- 20 Temmuz 2014
- 719
- 773
- 103
- 35
erkek infertilitesinde ankara centrum başarılı sanırım. başlığında arkadaşımız vardı maşallah kendisi şu an hamile bir göz gezdirin derim. tabi her şey nasip inanın hiç sorunu olmayanların defalarca olmuyor sorunu olanların bir kerede tutabiliyor. dua etmekten başka çare yok...Evet bizim icin de oyle. Tesede sikinti olmuyormus diye biliyorum. Speem cikarken hasara ugruyor zaten. Ama bence once bi dna hasar testi yaptirin. Sperm cok olsa da dna hasari yuksekse negatif sonuc oluyor. En azindan ona gore direkt micro tese denersiniz en kotu
Sen 3 aylik tedavinin sonuna yaklasiyrsn cnm bu arada korunuyormusunz hoca bize korunun demisti ama bizde dna hasari cikmayinca korunmayi biraktik. Bazilari emodeksin 2. Ayinda hamile kalmis ya bi umut diyorum calisiyrzTatlim fsh karaciger enzimlero vs hocanin istedigi gibi gidiyormis yani bize oyle cevap yazdi iki kez test yaptik. Dna hasar testini de bu ayin sonunda istedi. Ne oluyor ne gidiyor bilemiyoruz daha. Siz ne durumdasiniz?
3 haftadir cikiyor normaldeKızlar Kaan hocanın istediği DNA panel testini bugün verdik mikrogen de. Sonuç 25 gün sonra dediler . Bu kadar geç mi çıkıyor? Geçen yıl %23 dü hasarımız .inşallah yükselmemiştir .
Bizde tedavi görüyoruz cnm 1 ay sonra sperm dna tahlili tekrarlayacagız %65 çıktı yanlız ilaçları bırakınca tekrardan yükselcegi konusunda hoca bir bilgi vermedi umutsuzluga kapıldım şuan nedeni neymiş acabaAnladim biz ilk kaan hocaya gittik düştü ama klomen i bırakınca %69 çıktı nohut Q10 kaç kutu bitirdik 6 ay deneyin normal olmazda tüpe gidin dedi olmadı. Siz bahçecide hangi dr gitmiştiniz %40 ccanli %60 ölü ve ileri hareketli yok yerinde hareketli var hayırlısı inş Allah herkese verir
Bizim tedavi surecimiz 6 ay canim. Yani ayni yerdeyiz seninleSen 3 aylik tedavinin sonuna yaklasiyrsn cnm bu arada korunuyormusunz hoca bize korunun demisti ama bizde dna hasari cikmayinca korunmayi biraktik. Bazilari emodeksin 2. Ayinda hamile kalmis ya bi umut diyorum calisiyrzbizim daha 20 gun oldu ilaca baslayali bakalim 3 ay sonunda degerler nasi olacak. Canli sperm oranlarimiz dusuktu seninle bu ilacin ona faydasi olur ins hoca bu durum duzeleblr bir durum gbi kesin birsy yazmamis. 3 ay sonunda Degerler duzelmezse tup bebek deneyin demis ona takildm bnde.
Bizim spermiyogramda da sikinti cikti ileri hiz 0 cikti morfoloji 2 cikti emodeks bunlara fayda ediyir sanirim ama hala su canli sperm orani yukselecekmi onu merak ediyrm. Bize 3 ay tedavi dedi dna hasari cikmadi diye demekki bakaljm ins hepimiz onumuzdeki birkac ay icinde hamilelik hbrlerimizi vereblrz. Bi daha tup bebekle ugrasmak istemiyormBizim tedavi surecimiz 6 ay canim. Yani ayni yerdeyiz seninlekorunmuyoruz biz fe hoca oyle bir sey soylemedi zaten. Biz emodeks kullanmiyoruz bu arada farkli ilaclar. Ama hic bir sey yok simdilik. Bir fark oldugunu sanmiyorum. Oyle hissediyorum yani sadece his. Yine de kismet tabi.
Ben de kesinlikle tekrar tup yapacagimizi biliyorum sadece bir an once olsun bitsin istiyorum. Hatta direkt micro tese bile aklimizdan geciyor.canli spermi beslenme sekli arttiriyor anladigim kadariyla. Kaan hoca oylw aciklamisti yani. Yedigi saglikli seyler spermin etrafini sarip onu olduren halkayi yok ediyormus zamanlaBizim spermiyogramda da sikinti cikti ileri hiz 0 cikti morfoloji 2 cikti emodeks bunlara fayda ediyir sanirim ama hala su canli sperm orani yukselecekmi onu merak ediyrm. Bize 3 ay tedavi dedi dna hasari cikmadi diye demekki bakaljm ins hepimiz onumuzdeki birkac ay icinde hamilelik hbrlerimizi vereblrz. Bi daha tup bebekle ugrasmak istemiyorm
Ins tupe gerek kalmaz bizde dogal yolla hamile olmanin tadina varirirz. Canli sperm olayini acikladgn iyi olmus cnm bize doktr o konuyla ilgili birsey anlatmamisti. Saglikli beslenyrz bide vitamin kullanyrz ins ise yarar yaBen de kesinlikle tekrar tup yapacagimizi biliyorum sadece bir an once olsun bitsin istiyorum. Hatta direkt micro tese bile aklimizdan geciyor.canli spermi beslenme sekli arttiriyor anladigim kadariyla. Kaan hoca oylw aciklamisti yani. Yedigi saglikli seyler spermin etrafini sarip onu olduren halkayi yok ediyormus zamanla
Canım dediğim gibi 1milyondan sıfıra inmiş. Sayimiz azdı ama kağıtta hiçbir zaman azospermi yazmiyordu. Hiç semen bulunamadi yazıyor: ( vallahi çöktük resmen. Doktor ayın 13'une kadar da yokmuş ama biz ilaçlari birakmaya karar verdik değerler çok çok kötüO zaman fsh in dusmesi normal. Sperm sayisina gelince sayi dusse de hamile kalnlar cok var kaan hocada. Cunku kaliteyi arttiriyor. Iyice arastir bak dedigimi. Hocadan cevap gelmeden de ilaclari kesmeyin bence. Oradaki sekretee bizim yanimizda soylemisti baskasina verilen ilaclar bi tarafi duzeltirken diger tarafi bozuyor sonra duzeltiyoruz demisti. Hemen umutsuzluga kapilma
Nerde test yaptirdiniz? Tekrar test yaptirmalisiniz?Canım dediğim gibi 1milyondan sıfıra inmiş. Sayimiz azdı ama kağıtta hiçbir zaman azospermi yazmiyordu. Hiç semen bulunamadi yazıyor: ( vallahi çöktük resmen. Doktor ayın 13'une kadar da yokmuş ama biz ilaçlari birakmaya karar verdik değerler çok çok kötü
Geçen defa testleri yaptigimiz yerde yaptik canım ayni yer olsun dedik. Bi hata olduğunu düşünmüyorumNerde test yaptirdiniz? Tekrar test yaptirmalisiniz?
Canim insallah duzelir tekrar hatta daha daha iyi olur umarimGeçen defa testleri yaptigimiz yerde yaptik canım ayni yer olsun dedik. Bi hata olduğunu düşünmüyorum
Canim insallah sonuc alirsiniz en kisa zamanda. Peki hangi ilaci verdi doktor?arkadaşlar doktordan geliyorum önce embriyologla konuştuk sonra ürologla konuşuldu ve ilk başta toz ilaçlarla üç ay tedavi görecek eşim daha sonra tekrar dna hasar tespiti yapılacak ha bu arada mikroçip bile işe yaramıyormuş böyle vakalarda üç ay sonra tesa ile alınacak spermler o şekilde denenecek anlayacağınız kendimle uğraşırken şimdi birde adamla uğraşmaya başladım bakalım Allahım sonumuzu hayr etsin
proxeed toz ve nac balgam söktürücü verdi canım üç ay kullanacak sonra hormon ilaçları başlanacak tabi üç ay sonra tekrar sperm dna hasar testi verecek doktor %30 lara çekelim ilk başta dedi sonra galiba tesa yapılacak spermler hiç yorulmadan alınacak o şekilde denenecekCanim insallah sonuc alirsiniz en kisa zamanda. Peki hangi ilaci verdi doktor?
Biz de ayni seyi planliyoruz. Hasar cok yuksek dgil ama ona ragmen tutmuyor. Tese ile deneyecegiz biz de tedavi bitinceproxeed toz ve nac balgam söktürücü verdi canım üç ay kullanacak sonra hormon ilaçları başlanacak tabi üç ay sonra tekrar sperm dna hasar testi verecek doktor %30 lara çekelim ilk başta dedi sonra galiba tesa yapılacak spermler hiç yorulmadan alınacak o şekilde denenecek
mikroçip bile şu an ayıramıyor bizde %57 den aşağıya çekersek inşaallah bu süreçte bitkisel olarak neler kullanıyorsunuzBiz de ayni seyi planliyoruz. Hasar cok yuksek dgil ama ona ragmen tutmuyor. Tese ile deneyecegiz biz de tedavi bitince
Valla bitkisel olrak saglikli besleniyoruz sadece. Bol bol koyu yesil yaprakli bitkiler.havuc keci boynuzu tozu ve isirgan otu cayi. Bir de incirle baddm yiyor.mikroçip bile şu an ayıramıyor bizde %57 den aşağıya çekersek inşaallah bu süreçte bitkisel olarak neler kullanıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?