Spinal doğum yapanlar yardımcı olurmusunuz...

Epidural ve sipinal farklı. Epiduralde bir katater takılıyormuş sürekli ağrı kesici veriliyormuş. Sipinalde tek sefer uyuşturulup ağrı kesici ihtiyacın olursa iğne yapıyorlar. Yani epidural biraz daha iyi ya da lüks galiba. Benim sipinal di. Acil aldıkları için sormadılar bile. Ameliyatta midem bulandı. Çok aşırı üşüdüm. Sonrasında da bel ve bacak Ağrı'sı çektim. Baş Ağrı'sını saymıyorum önce de vardı çünkü. Sütümün gelmesi iki üç günü buldu. Pişik ishal olduğu Zaman'lar dışında görmedim. Ama illa doğal bir şey istiyorsan kantoran yağı çok iyi geliyor. Ben nerdeyse bir yaşına kadar hep kullandım

48 gun once spınal sezeryan oldum
sohbet ede ede fotograflar cekılerek cok eglencelıydı
cıktıgımda agrı falan yoktu agrı kesıcılerden heralde
2 saat sonra su ıctım ve sureklı su ıctım
3-4 lıtreye yakın su ve kayısı suyu
bı bardakda nescafe cektı canım onuda ıctım
uyusuklugum gectıgınde her saat bası yurudum yurudukce acılıyorsun ıyılesıyorsun
benım sutum hemen geldı ozel bırsey yapmadım onun ıcın
bende ne bas agrısı ne bel agrısı ne bırsey hıc bı yan etkısı olmadı
bunyeden bunyeye degısıyor heralde
3.gunumde camasır serıyordum :)
hayırlı dogumlar dılerım stres yapma tadını cıkar
bu arada doktorum bana epudural normal dogumda spınal sezeryanda kullanılır dedı
kızımın bezını sureklı her saat bası degısıyorum ve popolın pısık kremı kullanıyorum bıde pamukla suyla sılıyorum altını yanı ıslak mendıl kullanmıyorum

Canım şimdiden düşünüp hiiiç kafana takma. O kadar rahat bir doğum ki. Agrı yok sancı yok.

Suyum boşaldı 9da hastanedeydim. Acil gittim yani. Planlı değildi. Hemen testler yapıldı. 10da girdim 10.35te odadaydım yani. Tek sıkıldığım yer doktorlar ameliyat esnasında sanki ben orda yokmuşum gibi haha hihi muhabbet etmesiydi. Arada bana laf atıyolardı ama sıkıldım yani neyse hemen bebişini de gösteriyolar. Sonra temizlemeye götürüyolar onu. Benden önce bebiş odadaydı yani. Sonra 7saat yattım tabi. His geldikten sonra tuvalete kaldırıyolar yürütüyolar hemen. İlk kalkışta bi ağrı oluyo tabi. E o kadarcıkta olsun canım.

Sütüm de geldi hemen. Ben pişik için sudocrem aldım 1 kez pişik oldu o da hemencik geçirdi zaten.

tansiyonum düşüp bir iki kez bayılmam dışında başka bir vaka yaşamadım. normalde de tansiyonum düşüktür benim ama.

hatta o kadar rahattı ki, normal doğumu artık normal bulmuyorum

Ben spinal oldum hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım ayaklarımı odaya çıktıktan 15 20 dk sonra hissetmeye başladım sütüm hemen geldi hemşireler ameliyathanede emdirdiler ilk sütü, neyi kaynatacaksın onu anlamadım, zeytinyağını mı? Abartma bence al bi pişik kremi sür, mustela kullandım ben

Biz çocuk doktorumuzun önerisi ile TARİŞ in hakiki zeytin yağını kullandık 1,5 yaşına kadar. Her banyondan sonra bütün vücuduna sürüyordum pişik olmadı hiç ama pamuk gibi bir cildi var gerçekten kendileri şu an 4,5 yaşında.

Benim de suyum bittigi icin sezeryan oldum. Bas agrisi ve bel agrisu olur diye korktugum icin genel anestezi istemistim. Dr.um israr etti spinal olmasında. Normalde 6 saat sonra ayaga kaldiriyorlar, benim dr.um bel ve bas agrisi olmasin diye 9 saat sonra kaldirin dedi hatta 10saati buldu.7-8 bardak kkahve ictim .Ilk kalkis zor oluyor tansiyonun düşüyor. Ama insan bebeginin heyecanindan fazla takmiyor. Bir daha da pek yatmadim ben hep gezdim oturdum. Ilk bir hft zor oluyor kalkarken birinin yardim etmesi lazim. Ilk birkac gun de tansiyonum cikti biraz basim agridi.Su an kizim 3 aylik ve hersey iyi sukur.

çok teşekkürler,allah sizinkide bağışlasın...

çok teşekkürler,zeytinyağını çocuk pişik olmasın diye altına kullanılıyormuş,nette okudum,ama doğal olması gerekiyormuş ,markettekilerden olursa asit oranı önemliymiş ama asit oranı kaç olmalı,kaynatmalımıyım bilemedim...

çok teşekkürler ay çok stresli heyecanlı korku içindeyim allah sizinkide bağışlasın,bahtı güzel olsun

Benimde spinal baş ağrısı olmadı ama omuz ağrısı oldu çok kötüydü ameliyat acisini bastırdı o ağrı 2-3 güne toparlsniyosun ilk kalkisimda yardım aldım onun haricinde hep kendim kalktim gece bile bebegimle ben ilgilendim çok kötü değildim sadece ertesi gün başlayan omuz ağrısı beni çok zorladi.
Hayırlı dogumunuz olsun inşallah sağlıkla gelsin kuzunuz

doğal olması için kimyasal olmasın diye zeytinyağı sürülüyormuş,nette gördüm ama kaynatılması gerkiyormuş,asit oranı önemliymiş,ama bunların hakkında tam net bir bilgim yok

çok geçmiş olsun amin inş cümlemizinki bağışlasın allah

doğal olması için kimyasal olmasın diye zeytinyağı sürülüyormuş,nette gördüm ama kaynatılması gerkiyormuş,asit oranı önemliymiş,ama bunların hakkında tam net bir bilgim yok

Ben ilk 3 ay ıslak mendil kullanmadım sıcak su ve pamuklu bezle temizledim, akabinde mustela sürdüm o kadar

Spinal oldum. Hastanede çok rhattım. Ama eve gelip işlere girişince çok fena baş ağrısı başladı. Ağlıyordum resmen, doktoru aradık, dinlensin ve bol su içsin dedi. Öyle yapınca geçti 1-2 günde. Zaten o ağrıyla başını kaldırmak mümkün olmuyor,yatınca geçiyordu sadece...

Kalıcı baş ağrısını bilemiyorum. Neredeyse her gün başım ağrıyor ama bekarken de böyleydi bi dönem. Şimdi de stres ve yorgunluktan olabilir. Spinalden de olabilir, fikrim yok...

Pişik için ben bazen pratik olsun diye pişik kremi kullanıyorum. Bazen de şırıngaya zeytinyağı çekip onu sıkıyorum poposuna. Biz Çanakkale'den getirttik, doğal olduğu için direkt kullanıyorum.

Bu arada bizim pek pişik problemimiz olmuyor. Sadece hafif kızardığı oluyor kabızlıktan ötürü. Pişik olmasın diye prima ve yenidoğan ıslak mendili kullanıyorum 2 yıldır

Iki doğum yaptim biri genel anestezi biride spinal bnm ikiside iyiydi ama spinal var ağrısı yapior ilkinde uyanmak zor.ikincide doguju izliorsun hemde emziriorsun.sutun gelmez bu bir banyo yapmadan.biberon al yanina zeyyinyagi kullanma sebamed kullan islak mendilde uni.simdilkk bu kadar.hayirli dogumun olsun

Bünyeden bunyeye degisiyor.Bnm hic bas agrim olmadi ama ameliyat yerim sanki her yerimi kesiyolardi.Gunlerce oturup kalkamadim bebegime bakamadim ve emmedi beni.Ama süt icin hemen simdi basla 3 litre su ic gunde.Ve dogumdan sonrafa tuket.Su artı sut yani

12 yıl önce kızım da,9 yıl öncede oğlum da spinal anestezi ile doğum yaptım.Her ikisinde de bas ağrısı çekmedim .Ve doğum anında uyanık olduğum icin çocuklarımın ilk doğdukları ani görme firsatim oldu.2.günden sonra çocuklarımın her isiyle ben ilgilendim.
Ben sağlıkla ilgili müdahale konusunda gözü karayımdır.2 doğumda ameliyathaneye alındığımda beni genel anesteziye hazırlamaya başladılar.oysaki spinal istediğimi doktoruma söylemiştim.Ben spinal deyince ameliyathaneyi bir telaş aldı.Hasta spinal istiyor diye.küçük bir şehir,Özel hastane olunca genel anestezi daha çok isteniyordu çünkü.Sezeryan sırasında tansiyonum düştü,anestezi uzmanı sordu na dil hissediyorsun diye,bende tatlı bir uyku hali ,dedim iyiyim.Anestezi uzmanı "iyi hissetmemen lazim ,tansiyonun çok düştü,"deyip serum yükledi.sonra kendime geldim.güzel anılar :)
Ben sezeryani çocuklarımın doğum sırasında doğum kanalında herhangi bir sıkıntıya düşmemeleri için tercih ettim. O yüzdende çok memnun kaldım.
Allah çocuğunuzu sağlıkla almayı nasip etsin.Süt için bol sıvı almak gerekli.
İlk günler göğüslerin emmeye alışması aşamasında yaralar oluşabiliyor. Ben lasinoh diye bir krem kullandım çok iyi geldi.

Sanirim bu bunyeden bunyeye degisiyor ben cok kolay atlattim ablam agri sizi cekti cok kolaydi bence yine dogum yapsam yine spinal derim sadece ilk gun zordu sonra gecti gitti sut ilk hafta cok cok azdi ama sut attirici bi ton sey var zaten en onemlisi inanc ama sutum olcak demek sakinligini korumak gerilip uzulmemek dinlenmeye calismak bol bol su icmek pisik konusuna gelirsek zeytinyagi kullanmadim normal bi pisik kremi kullandm ki hic pisik olmadi diyeebilirim sorun olursa da seve seve cevaplaril hayirli dogumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…