim Kaan hocaya muayene oldu. Dna hasar testi sonucunda %44 ve %49 dna hasarlarının yüksek olduğunu ancak sayı,morfoloji,hız gibi değerlerin çok iyi olduğunu söyledi. Eşime Klomen,Emodex ve Trentilin 400 verdi. Bunların yanında Kırmızı eti azaltın, Yeşil sebzeleri , haftda 4 öğün nohut yemeği , kuru incir, keçi boynuzu tozu ve ısırgan otu çayı için dedi. 1 ay sonra kan değerlerine bakacak ve 3 ay sonra da Dna hasarına bakacak. Ben normal yolla olmasına umutluyum dedi. Eğer bir an evvel olsun isterseniz 3 ayın sonunda yardımcı üreme yöntemlerine bakarız dedi. Bu durumda olupda hamile kalan var mı arkadaşlar ???[/QUOTE
biz dediklerini harfiyen yaptık olmadı....bekledikde nerdeyse 9 ay bekledik hemdee arkasından tüp denedik oda olmadııı nasip bazılarındada işe yarıyor deneyerek göreceksiniz canımmm malaseff uzun bir yol buu((
kaan hocaya gelince tek önerdiği dna hasar testi bizde hasar az cıkarsa sansınız yükselir demişti kendileri ama az çıkmasına ragmen sonuç elde edemedik dna hasar testinden önce bakılması gereken bi dünya şey varmışşş gecen zaman bana bunu gösterdiiii
arkadaşlar herkese merhaba ;
sperm dna testi denilen şey tunnel testi mi?
eşimede yazıldı salı günü test verecek hafta sonu alacakmış.
durumumuz biraz karışık ilginç....
biz azospermiden başladık serüvenimiz yanlış tedavi sebebiyle...
sperm çıkışına giden daha sonra varikosel saptanan ama böylede belki olur diye 3 ay verilen tabi ki tedavi yapıldı.
ama olmayın gene doktor gittik sadece morfolojide sorun kalmış %1 diğer değerler normala yakın normal...bizim için azospermiden gelince inanılmaz önemi değerli...
doktor şimdi de tunnel testi istemiş anladığım kadarıyla aynı şeysen bahsediyor burda.
bana yardımcı olurmusunuz?
doktor bu varikolsel ameliyatı beklesin gerek yok demiş.normal yolla olabilir ben ondan yanayım bekleyin demiş ama bayanlar beklemek istemez.
salı testi ver tunnel testini hafta sonuna çıkar.haftasonuda eşinle gel birlikte konuşalım demiş.
test sonucuna göre
1) beklemek
2)aşılama
3) tüp bebek
siz olsanız ne yapardınız ya da ne yaptınız?
eger bekleyeceksinizz ve varikosel teshisi konulmussa ameliyat olmanızı öneririmm ama iyi bir hekimee tabiki
tüp bebek için ameliyata gerek yokk çünküü seçilio zaten ben kendim için sölimm beklemekle hata etmişimm spermin morfolojisi yok hızı yok sayısı derken kaç yıl geçti başta deneseydim belkide olurdu şimdiye işte yanlış yönlendirme gerci tüpde denedik bu ay oda olmadı malasef
aşılama çok zor bir ihtimal ama kalanlarda var raporlu yaptıracaksan istiyorlar aklında olsun
bu arada beklemek gercek anlamda cok yıpratıyorr zor bir süreçç
evet beklemek istemiyor çok üzülüyorum artık...
ama yapacağımında en doğrusu olsun istiyorum.ama işin içinden çıkamıyorum.
ameliyat olsa gene beklicez.yok yani ne yapacağımı bilemiyorum.
yas faktörü çok önemli yasınız kaç ?
ben ilk öğrendimde 26 idim şimdi 29 oldummm elde var 0((
valla doğru olanı allah kalbine koysun canımm
canım ben 34 eşim 35 yaşında...
dün doktor aramış test sonucu çıkmış testte birşey yokmuş.
İlk defa burda sana yazıyorum en son gelişme bu.
yani şuanlık sadece morfoloji sorunumuz var gibi hareket orta seviye...
varikosel ameliyatı olsa mı acaba?
canım bu toppikte yeniyim sizleri seni tam tanıyorum.seni sıkmazsam kısaca bahsedermisin?
çok tşk ederim dileğin umarım sizinde hakkınızda en güzeli olur.
canım varikosel ameliyatı oldugunda kafadan 3 ay gidiyor ...sonrasında takviye vs derken bir 3 ay daha gidiyor..ve sonrasında hemen hamile kalamıyabiliyorsun çünkü kafana bu sorunu takmış oluyorsun bir kere pskolojin bu konuya yogunlaşıyor buda hamile kalmayı zorlaştırıyor ...yani seviyesi yüksek değilse zaten varikosel ameliyatı çokda değiştirmiyor dediğim gibi sağlam bir doktorr bulman çok önemli eğer ameliyata karar verirsenn..çünkü doktorlar bu işi biraz hafife alabiliyorr..
bana gelince 2010 temmuzda evlendim ve 2011 den beri bu işle mücadele içerisindeyimm kullanmadımız ilaç kalmadı diyebilirim.kaan aydos bu işin eri dediler kalktık ona gittik ama nafile boş çıktı sorunun ne oldugu tam olarak bilinmiyor sebepsiz deniyor varikosel 1 derece den var gittimiz tüm doktorlar kesinlikle fayda vermez ameliyat dediler bizde olmadık..derken bu zamana geldik ama çok büyük sıkıntılarla inan bu yol çok yorucuu((
gectimiz ay tüp bebek deneyelim belki kısmetimiz bu şekilde olur dedikk ve malesef oda olmadı ama ben çokda iyi biryerde yaptıramadım kendi evimin oldugu şehirde yaptırdık..olmadı
aynı zamanda evlenmişiz :) ama biz 2013 te fark ettik.
varikosel seviye 3 yani son safhada ama dediğin gibi bekleme süreci ki sen benden daha çok beklemişin en iyi sen anlarsın beni.
ne kadar etki eder bilemiyorum olması.
eşinde hız hareket morfoloji nasıl?sperm çıkışı var ama dimi?malesef hemen olmayabiliyor genelde 2 de tutan çok aşılama düşünebilirsin belki.
istanbula gelebilirsen bilmiyorum bahçeci bu konuda gerçekten iyi olduğuna okuyarak konuşarak araştırrarak tanık oluyorum bende.
çok tşk ederim cevapların için gene görüşelim.umarım bekleme süremiz en kısa zamanda sonuçların hekesin bizimde canım.
var cok şükür canım ama çok azz yani hep 5-10 milyon arası değişmiyor pekk ne kullanırsak kullanalım..evet bende bahceciyi biliyorum şuan ki doktorumda o grupla çalışmışş ama malasef burdaki teknoloji yetersizz ..bizde dedik en azından bir denememizi burda yapalımm kısmet dedikk hem izin problem olmaz hemde kendi evimizde rahat ederiz die düşündükk...hayırlısı inşallah olurda istanbula gerek kalmaz canım eger bekleyecekseniz at kestanesi denen bişe var onu arastır cok kişi faydasını gördü birde keçi boynuzu kürünü dene faydası oluyor cogunda...
varikosel seviyesi çok olanlarda genelde fayda ediyor kuzenimin eşi ameliyat oldu varikoselden bir sene sonra doğal yoldan hamile kaldıı ve bebegi şuan 6 aylık gene hamilee:)))8 haftalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?