Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Geçmiş olsun. Tedavi için hangi ilaçları verdiler size. 1 ay mı sürüyor ilaç kullanımı? Doktor ne önerdi bize de yazarsanız sevinirim.

Geçmiş olsun. Tedavi için hangi ilaçları verdiler size. 1 ay mı sürüyor ilaç kullanımı? Doktor ne önerdi bize de yazarsanız sevinirim.
Klomen ve emodex verdi. 3 ay kullandiktan sonra hormon testi yaptirip hoca ya gonderecegiz. 3 ay icinde genelde toparlanma oluyormus. Ve kesinlikle sigara kullanmamak zorundaymis. Hasarli spermlerle tup bebek tedavisi zaten basarisiz oluyormus. Tutmama.kanama erken dogum gibi seyler olabiliyormus. Tup bebek dr si tabi ki bundan hic bahsetmedi !!! .... siz hangi durumdasiniz???

Canım hayırlısı olsun..gerçekten çok kafa karıştırıcı bir konu..insan ne yapacağını bilemiyor. .öyle bir sektorki kime inanacagina neye inanacagina sasiriyor insan..bizim şansımız çok beklemeden hızlı bir şekilde kaan aydos la tanismamiz ve tedaviye başlamamiz oldu. Tüp bebek olayında negatif sonuclanmasinin o kadar çok nedeni var ki..dna hasarı bunlardan yalnızca biri..elimizden geldigince bu nedenleri ortadan kaldırmaya çalıştık biz..Kaan Bey in bize söylediği ( ki o zaman tup bebek diye bir düşüncemiz yoktu normal yolla olmasi için ugrasiyorduk) sperm yumurtayi dollese bile dna hasarı nedeniyle tutunamadan adet kanaması şeklinde atıliyor. Bizde sperm şekli nedeniyle döllenme sorunu da vardı bunu tup bebek ile çözmüş olduk dollendikten sonra tutunmasi kaliteli embriyo olmasi da hasarsiz bir sperm ile dollenmesinden kaynaklı. .dna hasarı tedavi edilmezse bu küçük bir olasılık hesabı yani hasar yüzde kacsa o kadar sperm hasarlı ve kaliteli embriyo elde edilemiyor bu kadar basit..Özellikle bizim gibi sperm sayisi düşük durumlarda doğal olarak hasarlı spermlere denk gelme olasiligi daha da yüksek
Oluyor..Kaan hocanın Internet sitesini incelemeni tavsiye ederim..ama belki de tedavinde bu sefer hasarsiz sperm denk gelecek ve diger kosullarda uygunsa hersey yolunda gidecek..hersey gönlüne göre olur inşallah biran önce bebisine kavusursun

Bizim fragmantasyon sonucu henüz çıkmadı. Ben ısrarla sonucu bekleyelim ona göre tüp bebeği gerekirse 2 3 ay erteleriz dememe rağmen yine de gerek yok böyle testlere diyerek doktorum tedaviye başladı. İlaçları kullanıyorum, 7 tane yumurtam olmuş. Sanırım pazartesi günü yumurta toplama işlemi gerçekleşecek. Ama fragmantasyon sonucu çıkmadığı için içşm hiç rahat değil. Bizim sorunumuz eşimde varikosel olması ve benim 40 yaşımda olmam. Eğer dna sonucu düşük çıkarsa şansımız ilk seferde yüksek diye düşünüyorum. Ama hasar fazlaysa o zaman umudumu tamamen yitirmiş olacam. Çok zormuş bu işler. Hepimiz zorlu bir yolculuktayız. Ancak burdan birbirimize destek olarak daha da güçleneceğşmşze inanıyorum.

Siteyi inceledim. Zaten ondan sonra koşup fragmantasyon testi yaptırdık. Ancak bizim doktır sonucu beklemeden tüp bebek tedavisine başladı. Sanırım pazartesi yumurtalar toplanacak ama hala dna hasar sonucu belli olmadı. Umarım hasar azdır ve herşey yolunda gider. Çünkü 40 yaşından sonra fazla zamanımız kalmıyor. Tamamen şansa kaldı herşey. Doktorun sonucu beklemeden hemen tedaviye başlaması da güvenimi kırdı açıkçası. Çok kurnazlıkları olan bir sektör ne yazıkki. Herşeyi iyi araştırıp öyle başlamak gerekiyor. Umarım herkes için mutlu sonuçlar olur. Hepimizin bir sürü emeği var, umudu var, boşa gitmesin.

Dün çatlatma iğnesi oldum yarın sabah yumurtalar toplanacak. Ancak rahim duvarı kalınlaşmadı. Doktor embriyoları donduralım 1 ay bekleyelim diyor. Zaten başka seçenek yok. Histereskopi yapıp endometrium neden kalınlaşmamış ona bakalım diyor. Hayaller 1 ay daha bekleyecek gibi görünüyo.

Bunda da vardir bir hayir bozma moralini..hasar sonucuda cikmis olur hem..

merhaba kızlar bizim hasar oranımız %34 çıkmıştı.ast alt ggt vs.sayfada istenen diğer testleride yaptırıp hepsini gönderdim.dün cevap gelmiş.kaan hoca bize gün aşırı klomen aç karnına ve sabah aksam emodex yazmış.bir ay sonra ast alt fsh total testosteron testi istemiş.Allah razı olsun kendisinden.şimdi bu ilaçları alıp başlayacagız.birde varikosel varsa bu tedavi faydalı olmaz diye eklemiş.o yuzden varikosel için yanına cagırdı fakat eşim cok yogun ankaraya gidemez.o yuzden yarın özel hastaneye gidip birde ona baktıracak.aslında doppler cekildi daha once sadece 2 dr ameliyat tavsiye etti ama eşim ameliyat olmadı.yarınki dr da önerirse ameliyat olacak

kızlar bir sorum olacak bir ay sonra hoca kan testi istedi bizden(ast alt ggt) sperm testine gerek yok dedi.sizde mi böyle yaptınız

Canai

Biz de Dna hasar testi yaptırdık ve sonuç % 19 hasar cıktı nasıl sizce?Normal sınırlarda görünüyor gibi ama bilemedim.
Bu arada hasar sonucu normal, varikosel yok o zaman neden bu morfoloji derdi? Sebep yok çareyi nasıl bulacağız bilmiyorum.

Testi nerde yaptirdiniz öğrenebilir miyim

Testi nerde yaptirdiniz öğrenebilir miyim

Ankara Düzen laboratuvarında yapılıyor 3 haftada çıkıyor.Ankara İstanbul Adana gibi şehirlerde yapılıyor sanırım ve bulunduğunuz şehirde düzenin anlaşmalı olduğu bir laboratuvar varsa onun aracılığı ile siz gitmeden örneği Ankara'ya gönderebilirsiniz biz öyle yapmıştık.Düzen laboratuvarını arayıp bilgi alabilirsiniz.
Ama bence önce randevu alıp Kaan hocayla irtibata geçin belki başka testler de ister

Merhaba bende bir tüp bebek tedavisi yaptırdım 13 yumurtadan 4 ü 3 güne gitti eşimden dna hasar testi istedi Dr.um Mersin düzen Laboratuvarında yaptırmaz testten önce cinsel perhiz istemişlermiydi sizlerden

Merhaba arkadaşlar. Bizde ankara düzende ayin 10. da hasar testi yaptırdık. araya hafta sonuç artı bayram girdi ben diyorum ki acaba doğru sonuç alirmiyiz yinede:/ rapor tarihi 30.07..

Evet canım il testimiz de 34 çıkmıştı eşim 4ay ilaç kullandı bu hafta yine yaptık 11 e düşmüş çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…