- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.639
- 448
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
ilk 3 gün azıcık geldi 4.-5. gün adeta coştu. bugün 6. gün orta halli. benimde 10 gün sürecek gibi. bende zaten 28 günde bir adet oluyorum. 15 gün anca temiz kalırım sanırım. işyerinde taktıran kadınlar var ilk 2-3 ay öyle oluyo sonra düzeliyo dediler. denicem bikaç ay daha . eğer 6 ay içinde düzelmezse başka yöntem denerim. hormonlu deneyebilirim. hayat kalitesini etkiliyo insanın. sen araştırdınmı hormonlu spiral ücretlerini? nasıl takılıyormus bana dr anestezi gerekebilir filan dedi.Eltimde de var bakirli spiral en fazla bir hafta temiz kaliyorum diyor cok psikolojim.bozuldu o kabulleniyor ama ben kabullenemedim. Ebe de 3 ay bekle istersen dedi ama gelecek adetimde doktora gidip hormonlu taktiracagim olmazsa olmasin yerinde dursunda ben zaten igneler yuzinden dogru duzgun adet gormuyordum alistim
Benimde suan durdu gibi ara ara cok az lekelenme olmaya basladi birde iliskiden sonrada lekelenme oluyor. Benim 2 ay olmak uzere olmazsa 1 ay daha beklerim. Arastirmadim adet olunca arayacaktim doktoru arastirmama gore cesitleri var bi tanesi normal bakirli gibi takiliyor digeri rahim duvarina sabitleniyor imis. Sanirim 2. Sık icin anestezi gerekebilir ama ben ilk olani tercih etmeyi dusunuyorum. Rianin fiyatlari 350 tl civari mirena marka doktor uygun gorurse onu alacagim eczaneden alip takma islemini doktor yapacak onu biliyorum 1000 tl gibi maliyeti olur sanirim buyuk sehirde yasiyorsan degisir fiyat ben burasi icin soyleyeyimilk 3 gün azıcık geldi 4.-5. gün adeta coştu. bugün 6. gün orta halli. benimde 10 gün sürecek gibi. bende zaten 28 günde bir adet oluyorum. 15 gün anca temiz kalırım sanırım. işyerinde taktıran kadınlar var ilk 2-3 ay öyle oluyo sonra düzeliyo dediler. denicem bikaç ay daha . eğer 6 ay içinde düzelmezse başka yöntem denerim. hormonlu deneyebilirim. hayat kalitesini etkiliyo insanın. sen araştırdınmı hormonlu spiral ücretlerini? nasıl takılıyormus bana dr anestezi gerekebilir filan dedi.
Kanaman mi var lekelenme mi. Ne kadar oldu taktirali. Sabret biraz rahatsizliginda varmis cok gecmis olsun bazi rahatsizliklara en iyi cozum hormonlu spiral daha kotu olmaktansa biraz bekle bence. Iliskiye falan da sakin girme. Kontrol ettirdin mi yerinde mi acaba. Soylediklerin kayma belirtisi gibide duruyor cunku.Herkese merhaba ben hormonlu spiral taktirdim adetim 3 ay aşırı derece hiç durmadan oluyor diye yatak koruyucuyla geziyordum kist rahim kalınlığı varmış o yüzden takıldı tam 20 gun oldu kasik ağrısından bas ağrısından mide bulantısından kanamadan bıktım hiç birsey yapamıyorum 10 gun ağır kaldırma ilişkiye girme dedi e ikizlerim var çok zor hadi 10 günü tamamladım ama kaldırmam gerek.e iliski dyor bu kanamayla zaten artık ilişkide imkansiz sanrim çıkarmayı düşünüyorum başkada çarem yokmuş kansere kadar gidermiş ilerde3 ay sabret dedi doktor 1 ay ağrılı olur dedi bu kanamam durmuyor gündüz iyiyim gece birden ilikmis gibi pihtili kan geliyor bıktım ailemde bıktı hergun hasta yatyorm.bu kanamadan utanarak soruyorum 10 gun sonra kanamam oluyor kan varken ilişkiye gidilirse enfeksiyon kaparmiyim
ilişkide kanaman artabilir. çünkü rahim kasıldığı için. 3 ay sabredip gözlemlemek gerekiyo. bende bakırlı spiral var . 1. ayım adet oldum bugün 10. günüm. başlarda ve sonlarda az ortalarda çok oldu. 3 ay sabredıcem. düzelceğini umuyorum. ama bennimde zor gectı cok hazlsızdım ateş ve sinir yaptı.Herkese merhaba ben hormonlu spiral taktirdim adetim 3 ay aşırı derece hiç durmadan oluyor diye yatak koruyucuyla geziyordum kist rahim kalınlığı varmış o yüzden takıldı tam 20 gun oldu kasik ağrısından bas ağrısından mide bulantısından kanamadan bıktım hiç birsey yapamıyorum 10 gun ağır kaldırma ilişkiye girme dedi e ikizlerim var çok zor hadi 10 günü tamamladım ama kaldırmam gerek.e iliski dyor bu kanamayla zaten artık ilişkide imkansiz sanrim çıkarmayı düşünüyorum başkada çarem yokmuş kansere kadar gidermiş ilerde3 ay sabret dedi doktor 1 ay ağrılı olur dedi bu kanamam durmuyor gündüz iyiyim gece birden ilikmis gibi pihtili kan geliyor bıktım ailemde bıktı hergun hasta yatyorm.bu kanamadan utanarak soruyorum 10 gun sonra kanamam oluyor kan varken ilişkiye gidilirse enfeksiyon kaparmiyim
Ikiz bebeğim var ilgilenemiyorum ağır kaldırma dyo çok zor bende sinir alınganlık mide ağrısı adet ağrısı bas ağrısı çok değişik şeyler yaptı doktorda baska çaren yok dedi.hapta zamanında alamam ikizlerden dolayi imkansız bisey.onunda yan etkisi varmış sanrm ondada mi lekeleme olyomus galiba.ilk zaman çok kanamam oldu bugün 21.gunum az olyo ama aksam bi bakyon birden sancı adet ağrıları mide kamplarında bir kanamam artmış pihtili şekilde doktora msj attım sabret dedi.sporda yasak dedi e adet nezman olyorm bilmyorm durmadan olyo hangisi adet hangisi kanama anlamadm ben.bu iliski olayında devamlı kanama lekeleme ikisinden biri 6 aya kadar sürermiş e 6 ay iliski yasakmi demek yani.doktor 10 gun ilişkiye girme dedi ama kanama lekelenme devam ediyor kan varken iliski mikrop kaptrmazmi damarlar acikmi bilemiyorum sizceKanaman mi var lekelenme mi. Ne kadar oldu taktirali. Sabret biraz rahatsizliginda varmis cok gecmis olsun bazi rahatsizliklara en iyi cozum hormonlu spiral daha kotu olmaktansa biraz bekle bence. Iliskiye falan da sakin girme. Kontrol ettirdin mi yerinde mi acaba. Soylediklerin kayma belirtisi gibide duruyor cunku.
Ben 10 gun sonra 2 ayi tamamlayacagim suan wcye ciktigimda ara lekelenmler var azaliyor gibi sanirim 3. Ayda gercekten rahatlarim.
Sana gelince de arastirdigim kadariyla ayni bizim bakirli gibi 3 ay duzelme donemi var imis senin gibi rahatsizliklarim olsa cikarttirmazdim kanser olmak daha mi iyi Allah korusun
Sizin devamlı lekelenme kanama oluyormu adetle nasil ayırdınız ki hangi kan adetin kani oldgnu.yoksa gun sayarakmi anlicaz 28 gunde diye ama ilk zamanlar düzensiz olurmuş nezman adet olyorm damarlar acik bilmyorm doktor adetliyken sporda yapma dedi hem zayifla dyo e spor olmadan nasıl olcak bölgesel şişmanlık oluyor ozman.hem adetliyken dyo hangisi adet hangisi değil anlamiyorumilişkide kanaman artabilir. çünkü rahim kasıldığı için. 3 ay sabredip gözlemlemek gerekiyo. bende bakırlı spiral var . 1. ayım adet oldum bugün 10. günüm. başlarda ve sonlarda az ortalarda çok oldu. 3 ay sabredıcem. düzelceğini umuyorum. ama bennimde zor gectı cok hazlsızdım ateş ve sinir yaptı.
Yanlis anlamayın lütfen sizde hergun kanama olmuyormu ilişkiye gireblyonuzmu çok özür dilerek soruyorum devamlı lekelenme kanama olunca diyelim 1 yil olyomus kiminde lekelenme e ozman 1 yil ilişkide mi yasakSizin devamlı lekelenme kanama oluyormu adetle nasil ayırdınız ki hangi kan adetin kani oldgnu.yoksa gun sayarakmi anlicaz 28 gunde diye ama ilk zamanlar düzensiz olurmuş nezman adet olyorm damarlar acik bilmyorm doktor adetliyken sporda yapma dedi hem zayifla dyo e spor olmadan nasıl olcak bölgesel şişmanlık oluyor ozman.hem adetliyken dyo hangisi adet hangisi değil anlamiyorum
2 ay sonra kontrole çağırdı rahim kalinligi için ise yaradimi diye bakcakmis.biyopsiler histerroskobiler yapıldı yine kalinlasyorKanaman mi var lekelenme mi. Ne kadar oldu taktirali. Sabret biraz rahatsizliginda varmis cok gecmis olsun bazi rahatsizliklara en iyi cozum hormonlu spiral daha kotu olmaktansa biraz bekle bence. Iliskiye falan da sakin girme. Kontrol ettirdin mi yerinde mi acaba. Soylediklerin kayma belirtisi gibide duruyor cunku.
Ben 10 gun sonra 2 ayi tamamlayacagim suan wcye ciktigimda ara lekelenmler var azaliyor gibi sanirim 3. Ayda gercekten rahatlarim.
Sana gelince de arastirdigim kadariyla ayni bizim bakirli gibi 3 ay duzelme donemi var imis senin gibi rahatsizliklarim olsa cikarttirmazdim kanser olmak daha mi iyi Allah korusun
Bi spiral zede daha ben daha yeni rahatliyorum. Lekelenmeyi kanama olarak saymiyorum acikcasi yogun kanama olunca adet oldugumu anladim normal gununden de 10 gun once olmus oldum yani. Lekelenme tarzinda ise iliski dusunebilirsin ama agir kanaman varsa sakin yapma. Bu yan etkiler cok fazla degil mi benim takildiktan sonra 2 gun agrim oldu sonra gecti leklenme ve adet kanamasi artistan baska da yan etkim yok baska bir doktora mi gorunsen cok kotu bi durum buIkiz bebeğim var ilgilenemiyorum ağır kaldırma dyo çok zor bende sinir alınganlık mide ağrısı adet ağrısı bas ağrısı çok değişik şeyler yaptı doktorda baska çaren yok dedi.hapta zamanında alamam ikizlerden dolayi imkansız bisey.onunda yan etkisi varmış sanrm ondada mi lekeleme olyomus galiba.ilk zaman çok kanamam oldu bugün 21.gunum az olyo ama aksam bi bakyon birden sancı adet ağrıları mide kamplarında bir kanamam artmış pihtili şekilde doktora msj attım sabret dedi.sporda yasak dedi e adet nezman olyorm bilmyorm durmadan olyo hangisi adet hangisi kanama anlamadm ben.bu iliski olayında devamlı kanama lekeleme ikisinden biri 6 aya kadar sürermiş e 6 ay iliski yasakmi demek yani.doktor 10 gun ilişkiye girme dedi ama kanama lekelenme devam ediyor kan varken iliski mikrop kaptrmazmi damarlar acikmi bilemiyorum sizce
Ne zaman taktirdin 1 ay mi oldu. Bak benim lekelenmem var azaliyor bazen hic yok gibi yani anlik bu durum o gece o lekelenme yoksa iliski yasiyoruz yani ama 1 ay bisey yasamadik cunku adetim felaket oldu sonra lekelenmeye donustu ondan sonra daha yeni rahatladim ama hala tertemiz olmadi akintinin rengi hafif bulanik bu halde mecbur iliski yasiyoruz en temiz halim bu oldu cunku2 ay sonra kontrole çağırdı rahim kalinligi için ise yaradimi diye bakcakmis.biyopsiler histerroskobiler yapıldı yine kalinlasyor
Bilmyorum bu bulunduğum yerde ünlü bir doktor ve özel daire.herkes metedyor İkizlerde o ilglendi.diger doktorlar ilgileniyor gittim üniversiteye yollayiverdiler.lekelenmede pihtili oluyormu sizin sabah biseyim yok aksam çoğalıyor yeni kan şeklinde pembe falan değil pıhtılaşma da geliyor peçeteye geliyor ped fazla ilk günkü gibi değil.ben bilmeyerek spor yaptm birden çoğaldıBi spiral zede daha ben daha yeni rahatliyorum. Lekelenmeyi kanama olarak saymiyorum acikcasi yogun kanama olunca adet oldugumu anladim normal gununden de 10 gun once olmus oldum yani. Lekelenme tarzinda ise iliski dusunebilirsin ama agir kanaman varsa sakin yapma. Bu yan etkiler cok fazla degil mi benim takildiktan sonra 2 gun agrim oldu sonra gecti leklenme ve adet kanamasi artistan baska da yan etkim yok baska bir doktora mi gorunsen cok kotu bi durum bu
Evet bazen pihti oluyor. Adet gunun ne zamandi hep mi kanama oldu yani. Bu arada pembe olmuyor kahverngi ve bazen kirmiziya donuk oluyorBilmyorum bu bulunduğum yerde ünlü bir doktor ve özel daire.herkes metedyor İkizlerde o ilglendi.diger doktorlar ilgileniyor gittim üniversiteye yollayiverdiler.lekelenmede pihtili oluyormu sizin sabah biseyim yok aksam çoğalıyor yeni kan şeklinde pembe falan değil pıhtılaşma da geliyor peçeteye geliyor ped fazla ilk günkü gibi değil.ben bilmeyerek spor yaptm birden çoğaldı
Yani kan mikrop barindirirmis ya damarlar acik falan oluyor birsey olmaz dmi.benimde sabah oluyor aksama doğru sancılarla birden geliyor yeni kıpkırmızı pihtili kan. Sizindemi öyle oldu 1 ay içinde benim 21.gunNe zaman taktirdin 1 ay mi oldu. Bak benim lekelenmem var azaliyor bazen hic yok gibi yani anlik bu durum o gece o lekelenme yoksa iliski yasiyoruz yani ama 1 ay bisey yasamadik cunku adetim felaket oldu sonra lekelenmeye donustu ondan sonra daha yeni rahatladim ama hala tertemiz olmadi akintinin rengi hafif bulanik bu halde mecbur iliski yasiyoruz en temiz halim bu oldu cunku
Benim 3 ay kanamadan kıyafet giyemiyor biryere oturamıyorum çeşme gibi akıyordu kalinliktanmis strestenmis saniyede yatak örtüsü değiştiriyorum iccamasrmda büyük koruyucu ortu koyup duruyordum yinede durmuyordu antibiyotik ne varsa durdurmyordu ameliyatla parçalar temizlendi yine kalonlasmaya başlamış bunu takildi.igne gibi batmalar olyor alt bolgeme adet günüm hiç olmadı duphaston verdi onla 28 gunde bir oldu 3 ay sonra bu takildiEvet bazen pihti oluyor. Adet gunun ne zamandi hep mi kanama oldu yani. Bu arada pembe olmuyor kahverngi ve bazen kirmiziya donuk oluyor
Bilmyorm o iğneden hastanelik olan olmus kanamadan nasılsın sey anlamadm en etkili buymusAdetliyken taktirdin degil mi. Ben adetliyken taktirdim taktirir taktirmaz adet miktari acayip artti ve gunu uzadi kanama lekelenmeye dönüyor bi sure sonra lekelenme hic bitmek bilmeden tekrar adet oldum. Acaba bu durumlarin rahatsizliklarinla mi lakasi var. Hao kullanamadim demistin aylik veya 3 aylik igne denemedin mi venim o kadar rahmimi inceltmiski igne adet olamiyordum
Canim cok cok gecmis olsun. Bu halin bence senin normaldeki rahatsizliklarindan kaynakli birinde daha da duymustum kanamasi gecsin diye hormonlu spiral takilan bence bekle mutlaka ise yarayacaktirBenim 3 ay kanamadan kıyafet giyemiyor biryere oturamıyorum çeşme gibi akıyordu kalinliktanmis strestenmis saniyede yatak örtüsü değiştiriyorum iccamasrmda büyük koruyucu ortu koyup duruyordum yinede durmuyordu antibiyotik ne varsa durdurmyordu ameliyatla parçalar temizlendi yine kalonlasmaya başlamış bunu takildi.igne gibi batmalar olyor alt bolgeme adet günüm hiç olmadı duphaston verdi onla 28 gunde bir oldu 3 ay sonra bu takildi
Adetim bitti diye msj attm yinede takalım dedi bir gün önceden bittiydi muayene etti onu olcyorlar ya rahim yerini genişliğini ona göre ayarladilarBilmyorm o iğneden hastanelik olan olmus kanamadan nasılsın sey anlamadm en etkili buymus
3 aylik igne kullaniyordum ben adet olmuyordum doktora gittim yasmin verdi rahim cok incelmis ignenin etkisi demistiBilmyorm o iğneden hastanelik olan olmus kanamadan nasılsın sey anlamadm en etkili buymus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?