Spinal sezeryan ile doğum yapan anneler yardımcı olur musunuz?

11 ocakta spinal sezeryan ile doğum yaptım sadece ilk gün ağrılarım oldu.Baş ağrısı yaşamadım hiç çok rahat bir doğum yöntemi genel anestesiye göre daha avantajlı doğuma giderken korkularım vardı ama ben bile ayık oluyorsam herkes yapar :)

bebeğiniz hayırlı olsun ve de geçmiş olsun.
moral verdiniz.
bende düşünüyorum ama :44:

arkadaşlar peki spianlden önce ne kadar sürelik bir açlık gerekiyor ve sonrasında ne kadar süre aç kalmanız gerek?Bir de sonrasında 1 hafta boyunca katı gıda yenmediğini duymuştum ama doğru mu?

ben ilk önce suni sancıyla denemek istedim, normal doğum olur diye önceden 5-6 saat birşey yemememi istemişlerdi. daha sonra spinale döndük dolayısıyla ben de aç girdim ameliyata... sezeyandan çıktıktan sonra 2 saat kadar su içirtmiyorlar, ben o sırada yanmıştım susuzluktan. bir de emzirdikçe sanki vucudumdaki bütün su çekiliyordu. su yasağı kalktıktan sonra yavaş yavaş içmeye başladım. hiç baş ağrım olmadı. hastanede de bana sürahiyle kayısı kompostosu getirdiler. bol bol ondan içtim. ben saat 14 civarı sezaryen olmuştum akşam yemeğimde yağsız tuzsuz sebze çorbası verdiler. gece yemeğimde tekrar çorba içtim. ertesi güne kahvaltıyla başladım, birkaç zeytin domates salatalık fln vardı.

Son düzenleme:
ben ilk önce suni sancıyla denemek istedim, normal doğum olur diye önceden 5-6 saat birşey yemememi istemişlerdi. daha sonra spinale döndük dolayısıyla ben de aç girdim ameliyata... sezeyandan çıktıktan sonra 2 saat kadar su içirtmiyorlar, ben o sırada yanmıştım susuzluktan. bir de emzirdikçe sanki vucudumdaki bütün su çekiliyordu. su yasağı kalktıktan sonra yavaş yavaş içmeye başladım. hiç baş ağrım olmadı. hastanede de bana sürahiyle kayısı kompostosu getirdiler. bol bol ondan içtim. ben saat 14 civarı sezaryen olmuştum akşam yemeğimde yağsız tuzsuz sebze çorbası verdiler. gece yemeğimde tekrar çorba içtim. ertesi güne kahvaltıyla başladım, birkaç zeytin domates salatalık fln vardı.

ben çokk memnun kaldımm 2 ay 10 gunluk bebişim war..hiç korkulacak bırsey deıll..sadece doqumdan sonra bol sıwı alıcaksın.sonda takmadılar bana gerek yoktu cunkuu zaten bende sıcak bakmıyordum.Çok rahat bır doqum qecırdım ıns sende oyle 1 doqum qecırrsın...:78:

Nasıl yani sondaya gerek yoktu?Belden aşağısı uyuşukken idrar kaçırma problemı olmaz mı,tutamaz ki insan ordakı kaslar iptal olunca...

19unda spinal sezaryen oldum...
bele yapılan iğne hiç acıtmıyor,asla korkma.yalnız sonda takılırken kötü oldum baya,ama herkese göre değişebilir tabi.1 gün takılı kaldı,çok sevimsiz bişey ama gerekli.beni ilk gün kaldırmadılar ayağa,2. gün her şey yolundaydı.
ilk 8 saat falan ciddi ağrılarım oldu ama sonrasında ağrı kesici veriyorlar çok problem olmuyor.
emzirmede sorun yaşadım çünkü sütüm gelmedi,hala da doğru düzgün geldiği söylenemez.
operasyondan önceki 12 ve sonraki 24 saat boyunca ağzıma lokma koymadım.24. saatten sonra sıvı besinler,48. saatten sonra da katı besinler almaya başladım.
inşallah kolay bir doğum yaparsınız....

20 aralıkta spinal sezaryen oldum çoook rahat bir doğumdu sondayı önce taktılar ama rahat durursan kasmazsan kendini acıtmıyor iğne yapılırken bacaklarımda eektrik çarpması gibi hissettim sonrası zaten uzuuun bi süre uyuşukluk doğum çok eğlenceli geçiyor bebeğini ilk sen görüyon ilk ağlamasını duyuyorsun gerçekten 10 tane doğursam yine aynı şekilde yaparım ayrıca doğumdan sonra hafif yüksek yatırdılar hemen su içip bişiler yemeye başladım bol bol su içirdiler sadece 1 tane ağrı kesici vuruldu o da yetti ben canıma çok gaddarım galiba birazda o gece de yürüttüler ve sondayı çıkardılar tuvalete fln gidip gelmeye başladım bebeğini ilk görmenin zevki hiç bişeye değişilmez gerçekten uzman anestezistiniz varsa yaptırın :))

korkulacak hiç bir şey yok. ne sonda takılıp çıkarılırken ne de iğne yapılırkaen canınız acımaz. ben hiç hissetmedim. doğumdan sonra ise düz yatmadım. uyuşukluğum geçene kadar ağrı hissetmedim ama gevşedikten sonra dikiş yerlerindeki acıyı hissettim. baş ağrılarım olmadı. doktorum 5 gün boyunca kahve kola ve bol su içmemi söyledi. hem gazım gitsin diye hem de ağrılar için. tek sorun tuvalete gitmek... ondada destek alırsanız problem yok. ben ilk gün tuvalete zor gittim. sonraki günler alışılıyo...

bende spinal sezeryan oldum aniden alındım açta değildim zaten lavman yapıyolar ama benimki planlı değildi oyüzden. bence çok rahat saat 16.30 da ameliyathaneden alındım.gecesi ayağı kaldırdılar sanırım 10-11 civarlarında kaldırdılar bütün gece gezdim. hiç yatmadım diyebilirirm gazım çabuk çıksın diye. belki benim ağrı eşiğim yüksektir sadece 3 kez ağrı kesici vuruldu bana. su çay ve petibör bisküvi verildi bana birkaç gün katı yiyecek yemedim tuvalet sorunu yaşamamak için. tek sorun dikişlerin düğümlendiği bi nokta var orasının ağrısı uzun süre geçmiyo bebiş nerdeyse 4 aylık arada sızlıyo.

bende spinalle oldun genel anestesiden daha güzel bence fakat benim 4 aya yakın bel ağrım oldu ama baş ağrım hiç olmadı ağrılarım tabi oldu ağrısız doğum diye bişey yok normal doğum yapanda acı çekiyo sezeryan la yapanda acı çekiyo her iki türlüde bu bi ameliyat ve kesiğin var dikişin var

Merhaba hanimlar,

Hepinize öncelikle gecmis olsun, bebislerinizi sag saglim kucaklariniza almissiniz. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.

Bende eger hamile olursam, spinal sezeryani düsünüyorum ve o yüzden yazmis oldugunuz tecrübeleriniz ilgimi cekti, kendimi cesaretlendirmeye calisiyorum. Hem normal hem sezeryan ikisindenden korkuyorum ama ufak bir bebisin olmasini da istemiyor degilim yani...

ama sizin yazilarinizi okudukca cesaret geliyor. Insallah Rabbim bizede nasip eder bir bebis. Bu sekilde daha baska arkadaslar da tecrübelerini paylasirsa güzel olur.

Herkese selamlar sevgiler :-)

bende spinalle oldun genel anestesiden daha güzel bence fakat benim 4 aya yakın bel ağrım oldu ama baş ağrım hiç olmadı ağrılarım tabi oldu ağrısız doğum diye bişey yok normal doğum yapanda acı çekiyo sezeryan la yapanda acı çekiyo her iki türlüde bu bi ameliyat ve kesiğin var dikişin var

yorum yaparak bizleri bilgilendiren tüm arkadaşlara çook teşekkür ederim:71: :71:

sizin sayenizde cesaretlendim

canan arkadaşım 4 aydan sonra bel ağrılarınız geçti mi??

Merhaba arkadaşlar, inşallah hepiniz bebişlerinizi sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız.

ben de spinal doğum hikayemi anlatmak istiyorum. spinal olmayı istememin 2 sebebi vardı,1.si genel anestezi fobim.2.si bebişimi doğar doğmaz görmek,sesini duymak.
spinal olmadan önce ,olduktan sonra duyduklarımı duysaydım olmaya cesaret edemezdim heralde,ama iyiki de duymamışım ve spinal olmuşum,korkacak bişe yok,ağrı yok sızı yok ama herşeyi farkediyorsunuz,vucudunuza degen herşeyi hissediyorsunuz,ama bebişinizin sesini duymak,onu görüp koklamak herşeyden daha güzel.
doğumdan kısa bi süre sonra uyuşukluklarınız geçmeye başlıyor,tek kötü tarafı ayaklarınızı hareket ettirene kadar ağrı kesici yapmıyorlar.buda normaldir heralde.bel ağrısı,baş ağrısı olmadı,ama bence anestezi uzmanın iyi olması önemli.belinizden birkaç igne yapıyorlar,ama acımıyor merak etmeyin.
inşaallah gönlünüze göre kolayca doğum yaparsınız...

spinal sezeryan ile doğum yapan anneler bele yapılan iğne, sonda vs. ben bunlardan çok korkuyorum 6 hafta sonra spinal anestezi ile doğum yapacam. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı bizimle paylaşır mısınız?

hıc korkulcak bırsey yok ıgneyı hıssetmıyorsun ama kıpırdamaman onemlı canım ...cok memnun kalacaksın emın ol...ben bu yontemı cok sevdım yıne olsa yıne aynısını yaparım:34:

Konu güncellensin spinal anestezi deneyimlerini paylaşmaya devam edelim lütfen benimde 3 ay sonra spinal sezeryanla doğumum olacak inşallah

herşey cok kolaydı aslında beklediğimden de kolaydı ve cok cabuk atlaattım zaten 5-6 saat sonra kaldırıp dolaştırdılar biraz bünye meseleside sanırım ablam da spinelle yaptı ama ilk gun cok ağrısı oldu nedense ama 3 -4 gun sonra onunda bişeyi kalmamıştı inşallah sorunsuz atlatırsın sende

Back
X