Bunu hiç duymadım ama çözülmeyecek bir şey değildir.Arkadaşlar kendi kendime hayaller kuruyorum ümitlerim de tavan yaptı.. Sizlere danışmak istedim..
2senelik evliyim 2senedirde çocuğumuz olmayınca eşim sperm kontrolüne gitti(zar zor gönderdim) spermlerinde iltihap çıktı sayı da yarı yarıya hızıda yarı yarıya.. Çıkan bi kağıt geldi elimize doktor bi hap yazdı 1ay kullanıp geri kontrole gel dedi... Eşimde almadı hapı bir kere daha gideceğim özel de muayene olacağı. Dedi bekarken idrar yolu iltihabı varmış hap kullanmış (idrarınıtutamıyormuş) o yüzden olabilir vs bir şeyler dedi tekrar kontrole gideceğim dedi ve hapı almadı...ben dede bi sorum yok çok şükür ben de kan tahlili falan yaptırmıştım..
Şimdi bu adam özele gidene kadar gene 1ay geçer işten güçten fırsat yok 1ayda iltihabı artar mı??
Hapı kullanmaya başlayınca ne zaman sonra hamile kalırım :) ne kadar daha bekleriz bebeğimizi tecrübesi olanlar var mı??
Bir de eşime ne zaman sorsam çocuk istiyormusun südşye emin değil ben de emin değilim.. Bir yandan da hiç olmassa ya korkusundan hemen olsun istiyorum galiba... Anlatabildim mi sıkıntı mı acaba?? Neler yapmamız lazım?bu iltihaplanma çok ciddi bir şey midir
varikoselde spermlerin sayısını hızını şeklini etkileyen bi illet malesefVaroksiel nedir? Doktor bize hiç öyle bir şey demedi.. Şperm sayısı yarı yarıya olan tüm spermlerde de hız yarı yarıya ve iltihap var... Doktor ciddi bir şey değil dedi.. Eşimde sevmemiş doktoru başka doktora gideceğim özel muayene olacağım bilip bilmeden hap kullanmayayım idrar yolumdada iltihap vardı benim arada tekrarlıyor oda dedi..
Doktor dinlemedi bile işte.. Adam bi tuhaf tuhaf davrandı başta tanımadı sonuçlarımızı bulamadı sonra kağıttan gösterdi şuyun şuyun var dedi al bu hapı iç 1ay sonra yine gel dedi.. Dinlemedi ki bizi.. Eşimde o yüzden güvenemedi...tabii arada oluyor idrarını tutamıyor bazen .. Suyu çok içer içtiğinizde yerle atıyor zaten hiperaktif eşimBunu hiç duymadım ama çözülmeyecek bir şey değildir.
İdrar yollarıyla ne kadar ilgisi olduğu onun tesellisi de olabilir. Bağlantıyı doktor onaylamış mı?
Çocuk istemese dahi iltihap vücuda zararlı bir şey, neden olsun ki?
İdrar yolu iltihabı var mı şu an süregelen? Varsa eğer bol su içip atabilir ama antibiyotik de gerekebilir.
Eee nasıl geçiyormuş o virüs mü ne ki ovarikoselde spermlerin sayısını hızını şeklini etkileyen bi illet malesef
virüs olsa daha kolay düzelirdiDoktor dinlemedi bile işte.. Adam bi tuhaf tuhaf davrandı başta tanımadı sonuçlarımızı bulamadı sonra kağıttan gösterdi şuyun şuyun var dedi al bu hapı iç 1ay sonra yine gel dedi.. Dinlemedi ki bizi.. Eşimde o yüzden güvenemedi...tabii arada oluyor idrarını tutamıyor bazen .. Suyu çok içer içtiğinizde yerle atıyor zaten hiperaktif eşim
Eee nasıl geçiyormuş o virüs mü ne ki o
O zaman güvenilir bir yere gidin tabi.Doktor dinlemedi bile işte.. Adam bi tuhaf tuhaf davrandı başta tanımadı sonuçlarımızı bulamadı sonra kağıttan gösterdi şuyun şuyun var dedi al bu hapı iç 1ay sonra yine gel dedi.. Dinlemedi ki bizi.. Eşimde o yüzden güvenemedi...tabii arada oluyor idrarını tutamıyor bazen .. Suyu çok içer içtiğinizde yerle atıyor zaten hiperaktif eşim
Eee nasıl geçiyormuş o virüs mü ne ki o
Bu tip rahatsızlığı olan bi arkadaşım eşi hapı kullandığında 20.günü hamile kalmış.. O yüzden çok ümitliuim...
Eşime ne zaman sorsam çocuk istiyor musun diye bir şey demiyor ... İşten fırsat bulsa Pazartesi git dedim ama... Hiç sanmıyorum gidemez...
Geçmiş olsun canımvirüs olsa daha kolay düzelirdi
ameliyatla yada ilaçlara düzelmeye çalışıyo
Canım bekarken varmış hala aralarda oluyor dedi.. Ama yanma flam değilde idrar tutmamama... Wc ye saatli gider her gün aynı saat aynı dk da gider hep böyle çok düzenli :)O zaman güvenilir bir yere gidin tabi.
Ama kesin olarak en kısa zamanda kolundan tut götür.
Benim eşim de ihmal eder bazen bazı şeyleri de ben emri vaki yaparım. “Şu hastaneden, x saate, şu doktordan randevu aldım sana” diye. O zaman gider benim eşim.
Ben ilk kez hamilelik başında tecrübe ettim idrar yolu iltihabını daha öncesinden bilmiyordum. Dr bana bir ilaç yazdı. Hamile olduğum için ben kullanmak istemedim. Bol su içmek çok iyi gelir ne kadar çok su içilirse mikrobun atılması o kadar hızlı olur diye okumuştum. Günde 2,5 litre su içtim. Birkaç günde geçti.Ama ağır vakalarda ilaç şart sanırım. Hatta erken doğuma bile neden olabiliyormuş.Eşindeki kesin idrar yolu iltihabı mı orası önemli.Mesela tuvaletini yapamaz yanma olur, belki kanlı gelir. Sık wc ye gider gibi.
Kızar hem de çok :) zaten yarın gitmede doktor 5gün sonrasına randevu veriyor işte 3gün ilişki olmayacak vs diyeÖzel için hafta sonunu gidilebilir. cumartesi çalışmıyorsa süper de olur. Erkekler ihmal ederler. sen doktora randevu alıp emrivaki gibi yapsan kızar mı? bizim için sağlık işlerini ben takip ediyorum da.
Evet :) olmadan ikimizde kararsısız. Çocuk olmadan sorumluluğunuzda alamayacağız bence.. Çocuktan önce araba alalım diyor mesajla ama eminim ki hamile kaldığımda daha çabuk alacak sorumluluğunu ve hemen harekete geçmesi gerektiğini farkedecek benim içinde geçerli...Peki sizce istiyor mu?
Evet aslında o hapın üstünde bu hapı kullanırken çocuğunuzun ikiz üçüz olma olasılığı çok vs yazıyormuş... Tabii bu arkadaşımın kullandığı hap bizimkiye aynı olur mu bilmiyorum... O zaman eşim hapı kullansın o sürede korunalım sonra tekrar kontrol bir şey çıkmasa ben gideyim tahlile hamilelik düşüyorum diye kanda vs bir şey çıkar mı ki önceden çıkmamıştı...Gecmis olsun iltihap gecer ama o antibiyotikleri icip bitirmesi gerekiyor, bitirdikten sonra 1 ay filan cocuk dusunmeyin cunku bazi antibiyotikler hucre uretiminde deformasyonlar yaratabildigi icin iyice sistemden cikmasi lazim, iliskiden sonrada saglikli sperm dollenmesi lazim yoksa Allah korusun bebekte kromozomla ilgili sorunlar cikabilir. Bence simdilik ilk adim esinin tedavi olmasi o enfeksiyon temizlenince o zaman baslarsiniz, Rabbim cok bekletmesin bizimde 2 seneyi askin olmadi cocugumuz.
Evet aslında o hapın üstünde bu hapı kullanırken çocuğunuzun ikiz üçüz olma olasılığı çok vs yazıyormuş... Tabii bu arkadaşımın kullandığı hap bizimkiye aynı olur mu bilmiyorum... O zaman eşim hapı kullansın o sürede korunalım sonra tekrar kontrol bir şey çıkmasa ben gideyim tahlile hamilelik düşüyorum diye kanda vs bir şey çıkar mı ki önceden çıkmamıştı...
Sizin neden olmuyor canım?
Canım stres yapmıyorum inan ki :) yani farketmez diyorum gebe olayım yada olmayayım Rabbim sen hasretini çektirmeyecek ver diyorum :) başlarda çok sorun ediyordum ama artık rahatım.. Yumurtlama günü de hiç takip etmedim bugüne kadar eşimin iltihapları temizlensin inşaallah o zaman daha dikkat etmeyi düşünüyorumBizim iki sene olmadi, bizde olusan gebelik tutunmuyordu ve esimde ufak tefek sorunlar cikmisti.. cok sukur simdi 30 haftalik hamileyim ama cok cok cabaladik. Allah kimseyi bekletmesin.. Antibiyotigi kullanirken ikiz ucuz olma olasiligi yazmaz o arkadasin klomen filan kullaniyordur yumurtlamaya yardimci olmak icin. ikinizde detayli muayenenizi olun insallah sonrasi sorun cikmadan olur bu hamilelik strestende olmuyor kendimden biliyorum
Evet 3gün falan ara veriliyormuş işte.. Saol canım tavsiyen için :)Yanliz esinizin idrar yollari iltihabi tekrarladiysa bu size de bulasabilir bu sefer sizde onunla ugrasirsiniz
Bence siz randevu alin iyi bir urolog a doktorlar icin tavsiye siteleri var alin oradan gitsin neyse ciksin da belki o ara yanasmamasi gerekiyordur size
O arada sizde folik asit demir gibi degerlerinizi artirin spor yapin kendinize hamilelik oncesi yatirim yapin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?