deniz gunes yesil .!.:Biz de kaan beyin hastasiyiz. Sperm dna hasar testi sonucumuz cikti. % 50 lik bir hasar var. 2 yilimiz bosa gitti gibi hissediyorum. Tabi ki allahin takdiri boyleymis. Bakalim bu hasar ne kadar surede iyilesir.. insallah kisa surer. Yaslarimizin ilerlemesi zaten endise veriyor. . Keske daha once haberim olsaydi bu testten. Gecen sene yaptigimiz tedaviler bu kadar stressli olmazdi belki. Tup bebek merkezleri neden soylemiyo ki dna hasar testini yaptirmayi. Hasarli tohumu tarlaya ekersen ne olur?? Ya bozuk urun cikar ya da hic urun vermez. Allah kimseyi tup bebege muhtac etmesin
Klomen ve emodex verdi. 3 ay kullandiktan sonra hormon testi yaptirip hoca ya gonderecegiz. 3 ay icinde genelde toparlanma oluyormus. Ve kesinlikle sigara kullanmamak zorundaymis. Hasarli spermlerle tup bebek tedavisi zaten basarisiz oluyormus. Tutmama.kanama erken dogum gibi seyler olabiliyormus. Tup bebek dr si tabi ki bundan hic bahsetmedi !!! .... siz hangi durumdasiniz???Geçmiş olsun. Tedavi için hangi ilaçları verdiler size. 1 ay mı sürüyor ilaç kullanımı? Doktor ne önerdi bize de yazarsanız sevinirim.
Dün adet gördüm hemen doktora koştum. Hasar testi yaptırdığımızı sonucu görmeden tedaviye başlamak istemediğimizi söyledim. Ancak doktor dna hasarının olup olmamasınınbi önemi yok. Böyle şşeylere takılma vs. bir sürü ikna edici şey söyledi. Tedaviye başlattı. Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 4 günlük Merional 150 aldık eve geldik. Bugün ilk iğnelerimi olacam. Artık herşeyi oluruna bırakmış durumdayım. Herşeyin hayırlısı olsun bakalım. Haftaya salı fragmantasyon sonucu çıkacak. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam ederim.
Klomen ve emodex verdi. 3 ay kullandiktan sonra hormon testi yaptirip hoca ya gonderecegiz. 3 ay icinde genelde toparlanma oluyormus. Ve kesinlikle sigara kullanmamak zorundaymis. Hasarli spermlerle tup bebek tedavisi zaten basarisiz oluyormus. Tutmama.kanama erken dogum gibi seyler olabiliyormus. Tup bebek dr si tabi ki bundan hic bahsetmedi !!! .... siz hangi durumdasiniz???
Canım hayırlısı olsun..gerçekten çok kafa karıştırıcı bir konu..insan ne yapacağını bilemiyor. .öyle bir sektorki kime inanacagina neye inanacagina sasiriyor insan..bizim şansımız çok beklemeden hızlı bir şekilde kaan aydos la tanismamiz ve tedaviye başlamamiz oldu. Tüp bebek olayında negatif sonuclanmasinin o kadar çok nedeni var ki..dna hasarı bunlardan yalnızca biri..elimizden geldigince bu nedenleri ortadan kaldırmaya çalıştık biz..Kaan Bey in bize söylediği ( ki o zaman tup bebek diye bir düşüncemiz yoktu normal yolla olmasi için ugrasiyorduk) sperm yumurtayi dollese bile dna hasarı nedeniyle tutunamadan adet kanaması şeklinde atıliyor. Bizde sperm şekli nedeniyle döllenme sorunu da vardı bunu tup bebek ile çözmüş olduk dollendikten sonra tutunmasi kaliteli embriyo olmasi da hasarsiz bir sperm ile dollenmesinden kaynaklı. .dna hasarı tedavi edilmezse bu küçük bir olasılık hesabı yani hasar yüzde kacsa o kadar sperm hasarlı ve kaliteli embriyo elde edilemiyor bu kadar basit..Özellikle bizim gibi sperm sayisi düşük durumlarda doğal olarak hasarlı spermlere denk gelme olasiligi daha da yüksek
Oluyor..Kaan hocanın Internet sitesini incelemeni tavsiye ederim..ama belki de tedavinde bu sefer hasarsiz sperm denk gelecek ve diger kosullarda uygunsa hersey yolunda gidecek..hersey gönlüne göre olur inşallah biran önce bebisine kavusursun
catma iğnesi oldum yarın sabah yumurtalar toplanacak. Ancak rahim duvarı kalınlaşmadı. Doktor embriyoları donduralım bekleyelim diyor. Zaten başka seçenek yok. Histereskopi yapıp endometrium neden kalınlaşmamış ona bakalım diyor. Hayaller 1 ay daha bekleyecek gibi görünüyo.
Klomen ve emodex verdi. 3 ay kullandiktan sonra hormon testi yaptirip hoca ya gonderecegiz. 3 ay icinde genelde toparlanma oluyormus. Ve kesinlikle sigara kullanmamak zorundaymis. Hasarli spermlerle tup bebek tedavisi zaten basarisiz oluyormus. Tutmama.kanama erken dogum gibi seyler olabiliyormus. Tup bebek dr si tabi ki bundan hic bahsetmedi !!! .... siz hangi durumdasiniz???[/QUOT canım dna hasar testini nerde yaptiyosunuz .2gun once ogrendim bnde esimin fsh 14 .sperm sayisi 13 .kaan hocaya gitmeyi dusunuyirum.rabbim sifa versin hepimize canim
Msji yazdim ama gitmemis .oncelikle bebegini hayirlarla eline almak nasip olsun canim .dna hasar testini nerde yaptiriyoaunuz. Benim esimin fsh 14 sperm sayisi 13 mily.drlar tup bebk diyor.sizin msj larinizi okuyunca kaan hocaya gitmeye karar verdim .
Testi nerde yaptirdiniz öğrenebilir miyimBiz de Dna hasar testi yaptırdık ve sonuç % 19 hasar cıktı nasıl sizce?Normal sınırlarda görünüyor gibi ama bilemedim.
Bu arada hasar sonucu normal, varikosel yok o zaman neden bu morfoloji derdi? Sebep yok çareyi nasıl bulacağız bilmiyorum.
Testi nerde yaptirdiniz öğrenebilir miyim
Evet canım 3 gün perhizMerhaba bende bir tüp bebek tedavisi yaptırdım 13 yumurtadan 4 ü 3 güne gitti eşimden dna hasar testi istedi Dr.um Mersin düzen Laboratuvarında yaptırmaz testten önce cinsel perhiz istemişlermiydi sizlerden
t.ederim canım bugün test için gitti eşim perhiz için bize birşey söylemediklerinden olan oldu :) çarşamba tekrar gidecek artık..sizde dna yapısında hasar çıkmışmıydıEvet canım 3 gün perhiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?