Doğuma Hazırlık Spinal olanlar deneyimlerinizi yazarmisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Orkide_sever

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2018
5.971
21.546
348
Iyi gunler. Nasipse 1 temmuza sezaryan gunumuzu almayi dusunuyorum. 1 tane evladim var 7 sene once genel anesteziyle dunyaya geldi ama bu sefer doktorum ikiz diye spinal onerdi bebekler etkilenmesin diye fakat nette garip garip seyler okuyorum psikolojimde pek hazir degil galiba. Kendimi rahatlatmaya calisiyorum etrafimda boyle dogum yapan da yok. Spinal olup dunyaya nur toplarini getiren annelerden deneyimlerini yazmalarini bekliyorum... 🤗

Benim ilk bebeğim öyle doğdu canım. Zaten uzunca süre hissizliğin devam ediyor ve doğum anında hiç bir şey hissetmiyorsun acı vb tarzında. Doğum anına da şahit oluyorsun çok güzel bir duygu. Bebek senden önce çıkıyor ameliyathaneden. Senin dikişler yapılacak, biraz da yoğun bakımda kalacaksın genel durum değerlendirmesi için sanırım. Sürekli tansiyon ölçümü yapıyorlar çünkü. 3 4 saat sürecek bu süreç ama doğum yarım saatte tamamlanacak. Bir an önce bebeğine kavuşmak isteyeceksin o süreçte tek sıkıntı o 😊

Benim ilk bebeğim öyle doğdu canım. Zaten uzunca süre hissizliğin devam ediyor ve doğum anında hiç bir şey hissetmiyorsun acı vb tarzında. Doğum anına da şahit oluyorsun çok güzel bir duygu. Bebek senden önce çıkıyor ameliyathaneden. Senin dikişler yapılacak, biraz da yoğun bakımda kalacaksın genel durum değerlendirmesi için sanırım. Sürekli tansiyon ölçümü yapıyorlar çünkü. 3 4 saat sürecek bu süreç ama doğum yarım saatte tamamlanacak. Bir an önce bebeğine kavuşmak isteyeceksin o süreçte tek sıkıntı o 😊
Sagol canim nette yogun bakimdan bahseden olmamis. Hemen odaya cikarmiyorlar mi?

Ben çok titremiştim ameliyatta ve sonrasında üşüme gibi geldi bana ama sebebini bilmiyorum belki kansızlık var ondan olabilir. Tansiyonum düşmüş de olabilir, en az 2 saat kaldım herhalde canım ben yoğun bakım odasında. Kişisel bir durumdur belki bilemiyorum canım.

Ben çok titremiştim ameliyatta ve sonrasında üşüme gibi geldi bana ama sebebini bilmiyorum belki kansızlık var ondan olabilir. Tansiyonum düşmüş de olabilir, en az 2 saat kaldım herhalde canım ben yoğun bakım odasında. Kişisel bir durumdur belki bilemiyorum canım.
Evet canim kisisel durum olabilir gecmis olsun.

Ben de ikizlere hamileyim ve pazartesi sezeryan olacağım. Bana da doktorum spinal önerdi ama ben yapamayacağım çok korkuyorum genel olmak istiyorum😔
Neden şimdi geneli önermiyorlar?

Benimde ikiz doğumdu. Genel anesteziyle sezeryan olmuştum. Cok şükür bi sorun yaşamamıştık. Zaten spinal cok urkutucu geliyordu bana. Tabi bebeklerin kilosu gelisimi yeterince ilerlememisse doktorun risk etmek istememiste olabilir. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin

Ben 7.5 yil once spinal anestezi ile dogum yAptim cok sukur bir sikintim olmadi.ben de genel anesteziden korkuyorum. Sanki olecekmisim gibi hissediyorum.
Bacaklarimi da 2 saat sonra hissetmeye basladim. Dogum aninda zaten ortu oluyor sende kendini goremiyorsun aci hissetmiyorsun sadece hareketleri hissediyorsun. Ve bebegini ilk sen goruyorsun.
Ben genel anesteziden sonra aglayarak uyandim hep ve o psikoloji cok kotuydu.
Spinaldeki igne de cok kucuk aci hissetmiyorsun. Merak etme. Ben sonda dan daha cok korkuyorum

Ben de ikizlere hamileyim ve pazartesi sezeryan olacağım. Bana da doktorum spinal önerdi ama ben yapamayacağım çok korkuyorum genel olmak istiyorum😔
Neden şimdi geneli önermiyorlar?
Canim genel anestezi plasenta yoluyla bebege de geciyormus. Doktorum ilkini hadi hemen aldik ama 2.yi etkileyebilir dedi ki bunlar narin bebekler zaten normalden biraz kucuk doguyolar etkilenmesini istemiyo.

Benimde ikiz doğumdu. Genel anesteziyle sezeryan olmuştum. Cok şükür bi sorun yaşamamıştık. Zaten spinal cok urkutucu geliyordu bana. Tabi bebeklerin kilosu gelisimi yeterince ilerlememisse doktorun risk etmek istememiste olabilir. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
Sagol canim. Aslinda cok sukur durumlari cok iyi tabi bu son kontrol cumaya bakalim o zamanda ayni guzel sozleri duyabilecekmiyim. Hafta olarakta kilo olarakta ondelerdi ama spinal ayilma bakimindan bana mantikli geliyo cunki kimsem yok. Esim ben ve 7 yasindaki oglum gidicez hastaneye kendimde olmakta istiyorum ama o kesme asamasi nasil gecer korkutuyo😱

Ben 7.5 yil once spinal anestezi ile dogum yAptim cok sukur bir sikintim olmadi.ben de genel anesteziden korkuyorum. Sanki olecekmisim gibi hissediyorum.
Bacaklarimi da 2 saat sonra hissetmeye basladim. Dogum aninda zaten ortu oluyor sende kendini goremiyorsun aci hissetmiyorsun sadece hareketleri hissediyorsun. Ve bebegini ilk sen goruyorsun.
Ben genel anesteziden sonra aglayarak uyandim hep ve o psikoloji cok kotuydu.
Spinaldeki igne de cok kucuk aci hissetmiyorsun. Merak etme. Ben sonda dan daha cok korkuyorum
Ne igne ne sonrasi hic korkutmuyo. zaten cocuklar cikarsa hayirlisiyla kisa sureligine dikerken bayiltin dicem. Sadece o kesme ve cikarma asamasina alisamadimmmm kabullenemiyorum 😕 ama mecbur spinal gibi duruyor durumum insallah bende kolay geciririm bu sureci 🙏

Ne igne ne sonrasi hic korkutmuyo. zaten cocuklar cikarsa hayirlisiyla kisa sureligine dikerken bayiltin dicem. Sadece o kesme ve cikarma asamasina alisamadimmmm kabullenemiyorum 😕 ama mecbur spinal gibi duruyor durumum insallah bende kolay geciririm bu sureci 🙏
Canim kesmeyi dikmeyi hissetmiyorsun ki zaten. Tekrar bayiltilmana gerek yok. Ben ari sokra aglayan insanim. Ama aadece hareket disinda aci yok. Zeten nasil dikiliyor ne zman dikiliyor anlamiyorsun ki. Tek anladigin kisim bebegin sesini duyunca dogmus oldugunu anlaman. Onun disinda ne yapiliyor farketmiyorsun. Karninda birseyler yapiyorlar ama ben daha karnimi silip temizliyorlar saniyordum bebegin sesini duydum. O kadar cabuk gerceklesiyor.
Hic korkutma kendini rahat ol. Bol bol dua et.

Canim kesmeyi dikmeyi hissetmiyorsun ki zaten. Tekrar bayiltilmana gerek yok. Ben ari sokra aglayan insanim. Ama aadece hareket disinda aci yok. Zeten nasil dikiliyor ne zman dikiliyor anlamiyorsun ki. Tek anladigin kisim bebegin sesini duyunca dogmus oldugunu anlaman. Onun disinda ne yapiliyor farketmiyorsun. Karninda birseyler yapiyorlar ama ben daha karnimi silip temizliyorlar saniyordum bebegin sesini duydum. O kadar cabuk gerceklesiyor.
Hic korkutma kendini rahat ol. Bol bol dua et.
Insallah benimde seninki kadar guzel gecer surecim aksilik daha yeni ameliyat videosu izledim simdi ben yatiyoken onu mu yapiyolar bunu mu yapiyolar diye dusunup dururum 🙁 Gece gunduz dua ediyorum canim insallah hayirlisiyla gecer bu surecimizde aliriz kucagimiza. Yarin son kontrol 🙈 pazartesiye gun aliriz gibi geliyo sizde dua edin korkudan nabzim falan oynamasin o esnada

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Aynen arkadaşın dediği gibi hiç bir şey hissetmiyorsun gerçekten. Iğne de çok sıkıntı değil hemen olup bitiyor kan aldırmaktan farksız. Sonrasında baş ağrısı olabiliyor kimi durumlarda o zaman da kahve içmenizi öneriyorlar, hayırlısı olsun şimdiden. 🤲

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Aynen arkadaşın dediği gibi hiç bir şey hissetmiyorsun gerçekten. Iğne de çok sıkıntı değil hemen olup bitiyor kan aldırmaktan farksız. Sonrasında baş ağrısı olabiliyor kimi durumlarda o zaman da kahve içmenizi öneriyorlar, hayırlısı olsun şimdiden. 🤲
Amin Allah razi olsun 🙏

Konu sahibi umarım bebeklerinizi sağ salim Kucağınıza almışsınızdır. :dua: pazartesi sezeryan olacaktık ikimizde
Belki başkalarına faydam olur diye yazıyorum
Spinalden korktuğum için genel tercih ettim iyiki de genel olmuşum spinal bana göre değilmiş. Çocuklarım sağlıklıydı 1 er dakika ara ile doğmuşlar
Ben de ameliyat sonrası mide bulandıtısı oldu fakat tuttum kendimi çıkarmadım çıkarırsam yaram acır diye korktum.
Herkese hayırlı doğumlar nasip etsin Rabbim inşallah

Benimde doğumuma 1 ay kaldı doktorum spinal diye ısrar ediyor daha önce genel anestezi ile miyom ameliyatı olmuştum ağrım sızım olmamıştı ama doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kendini toparlamak adına kasılırmış spinal etkisi 4 saat sürdüğü için hissetmezsin diye doktor spinalden yana. Ben başta ameliyat ortamından bebek çıktıktan sonra dikilirken nasıl sakince beklerin sonra bacaklardaki hissizlik beni korkuturmu ya açılmazsa baş ve bel ağrısı yaşarmıyım diye düşünüp tedirgin oluyorum uykular haram oldu

ben hem epidural oldum hem de spinal, iki dogumda ikisini de denedim
ikisi de belden oluyor spinalde agri pompasi yok, igneyi vuruyorlar bitiyor
igne vurulunca yanma uyusma arasi bur duygu yayiliyor belden hemen uyusma oluyor yani, ben hazirlik sürecinde calisanlar yüzünden sikinti cektim, tek basina spinal hemen olan birsey, zaten ayni gün uyusma geciyor agri kesici aliyorsun, cok sükür birsey olmadi
iki sezeryande de bilincim acikti narkoz almadim, esim de ameliyatta yanimdaydi bana güc verdi cocuklarim dogdugu gibi gördüm her ana sahidim. ilk dogumda yarim saat yogun bakimda jaldim ikincisinde almadilar. neye göre degisiyor bilmiyorum ama güzel düsünün güzel olsun

Back
X