Erkek İnfertilitesi Sperm Sayısı ve Hareketliliği İçin Kürler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
o kadar çok kür,hap varki hangisine karar vereceğiz anlamadım..benim eşimin sperm sayısı ve hareketliliği az...eşim ;
1.5 aydır keçiboynuzu kürünü kullanıyor şu an akşamları yatmadan içiyor,
2 haftadır sabahları aç karnına arı sütü,polen bal karısımı macundan bir tatlı kaşığı yiyor(plastik kaşıkla ama),ve bir bardak taze sıktığım portakal,mandalina,nar suyu karısımını içiyor,
günde 1 tane ace plus hap içiyor(dr.preesed i önerdi ama çok pahallı alamadık)
Akşamda elma,mandalina,ceviz,fındık,fıstık yiyor...

*başka şeylerde yapmak istiyoruz ama hepsi aynıanda kullanılmaz mesela havuç suyu kürünüde istiyorum ama keçiboynuzuyla aynıanda içilmiyormuş...ne kadar zaman sonra keçileri bırakıp havuca geçmek lazım sizce??
*birde keçibuynuzu suyunu akşamları içtiği için yarım lt.sudan 2 bardak çıkıyor yani 2 günde bir demliyorum acaba yanlış mı,hergün yeni mi yapmak lazım biryerde 3günü geçirmeyin diye okumuştum gerçi ama ondada kararsızım...
*ace plus bitmek üzere,dr knotrolünde başlamıştık bitince bırakın preesede geçin demişti pahallı diye almadık yerine evicap falan mı alsam ya da ne alsam??

proxeed yazmam gerekirken prseed yazmışım o kadar çok şey varki kafaya sığmıyor:))

Hüseyin Ermiş kısırlık macunu tarifi
Serdemin Mutfağı perogramına konuk olarak katılan, Aktar Hüseyin Ermiş, çocuk sahibi olmak isteyip de, sperm azlığı nedeni ile çocuğu olmayanlar için, çok etkilki ve etkisi kanıtlanmış olan sperm artırıcı, bitkisel macunun tarifini verdi.
GEREKLİ MALZEMELER
(tüm malzeler, çekilerek, toz haline getirilmiş olmalı)
* 700 gr bal
* 2 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş harnup (keçiboynuzu),
* 2 tatlı kaşığı akırıkarha,
* 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu,
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil,
* 1 tatlı kaşığı soğan tohumu,
* 1,5 tatlı kaşığı sahlep,(kaliteli sahlep olmalı)
* 1 tatlı kaşığı kebabe (kebabiye),
*1 tatlı kaşığı tere tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı günlük sakızı,
* 1 tatlı kaşığı karanfil, tozu
* 1 tatlı kaşığı havuç tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
* 1 tatlı kaşığı kırmızı ginseng,(kore ginsengi)
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kişniş,
* 1 tatlı kaşığı siyah turp tohumu,
* 1 tatlı kaşığı çakşır kökü,
* 50 gr arısütü,
*1 tatlı kaşığı Udi hindi( hint odunu)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, cam bir kap içerisinde, tahta bir kaşık ile, loş bir yerde hazırlayın. (Arısütü, güneş veya ışık gördüğü zaman, özelliği bozulduğu için, loş yerde hazırlanması gerekmektedir. ) Karışımı, güneş görmeyen, serin bir dolapta kavanozda saklayın. Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı, sabah kalktığınızda da 1 veya 2 tatlı kaşığı tüketin. en az 2-3 ay kullanılmalıdır.
BÖĞÜRTLEN SUYU
Bu macunla birlikte, böğürtlen kökü suyunu da içmeniz gerekir.
böğürtlen kökü suyunun hazırlanı ise; 400 gr böğürtlen kökü 6 lt suda 30-40 dak. kaynatın. Süzdükten sonra, cam bir kaba koyup, buz dolabına yerleştirin. Sabah akşam aç karnına, birer çay bardağı için. Böğürtlen kökü suyunu hem erkek hem bayan kullanabilir.

Hüseyin Ermiş kısırlık macunu tarifi
Serdemin Mutfağı perogramına konuk olarak katılan, Aktar Hüseyin Ermiş, çocuk sahibi olmak isteyip de, sperm azlığı nedeni ile çocuğu olmayanlar için, çok etkilki ve etkisi kanıtlanmış olan sperm artırıcı, bitkisel macunun tarifini verdi.
GEREKLİ MALZEMELER
(tüm malzeler, çekilerek, toz haline getirilmiş olmalı)
* 700 gr bal
* 2 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş harnup (keçiboynuzu),
* 2 tatlı kaşığı akırıkarha,
* 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu,
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil,
* 1 tatlı kaşığı soğan tohumu,
* 1,5 tatlı kaşığı sahlep,(kaliteli sahlep olmalı)
* 1 tatlı kaşığı kebabe (kebabiye),
*1 tatlı kaşığı tere tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı günlük sakızı,
* 1 tatlı kaşığı karanfil, tozu
* 1 tatlı kaşığı havuç tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kereviz tohumu,
*1 tatlı kaşığı tarçın,
* 1 tatlı kaşığı kırmızı ginseng,(kore ginsengi)
* 1 tatlı kaşığı hardal tohumu,
* 1 tatlı kaşığı kişniş,
* 1 tatlı kaşığı siyah turp tohumu,
* 1 tatlı kaşığı çakşır kökü,
* 50 gr arısütü,
*1 tatlı kaşığı Udi hindi( hint odunu)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, cam bir kap içerisinde, tahta bir kaşık ile, loş bir yerde hazırlayın. (Arısütü, güneş veya ışık gördüğü zaman, özelliği bozulduğu için, loş yerde hazırlanması gerekmektedir. ) Karışımı, güneş görmeyen, serin bir dolapta kavanozda saklayın. Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı, sabah kalktığınızda da 1 veya 2 tatlı kaşığı tüketin. en az 2-3 ay kullanılmalıdır.
BÖĞÜRTLEN SUYU
Bu macunla birlikte, böğürtlen kökü suyunu da içmeniz gerekir.
böğürtlen kökü suyunun hazırlanı ise; 400 gr böğürtlen kökü 6 lt suda 30-40 dak. kaynatın. Süzdükten sonra, cam bir kaba koyup, buz dolabına yerleştirin. Sabah akşam aç karnına, birer çay bardağı için. Böğürtlen kökü suyunu hem erkek hem bayan kullanabilir.

bunu denedik,faydası olduğuna inanmıyorum..

Ağustos ayında 1. tüp bebek denememizi yaptığımızda sayımız 5000 hareketli %5 morfoloji %5 ti . Sonuç kimyasal gebelik. Ekim ayında eşime keçiboynuzu kürü ve solgarın male multiple (eczanelerde satılıyor) (içinde e vitamini, folik asit, çinko, selenyum ve daha bir sürü mineral ve vitamin var) adlı ilacını başlattım ( bu arada eşim doktor ve bu tarz yollarla sperm artacağına kesinlikle inanmıyor) Şubat ayında 2. denememizi yaptık. Çok şükür sayımız 100.000 olmuştu. ( hangisinden dolayı bilemiyorum) Rakam çok yüksek değil ama sayımız 20 kat artmıştı. Morfoloji ve hareketlilikte değişiklik olmadı ama sayı artınca onlarda direkman artmış oldu. Çok şükür 2. denememizde pozitifi gördük. İnşallah böyle devam eder. Darısı tüm bebek isteyenlerin başına.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu arı sütü+bal+polen karışımından alıcam bende de bu ballar ayrılıyor çam balı çibek balı diye siz hangisinden kullanıyorsunuz ne far ediyor ??

bizimde sperm dna mızda %19 hasar çıktı ileri hız %0 tüp bebekte şansımız ne kadar olacak bakalım

bizimde sperm dna mızda %19 hasar çıktı ileri hız %0 tüp bebekte şansımız ne kadar olacak bakalım

canım sperm dna nız fazla yüksek çıkmamış sınır%15 diye biliyorum.tüp yaptırırsanız zaten ilri hızlının bir önemi kalmıyor.

canım sperm dna nız fazla yüksek çıkmamış sınır%15 diye biliyorum.tüp yaptırırsanız zaten ilri hızlının bir önemi kalmıyor.

vallahi kaan hoca o kadar olumlu konuşmadı %100 hasarsız çıkanda var dedi şimdi aynı ilaçlara devam fsh ı yükseltmeye çalışacak vallahi tüp bebektede korkar oldum ya döllemezse tamamen hasarsız spermi seçemiyorlarmış

Arkadaşlar bu keçiboynuzu kürünü eşimde kullandı ama ilk spermiyogramından daha kötü çıktı sonuçları :43:

ne yapıcağımızı şaşırdık artık kiminde işe yarıyor kminde yaramıyor toptan kafayı yicez :37:
keçiboynuzu kürüne bende başlamayı düşünüyordum bide incire
ya birde istanbulda sperm testi yaptırdığınız laboratuarların isimlerini yazarmısınız bana lütfen

dna hasarı ne şekilde teşhis edildi?krugere göre spermiyogramda mı çıkıyı yoksa farklı bi testi mi var?

bizimde ekim ayındaki testte toplam sayı 95milyon, ileri hızlı %18 kruger a göre morfoloji %26 dı.
öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü yapmıştık.
şubat ayındaki tahlilde sayı ve ileri hızlı çok düşmüştü , 1cc de 23 mlyn ileri hızlı %5 ti(başka bi yerde yaptırmıştık) bu tahlillerden sonra 1ay ilaç kulland,e vitamini fialn.
bunun öncesindede havuç suyu kürü içmişti 1 ay ve keçiboynuzu pekmezi .
bu haftaki tahlilller yine değişik :44:
toplam sayımız 126mlyn
ileri hızlı %14
ama morfoloji %4 olmuş
testesteron da düşük çıktı
nerde hata yapıyoruz anlamıyorum,yaptığımız kürlermi iyi gelmiyor neoluyor
morfoloji nasıl düşebilir bu kadar

bizimde ekim ayındaki testte toplam sayı 95milyon, ileri hızlı %18 kruger a göre morfoloji %26 dı.
öncesinde 2 ay kadar keçiboynuzu kürü yapmıştık.
şubat ayındaki tahlilde sayı ve ileri hızlı çok düşmüştü , 1cc de 23 mlyn ileri hızlı %5 ti(başka bi yerde yaptırmıştık) bu tahlillerden sonra 1ay ilaç kulland,e vitamini fialn.
bunun öncesindede havuç suyu kürü içmişti 1 ay ve keçiboynuzu pekmezi .
bu haftaki tahlilller yine değişik :44:
toplam sayımız 126mlyn
ileri hızlı %14
ama morfoloji %4 olmuş
testesteron da düşük çıktı
nerde hata yapıyoruz anlamıyorum,yaptığımız kürlermi iyi gelmiyor neoluyor
morfoloji nasıl düşebilir bu kadar

birincisi sayınız gayet güzel belliki kürler işe yarıyor yalnız ilk testte krugere göre %26 morfoloji ben kimseden duymadım normal değer aralığı %4-14 kabul ediliyor zaten çok şaşırtıcı bi rakam olmuş bu ,,ileri hızlı tek değermi yavaş + hızlı diye ayrılıyormu ?? ve yinede %4 morfoloji gayet güzel

dna hasarı ne şekilde teşhis edildi?krugere göre spermiyogramda mı çıkıyı yoksa farklı bi testi mi var?

spermiyogramda biraz farklı zaten eğer sperm hasarlıysa morfolojide düşük çıkıyor önce 3 güz perhizle eşim sperm verdi ilk önce yıkama işlemi yapıldı sonra o spermleri alıp ankara üniversitesi morfoloji bölümüne götürdü spermin dnasına bakılıyor orada yani farklı bir test sayı yüksek olup yüzde yüz hasarlı olabiliyor spermler bu da bir işe yaramıyor tabii

birincisi sayınız gayet güzel belliki kürler işe yarıyor yalnız ilk testte krugere göre %26 morfoloji ben kimseden duymadım normal değer aralığı %4-14 kabul ediliyor zaten çok şaşırtıcı bi rakam olmuş bu ,,ileri hızlı tek değermi yavaş + hızlı diye ayrılıyormu ?? ve yinede %4 morfoloji gayet güzel

bilmiyorum ki,yine baktım önceki testlere %26 yazıyor

1ml deki sperm sayısı 42milyn
toplam sayı 126milyn
A motilite (ileri hızlı bu oluyordu sanırım) %14
B motilite %24
C motilite %28
D motilite %34

gerçekten iyimi %4 morfoloji :53:,hesaplayınca 400binli sayılar kalıyor,umudumu kesmiştim iyice testi görünce

spermiyogramda biraz farklı zaten eğer sperm hasarlıysa morfolojide düşük çıkıyor önce 3 güz perhizle eşim sperm verdi ilk önce yıkama işlemi yapıldı sonra o spermleri alıp ankara üniversitesi morfoloji bölümüne götürdü spermin dnasına bakılıyor orada yani farklı bir test sayı yüksek olup yüzde yüz hasarlı olabiliyor spermler bu da bir işe yaramıyor tabii

peki tüp bebekte bi yöntem deniycekmisiniz?yani çözümü ne ?pgt mi?imsi mi?metabolomiks filan mı ya da?

peki tüp bebekte bi yöntem deniycekmisiniz?yani çözümü ne ?pgt mi?imsi mi?metabolomiks filan mı ya da?

kaan hoca tüp bebek için biraz bekleyin dedi bizde bekliyoruz şimdi bilmiyorum inan ne yaptıracağımı tüp de bekleyecek şimdilik

kaan hoca tüp bebek için biraz bekleyin dedi bizde bekliyoruz şimdi bilmiyorum inan ne yaptıracağımı tüp de bekleyecek şimdilik
hıım tamam arkadaşım Allah hepimizin yolunu açık etsin diyelim ne diyelim..çok kafa meşgul edici konular bunlar...

arkadaşlar benim duyduğum ve başladığım kür biraz uzak yolda ama elde edilebilir. Umreye yada haca giden yakınlarınızdan isteyebilirsiniz.Medinede hurma bahçeleri varmış.Orda bebek için hurma dalı deyince zaten anlıyorlarmış bahçenin bekçileri.Bu dalın ucunda tohumlar var.Ezmesi çok zor ama tahta havanla ezip un haline getiriyorsunuz ve öz hakiki gerçek doğal bala karıştırıyorsunuz.1kilo bala 1çorba kaşığı.sonra bunu eşinizle beraber akşam sabah yiyorsunuz.Ben başlayalı henüz 1hafta 10gün anca oluyor.Ama yapan 3kişiden ikisi hamile.Allah şifa ile hayırlı evlat versin.;)

Back
X