Doğuma Hazırlık Spinal olanlar deneyimlerinizi yazarmisiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben hem epidural oldum hem de spinal, iki dogumda ikisini de denedim
ikisi de belden oluyor spinalde agri pompasi yok, igneyi vuruyorlar bitiyor
igne vurulunca yanma uyusma arasi bur duygu yayiliyor belden hemen uyusma oluyor yani, ben hazirlik sürecinde calisanlar yüzünden sikinti cektim, tek basina spinal hemen olan birsey, zaten ayni gün uyusma geciyor agri kesici aliyorsun, cok sükür birsey olmadi
iki sezeryande de bilincim acikti narkoz almadim, esim de ameliyatta yanimdaydi bana güc verdi cocuklarim dogdugu gibi gördüm her ana sahidim. ilk dogumda yarim saat yogun bakimda jaldim ikincisinde almadilar. neye göre degisiyor bilmiyorum ama güzel düsünün güzel olsun
Peki gerçekten doğum sonrası ağrısız mı geçiyor 3-4 saat saat sanırım sonrasında da ağrı kesici iğne yapılıyormuş

Peki gerçekten doğum sonrası ağrısız mı geçiyor 3-4 saat saat sanırım sonrasında da ağrı kesici iğne yapılıyormuş

sezeryan kesiginin agrimamasi gibi bir ihtimal yok, yani kesip aliyorlar ve rahim toplarlanirken kesikler cok agri yapiyor
agri kesici serum aldim, hap aldim. tabiki de agri oluyor

merhaba ben anestezi teknisyeniyim spinal sonrası 4 saat hiç bir agrınız olmaz. bu sürecin bitimine dogru ebeler müsküler agrı kesiciyle destekleyip günü agrısız geçirmenizi saglar sezeryanın en büyük avantajı agrının minimal olması yanı sıra bebeginizi kucagınıza erken almanız ve ilk emzirmenizi kolaylıkla yapmanız bebeginizi ilk gören olmanızda cabası oluyor.geçmiş olsun bu arada ilk dogumumu ben spinal anestezi ile yapmak istedim ama spinal yapılamadı bende o yüzden uyumuştum.

merhaba ben anestezi teknisyeniyim spinal sonrası 4 saat hiç bir agrınız olmaz. bu sürecin bitimine dogru ebeler müsküler agrı kesiciyle destekleyip günü agrısız geçirmenizi saglar sezeryanın en büyük avantajı agrının minimal olması yanı sıra bebeginizi kucagınıza erken almanız ve ilk emzirmenizi kolaylıkla yapmanız bebeginizi ilk gören olmanızda cabası oluyor.geçmiş olsun bu arada ilk dogumumu ben spinal anestezi ile yapmak istedim ama spinal yapılamadı bende o yüzden uyumuştum.
Merhaba bende bel fıtığı var spinal veya epidural yapyırabilirmiyim

Açıklamanız için çok teşekkür ederim yalnız sizin gibi profesyoneli bulunca bir soru daha sormak isterim😊araştırdığım kadarıyla spinal doğum yapanların en büyük sorunu şiddetli baş ağrısı ve bel ağrısı bu semptomlar çok sık rastlanan durumlarmıdır?Forumlarda hanımlar günlerce geçmeyen ağrılardan bahsetmişler , bebekleri ile ilgilenemediklerinden yakınmışlar hal böyle olunca genel anestezi ile doğum yapıp ilk saatler ağrı çekip en azından sonraki süreci riske atmamak mı gerekir diye düşünmeden edemiyorum maalesef Ayrıca bu komplikasyonlar kişiselmidir yoksa anestezi uzmanının işinin ehli olmasıylamı ilgilidir?

Açıklamanız için çok teşekkür ederim yalnız sizin gibi profesyoneli bulunca bir soru daha sormak isterim😊araştırdığım kadarıyla spinal doğum yapanların en büyük sorunu şiddetli baş ağrısı ve bel ağrısı bu semptomlar çok sık rastlanan durumlarmıdır?Forumlarda hanımlar günlerce geçmeyen ağrılardan bahsetmişler , bebekleri ile ilgilenemediklerinden yakınmışlar hal böyle olunca genel anestezi ile doğum yapıp ilk saatler ağrı çekip en azından sonraki süreci riske atmamak mı gerekir diye düşünmeden edemiyorum maalesef Ayrıca bu komplikasyonlar kişiselmidir yoksa anestezi uzmanının işinin ehli olmasıylamı ilgilidir?
evet ameliyat sonrası bayanlarda sıklıkla görünen komplikasyonlardan bahsedilen burda yapılan kişinin uygulama sırası ve sonrası 1 hafta dikkat etmesi gereken şeyler var bel agrısının sebebi işlem sırasında hastanın kendini çok sıkması ve işlem sırasında söylenen pozisyonu alamamasından kaynaklanıyo baş agrısı için ameliyat sonrasında uyulması gereken kurallar var bunuda şöyle özetleyeyim ÖRNEKLE SPİNAL ANESTEZİ İŞLEMİ DAMARLARIN GENİŞLEMESİNE SEBEP OLUR BU BİR ÇAY BARDAGI SUYU BİR SU BARDAGINA KOYMAK GİBİ VUCUTTAKİ SU DENGESİNİN DOLAŞIMINI ETKİLİYOR BUNU ÖNLEMEK İÇİN GENİŞLEYEN DAMARLARA SIVI YÜKLEMESİ YAPILIR İŞLEM SIRASI VE SONRASINDA BİZ AMELİYAT SONRASINDA BAŞ AGRISI OLMAMASI İÇİN HASTALARA GÜNDE EN AZ 3-4 LİTRE SU,SABAH VE AKŞAM 1 BÜYÜK TÜRK KAHVESİ İLE SADE SODA VE 3 KUPA GÜNLÜK NESKAFE ÖNERİYORUZ BUNU İŞLEMİ YAPAN EKİP SÖYLÜYECEKTİR SON OLARAK MÜMKÜNSE ZARURİ İHTİYAÇLAR DIŞINDA 5 GÜN İLA 1 HAFTA AYAGA KALKMAMAYI İLK 2 GÜN HASTANEDE GEÇİYOR O YÜZDEN UYMAK ÇOK ZOR OLMUYO BUNLARA UYMAYANLAR BAŞ AGRISI ÇEKİYOR GENELDE. bu arada bu herkezde olacak diye bir kaide yok biliyorsunuz o tamamiyle hastayla alakalı oluyor.anestezi uzmanları uzman olduklarında bu işin ehli olmadan mezun olamıyorlar gönlünüzü ferah tutun komplikasyonlar kişisel oluyor.

evet ameliyat sonrası bayanlarda sıklıkla görünen komplikasyonlardan bahsedilen burda yapılan kişinin uygulama sırası ve sonrası 1 hafta dikkat etmesi gereken şeyler var bel agrısının sebebi işlem sırasında hastanın kendini çok sıkması ve işlem sırasında söylenen pozisyonu alamamasından kaynaklanıyo baş agrısı için ameliyat sonrasında uyulması gereken kurallar var bunuda şöyle özetleyeyim ÖRNEKLE SPİNAL ANESTEZİ İŞLEMİ DAMARLARIN GENİŞLEMESİNE SEBEP OLUR BU BİR ÇAY BARDAGI SUYU BİR SU BARDAGINA KOYMAK GİBİ VUCUTTAKİ SU DENGESİNİN DOLAŞIMINI ETKİLİYOR BUNU ÖNLEMEK İÇİN GENİŞLEYEN DAMARLARA SIVI YÜKLEMESİ YAPILIR İŞLEM SIRASI VE SONRASINDA BİZ AMELİYAT SONRASINDA BAŞ AGRISI OLMAMASI İÇİN HASTALARA GÜNDE EN AZ 3-4 LİTRE SU,SABAH VE AKŞAM 1 BÜYÜK TÜRK KAHVESİ İLE SADE SODA VE 3 KUPA GÜNLÜK NESKAFE ÖNERİYORUZ BUNU İŞLEMİ YAPAN EKİP SÖYLÜYECEKTİR SON OLARAK MÜMKÜNSE ZARURİ İHTİYAÇLAR DIŞINDA 5 GÜN İLA 1 HAFTA AYAGA KALKMAMAYI İLK 2 GÜN HASTANEDE GEÇİYOR O YÜZDEN UYMAK ÇOK ZOR OLMUYO BUNLARA UYMAYANLAR BAŞ AGRISI ÇEKİYOR GENELDE. bu arada bu herkezde olacak diye bir kaide yok biliyorsunuz o tamamiyle hastayla alakalı oluyor.anestezi uzmanları uzman olduklarında bu işin ehli olmadan mezun olamıyorlar gönlünüzü ferah tutun komplikasyonlar kişisel oluyor.
Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler🙏

bizim hastanede epiduralle destekleniyo normal doğum spinal yok dediler, henüz zamanım varken sizce değişiklik yaopayım mı?
epidural ve spinal arasında afaki bir fark var mı?

Her doğum serüveni kendine hastır bence. Kimisi çok kolay yapar kimisi çok zor. Mesela ablam da ben de epidural olduk. O hiçbir şey hissetmemiş ben çok şey hissettim.

Ben kocaeli medikal park hastanesinde belden iğne ile uyuşturularak sezeryan doğum yaptım bebeğim 2 yaşına yaklaştı ve inanılmaz bel ağrım var özellikle sol bacağımın aldığı şekle göre ağrı artıyor veya azalıyor sol bel kısmım aşırı ağrıyor çocuğu hiçbiryere götüremiyorum bu aralar ağır bir iş yapmadım bildiğimden sezeryan iğnesine yoruyorum doktora gideceğim

4 temmuz da spinalle dogum yaptim kizlar. Genel olarak cok cok iyiydi korktugum gibi olmadi hic bisey. Hatta bebislerimle ilk resimlerimiz var orda ki hemsireler sagolsun cekip attilar ozel fotografcidan daha iyi cekmisler😂 bel agrisi bas agrisi gibi genel olarak bilinen ce korkulan hic bisey basima gelmedi cok sukur. Bebislerimi hemen kucaklaya bildim.Ayaga kalkmam daha hizli oldu. Ilk sezaryendeki yuruyememenin verdigi duyguyu yasamadim cok sukur. dikisimde ki o ince sizi da olmasa nerdeyse ameliyat olmamis gibiydim. Darisi herkese insallah

Ben spinal anesteziyle yaptım, sadece ameliyat sırasında midem bulanmaya başladı, söyledim hemen müdahele ettiler. Başka bir sıkıntım olmadı , çok şükür. Allahım sağlıkla kavuştursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X