sperm sorunu olup hamile kalamayan arkadaşlarım

zinal

evli mutlu ve çocuksuz :(
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
504
1
96
İstanbul
arkadaşlar eşi sperm eksikligi ve canlısı az olanlar evicap klomen ve larginini kullandınız mı? ben bunları çok eski sayfalardan okudum hiç olmayanların sayısında yükselme olan arkadaşlar vardı yorumlarında yazmışlar bende kendi jinekologuma ( aşılamamı o yatıgı için 8 yıllıkta dr um herşeyimi o biliyo ) sordum eşime kullanayım mı diye kullan bi zararı yok kullandıgımız ilaçlar zararı olmaz dedi.Arkadaşlar siz kullandınızmı? kullananalar varsa bilgi verirse sevinirim

eşinizin sayısı, hareketliliği ve morfoloji değerlerini yazarsanız daha bilgilendirici olur.Benim eşim kullandı, larginini kimisine çok fayda ediyor kimisine hiç etmiyor.(ablamın eşine ok faydası olmuştu benim eşime pek etkisi olmadı mesela)eğer vücutta bu maddenin eksikliğinden dolayı sayıda azalma vs varsa etkili oluyormuş.vitaminler vs biraz yükseltiyor ve kalitesini artırıyor ancak müthiş bir sıçrama beklemeyin.ama tüp bebek veya aşılama öncesi kullanmasınd fayda olabilir.Dediğim gibi sayısına bağlı olarak.Bu arada biz eşime 2 kutu larginin almıştık ama bir kutusunu içti ve tedaviye karar verdik.elimdeki 2.kutuyu uygun ibr fiayat satacağım.ilgilenirseniz haber verin.

eşimin sayısı normalde 8mil 900 dü haziran ayında tüp denemesindeki sonuç dr dedigine göre 6 milyonmuş hareketlilik %5 yada 7 diye hatırlıyorum yanlış olmasın aa ben bilseydim almazdım 2 kutu aldım siz nekadar kullandınızki bu ilaçları

l argınıne kullandık bır ıse yaramıor hıc bır seyyyyyyyy

4 ay kullandık
klomen vede vıtamın ılaı vermıstı 1 tane daha onun dısında zaten yeme ıcme falan herseye dıkkat ettık
sebze yedırdım hergun hafta snu balk
hergunnnnn muz cılek bal badem cevız fındık yer fıstıgı karısımı
yesıllık bol bol (
portakal suyu ıctı her gun
kecıboynuzunun hem kurunu hem pekmezını yedı
zeytınyagında bekletılmıs ıncır yedı
amannnnnnnnnnn o gunler aklıma geldıkce cıldırıorum
sımdı tup tedavısındeyız

6 say kullanmış diger arkadaşlarda öyle okudum sigara içmemiş eşleri 4 milyon bile yokken 50 milyon olmuş hareketlisi falan düzelmişşşş iyide benim eşim agzına balık sürmez sebze sevmezdi alıştırdım biraz ama hepsini halen yemiyo kırmıız et işi gücü

ya canım burda bırı yazınca ben sınırlenıordum
ama bnce 5 mılyon cıvarında olan erkek spermını ne yukseltebılırkı 20 mılyon vede ustune?
yukseltse bıle destekler bır sure ıcın .....
bence kafasına gore takılsın benım esım sıgara ıctıgınde daha yuksek cıkmıstı tahlıl dıyet yapınca duzgun olan morfolojı hareket hepsi berbat oldu
dusunsene yuzde 90 dı morfolojı yuzde 30 cıktı en son
hareket yuzde 55 dı yuzde 30 cıktı
her bunye farklı yanı bıze faydası oluorsa herkese faydası olacak dıe bır sart yok
doktor kontrolu altında olmadan kafanıza gore ılac alıp ıcırmeyın eslerınıze bence...
gercı bız doktor kontrolunde ıctıkte ne oldu o da ayrı bır konu
rabbım herkesın yardımcısı olsun allh baska dert vermesınnnnnnnnn

nwbilim bende ya artık kim benim havucum salatalık dese alime tuz alıp koşuyorum valla bilmiyorum gerçe vitanem 2 sini 1 i hormon kullansın bakalım 3 ay sonra tahlilde ne çıkar denicem aynen rabbim dermansız dert vermesin canım

zınal tup bebek yaptırdınız daha once doktorunuz ne dedi
doktormu verdı sıze bu ılacları...ama gercekten faydası cıddı anlamda olana tek bır sey var kecıboynuzu
yedırmenı tavsıye ederım
sıtresten uzak durun bırde o işi zevk ıcın yapın
arastırma ıcıne gırme bıraz kafanı topla

valla nedense dr ialç vermedii bana diyoki gerek yok dediler tüp bebek yapıyosunuz dediler bende buna sinir oluyorum keçi boynuzuda bize fayda etmedi canım benim amannn nedense zaten o işi yapamıyoruzzz tedavden sonra ben kötüyüm isteksizlik yaşıyorum dr a gittim pisikolojik destek almam gerekiyomuş

bak canım gerecekten zor bır surec tup bebek bnce bunların arastrmasını yapma s amada.bıraz dedeıgım gbı kafanı dınle.oluruna bırak.bndede cnsel ısteksızlık oluor o da cok normal.6 ay vajınısmus yasadım onu arastırdım basardım basardıktan hemen sonra esımde sperm azlıgı cıktı onuda arastırdım ne ıı gelır ne gelemz dıe yaptım yedırdım ıcırdım bebek gıbı baktım ama testı aldıgımda allhım beyın kanamsı gecrırdım sankı
doktor tup dedı ardından onu arastırdım cart curt sımdı oluruna bıraktım herseyı olursa rabbımden olmazsa gene ondan.onun hıkmetınden sula sorulmaz.yorulduk artık.beynen bıtmek ıstemıorum.sende aynıs eyı yap.psıkolojık destek al.esınınde spermını yukselteme cabası ıcıne gırme suan zaten yenı negatıf sonucu aldın.ınş dogal yollan olur kız bızım sperm bınlerde gene sızınkı mılyon mus halıne sukret

ya bindede tutar milyondada Rabbim neyi kime nasıl gördüyse onu yaşıyporuz hakkımızda hayırlısı canım benim

kızlar benim eşiminde hareketli spermi az sayıda .
onun için biz aşılama bile yapamadık .
bu ay tüp denedik ama oda tutmadı kısmet değilmiş .
bende hemen kötü haberi aldıktan sonra dedim bu kadar iğne ilaç kullandım bu ayı değerlendirmem lazım diye eşime kürler yapıyorum .
Çakşır kökü kaynatıyorum içiyor bende bal tarcın çörek otu yiyiorum birde bugün böğürtlen kökü ne başlicam belki etkisi faydası olur diye düşünüyorum .
ama benim eşim geçen sene 3 ay keçiboynuzu kürü yaptık gram oyanamadı spermelerde

offf ne zor işmiş cidden insan bazen kafayı yiyecek gibi oluyor .
hele birde etrafındakiler iki üç çocuklu olanlar .
amannnnnnnnnnnnnn ne yapcan kız cocuğu bir başın bi peşin senden iyisi yok diyip sanki imreniyormuş havası ile bakıyorlar ya sinirden ölüyorum .

keçiboynuzu herkese yaramıyo bizede yaramadıki 2 gündür bu hapları başlattım bakalım bu akşamda büyük ugraş verdirip koca makina yıkadıgımız :)bizim havuç suyuna başlıcam
bakalım neler olacakk inş iyi olur :):)

aman bbanada arkadaşlarım diyo çocugun yok die üzülme bak çocuk var dert ver bogzlarını sıkmak geliyo içimden :):):):):)

zinal cım heyecanın,emeklerin bana 3 yıl önceki halimi hatırlattı...ne paralar döktük,bitkisel ilaçlar yaptırdık,evde bitki kürleri uyguladık,yurt dışından ilaç getirttik...kim ne dediyse,çevreden ne duyduysak yaptık ama sonuç hüsran...moral bozmak için söylemiyorum tüm bu destekler fayda edebilir sayı yükselebilir ama problemin neden kaynaklandığına bağlı...hormonal bi eksiklik varsa,bağışıklık sistemi zayıfsa ya da metabolik olarak bi eksiklik varsa ilaçların,besin takviyelerinin,bitkisel kürlerin gerçekten faydası oluyo...

eşimde varikosel vardı...2 kez ameliyat oldu...bir sürü ilaç kullandık...tüp bebek merkezleri ameliyatla vakit kaybetmeyin,ilaçlara para dökmeyin;emeğinize,paranıza,zamanınıza yazık dediler ama biz dinlemedik...para için yapıyolar diye düşündük... çünkü ürologlar ameliyat %80 çözer bu sorunu demişlerdi...farkındayım çok uzattım ama ben çok uğraştım ve yıprandım o yüzden bu sorunu yaşayanlara yol göstersin isterim...

sorun sadece sayıda azlıksa herşeyi deneyin ama morfolojik bi problem varsa yani spermlerin yapısı bozuksa hiç bi ilaç fayda vermiyo...o yüzden zaman kaybetmeden tüb bebek merkezlerine başvurun...

Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın...

Bizim 7 milyondan 14 milyona yükseldiği aradaki kullandıklaırmızı sana yazayım..
Zinco
evicap ace plus selenyum
folik asit ve *keçiboynuzu kürü*
hamilee kalamadım o ayrı ama bize en çok yarayan bunlar oldu..
Solgar largınıne kullandık 1 kutu işe yaramadı.
Keçiboynuzunu yıldızladım favorim o:))))

asel_k sende sorun varmı vede yasın kac

Son düzenleme:
kızlar ne keçiboynuzu ne karışımlar hiç biri fayda etmedi klomen ve vitaminler sayıyı biraz arttırdı şöyle diyim eşim azospermi sayılır 2-3 tane görülüyordu klomen ve vitaminlerle 20 taneye çıktı şimdi bizde proxeed plus ı kullanıyoruz bakalım daha bir ay oldu denemekten başka çaremiz yok 2.denemem aralık sonu o zamana kadar 3 kutu kullanmış olacağız faydası olup olmadığını anlarız

canım benim sagol ama tüp bebek yaptım zaten hazirann ayında ama negatif sonuç aldım bizim sorun sperm azlıgı ve hareketlsi az sadece sorun o benimde denemedigim kürler kalmadı 4 yıldır artık kür manyagı olduk :) amin canım kimsenin emegini boş çıkartmasın rabbim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…