Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah hepimize güç kuvvet versin zor işlermiş.Ablam sebepsiz infertiliteden 3. denemesinde 10 yılın sonunda olumlu sonuç aldı.zor bi psikoloji olduğunu biliyordum ama yaşamadan anlaşılmıyor.inşallah bizler o kadar beklemeyiz ama allah büyük umudumuzu yitirmeyelim.

arkadaslar sonuç bu sekılde..ne anlama gelıyor doktorla yarın konusacagız .

Volum : 3ML

Motilite : %55

Progresyon: +4: %22

+3: %22

+2: %11

+1: %45

Morfoloji : %2 (Kruger Strict Kriterleri)

SCD ANALİZİ:

Yöntem: Halosperm

Sonuç:

Tip I : %9

Tip II : %30

Tip III : %35

Tip IV : %25

Tip V : %1

Yorum: Spermatozooların %39’u tip I ve II DNA dispersiyonu göstermiştir. Tip I ve tip II DNA dispersiyonu, DNA fragmantasyonu içermeyen spermatozoayıbelirtmektedir. Geri kalan % 61’ lik kısımda tip III, IV ve V DNA dispersiyonu izlenmektedir. Tip III, IV ve V DNA dispersiyonu, DNA fragmantasyonu içeren spermatozoayı göstermektedir.

Sonuç: %61 sperm DNA fragmantasyon oranı.
Ne anlama geliyor bu ??

Benimde esimde %35 DNA hasari var iki kez dondurulmuslarla negatif tup denemem var bundan oncesinde de dogal yolla hamile kaldim dustu sebebi de DNA hasarina bagladik.Kanada dan Bahceci'ye gelmeyi dusunuyordum ama yazilaari okuyunca kafam cok karisiyor kime gidecegimi bilmiyorum.micro tese oneriyor bazi doktorlar Kanada daki doktorum dahil tese ye cok inanmiyor turkiyedekiler de oyle sperm varsa gerek yok bulunur deyip duruyorlar.Bahceciden telefon bekliyorum Tansel beyden doktorum da Guvenc bey olacak sanirim telefon gorusmesine gore yeni bir karar verecegim normal tup bebek yontemleri biz DNA hasari olan vakalarda ise yaramiyor cunku.Bosu bosuna hem zaman hem para kaybi yasamak istemiyorum psikolojim zaten bozuk durumda.Kafam allak bullak oldu yine yorumlari okuyunca kimisi bahceci iyi demis kimisi memnun degil.

Memorial atasehır crm demıreli bır arastırın

Bahceci maalesef erkek infertilitesi konusunda sinifta kaldi. Cozum aramiyorlar ha bire denetip duruyorlar. Ve elbet tutacak diyorlar ama 3 te ama 5 te. Bizzat kendik yasadim doktorum guvenc beydi.

Bahceci maalesef erkek infertilitesi konusunda sinifta kaldi. Cozum aramiyorlar ha bire denetip duruyorlar. Ve elbet tutacak diyorlar ama 3 te ama 5 te. Bizzat kendik yasadim doktorum guvenc beydi.
canım bende güvenç beyde denemiştim olumsuz olunca araştırmalar yapıyordum ve bugün dna hasarı sonucumuz çıkmış %57 gibi çok büyük bir rakam canım sana sormak istediğim ben şu an kaan aydos ile irtibata geçeceğim moralim de çok bozuldu

Valla biz kaan aydosa basladik canim hasarimiz da %29 ona bile cok dedi hoca. Ve baska testler de istedi. Canli sperm sayimiz bile %19 cikti bunun da %29 hasarli zaten tuple de olmaz bu sekilde dedi bize. Tedavi olmaya calisiyoruz. Dusunuyorsan hemen mail at hocaya sonuclarinizi falan muayene etmese de yonlendiriyor.

Moralin bozulsa da en azindan sorun belli olmus boyle dusun. Sabirli ve pozitif olmamiz gerekiyor

cnm nasıl gidiyor tedavı 2 ay oldumu eşin ilaca baslayalı? bızde başladık emodeks ve trentale daha ılk kutu bıtmedı.

Moralin bozulsa da en azindan sorun belli olmus boyle dusun. Sabirli ve pozitif olmamiz gerekiyor
bende yarın sonuçlarımızı alacağım hemen bende mail yoluyla göndereceğim dna sperm hasar paneli testini mutlaka isteyecek bizden bakalım nasıl olacak çok kızgınım bu zamana kadar tedavi gördüğüm doktorlara eşin sağlıklı deyip gönderdiler ben adama sigarayı bile bıraktıramadım kendimi çok suçladım neden olmuyor diye hele en son güvenç karlıkaya taaaa istanbullara gittim geldim yıllık iznim bitti anlatamam hakkımı hiçbirine helal etmiyorum bunu da kendim araştırdım embriylogla konuştum tamam yapalım dediler öyle yaptırdım hala doktorum bile bana sayının iyi olduğunu söylüyor sayı iyi olsa ne değişecek ki değişse bu zamana kadar değişirdi zaten artık nasıl bir yol izleyeceğim gerçekten bilmiyorum

Benim moralim çok çok bozuldu. İnanılmaz derecede üzgünüz. Bi ay oldu tedaviye başlayalı ilk defa test yaptik. Fsh sıfırlanmis. Testesteron 1000'lerde. Estradiol 113... Yani hormonlarimiz alt üst olmuş durumda. Aradik hemen ama 13 hazirana kadar yoklarmiş. Spermlerimiz 1milyona yakinken şimdi her alanda 2 3 tane yaziyor. ((((

Canim dur hemen telas yapma. Simdi hoca size fsh i yukseltmek icin testesteronu dusurmek icin ve sperm sayisini arttirmak icin mi ilac verdi? Durumunu bi daha anlayabilir misin bi yorumlayalim

cnm nasıl gidiyor tedavı 2 ay oldumu eşin ilaca baslayalı? bızde başladık emodeks ve trentale daha ılk kutu bıtmedı.
Tatlim fsh karaciger enzimlero vs hocanin istedigi gibi gidiyormis yani bize oyle cevap yazdi iki kez test yaptik. Dna hasar testini de bu ayin sonunda istedi. Ne oluyor ne gidiyor bilemiyoruz daha. Siz ne durumdasiniz?

Bunlri bahcecinin sayfasinda da anlatmalisin herkes bilsin. Ayni seyleri yasamisiz seninle. Biz de arastirmasak hala deniyorduk.bir de umt verdilee utanmadan

Canim dur hemen telas yapma. Simdi hoca size fsh i yukseltmek icin testesteronu dusurmek icin ve sperm sayisini arttirmak icin mi ilac verdi? Durumunu bi daha anlayabilir misin bi yorumlayalim
Aslında bizim hormonlarda fsh dışında bi sorun yoktu. Hepsi normal degerlerdeydi. Sadece fsh biraz yüksekti ama çok değil 15'ti. Sperm sayimiz çok çok düşük. Bu yüzden dna hasari yapılamadı bile. Normalde sperm sayisini arttiracak bişeyler vermeliydi. Verdiği ilaçlar kötü yapmış. Chriomon iğne, tamoksifen ve beta caroten kullandik

O zaman fsh in dusmesi normal. Sperm sayisina gelince sayi dusse de hamile kalnlar cok var kaan hocada. Cunku kaliteyi arttiriyor. Iyice arastir bak dedigimi. Hocadan cevap gelmeden de ilaclari kesmeyin bence. Oradaki sekretee bizim yanimizda soylemisti baskasina verilen ilaclar bi tarafi duzeltirken diger tarafi bozuyor sonra duzeltiyoruz demisti. Hemen umutsuzluga kapilma

kızlar eşlerinizin sperm sayı ve hareketliliği iyi miydi? benim eşimde morfoloji hariç hepsi çok iyi. dna hasar testi ay sonunda yaptıracağız ancak hasar çıksa da sağlıklı sperm elbet ayıklanır pgt de yaptırdık mı olur diyoruz herhalde. sizin mesajlarınızı görünce moralim bozuldu o yüzden

Oyle opmuyor canim. Bi kere en son teknoloji bile buna microcip de dahil dna hasarli spermi ayirt edemiyormus. Doktoruna sorabilirsin. Oyle olunca da zaten dollenen embriyo 5.gune kadar gelismiyor. Hadi kazara tuttu diyelim ki benim ikinci tup denemem de tutmustu ya kimyasal gebelik oluyor ya da dusukle sonuclaniyor. Bizim sayimiz 3 ml ve 10 tane kaliteli embriyomuz dollenmisti ama surekli husran oldu. En sonunda tup bebek doktorumuz da esinin tedavi olmasi lzim spermlee kalitesiz dedi ve kaan hocaya gitmeye karar verdik biz de. Bu arada pgt ye gitmek icin embriyonun 5.gune kadar saglikli gelismesi lazim. Biz pgt bile yaptiramadik.

tesede de mi olmuyor? sanırım testisten alınan spermlerde dna kırıkları daha az oluyormuş. ben artık yoruldum ya bilmiyorum yazın ilk tedavim olacak ama bizde morfoloji sıkıntısı yeni çıktı. geçen yıl yüzde dokuzdu. sayı ve hareketlilik iyi olunca sebepsiz infertilite dendi. geçen yine test yaptırdık morfoloji yüzde 1 olmuş. her türlü aynı acıyı çekiyorum yani sebepsiz olsa sebepli de olsa aynı hasretle yanıyorum. imsi tekniği vs gelişti diyorlar. hiç sperm olmamasındansa olması bile benim için hep bir umut. bakalım...

Evet bizim icin de oyle. Tesede sikinti olmuyormus diye biliyorum. Speem cikarken hasara ugruyor zaten. Ama bence once bi dna hasar testi yaptirin. Sperm cok olsa da dna hasari yuksekse negatif sonuc oluyor. En azindan ona gore direkt micro tese denersiniz en kotu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…