arkadaşlar doğal tedavilerle sperm sayısı artıyor,hareketlilikde düzeliyor.ama morfolojiyi düzeltecek bir tedavi yokmu gerçekten.tıp o kadar ilerledi ama daha net bişi duyamadım.peki alternatif tıpta bitkisel birşeyler yokmu.eşimde son sperm testinde 14milyon spermi vardı ama %99u baş anormalisi göründü.yani %1i düzgün sadece..ve bu test IMSI vs ilede yapılmadı.çok korkuyorum dahada büyütülerek incelenince daha da bozuk çıkacak diye.
tecrübelerinizi bekliyorummm...elimizden hiçmi birşey gelmiyor?
sana alternatif bir tedavi öneremem belki ama doktorumun söylediğini aktarayım bizde de morfoloji %2ydi.. doktor aldırmayın senin olsa olsa 10 tane yumurtan olacak milyonlarca sperm içinden illaki düzgün olanı bulunur, morfoloji ve hareketlilik tüp bebekte önemli değildir, tese yapmayı gerektirecek kadar ağır erkek faktörü yoksa önemli olan kadın ve yumurta kalitesidir gerisi sorun değil demişti..
kaldı ki %2 morfoloji ve %5ten az hareketlilikle ben doğal yoldan gebe kaldım.. sıkma canını..
ayy inanmıyorum gerçekten doğal yollamı kaldın maşallah canım..bende seni forumda hep görüyordum ama tüp bebekle kaldın sanıyordum.bizede öyle dediler tüp bebekte engel değil bizede öyle dediler ama doğal olmaz diye ben tedavi sormuştum..rabbim nasip ettimi oluyor demekki ama nerde bizde o şansss ahh keşkeeee
hiç öyle deme ben de bana asla olmaz diyordum çünkü bende hem rezerv azlığı var hem endometriozis hem de eşimdeki sorunlar.. saati gelmişse oluyor.. üstelik daha komiği hamile kaldığım ay eşim safra kesesi ameliyatı olmuştu hep yattı koca ayda biz sadece 1 kez beraber oldukgerçekten morfoloji ciddi bir sorun değil üzme kendini..
gerçekten çok moral oldun bana hatta akşama eşimede anlatıcam o da sevinsin..gerçi bendede pko var birde onu yazmayı unutmuşum.buaradasenin yaşın kaç ayşecim?
sizin gerçekten zamanı gelmiş ve rabbim nasip etmiş sağlıkla kucağına almakta nasip olsun inş
darısı bizlerin başına inş
31 yaşındayım ben.. gerçekten Allah tamamına erdirir inşallah da hep diyorum ki ben doğurursam dağlar taşlar bile doğurur..
ne zaman başlıyorsunuz tedaviye?
benim ilk tedavim negatif oldu.ikinci için görüşmeye ve muayeneye ağustosta gidicez kısmetse.tedavi ne zaman başlar bilmiyorum artık
arkadaşlar doğal tedavilerle sperm sayısı artıyor,hareketlilikde düzeliyor.ama morfolojiyi düzeltecek bir tedavi yokmu gerçekten.tıp o kadar ilerledi ama daha net bişi duyamadım.peki alternatif tıpta bitkisel birşeyler yokmu.eşimde son sperm testinde 14milyon spermi vardı ama %99u baş anormalisi göründü.yani %1i düzgün sadece..ve bu test IMSI vs ilede yapılmadı.çok korkuyorum dahada büyütülerek incelenince daha da bozuk çıkacak diye.
tecrübelerinizi bekliyorummm...elimizden hiçmi birşey gelmiyor?
hadi inşallah sen de 2. için gün sayarken benim gibi kendiliğinden gebe kal...
aynı dert ben dede mevcut morfoloji 1 %50 baş anomalisi.yani sizin %90 anomali var morf 1 bizim %50 anomal var bizimde %1 morf.bu nasıl oluyor anlamadım:44:.1.5 yıldır hamile kalamıyorum ve tek sorun bu gibi duruyor.bide ileri hız 0 onuda atlamamak gerekio.bizde tüp bebek denicez artık.
bizdede morfolojiye ek olarak sperm azlığı var hareketlilik iyiymiş dediklerine göre.evet sizin sonucu bende anlamadım.geri kalan %49 nerdeymiş doktora sorsaydınız..
biz ilk denemeyi yaptık ama olmadı.inşallah siz güzel sonuç alırsınız
sormak hiç aklıma gelmedi.teste baktım baş anomallerini yazmış işte yuvarlak 2 büyük 15 öyle devam ediyo kuyruk filanda var sonra altta hepsini toplamış mixed anomali %50 yazıyo.onuda yanlış toplamışlar zaten.dr a çok soru soruyorum zaten.artık dahada karışmam işine.daha önce başka hastanede 2 çıkmıştı morfoloji.yani öyle ya da böyle düşük sonuçta.inşallah kısa zamanda şu sıkıntılı dönemleri atlatırız
bende son bir kaç gündür buna takmış durumdayım olumsuz 3 tedavi iptal edilmiş bir dondurulmuş tedavisiyle 4 olumsuz denemem var durmadan aynı işlemler aynı ilçaçlar aynı bekleyiş ve aynı hü
sran yok yalnış olan bişeyler var ama nerede benim eşimin sayısı çok düşük 100 bin yıkamadan sonra kalan 15 bin morfoloji%1 baş boyun anomolili v ehareketlilik %10 yani çok iç açıcı değil fakat tüp bebekte bir sorun görünmüypr ama yok olmuyo işte olmuyooo eşim 3 aydır proxeed plus kullanıro ve evicap spermde dna kırıklığı yada dna hasarı diye bir sorun olunca istediğin kadar denesende maalesef gebelik oluşmuyo oluşsabile düşükle yada gelişim geriliği ile sonlanıyomuş.şimdi izmirde bu sperm dna hasarına bakan bir yer arıyorum ama maalesef bulamadım ankarada kaan aydos varmış sanırım aradım tatildeymiş olmadı alıp başımı bide oraya gideceğim sanırım ist dada vardır bu testi yapan merkezler öff bilmiyorum işte benim eşim öle kür felanda kullanmaz asla işim zor yani neyse çok yazdım ama tam yarama tuz basan bir başlık olmuş inşallah hayırlısı olur hepimiz için meğer ne kadar zormuş anne olmak.....
anladım.umarım en kısa zamanda bizlerde kavuşuruz bebişlerimize.bende şimdi yeniden bitkisel kürlere başlıcam eşimede kendimede.tedavi başlayana kadar boş durmamış oluruz böylece.eşim keçiboynuzu kürü içip ve ahmet marankinin bi macunu var onu yiyor.(daha önce çok fayydasını gördük)
bende internetten ibrahim saraçoğlundan pkolular için olan kürden aldım gelince ona başlıcam birde incir kürü ve bal tarçın çörek otu kullanıcam inş faydası olur
ben de eşime bir macun yaptırdım.içinde arı sütü,bal,polen,ginseng,keçiboynuzu filan var.sizin kullandığınız macunda ne var.bi de faydası sayıda mı oldu?hergün bir kaşık yiyor benimki.pek faydalı olcağını düşünmüyorum ama elimden geleni yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?