o dedıgını ben de dusundum. dırı dırı kesmezler heralde dıye. bak ılacı verdıler kalcalarım daha verıldıgı gıbı uyustu zaten sonra ayak ucuna yayılıyor. eger kalca uyusmazsa ona gore davranırlar :) su an kalcanda uyusma var mı dıye sordu uzman. hatta verdıklerı gıbı uzandım ayaklarım hala uyusmadı dıye kımıldatıyordum kımıldatma dedıler durdum bı kac dk sonra bebegı cıkardılar kestıklerını dokunmalarını bacaklarımı bı oraya buraya bırakmalarını hıssetmedım. yanı o kadar hızlı ki spınal:)) epıdural yapmıyordu bızım hastane . hem daha gec oluyormus uyusması 15 20 dk heralde oyle demıstı anestezı uzmanı. hem de agrı kesıcı ıcın kullanmak ısteyen cok nadırmıs. spınalde 2 3 dk da belden asagı gıttı. 11 de gırdım 3 de açıldı bacaklar tamamen :)Merhabalar,
5 aylık hamileyim. Spinal veya epidural sezaryen olmak istiyorum. Normal doğum sürecini yaşamaktan korkuyorum. Sezaryen süresinde de uyanık olup o anlara şahit olmak istiyorum.
Fakat bir korkum var: Bu sürede uyuşmama yaşar mıyım? Uyuşmadım diye genel anesteziye çevirirler mi acaba? Umarım yaşamam. Var mı tecrübesi olan?
O zaman umarım benim hastanem de spinal uyguluyordur :)o
o dedıgını ben de dusundum. dırı dırı kesmezler heralde dıye. bak ılacı verdıler kalcalarım daha verıldıgı gıbı uyustu zaten sonra ayak ucuna yayılıyor. eger kalca uyusmazsa ona gore davranırlar :) su an kalcanda uyusma var mı dıye sordu uzman. hatta verdıklerı gıbı uzandım ayaklarım hala uyusmadı dıye kımıldatıyordum kımıldatma dedıler durdum bı kac dk sonra bebegı cıkardılar kestıklerını dokunmalarını bacaklarımı bı oraya buraya bırakmalarını hıssetmedım. yanı o kadar hızlı ki spınal:)) epıdural yapmıyordu bızım hastane . hem daha gec oluyormus uyusması 15 20 dk heralde oyle demıstı anestezı uzmanı. hem de agrı kesıcı ıcın kullanmak ısteyen cok nadırmıs. spınalde 2 3 dk da belden asagı gıttı. 11 de gırdım 3 de açıldı bacaklar tamamen :)
Bel ağrısı bırakıyor diyorlar siz yaşadınız mı öyle bir sıkıntı??Uyusup uyuşmadığına bakıyorlar ona göre işleme geçiyorlar. Anestezi için size sorulan soruları doğru yanıtlarsanız zaten uygun miktarda doz verilir. Uyusmama gibi bir şey çok çok nadirdir. Direkt omurilikten veriyorlar çünkü. Ben iki defa oldum sıkıntı yaşamadım. Hayırlı doğumlar dilerim. Böyle şeyler için canınızı sıkmayın.
Operasyondan sonra birkaç gün iğne yeri hafif acıyor, sonra geçiyor zaten karın, kasik ağrısından o önemsiz kalıyorBel ağrısı bırakıyor diyorlar siz yaşadınız mı öyle bir sıkıntı??
Hmm teşekkür ederim cevap için, peki siz spinal mi epidural mi vurdurdunuz??Operasyondan sonra birkaç gün iğne yeri hafif acıyor, sonra geçiyor zaten karın, kasik ağrısından o önemsiz kalıyorama bel ağrısı ya da baş ağrısı yaşamadım.
Spinal yaptırdım. İlki mecburiyettendi, epidural yapacak eleman mi yoktu neydi onu hatırlamıyorum, öteki seferde de fiyat farkı çıkardılar aman zaten önceden de spinal oldum diye yine aynından yaptırdım.Hmm teşekkür ederim cevap için, peki siz spinal mi epidural mi vurdurdunuz??
Bende biraz korkmaya başladım galiba neye karar versem bilemedim
Neden özellikle spinal?? Yani tercih edecek olsam pekçok yönden epidural tercih ederim. Spinal direkt olarak omurilikten yani omurganızın içine kadar girerek yapılan bir iğne, epidural ise daha dış katmana yapılıyor. Böylece uyuşukluğun geçme süresi, sonrasında baş ağrısı/dönmesi gibi semptomlar görülmemesi, kısa sürede ayağa kalkabilme gibi pekçok açıdan epidural çok daha avantajlıMerhabalar,
5 aylık hamileyim. Spinal veya epidural sezaryen olmak istiyorum. Normal doğum sürecini yaşamaktan korkuyorum. Sezaryen süresinde de uyanık olup o anlara şahit olmak istiyorum.
Fakat bir korkum var: Bu sürede uyuşmama yaşar mıyım? Uyuşmadım diye genel anesteziye çevirirler mi acaba? Umarım yaşamam. Var mı tecrübesi olan?
Aslında çok fazla bir bilgim yok. Spinalin tek seferde uyuşukluk sağlama hızının daha yüksek olduğunu biliyorum. Yoksa epidural veya spinalden birini önerse doktorum tamam derim :)Neden özellikle spinal?? Yani tercih edecek olsam pekçok yönden epidural tercih ederim. Spinal direkt olarak omurilikten yani omurganızın içine kadar girerek yapılan bir iğne, epidural ise daha dış katmana yapılıyor. Böylece uyuşukluğun geçme süresi, sonrasında baş ağrısı/dönmesi gibi semptomlar görülmemesi, kısa sürede ayağa kalkabilme gibi pekçok açıdan epidural çok daha avantajlı
Neden uyuşma olmadı acaba? Daha sonra sorabilme şansınız olmuş muyduBen spinal anestezi ile sezaryen olacaktım. Uyuşma olmadığı için genel anesteziye çevirdiler. Uyuşmama da söz konusu yani.
Bence her ikisi için de doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşun. Artılarını eksilerini bilmek, aklınızdaki her soruya cevap bulmak korku ve pişmanlık yaşamanızı da engelleyecektirAslında çok fazla bir bilgim yok. Spinalin tek seferde uyuşukluk sağlama hızının daha yüksek olduğunu biliyorum. Yoksa epidural veya spinalden birini önerse doktorum tamam derim :)
Evet sordum. Nadir de olsa olabiliyor dedi doktor. Normalmiş yani.Neden uyuşma olmadı acaba? Daha sonra sorabilme şansınız olmuş muydu
Kilo, ödem veya kireçlenme gibi durumlarda sanırım spinal tutmuyormuş. Sizde bu tarz bi rahatsızlık var mıydı acabaEvet sordum. Nadir de olsa olabiliyor dedi doktor. Normalmiş yani.
Hiçbiri yokKilo, ödem veya kireçlenme gibi durumlarda sanırım spinal tutmuyormuş. Sizde bu tarz bi rahatsızlık var mıydı acaba
Canım.bele vurulan igne acitiyomuUyusup uyuşmadığına bakıyorlar ona göre işleme geçiyorlar. Anestezi için size sorulan soruları doğru yanıtlarsanız zaten uygun miktarda doz verilir. Uyusmama gibi bir şey çok çok nadirdir. Direkt omurilikten veriyorlar çünkü. Ben iki defa oldum sıkıntı yaşamadım. Hayırlı doğumlar dilerim. Böyle şeyler için canınızı sıkmayın.
Normal bir iğneden fazla değil.Canım.bele vurulan igne acitiyomu
Ben ameliyat hanede hazırlanırken biraz fazla bekletti doktor beni hem soğuktan hemde heyecan ve korkudan titriyordum o yüzden epidural olmadı iğne kaydı titremem durmadı çünkü ve uyusamadim bütün anestezi aldım bende uyandigimda korudordaydim bebeğim tepemde agliyorduMerhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?