• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm sayı düşüklüğü ve hareketsizliği

kızlar yine siz şanslısınız benim eşimde hareket zayıflığı var ayrıca bendede yumurta tembelliği bir hafta önce tüpbebek sonucu negatif çıktı şu an ona keçi boynuzu kürü uyguluyorum kendimede hayıt tohumu kürü gerçi 11yıldan sonra buda zaman kaybı gibi geliyor ama hayırlısı. şifa allahtan ama keçi boynuzunu es geçmeyin faydası varmış

sperm sayısı 27 milyon ama ileri hareketli yokk önemli olanda oymuş yaa ondann kuzuuuummmm oda yokk niye harekett etmezlerr bilmemm kii

ayy canım ya bizde de aynı sorun var üstelik morfolojide 1 CADIARZUama sayımız 39 milyon.dediğin gibi neden hareket etmezler ki bilmem ya sence bu durumda aşılama ile turmaz şansı var mı?

Arkadaşlar aranızda eşinizin sperm sayısı 3-4 milyon ve %80 hareketsiz olupta tüp bebek ilk denemede hamile kalan varsa acil yazarmısınız

padutın ılacını kullandınız mı.eşim kullandı sayıyı ve hareketı çogaltıyo.almasıda çok kolay.türk eczacılar kurumundan doktor raporuyla yurt dışından getırıyosun.25 euro tutuyo 3 kutusu.istersen kullanın.

arkdşım eşım padutın kullandı hareketı ve sayyıyı yukseltıyo.faydasını görduk yani.turk eczacılar kurumu doktor raporuyla yurt dışından getırıyo.eşimın hereketı yoktu şuan 100 de 40 yukseldı.sayıda 155 mılyon olmuş.yardımcı olayım dedım.artık gerısı sana kalmış.

Bazen eşim beni öyle kızdırıyoki çok sinirlendiryo aşılamaya bile giderken kavga ettik öyle gitmiştik bende sinirden spermlerinde senin gibi kaplumbağa hızında demiştim sırnaşık şeynaniknanik ama insanı sinir edyo yaaaaa ben o kadar ilaç alyom çırpınyom hiiiiiiiiiç umru değil sinirnaniknanik

off bende aynı şeyi yaptım eşime.kendin gibi herşeyin uyuşuk demiştim.bana küsmedi ama heralde üzülmüştür.
sana katılıyorum bize hiç yardımcı olmuyorlar.o kadar eziyet çekiyoruz hiç umurlarında değil.hatta ben iğne olurken benimle dalga geçiyodu yaa düşünebiliyomusunuz.
inş.herşey gönlünce olur canım.

Arkadaşlar aranızda eşinizin sperm sayısı 3-4 milyon ve %80 hareketsiz olupta tüp bebek ilk denemede hamile kalan varsa acil yazarmısınız

canım merhabalar maalesef bu bayanların çektiği nedir bu erkeklerden bizim sorunumuzda
aynı eşim varikosel ameliyatı oldu daha sonra ilaç iğne derken yükseldi ve hatta ben kendiliğinden bile hamile kalmaya başladım taki eşim beslenmesine ve siğarayı çoğaltana dek ondan sonra tüp bebek yaptırdık oda tuttu hemde ikiz oldu ama oda benim ihmalim sonucu 6 haftalıkken düşük yaptım ondan sonrada 3 tüp bebek denemesi başarısızlıkla sonuçlandı eşim enson sperm verdiğindede gördükkü dahada düşmüş 1 milyon kadar ve hareketlilikte azalmış bende keçiboynuzu kürüne başladım daha sonra eşim test verdiğinde bu seferde 7 milyon ve hareketlilikte 0/0 15 artmış şimdi gelelim en son tedavi aşamamıza arkadaşlar biz bir aktarla tanıştık bize balın içine 21 tane karışım hazırladı birde sperm hareketlendirici ve çinko destekli bir hap verdi ha bide bunun yanında benim adet bitiminden yumurtlama dönemime denk gelecek 1 kullanımlık kapsül verdi bunu sadece o gün içecekmiş bakalım şimdi sonucu 4 gözle bizde bekliyoruz allahtan umut kesilmez ama şunuda yazmadan geçemiycem aktarcı bi hastaya daha verdim 2 ay sonra eşinin hamile kaldığını söyledi dedi ve biz ordaykende hasta geldi ve iyi olduğunu söyledi bunada tanık olduk yani biraz uzun oldu ama malum hepimizin sorunu aynı canlarım benim umarım sıkmamışımdır

slm kızlar,

benim durmumum anladığım kadarıyla hepinizden daha vahim. allah yardımcımız olsun. çok fazla anlamıyorum ama eşimin raporu önümde. hemen yazıyorum size ;
hızlı ileri hareketli: %0
yavaş ileri hareketli:%0
yerinde hareketli:%0
hareketsiz:%100
ileri hareketli spermatozoa sayısı:0
no: sayı bakımından yetersiz olduğu için morfolojik açıdan değerlendirilemedi.

arkadaşar bu ne demek. çok mu kötü. hiç bir bilgim yok. eşim şuan tüp bebek için maddi durumumuz olmadığı için erteliyor. ama bende yaşımın 29 olamsı sebebiyle çok ertelemek istemiyorum.yada hangi forumdan bilgi alabilir. lütfen bana yardım edin.
Allah hepinizden razı olsun.:gitme:

canım eşine bol bol keçiboynuzu kürü yap benim eşimin sayısı normaldı 45 milyon çıkmıştı tüp bebek tedvisine başladık bende içireyim faydası olur zararı olmaz diye hergün kaynayan 2 bardak suya 7-8 tane keçiboynuzunu kırıp 7 dk kaynattım ılıyıncada 1 brd sabah 1drk akşam içirdim eşime allah razı olsun melek kocam itiraz bile etmeden içti tüp bebek merkezinde verdiği semen analizinde sperm sayısı 90 milyon çıktı ve benim eşim 130 kilo şeker hastası ve 1 paket sigara içiyor düşün lütfen gönülden şste ve uygula peynir süt ve yogurt çok tüketsin eşin bide her gece meyve yedir..allah gönlüne göre versin canım..

slm kızlar,

benim durmumum anladığım kadarıyla hepinizden daha vahim. allah yardımcımız olsun. çok fazla anlamıyorum ama eşimin raporu önümde. hemen yazıyorum size ;
hızlı ileri hareketli: %0
yavaş ileri hareketli:%0
yerinde hareketli:%0
hareketsiz:%100
ileri hareketli spermatozoa sayısı:0
no: sayı bakımından yetersiz olduğu için morfolojik açıdan değerlendirilemedi.

arkadaşar bu ne demek. çok mu kötü. hiç bir bilgim yok. eşim şuan tüp bebek için maddi durumumuz olmadığı için erteliyor. ama bende yaşımın 29 olamsı sebebiyle çok ertelemek istemiyorum.yada hangi forumdan bilgi alabilir. lütfen bana yardım edin.
Allah hepinizden razı olsun.:gitme:

Görunuse gore hic sperm yok gıbı ama esın sigara kullanıyormu canım ,Benım esımde 2 defa varıkosel amelıyatı oldu.8yıllık evlıyım yasım33 ama bebısımız yok olmuyor hareketlı sayısı az,sen esıne kecı boynuzu kuru dene bırde kesın doktoru ılac verır onları duzenlı kullansın.Hic umudun yok degıl esıne TESE uygulanıp mıcro ıle hamıs olabılırsın umudunu yıtırme hıc canım Allah hepımızın yar ve yardımcısı olsun.:1hug:

inşş ilk denemende ççocuğuna kucağına alırsın.....benimde eşimde 1 milyom sperm var ve sadece %2 hareketlii.....ilk denememde pozitif sonuç almıştıkk fakatt değerim yükselmedii ve düştüüüü....1 ay içinde 2.denemeye başlıycam inşş.....hakkımızda hayırlısı olsun....bizden daha fazla şansınızzzz....inşş güzel sonuca ulaşırsın....

canım eşine bol bol keçiboynuzu kürü yap benim eşimin sayısı normaldı 45 milyon çıkmıştı tüp bebek tedvisine başladık bende içireyim faydası olur zararı olmaz diye hergün kaynayan 2 bardak suya 7-8 tane keçiboynuzunu kırıp 7 dk kaynattım ılıyıncada 1 brd sabah 1drk akşam içirdim eşime allah razı olsun melek kocam itiraz bile etmeden içti tüp bebek merkezinde verdiği semen analizinde sperm sayısı 90 milyon çıktı ve benim eşim 130 kilo şeker hastası ve 1 paket sigara içiyor düşün lütfen gönülden şste ve uygula peynir süt ve yogurt çok tüketsin eşin bide her gece meyve yedir..allah gönlüne göre versin canım..

seda27tt cevap döndüğün için çok saol.bende keçiboynuzundan içirmiştim ama sevmedi tadını içmedi. :( şimdi zorla içircem artık.eşimin daha önceki evliliğinden tüp olmuş yine bitane çocukları var.bende şimdi hastane araştırıyorum. şuan regliyim.napsam nerelere gitsem hiç bilemiyorum.off offfff

Görunuse gore hic sperm yok gıbı ama esın sigara kullanıyormu canım ,Benım esımde 2 defa varıkosel amelıyatı oldu.8yıllık evlıyım yasım33 ama bebısımız yok olmuyor hareketlı sayısı az,sen esıne kecı boynuzu kuru dene bırde kesın doktoru ılac verır onları duzenlı kullansın.Hic umudun yok degıl esıne TESE uygulanıp mıcro ıle hamıs olabılırsın umudunu yıtırme hıc canım Allah hepımızın yar ve yardımcısı olsun.:1hug:

bebetom, allah herkesin yardımcısı olsun. ben ve eşim sigara ullanmıyoruz. eşimin daha önceki evliliğinden tüp bebeği olmuş.ozamanlarda aynı sonuçalrı varmı. ameliyat filan önermemiş doktor. şimdide ben hayırlısıyla hastane ve doktor arayışlarımı tamamlarsam görüşücez ama çok kararsızım. :(

inşş ilk denemende ççocuğuna kucağına alırsın.....benimde eşimde 1 milyom sperm var ve sadece %2 hareketlii.....ilk denememde pozitif sonuç almıştıkk fakatt değerim yükselmedii ve düştüüüü....1 ay içinde 2.denemeye başlıycam inşş.....hakkımızda hayırlısı olsun....bizden daha fazla şansınızzzz....inşş güzel sonuca ulaşırsın....

eğer bu güzel dileklerin benim içinse teşekkürler adaşım :)

benim eşiminde sperm sayısına düşük dedi doktor ve ileri hareketliliği az dedi bide hareketsizlerin sayısı daha fazlaymış üroljiye gitmesi lazım dedi doktor bende keçi boynuzunu tıkycam bundan sonra

kızlar hareket azlığı için havuç suyu öneriliyor.sayı azlığı içinde keçi boynuzu ama bunları aynı anda değil 3 aylık aralıklarla yapın.benim eşimde her ikiside var bende pkoluyum ama birkez kendiliğinden ikikez de tüp bebekle hamile kaldım.ama erken doğumla bebeklerimi kaybediyorum.herkezin sorunu farklı ama o sayıyla kalabilirsin korkma.tabi rabbim izin ederse.allah hepimizin gönlüne göre versin

eşimde sperm yokmuş vede hareketsizlik varmış ultrason verdi dr heralde varikoseli varmış tahminen zaten kasığı çok ağrıyordu.ne yedirim ne içirim bilemedim.
aksine bende de var pco var guatr insülin direnci ama tüm kısırlıkla ilgili tahlillerim iyi çıktı dr aşılama belkide yapılmaz direk tüp bebek dedi.
ne yapacağımı şaşırdım karı koca birbirimizi çok aradık bulduk heralde yıllardır benden dolayı olmuyo düşüncesiyle yaşadık şimdide 2 mizin de problemi varmış.
böyle olupta şansı yaver giden varmı arkadaşlar....

Back
X