Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz kaan bey'e muayeneye gittik ve sperm dna hasar testi ve genetik testi yapıldı ve sorun çıkmadı.Yeni bir tedavimiz yapıldı 10.02.2014 tarihinde testimiz var.12 adet yumurta ve 2000000 sperm sayısıyla 3 adet embriyo oluştu.1 tanesi 1 kalite 2 tanesi 2.kaliteydi.

arkadaşlar nolur bu durumu yaşayanlar ve yaşamış olanlar bu başlığı güncel tutalım yardım almak istiyorum orumlarınıza başarılarınıza ihtiyacımız var.3 yıllık evliyiz 2.5 yıldır uğraş veriyoruz.eşim 3.dereceden varikosel ameliyatı oldu.2013 mayıs ayında bir ay sonra hamile kaldım 8 hafta sürdü.şubatta da kaan hocaya gittik% 42 dna hasarı emodeks kapsül ve klomen kullanıyor.sizler ek olarak neler yapıyorsunuz.?

maalesef aşılamam tutmadı canım. Kaan Aydosa bir arkadaşın tavsiyesiyle gittik. Oda bize sperm dna hasar testi yaptırmamızı söyledi. yaptırdık. ce sonuç % 43 hasarlı çıktı. bize doğal yallardan çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi ve aşağıdaki tedaviyi önerdi. bizde bu tedaviyi uygulamaya karar verdik.

Spermlerinizde DNA içeriklerinde hasar oranı normalden yüksek. Bu, çocuk olmamasını izah eder. Tedavi ile düzeltirsek, doğal yolla da çocuk olabilir. Bunun için:

1) Menagon ampul. Pazartesi ve perşembeleri bir tane, insülin enjektörü ile karın ya da kol derisi altına aşı yapılır gibi yapılırlar.

2) Neofortil kapsül. Sabah akşam 1 tane. https://www.neofertil.com.tr/ sayfasından da temin edebilirsiniz.

3) Mayıs başında aşağıdaki kan tahlillerini yaptırıp lütfen bana yazın:

AST

ALT

GGT

FSH

Testosteron

Merhaba Hocam,

Eşim 30 ben ise 39 yaşındayım. 5 ay önce sol taraftan 3. derece varikosel ameliyatı oldum. Tedavi olarak ta doktorum 3 ay boyunca Klomen, Trental ve Evikap verdi. Ayrıca, kendim de sabah akşam toplamda 6 kutu Proxeed Plus kullandım. Her akşam da keçiboynuzu kürü uyguluyorum.

Ameliyat olmadan önceki sperm değerim 1 ml. de 200 bin iken ameliyat sonrasında yukarıdaki ilaçları kullandım ve değerim 1 ml. de 6 milyon ile 19 milyon arasında değişmeye başladı.

Motilite a+b % 45. Morfoloji ise Normal % 2.

FSH 5.21- LH 4.19- Estradiol 24.87- Testesteron 3.07

Geçtiğimiz ay 6 milyon yıkanmış sperm ile başarısız bir aşılama geçirdi eşim.

En sonda bir doktorun tavsiyesi ile Sperm DNA hasarı, sperm FİSH testi ve Ürogenital Mycoplazma (Semen) testi yaptırdım. Sperm DNA hasarı % 43 çıktı.

-Bu sonuçlar ışığında herhangi bir tedavi uygulamamız gerekiyor mu?

-Tüp bebek ve aşılama için tedavi süresinin bitimini beklemem gerekiyor mu?

-Bizim için aşılama ve tüp bebek arasında bir fark var mı, siz hangisini önerirsiniz?
-Sperm DNA hasarının % 43 olması tüp bebek yaptırmamıza engel teşkil eder mi? Biz biran önce tüp bebek yaptırmak istiyoruz.

Saygılar,

bi mesaj attım size ama inş. görmüşsünüzdür..

bi mesaj attım size ama inş. görmüşsünüzdür..

canım yazını şimdi gördüm. kusura bakma.
bizde tüp bebek yaptırmayı düşünüyorduk ki son anda bir arkadaşın tavsiyesiyle kaan Aydos hocaya gittik. randevu aldık. bize sperm dna hasar testi yaptırmamızı söyledi. ve sonucunu bana mail olarak atın dedi. bizde söylediğini yaptık bize mail olarak tedavi başlattı.

arkadaşlar merhaba. Bende kısaca size yazmak istedim kendi bilgilerimi. Ben 3.5 yıllık evliyim. 2 yıldır da bebek istiyoruz. 1 kere tüp bebek yaptırdık ama negatif. Şimdi eşim kaan aydosa gidiyo. 2013 aralık ayında gittik ve dna hasar analizi yaptırdık. %30 hasarlı çıktı. Bu sayı %15 in altında olmalıymış. Bizim zaten sayı, hareketlilik ve morfoloji sorunumuz vardı üstüne bir de hasar cabası oldu. Neyse bugün tam 106 gün oldu ve proxeed plus, keçiboynuzu kullanıyoruz. Eşim bugün ankaraya gitti ve sperm dna hasar testini yenileyecek. Bu ayın 18 inde kaan hocayla tekrar randevumuz var. Rabbim bu uğurda uğraşan herkesin yardımcısı olsun. Tez zamanda da hayırlı ve sağlıklı bebek sahibi etsin. Gelişmelerimizi yine yazarım. Herkese hayırlı günler

Canım, merak ediyorum, DNA hasar testiniz belli oldu mu, Kaan Hoca ne dedi size. yazarsan sevinirim. Allah isteyen herkese hayırlısından versin, Amin.

Canım, merak ediyorum, DNA hasar testiniz belli oldu mu, Kaan Hoca ne dedi size. yazarsan sevinirim. Allah isteyen herkese hayırlısından versin, Amin.

Dna hasar testimiz bugün çıktı ve sonuç %39,3 çıktı. Yani 30 olan zıkkım 39 olmuş. Şuan büyük bir hayal kırıklığı içindeyim ama Allahtan ümit kesilmez diyorum. Bakalım sonuçlarımızı cuma günü kaan hocaya götürüp göstereceğiz. Rabbim büyük elbet bir zamanı var.

Canım Allah 'ın izniyle bunuda atlatacağız inşallah. Kaan Hoca ne dedi yazarsan sevinirim. ayn ı durumdayım bizimde 2 mayısta sonuçlarımızı mail olarak kaan hocaya gönderecez . Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

mrb yıldızcım. Eşim kaan hocaya gitti cuma günü. Menogon iğne verdi eşime. Pazartesi ve perşembe göbekten yapacak. Bir de proxeed plus yerine neofortil diye bir ilaç yazdı. Bakalım bu hafta alıp başlayacağız. Eylüle kadar süre verdi eylülde tekrar dna hasar analizi yaptıracağız. Eşime eğer hasarda düzelme gene olmazsa tüp bebek yaparız ama çıkan spermlerden değil testislerdeki yani kaynaktaki spermleri alarak yaparız dedi. Yani şayet düzelme olmazsa tese ameliyatı olacak ve kaynaktan alınan sperm düzgün olduğu için tüp bebeği onunla yapacakmış. Allahın izniyle inşallah bu günleri de atlatacağız. Bu arada nerelisin. Nikinin yanında 61 yazıyo. Trabzonlu musun. Ben trabzonluyum da memleketim insanı görmek iyi oluyo ondan

yıldız canım daha önce yazdıklarını okudum senin kocana da aynılarını vermiş. İletişim halinde olalım bak birebir benziyoruz. Ne yapıyosan bana da yaz olur mu. Rabbim seni de beni de tez zamanda kurtarsın inşallah.

merhaba canım, evet tahmin ettiğin gibi Trabzon'luyum. şuan beklemedeyiz, yukarıda yazdığım gibi iğne tedavimiz bitince 02.05.2014 te Kaan hocaya sonuçları mail atacağız.
Eşin de varikoselden ameliyat oldumu sperm sayısı, hareketliliği ve morfoloji değerleri nedir acaba?
Bide Kaan hoca eylüle kadar menogon ve neofertil kullanın mı dedi?
İkinci kez mi gittiniz görüşmeye, biz bir kez gittik ankarada olmamıza rağmen ikşinci kez gelmeyin mail atın sonuçları demişti. İkinciye ücret ödediniz mi.
şimdilik bu kadar soru yeter sanırım Allah herşeyin hayırlısını versin . Amin.

yıldızcım işlerimin yoğunluğundan dolayı pek giremiyorum. şimdi tek tek cevaplayım. eşimde varikosel yok. sperm sayısı toplamda 8 milyon. bunun da %10 hareketli, morfolojide % 1. kaan hoca eylül ayına kadar menogon ve neofortil kullanın sonra da tekrar sperm dna hasarı yapalım dedi. Eğer hala bir düzelme yoksa tüp bebek yaptırın ama eşinden spermi kaynağından alarak yapalım dedi. Yani hala bi düzelme olmazsa ve tüp bebek yaptıracak olursak eşim ameliyat olacak öylece spermleri alınacak. Kaan hocaya biz ilk defa aralık 2013 de gittik. O zamandan bu yana mail atıyoduk ama şimde testle beraber gelin dedi. Yani bu ikinci gidişimiz ve malesef ki çatır çatır gene 350 tl ödedik. O kadar kafam karışık ki anlatamam. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama Rabbim büyük diyorum ve ona sığınıyorum.

kızlar merhaba,
eşimde varikosel var ve ameliyat oldu.henüz test yaptırmadık değerlerimizi bilmiyoruz.kaan hocaya mail attık.sperm dna hasar testi yaptırın dedi.anladığım kadarıyla siz ankarada yaptırmışsınız dna hasar testinizi.biz de ankaradayız.siz ankarada nerede ve ne kadara yaptırdınız sperm dna hasar testini?paylaşırsanız çok sevinirim...

mrb. Öncelikle geçmiş olsun. Biz ankarada düzen laboratuvarında yaptırdık. İlk yaptırdığımız testlerde bakterilere falanda bakıldı 370 tl vermiştik ama son testte sadece sperm dna hasar analizi yaptırdık ve 130 tl ödedik.

anladım canım.çok teşekkür ederim.benim de aklımda düzen vardı ama pahalıdır diye düşünüyordum.ama uygunmuş fiyatı.
bizde 3 hafta sonra sperm testi yaptıracağız,eğer değerlerde düzelme olmamışsa sperm dna hasar testi yaptıracağız.
inşallah hepimiz hayırlısıyla evlatlarımıza kavuşuruz...

evet canım anlaşılan bayaa yoğunmuşsun. ne işle meşkulsun. ben Allah a güveniyorum. sen de inançlı birine benziyorsun. Üzülme Allah bizim yüzümüzüde hayırlısıyla güldürecek inşallah. bizde cuma günü kan testi sonuçlarımızı kaan hocaya gönderecez maille. büyük ihtimalle aynen size ded,ğ, gibi 2 ay daha kullanın sonra dna hasar testi yaptırıp gelin diyip bizden de 350 tl yi alacaktır. Bu yaptığı hiçte etik değil .amma paragöz bir doktormuş bu Kaan AYDOST. etik olan ilk muayenede 350 tl yi alıp sonraki kontrollerde para almamaktır. bu her yerde böyledir. .

bide Ankaradaki Düzen Labaratuvarı na dikkat edin. bir ayarı yok. tuuttura bildiğine fiyat alıyor. sperm dna hasar testi, FİSH testi, Chlamydia testi ve ÜROGENİTAL MYCOPLASMA testine önce 780 Tl fiyat verdiler sonrada itiraz edince 380 tl ye düştüler. Bir saate yakında uğraştırdılar. müdüre gittik itiraz ettik falan filan. Fakat hiç indirim ve itiraz istemeden size 370 tl fiyat vermiş. Bakalım bizden ikinci defa DNA hasar testi için kaç para isteyecekler.

Aman arkadaşlar dikkat edin faiş fiyatlar ödemeyim. Düzen Labaratuvarı tuttura bildiğine fiyat alıyor. belli bir ayarı yok.

Arkadaslar iyiki boyle bi konu var icim rahatladi sizleri okuyunca bizde biyerden duyduk ve kaan hocaya mail attik dna hasar testi istedi yaptirdik ve % 29 hasarli cikti testesteron fsh da duduktu klomen ve neofortil verdi duzenli 3 ay kullandik ve yi e hasar testini tekrarladikhasar yukselmis % 30.8 e cikmis tabi moralimiz bozuldu 8 mayista kaan hocada randevumuz var mail attik ama direk yüzyüze konusalim yazmis

Aranizda bizim gibi olan varmi neden yukseldi acaba ve beni uzende şu oldu hoca testi degerle dirmedi bile gelin ko usalim dedi 4 yıllik evliyim buarada allah buyuk ona sigindik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…