Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
O zaman canım tekrar yolla gitmemiştir mail gelmesi gerekiyordu
Yok cnm gelmedi bundan 2 ay önceden ilk kez yollamıştım o zaman gelmişti son attıgımda gelmedi
Ben bu sabah gönderdim mailime cevabı geldi 23 nisana kadar diye.sen msj gönderdiğinde msjınız iletildi, mailinize telefonunuza dönüş olacak diye bişey yazdı mı

Arkadaşlar merhaba sperm DNA hasar testi dışında genetik test istiyor hoca o hangisi acaba kan verilip yapılıyormuş hem kadının hem erkeğin bilen var mı acaba

Kromozom analizi ve y delesyon analizi istemişti bizden ama sonra bizi çağırınca onları yaptırmadık hasar testi yaptırdık ilerde belki yaptırırız onlarıda

Hareket sorunu var canım
Bizden başka bir doktor istedi ilk testi sadece erkekten alıyorlar.diğer test hem kadın hem erkekten alınıyor.biz dede hareket sorunu vardı.doktor sorunun ne olduğu ilk testte belli olacak, önemli olan test ilk test desi.diğeri tüp bebek yaptırmak isteyen her çiftte genel olarak yapılıyormuş.

Biz çok tüp taraftarı değiliz hayırlısı bakalum

Biz kaan hocaya gittik oda hasar testi istedi bir takım önerilerde bulundu henüz herhangi bir tedavi görmüyoruz sonuca göre bakalım kaan hoca ne diyecek
Sonuç çıkınca da tedavi yolunu paylaşır mısınız biz direkt tüp bebek mi yaptıralım kaan hocaya mı gidelim karar veremedik.diyorlar ki DNA hasar testi yaptırın tüp bebek yaptırmayın tutmaz ama herkes tüp bebek yaptırıyo neye göre DNA hasarı bilemiyoruz

Tamam canım paylaşırım. Bence önce test yaptır hasar varmı yokmu bir bakılsın kaan hoca iyi olmuş tüp bebek yaptırmadığın dedi bana hormon almamış vücudun ilaç kullanmamışsın teste bir bakalım ona göre devam ederiz dedi

Testten sonra tedaviye göre doğal yoldan olma şansı varmıymış peki

Arkadaşlar merhaba sperm DNA hasar testi dışında genetik test istiyor hoca o hangisi acaba kan verilip yapılıyormuş hem kadının hem erkeğin bilen var mı acaba
Karyotip genetik test canım o mu acaba hem erkek hem bayanda yapılıyor biz yaptırdık o testi

Kızlar birşey sormak istiyorum. DNA hasarı oranı spermlerin yüzdesi kadar mı spermleri etkiliyor yoksa her bir sperm mi etkiliyor? Yani şöyle diyim örneğin bir kişinin,
Sperm sayısı:100
DNA hasarı:%30
1-)Spermlerin 70 tanesi sağlam, 30 tanesi mi hasarlı?
2-)Yoksa 100 sperm in her birinde yüzde 30 mu hasar var?
Bazı doktorlar 1.soru gibi olduğunu diyyor bazı doktorlar her bir spermde hasarı kadar hasarlı olur diyor 2.sorumda olduğu gibi yani. Eşimin sperm sayısı 210 milyon morfoloji 12 toplam hareketli yüzde 90 hasar oranı yüzde 25 . Yani birinci sorum gibi olsa sağlam sperm çok oluyor ama embiryolarin gelişimi hasar olduğu için zayıf olduğu söyleniyor.bu kadar iyi sperm içinden seçilemedi mı yani... Yani bana kalırsa hasar yüzde 15 in altında olması gerekiyor ki döllenme olsun yüzde 15 üstünde olunca döllenme kabiliyeti olmuyor olsa bile zayıf embiryo oluyor o yüzden bana kalırsa her bir spermde yüzde 25 hasar var ki embiryoların gelişimi zayıf oluyor. Bu konuda bilgisi olan var mı eşimle kaç gündür acaba öyle mı böyle mı diye fikir yürütmeye çalışıyoruz. Her bir spermi etkilemese şimdiye kadar gebelik olurdu diyoruz valla ne zor iş Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…